Не е насочено лично към теб, просто го използвах като основа.

Става въпрос за власт. А както се казва в Големанов "власт не се дава, а се взема".

и моите отговори не са насочени лично към теб, радостина, просто споделям мнение, което може да е от полза ако отговаря на ситуацията. може би мнението ми е такова, защото вкъщи съм приела някакво разделение на труда - той работи извън дома, аз в дома. за някои мъже (особено ако работят под постоянно напрежение) е отвъд границите на възможностите им да се занимават с домакинска работа. от друга страна пък забелязвам, че един изморен мъж е склонен да заседне да мие чинии, за да помогне на любимото същество, което толкова се грижи за него. не мога да разбера защо жените толкова държим мъжете да помагат в домакинската работа. за някои мъже миенето на чинии е нещо, за което приятелите му ще му се подиграват, други просто не умеят - ти им кажеш да измият чиниите, те го правят с най-добро желание, но оставят половината мазни, прибират ги мокри в шкафа или пък изобретяват 100 други начина да не свършат работата правилно
трети пък са на мнение, че "друго си е жена да го пипне"... мъже всякакви. ако не ти се е паднал мъж-домошар, по-добре е да приемеш факта, вместо цял живот да се бориш да го промениш. това, че не помага вкъщи не значи че е лош и че няма мнооого други положителни качества. 
благодарна съм на този, който ги е измислил - през дългите зимни дни момчетата ми така харчат енергията си. много са подходящи както за малки деца, така и за по-големи. безопасни са - с тях нито могат да си причинят кой знае какви повреди, нито да направят кой знае какво беля. освен това са доста държаливи, нашите са от миналата зима.
аз лично нямам протива да свърша малко повече работа от мъжа ми, за да може той да почива повече. така ми е приятно, а вероятно и на него. сега ни предстои операция и той ще трябва сам да върти къщата докато ние сме в болница с малкото. винаги като му се наложи се справя без да мрънка, за което съм му благодарна
всеки (без значение мъж или жена) има сфери, в които има кусури, но ти не можеш да накраш никой да поеме отговорност, която сам не решава да поеме. ако пък мъжа е бил по-сговорчив, но по някое време е започнал да се държи така, то вероятно има причина за това, различна от тази, че е гадняр
така би реагирал примерно мъж, чиито усилия не се приемат, а само му се повтаря или намеква, че никога не върши достатъчно или задоволителна работа. той може и да си е такъв (ако това е случая, мисля че пак "да си живее сам" не е правилното решение), а може и да е станал такъв (това е по-добрия вариант, защото дава сила на жената да промени ситуацията - той е реагирал на нещо, което ако се промени, ще се промени и гадното му отношение). много жени сами кастрират мъжете си с вечното си недоволство от тях. до сега не съм чула за човек, изпълзял изпод купища неодобрение, с цел да започне да радва източника на това неодобрение. ако неодобрението го е накарало да загуби желанието си да върши своя дял от работата за това семейство, надали строгото мъмрене ще е нещото, което ще го накара да се вземе в ръце 
и аз като валенцето - намерила съм си няколко стойностни и те са ми достатъчни 
и аз като теб никога не съм работила (поне не на договор) но умея да правя много неща, така че гладни няма да останем. знаеш ли по колко вземат детегледачките на час?
и все пак да не дава Господ!
Аз не съм писала отдавна защото няма нищо интересно ама ето че се яви 
Какво да я правя как да я занимавам като от нищо не се интересува. 

Защо се възприемаш така?
Преди бях много дейна личност - в къщи се прибирах само да спя.

Защо се възприемаш така?

,но застоя в нас определено не ме задоволява емоционално.
,че чак и детето си да пренебрегнеш