Отговори
# 690
Иве и аз без да съм специалист си мисля че е в ранен стадий и всичко ще се нареди.Успех и да знаеш че много силно ще ти стискам палци и ще се моля всичко да се оправи!

# 691
Момичета искам да споделя още нещо с вас.Откакто разбрах резултатите си от биопсията и че се налага конизация и това какво ще е след нея,сега вече се знае,един от най-големите ми страхове беше как да кажа на собствената си майка,която е в Гърция.Когато влязох за конизацията и казах че не е нищо сериозно,с надеждата да се размине и тя да не разбере никога какво ми е било.Но при това положение,няма как да го скрия от нея.И от онази вечер до днес това си мислех как да и се обадя и да и кажа.Днес следобед грабнах телефона и и се обадих и казах самата истина,мислех да прикрия някои неща,но това ме натоварва адски много.И за да съм спокойна и пред съвестта си и пред нея и казах всичко.По тел.го прие доста спокойно,въпреки че усетих промяната в гласа и,не мога да си представя изражението и.Толкова ми се искаше в момента да я виждам и да я прегърна.Ужасно много ми липсва.Както и предполагах след около час ми се обади и ми каза че ще си дойде за Нова година и ще остане докато мине операцията.Разбирам я как се чувства,защото и аз съм майка.И знам ,че ако един ден дъщеря ми скрие нещо такова от мен,много ще ме нарани.Исках да и спестя тревогите,и без това е далеч от нас,но нямаше да си простя да я излъжа.Истината винаги боли,но по-добре истината ,отколкото нож в гърба.
Единствената ми радост е,че ще я видя и за 9 години откакто е там това ще е втората Нова година ,която ще празнува с нас,и този път с внучката си.Затова и много не обичах тези празници,защото те са семейни празници,но винаги нещо ми липсваше - тя,моята майка.А тази ще се постарая да бъде най-хубавата,ще забравя за проблемите и ще се насладя на истинския семеен празник с цялото си семейство.Толкова отдавна мечтая за това.Нали всички казват по Коледа стават чудеса.

Димана права си,в момента изобщо не се замислям за това да имам второ дете,единственото което ме интересува е да се оправя и да се радвам на това което имам сега.

Лека вечер момичета  Hug

# 692
Иве, от всичко това, което казваш...ами, виждам лъч светлина и всичко ще се нареди, вярвай в това, от сърце ти го желая! Hug

# 693
Димана права си,в момента изобщо не се замислям за това да имам второ дете,единственото което ме интересува е да се оправя и да се радвам на това което имам сега.
Така е, и аз бях така, но като мина галимацията по болниците и се прибрах вкъщи нещата се поуспокоиха и оттогава до сега не мога да си простя, че не съм пробвала първо с конизация или пък поне да се бях заинатила, както е направила колежката ти. Затова като написа за нея, много и се зарадвах на жената. Лично на мен ми е много по-трудно да понеса мисълта, че немога да имам повече деца, отколкото това, че съм имала рак в начален стадий 1"б".
Незнам, при всеки е индивидуално, но моят съвет е - помисли, попитай, опитай всичко преди да се решиш на тази стъпка...   bouquet

# 694
Здравейте,
и аз се притеснявам по подобни въпроси... значи, до тук историята е следната: преди около 2г. имах кондиломи, които излекувах с кондилин. След като ги излекувах, контролната цитонамзка беше пап2 (преди това по спомени беше пап3). После забременях и сега се радвам на чудесно бебче Simple Smile Когато спрях да кърмя и цикълът ми се възстанови, отидох на лекар, направих си цитонамазка, която излезе пак пап2. Направих си и двата днк теста за ЧПВ - този за типове 6 и 11, и този за всички високорискови типове. От всичко ми даде положителен резултат за тип 31 Sad Тогава гинеколожката ми направи колпоскопия, на която видя някакъв фон (не разбрах това някакво предраково състояние ли е..) и го изгори с нещо (което също не можах да разбера какво е). Каза като ми дойде и мине следващия цикъл да проведа лечение с вагинални глобули в продълженбие на 12 дни - Polygynax и Farmatex. Предложи след още 1 цикъл да ида на преглед с контролна колпоскопия и нов днк тест. просто незнам ..посъветвайте ме, дали да следвам това лечение (така мисля да направя) и после да ида освен там на контролен преглед и при още един специалист онколог, дали имам нужда от биопсия, какво да предприема? Някак си се оказах непшодготвена за това, все си мислех, че щом съм имала кондиломи, ще имам в най-лошия случай някои от нискорисковите типове. сега не съм сигурна какво да направя..а и незнам към кой специалист гинеколог-онколог да се обърна , а и кога. а на всички вас, пожелавам тези страшни неща да останат зад гърба ви и да забравите, че някога са ви мъчили Simple Smile Hug както и весели празници Simple Smile

# 695
Танина, и ти си права. Но имай предвид, че Ива е вече конизирана. Дано да попадне на читави лекари, които най-добре да преценят състоянието й. Разбира се пожелавам й най-доброто- да оздравее и да може да има деца. Нали е коледно време, нека всички да й го пожелаем от сърце    Heart Eyes !

# 696
  • София
Ива Николова, успех мила и от мен!
Съжалявам искрено и те разбирам какво преживяваш.
Имаш нашата пълна подкрепа, стискаме ти палци.
Аз си мисля дали няма да ти предложат реконизация първо.
Възможно е конуса, който е изрязан, да е бил малък и да не е изрязано до чисто.
Може би е било само въпрос на милиметър още.
Така си мисля, не знам дали съм права!

Кюбит, къде се загуби мила?

# 697
Здравейте, честит празник на всички! Въпросът ми е към тези, които са преживяли конизация. През м.февруари тази година ми беше направена такава по повод цитонамазка 3б и биопсия CIN 3 ca in situ. Конусът беше с чисти краища. Последващите контролни цитонамазки на 4 и на 8 месец са хубави. Ще ходя отново на профилактична цитонамазка след около 5 месеца. При последния преглед професорът, който ме оперира ми каза, че вече мога да правя опити за забременяване, до момента нямам деца а съм вече на 32 години. Много ми се иска да пробвам, но ме е страх да не хвана отново HPV и да се повтори същия ужас от преди операцията. Професорът също така ми каза, че мога да се ваксинирам срещу вируса, което мислех да направя, но всички други гинеколози с които се съветвах и които са говори с дистрибутори на ваксината, казват, че не мога вече да се ваксинирам, тъй като съм носела вируса. Всъщност не знам дали все още го имам, какво ще ме посъветвате, да си направя ли изследване за HPV. Наистина не зная как да действам, или да изоставя идеята с ваксината и да пробвам да забременея? Не зная. Моля за съвет от тези, които са преживели нещо подобно.

# 698
  • София
Ива Николова, от цялото си сърце се моля за теб! Дано всичко се оправи по-бързо и благоприятно за тебе най-вече!  Hug Пожелай си здраве и късмет за Коледа, а ние всички ще ти стискаме палци Hug
Зарадвах се за теб и затова, че майка ти ще си дойде. Приеми го като добър знак!
Моята майка така и няма да разбере, че съм тръгнала по нейния път и се боря с това от което тя си отиде Cry. Съжалявам, но тези дни (и не само) много ми липсва.

Някой има ли координати на д-р Станков от Шейново. А отзиви? Дали е добър за колпоскопия и цялостен преглед?

# 699
    Иве   Hug звучиш по-ведро наистина. Дано ти предложат реконизация и всичко мине по-възможно най-лекия начин. Искрено ти го пожелавам!

olive19 правилно са ти казали, НЕ можеш да се ваксинираш вече. Успокой се и ти пожелавам едно прекрасно бебче.

Момичета я си сипете по едно виртуално за отпускане  Simple Smile Детенцето ми е Николай

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 14:53 от iveto_

# 700
Момичета вие сте просто невероятни.Много съм благодарна че ви има и че ме разбирате.
Почерпете се за здравето на моя  мъж,днес е именник

iveto_  да ти е живо и здраво детенцето,безгрижно детство и мнооооооого бели  Wink.

Чести празник и на всички други именници - малки и големи.

olive19 пожелавам ти скоро време да се похвалиш с добрата новина.Щом до тук нещата са добре,вече не го мисли и продължавай напред.

А за реконизация не ми е идвало наум,и за това съм благодарна че ви има и споделяте мнения,ще питам и за това.но може би първо трябва да изчакам решението на онкосъвета.На 19.12 съм н София и ще видя какво ще стане.Мисля и до Варна при д-р Иванов да отида.първо ще събера няколко мнения и тогава ще реша.Прегръщам ви силно  Hug

# 701
На всички именячки и на близките им с тези имена желая цялото щастие ,да сте живи и здрави -Наздраве  bouquet

# 702
Честит празник и от мен  Heart Eyes Да са Ви живи и здрави именяците а и всички ние!Наздраве cheers

# 703
Иве и аз без да съм специалист си мисля че е в ранен стадий и всичко ще се нареди.Успех и да знаеш че много силно ще ти стискам палци и ще се моля всичко да се оправи!
Аз също скрих от родителите си здравословните си проблеми.Искаше ми се да ги пощадя , защото в моя живот имаше много тежки моменти и те преживяха всичко много тежко SadКазах им,чак след първата цитонамазка след операцията и ми беше трудно да говорим,защото се чувствах виновна SadТе ме разбраха ,но майка ми каза :"А ако дъщеря ти също постъпи така с теб,как ще се почувстваш?".Очаквах такъв въпрос,но ми дойде като гръм от ясно небе като го чух от нея SadПрава е ,че майката трябва да знае какво се случва с детето и , но като попитах :"А ти как би постъпила на мое място?Би ли казала на майка си или би и го спестила?" ,а моята майка каза :"БИХ ПОСТЪПИЛА ПО СЪЩИЯ НАЧИН!". Не знам дали съм постъпила правилно,но съм малко по-малко виновна,защото моята майка би постъпила по същия начин  bouquetДано занапред сме живи и здрави,за да не се налага да крием нищо! Wink

# 704
Иве, радвам се, че ще имаш близки хора около себе си докато се оправиш.Аз по принцип съм голям песимист / от малка, неизвестно защо /, но някои неща ме карат да се замисля.Преди малко на улицата пред нас утрепаха един възрастен човек, познат от квартала.Ей така, от нищото...Без да е болен и да има страховити диагнози като някой от нас.Така, че, да си живеем живота.Животът си върви, без да дава гаранции за нищо. Да се насройваме коледно.Да се усмихваме.Да не мислим вечно за проклетите резултати....Има една приказка, че на Господ му било най-смешно като слушал какви плнове си правели хората  newsm78 Честит празник на именниците!

Общи условия

Активация на акаунт