Отговори
# 765
dimana, нямам още цитонамазка след конизацията, тъй като днес става 1 месец от операцията и е много рано. Аз нещо не им вярвам много на тия цитонамазки, тъй като моята беше с добър резултат, но ето до къде стигнах.
Цитоманазките на са 100% сигурно изследване,напротив,правят големи пропуски,но на фона на проблемите,които откриват ,са много ефикасни.За да намалеят грешните резултати,е нужен и колпоскопа.Двете изследвания ,заедно, дават много по-подробна картина на състоянието.За съжаление още не е измислен 100% адекватен тест за профилактика на раковите заболявания на шийката на матката.Това е най-доброто,засега. Confused

# 766
Здравейте момичета и от мен,чета всеки ден и искам да ви кажа че според мен това е само мое мнение,тези проблеми които имаме са за гинеколози-онколози,няма да казвам нищо за д-р Станков но ще кажа че лекар който работи с него ме докара до това състояние,и от многото ми ходене на пред  на зад стигнах до това,не вярвам на нито една лаборатория освен на онкологията,да не говорим че в шейново цитото излиза за седмица а в раковата за 30минути,и накрая ако видат зор така или иначе те изпращат пак в раковата,съжалявам не искам да обидя никой за мен така стоят нещата,престраших се да ходя там и не съжалявам за минута не ме е страх знам че за мен се грижат най добрите специалисти и ще направят всичко за да се оправя.

# 767
  • София
Аз живея с мисълта,че ще ме изчистят както се казва от 2004г. след операцията в Майчин дом София.Така,че донякъде бях подготвена за нея,но не и за причината.Това от което сега най-много се страхувам,може да ви е странно,но е самата пълна упойка,имам чувството ,че няма да се събудя.Трябва да преодолея този страх.

Ива, какво имаш пред вид? Би ли споделила с нас, ако не те притеснява!
Успех мила, и от мен имаш възможност и желание за подкрепа в София!
А за упойката не се притеснявай, вече имат доста хубави упойки!

А къде изчезна Боби, от снощи не е писала, имаше проблем с цикъла последно?

# 768
Върнах се от прегледа. Слава Богу, лошо няма. Имам 1-2 малки кистички, за които ще пия едни билки.
 Вярно е, че при цитонамазките има пропуски, но не са и за пропускане. На мен цитото ми показа проблем, а на колпоскопа нищо не се виждаше, защото беше навътре в канала.
Боби, къде си? И аз бях с потоп, че и с "парцали'. Минава! Не се паникьосвай!

# 769
Кюбит, къде се загуби мила?

Тук съм вече.  Hug
Бях в България спешно. Не се сърдете, че не се обадих за среща, но не ми беше до това. Освен това бях в провинцията, в София бях само един следобед преди полета. Вчера се върнах. Гледам много страници сте изписали, проблемите не стихват, ще ви чета постепенно, защото нямам много време.

# 770
Добре си се завърнала Кюби,бяхме се притеснили за теб. Hug

alpha_beta това което имам впредвид,че живея с тази мисъл от 4 години, е че при последната ми операция в София 2004 при д-р Божилов в Майчин дом,той ми каза,че до 2-3 години ако не забременя ,може би ще ми се наложи да я изчиститят,защото още тогава имаше проблеми,вследствие на лекарска грешка тук в Русе.Все отлагах и мислех,че ще ми се размине,но уви нещата се усложниха повече отколкото съм мислила.
А за упойката ме е страх,защото пак при същата операция в София,излязох изключително трудно от упойката,не можех да си поема въздух и имах чувството,че ще си отида пред очите на сестрата.Много повръщах и се чувствах ужасно.Преди самата операция сънувах ужасен сън и просто не бях на себе си.От друга страна сега на конизацията ми сложиха спинална упойка,но без да се усетя анестезиоложката ме приспа напълно,защото напражението си каза думата.Събудих се без никакъв проблем,но сега нямах интубация,защото имах проблеми с дихателните пътища .Докато тогава при лапароскопията от интубацията ми беше много зле.

dimana27 радвам се ,че не е нищо сериозно  Hug.

А Боби къде ли е наистина,дано всичко да е наред  Praynig.

Моя цикъл още го няма и се притеснявам как ще ми дойде и да не е точно когато трябва да съм в София другия петък,че незнам тогава дали изобщо мога да мина преглед.
Лека нощ момичета и бъдете здрави  Hug

# 771
Иве, не си внушавай глупусти! Naughty Само това остава. Сподели с лекарите всичките ти притеснения и не го мисли, те си знаят работата. Трябва да си спокойна и да вярваш, че всичко ще мине, защото наистина ще е така.
Искам само да споделя нещо, пък вие си правете изводите Wink.
  Майка ми я оперираха (изчистиха), преди 2 години. Първо беше ПАП 4, но след медикаментозно лечение падна на ПАП 2. Въпреки това специалистът(Иве от Бургас, ти ми беше споменала, да НЕ ходя при него), и каза: "Операция, ти си на 59г, така е по-добре!"
Резултатът от хистологията показа, че майка ми няма рак. Rolling Eyes

# 772
момичетааааааа/алфа бета,ива,дмана/
тук сьм,сега е сред нощ и се прибирам от едно парти,
а за цикьла,тече ми ,но по слеабо вече,даи Боже да мине,ама пьрвите дни си изкарах акьла ,м-у другото сега миселх,че вече минава,но ходих до тоалет. и пак ....а не ьм пила алкохол,ама от танците сигорно,знам че ще мине,само ,че др. месец ако е така вече ще се разправям с доктора... #2gunfire
лека нощ на всички и много ви обичам,еи,да знаете ,че ако не сте вие,нямаше да преживея тоя момент от живота си по сьщият начин.... Hug
лягам си,че бях на парти без сьпругьт ми и сега трябва да сьм  целомьдрена поне в остатька от ноща...хахаааааааааа Joy
кюбит ,ще с екараме с тебе, Naughtyама сега ми се спи...щеше да те взема от летището бе жена и да си побьбрим.....ама ти само ми ела пак... #2gunfire Hug

# 773
daindi подсети ме да споделя какво ми каза на мен "специалиста", който твърдеше, че съм лигла и нищо ми няма, когато му показах епикризата след конизацията: "Еми отърва на косъм рака, сега раждай още едно и давай да махаме всичко, за какво ти е?!"  #Crazy 

Боби не се паникьосвай за цикъла мисля че е нормално и при мен беше така първите месец - два дори след операцията, после се нормализира и даже е по-слаб от преди /което също ме кара да се шашкам  Laughing/   

# 774
За съжаление такива" специалисти" уви виреят не само в Бургас-има ги навсякъде.И аз ходех повече от 15 години при такава  "специалистка" в Пазарджик.

# 775
Здравейте момичета!

Първо искам да пожелая на Ива много, много късмет и вяра! Вярвам, че всичко ще се оправи!  Hug Винаги съм казвала, че е много важно човек да мисли позитивно! А ти Ива точно така звучиш, само така мисли позитивно и вярвай че всичко ще е наред!  Hug

Излезна ми резултата от биопсията - ЦИН 2 Sad При цитонамазка I-II b Sad Още не мога да си го обясня. Но както и да е, следва конизация след нова година, дата още нямам. Поисках конизацията да е с електрическа примка, а не скалпелна. Доктора каза че при ЦИН 2 общо взето е трудно да се вземе решение точно какво да се направи, умуваха дали да не пробват да го изгорят, но поради факта 4е имам HPV 39 предложиха конизация.

Искам на попитам Кюбит относно упойките, бях чела нейни постигни за видовете упойки при конизация които могат да се избират.

Задължително ли трябва пълна упойка ?

Благодаря! Hug

# 776
  • София
Zory, зависи от конизацията. Моята беше с ел.бримка и бях с местна упойка-локално - Лидокаин. При скалпелната конизация се използва или спинална или пълна упойка. От Кюбит и Деси знам, че са много доволни от пълната упойка Диприван. Това с резултата от цитонамазката не се опитвай да си го обясняваш, аз цял живот, включително и на трите цитонамазки непосредствено преди конизацията бях ПАП 1  Confused. Стискам ти палци всичко да мине успешно и безболезнено.

# 777
Боби, една приятелка ме чака на летището и ме закара до провинцията - близо до Бургас, много път е да ангажирам други хора.
Дано да ти се нормализира цикъла, мила.

Zory, ето ти отново линка. Редактирала съм малко.
Упойката не е задължително да е пълна. Това, което аз препоръчвам е упойка, с която да спиш, но да не те обдишват. Т.е. нещо средно между пълна и локална. Не знам как да го обясня по-точно, дано да ме разбираш. Всичко е въпрос на дозировка. Говори с анестезиолозите и виж какво предлагат, питай ги за този вариант.
Стискам ти палци.

Ива, сега прочетох, че при теб има проблем. Не се отчайвай.  Hug Не съм изчела всичко още и не знам на каква фаза си, но надежда има винаги. Целта е да сме живи и здрави, цената може и да е висока, но когато вече има детенце е по-лесно да я плати човек.

"Специалистите" ги има навсякъде по света, за съжаление. Аз си имах вземане даване с един, който ме докара до тук.

# 778
Мили момичета, поздрав за всички тук!

http://www.bgshare.com/393861/Koleda_2008.ppt

# 779
Благодаря ти!Създаде ми страхотно коледно настроение!

Общи условия

Активация на акаунт