Отговори
# 750
С две ръце и два крака  и аз гласувам за баща и син Карагьзови- всички по-млади онкогинеколози са се обучавали при проф. Карагьозов. По принцип при тежки гинекологични операции, те оперират заедно, чела съм за случаи при които те оперират нераждали жени, с напреднала форма на рак и успяват да им спасят детеродните органи и тези жени, раждат след това!! На моята конизация присъстваха  и двамата и така ми  е направена, че нито един гинеколог не забелязва, че ми е пипана шийката, ако не им кажа!!! Hug Hug Peace Peace Peace

# 751
момичета-помощ
цикьльм отново е обилен,трети пьт след конизацията-винаги преди отва сьм била собилен цикьл,но сега е нещо невероятно,а дали е нормално  като пьрвият ми цикьл след конизацията беше нормаен,но втроият и сега е изобилие #Cussing out.Нормално ли е това толкова скоро след конизацията,а дали това е скоро?оффф,само изникват нови проблеми....дано някоя от вас с по стара конизация ми  каже .......... Hug

# 752
Боби, моята конизация е от юни 2006, първата една година, все така обилна ми беше, все едно ми изтича кръвта първия ден, а по принцип бях с оскъдна, след като отмина първата година, цикъла ми отново стана оскъден, но пък няма място за притеснение!! Не се притеснявай, това май е нармално, въпреки, че  и аз се шашках , че и витамин це пиех да ми поспре кръвта, като ми дойде!!

# 753
somebodi
мерси мила,за успокоението,егаси ,днес смених 2 пьти чаршафите,аз сьм в кьщи ,не работя и си лежах....уффффф,искам да  мине всичко по скоро,че ще стана луда  #Crazy

# 754
  • София
Боби, спокойно бе мила, поне не ти се налага да ходиш на работа.
Ако имаш възможност дрънни един тел на доктора и го питай.
При мен промяната беше точно в обратната посока - преди конизацията получавах кръвоизливи с големи съсиреци, а след конизацията нямам вече такива ефекти, да не чуе дявола чукам на махагон.
Нямам обяснение, питай доктора!

# 755
А при мен цикъла още липсва.Досега ми е бил на 28 дни,като първите два дни е обилен.Трябваше да ми дойде към 1-2, но до днес нищо.Незнам какво ще бъде напред.Днес ходих да си взема материала от патоложката.Поговорих си надълго с нея и тя беше много любезна да ми обясни някои неща.няма да се впускам в подробности,но думите и най-ясно казано бяха,че щом матката ми е толкова калпава  Wink и ако искам да живея дълги години,просто нямам нужда от нея и според нея е най-добре да я отстранят.Питах я за реконизация,за химиотерапия и др.неща.Каза,че с реконизацията не е сигурно дали ще може да се отстрани всичко и дали нямада остане нещо навътре в канала,което след известно време няма пак да ми създаде проблеми.За химиотерапията каза ,че е нещо страшно.Виждала е хора,които са се отказвали заради нея от всякакво лечение.Каза че с операцията и отстраняването може да се види и да се каже дали е изчистено,докато с химиотерапията,там само нагрявали и едва ли не се молят да се изчисти.На този етап съм на 95% сигурна за операцията.Тази патоложка е с над 30г. стаж и самата тя е минала част от този път.Другото което ми каза е ДА ИМАМ ВЯРА,ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО ВЯРВА И МИСЛИ МОЗЪКА  СЕ ЧУВА ОТ ВСИЧКИ ОРГАНИ.  Получих от нея 34 стъкълца,едва ли тук в Русе,някой щеше да отдели толкова време да изследва толкова материал.Много е внимателна и и имам голямо доверие.Ще видя и в София какво ще кажат.
cvetenka  благодаря ти ,ако имам нужда ще те питам,но както казах шефкат ми ходи при нея повече от 10 години и я познава доста добре и засега всичко което ме интересува го научавам.Но е хубаво че чувам и др.добри отзиви за нея.Това също е много важно за мен.

daindi  наистина се старая да не падам духом ,въпреки,че живота ме подлага на големи изпитания и на моменти ми е много трудно,но нямам право на това.Детето ми трябва да може да разчита на мен.Това е най- големия стимул за една майка за каквото и да е нали?Докато аз бях в болницата за конизация,тя беше в къщи болна и я гледаше свекърва ми.Чувствах се ужасно,че в този момент не съм до нея.Сега в момента пак е болна,днес ми вдигна висока темп,смъква я за няколко часа и пак я вдига.През последните месеци и тя ми боледува много и просто нямам минута спокойствие.Сега съм решила да я спра тотално от ясла и дано се пооправят нещата.Има моменти ,в които повйрвай ми ми се иска да се скрия в миша дупка както се казва,но като я погледна ,вдигам глава и продължавам напред.
Досега винаги съм успявала да се преборя със трудностите в моя живот,вярвам че и сега ще е така.Първоначално бях много стресирана,защото никой не е подготвен за такова нещо,но благодарение на вас ,на моите приятелки,и най-вече на съпруга ми съумях да се съвзема и да не изпадна в истерия.
Спирам,че стана дълго ,за което се извинявам,сигурна съм ,че ме разбирате какво искам да кажа.
Лека нощ,  Hug

# 756
 Иве шапка ти свалям  Hug Искам да подкрепя и патоложката относно химиотерапиите. Братовчед ми е със злокачествено заболяване, което откриха на скоро, не мога да ти опиша в какво се превърна от химиотерапията, след всеки курс е все по-зле и иска да се отказва. В крайна сметка приключи и лекарите решиха да оперират.

# 757
Иве, кураж, ще се справиш!Ако ти предлагат операция, мисля, че трябва да се съгласиш. Освен това много гинеколози препоръчват след като женските детеродни органи са изпълнили своята функция, да се отстраняват-" в тях се раждат деца и ... болести"  Winkл Ти имаш детенце, не се колебай дълго, важното е да си ти жива и здрава и да можеш да го отгледаш и да се радваш на внуци и правнуци. LaughingУспех!

# 758
Иве, кураж, ще се справиш!Ако ти предлагат операция, мисля, че трябва да се съгласиш. Освен това много гинеколози препоръчват след като женските детеродни органи са изпълнили своята функция, да се отстраняват-" в тях се раждат деца и ... болести"  Winkл Ти имаш детенце, не се колебай дълго, важното е да си ти жива и здрава и да можеш да го отгледаш и да се радваш на внуци и правнуци. LaughingУспех!
Е това звучи много гадно...да се махали....Как да се махат???Нали те са чст от общото състояние на организма,яйчниците произвеждат хормони,иначе влизаме в ранна менопауза,което никак не е добре.
Иве,стискам палци нещата да се решат най-добре за теб.Ако имаш нужда от нещо в София,драсни ЛС се преди да тръгнеш,обезателно.

# 759
Бях при доктора да му покажа хистологията - в нея пишеше, че има ангажирани жлези, което не било добре. Показва ми на едни схеми къде е изрязано при конизацията, а жлезите навлизали и на вътре. Каза никакво забременяване, редовни прегледи през 3 месеца да следим как ще се развият нещата. След цикъла през януари ще ходя за цитонамазка.
 Не ми е много ясно с тия жлези, но точно сега няма да се притеснявам - идват коледни празници и ще празнуваме. Януари ще му мисля!
 Ива, това ти как се държиш смело, ми дава кураж и на мен.  Hug И аз се присъединявам към Деси - ако нещо мога да съм от помощ в София - свиркай  Wink

# 760
Ох момичета,направо вече нямам думи.Радостта ми от това,че ще прекараме празниците с майка ми днес се изпари.За съжаление няма да може да си дойде,защото иначе ще си изгуби работата.Ще си дойде ,когато насроча операцията,за да е до мен.Честно да ви кажа днес цял ден съм в чуденка,дали да не направя операцията в София и май все повече се навивам да е там.Не исках да е там поради причината,че ще съм далеч от семейството си,но от друга страна като се замисля май ще ми е по-спокойно,да остана известно време сама.Като говоря и с Кюркчиева и тогава ще реша окончателно.Та по този повод наистина се радвам,че ако ми се наложи нещо ще има на кого да разчитам.Благодаря ви за предложената помощ ,без дори да се познаваме   bouquet.От своя страна искам да ви кажа,ако някой има нужда нещо за Русе или околностите каквото и да е ,може да разчита също на мен.
Днес говорих с майка ми и тя ми каза ,че докторката на която е показала резултатите ми ,е казала,че е трябвало още миналата година да се направи нещо и да ме оперират,защото от тогава цитонамазката ми беше IIА гр.ПАП, което аз пък знам ,че е нормално.Незнам в Гърция по какви стандарти работят,би трябвало да са едни и също,но явно не са.Аз живея с мисълта,че ще ме изчистят както се казва от 2004г. след операцията в Майчин дом София.Така,че донякъде бях подготвена за нея,но не и за причината.Това от което сега най-много се страхувам,може да ви е странно,но е самата пълна упойка,имам чувството ,че няма да се събудя.Трябва да преодолея този страх.

Мисена  Hug.Нали затова сме тук да се подкрепяме и споделяме и да си даваме взаимно кураж,защото само който не го е изпитал,незнае какво да каже и какво да направи.Едно е да чуеш кураж от някой който и идея си няма какво е,а съвсем друго е да черпиш информация от извора .Ще се подкрепяме взаимно и съм сигерна ,че накрая ще се усмихваме на всичко това зад гърба си.Сега нека посрещнем празниците и да се повеселим,а после продължаваме с битките   bouquet Hug Hug Hug

# 761
Иве, шапка ти свалям! Аз бих се побъркала в буквалния смисъл на думата. Някои ме упрекнаха като ти писах, че имаш дете и е по-добре да махат всичко, за да си здрава  и детето ти да има майка. Продължавам да мисля така.
Мисена, ти имаш ли цитонамазка след конизацията? Като ми кажат, че нещо трябва да се следи, настръхвам. Неизвестността ме убива. Искам веднага истината, каквато и да е.
 Момичета, стискайте ми палци днес и на мен. Престраших се и тръгвам на гръден хирург - профилактично. Умирам от страх, защото и на цитонамазката лятото отидох профилактично...Дано само да не се върна без да вляза  Rolling Eyes

# 762
Димана,всичко ще е ок,стискам!!!!

# 763
dimana, нямам още цитонамазка след конизацията, тъй като днес става 1 месец от операцията и е много рано. Аз нещо не им вярвам много на тия цитонамазки, тъй като моята беше с добър резултат, но ето до къде стигнах.

# 764
dimana  стискам палци мила,а и да родиш не е единствения начин да имаш дете нали  Wink.
Пиши като минеш прегледа.
Аз сега отивам да нареждаме къщичката ни за Благотворителния базар на ДБМ,утре започваме.Дано съберем повече парички от миналата година  Praynig,за да помогнем на дечицата.Надявам се,че знаете  за тези базари по градове и ще ги посетите,и купувайки си уникален подарък ще помогнете на децата лишени от родителски грижи. Hug

Общи условия

Активация на акаунт