По колко трябва да наддава бебето?

• 42 491
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
  • София
здравей, не се притеснявай мойта мома първия месец качи 1.300кг, втория 1кг, а сега я мерих преи 2 дни до тук са 800 гр., постоянно виси на гърдата, но спред мен е пристрастена към цицата на мама  Joy, не ми пречи, но и аз имах съмнения в началото, а детето си качва стабилно. Всичко е наред не се притеснявай. А искам да добавя, че кърмата ми се регулира като количество чак сега на 3-я месец. Бебетата си плачат понякога за "свои" си неща.. не е ясно какво точно но се случва и при нас. Вечер особенно се скъсава да реве , а от онзи ден започнах да я извеждам когато реве така силно на терасата на хладно и тя заспива веднага.. е вярно че ми отне доста време да се сетя обаче все пак намерих начина Simple Smile

# 16
Аз не мисля че 600 гр. е малко. Големия ми син беше само на кърма и много повръщаше. И аз така се притеснявах дали му остава достатъчно в стомахчето, но наддаваше първите 3 месеца по 700 гр. и педиатърката каза че е супер. Каза че е добре да наддава под 1 кг, ако е повече значи преяжда. Сега малкия наддава по 900 ама той е на АМ (нямам кърма) а от него наддават повече. Това е от мен.

# 17
Наддаваше по кг първите месеци

# 18
Вярно е, че всяко бебе си е самостоятелен индивид и наддава различно, не по таблици и стандарти. Все пак тези стандарти са направени именно затова, да има ориентир. Ето таблиците на Световната здравна организация за тегло и ръст на момичета и момчета от раждането до 5 (2) -годишна възраст:
Таблица за теглото при момичетата от 0 до 5 години: http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_wfa_girls_z_0_5.pdf ; Таблица за ръста при момичетата от 0 месеца до 2 години: http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_lhfa_girls_z_0_2.pdf; Таблица за теглото при момчетата от 0 до 5 години: http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_wfa_boys_z_0_5.pdf ; Таблица за ръста при момчетата от 0 месеца до 2 години: http://www.who.int/childgrowth/standards/sft_lhfa_boys_z_0_2.pdf

# 19
Нормите за нормално покачване на тегло през първите 6 месеца от живота на бебето са 600-1200г.
Така че спокойно.

# 20
Според мен си е до дете.Едва ли бихме могли да се вместим в някакви определени цифри.
За притеснение е ако въобщв не надава.

# 21
при кърмено бебе най-добрия показател дали яде достатъчно са памперсите. на мен като ми намаля кърмата точно по тях разбрах.
ревът също е показател (ако детето все реве и не са колики) но например дъщеря ми не ревеше от глад и спеше по цяла нощ дори и като ми намаля кърмата

# 22
Детето ти е наддало нормално. Хич не се лъжи да го дохранваш с АМ. Дъщеря ми беше на АМ и наддаваше по толкова първите месеци 600-700гр. Теглото й винаги си е било в норма, жизнена и веселка е.

# 23
Нормите за нормално покачване на тегло през първите 6 месеца от живота на бебето са 600-1200г.
Така че спокойно.

Ние наддаваме по около 600гр. на месец. Не се притеснявай. Ако можеш да не го дохранваш, за да може да ти се увеличи кърмата Peace

# 24
  • в Надежда-та
Много е индивидуално.
Моя син от както се е родил 1-я месец беше качил 2кг, а след това \и до сега\ ми качва по 1кг на м.
Имам приятелка на която дъщеря й качваше по 20гр ooooh!

# 25
  • Варна
Абсолютно различни са децата ....верно е..
Недей да бързаш с изводите, може следващия месец да качи повече.. Peace
Аз се притеснявах ,че качва по много моето дете по около 1500 гр. първите 2 месеца, но ето третия качи 690 гр. - ето че нещата се нормализират ...но той си е едричък..
При теб след първия може пък да се подобри качването на кг.  Hug

# 26
Ако е жизнено и спокойно детето всичко е ок Hug

# 27
  • някъде там
при нас качването в началото беше по около 600-700гр. , после намали, а за миналия месец нищо не е качила но пък на см. е +2 , важно е да е здраво, жизнено и да се храни добре, нашто педи казва "дете по книга не се гледа, те са само за ориентир"

# 28
Първите 2 месеца наддаде с по 1,100 кг. След това с по 400-600 г. Откакто проходи, започна да наддава с още по-малки темпове, с около 100-150 г на месец.

# 29
Моята наддаде 400гр. Но иначе си е ок детето.  Само дето се притеснявах и щях да полудея.

Общи условия

Активация на акаунт