За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 225
Идеята за гащи без дъно някак не ми допада  newsm78 Някъде и моята суета си казва думата  Joy
Мда, и на мен никак не ми допадат тези гащи без дъно. Предпочитам по 100 пъти на ден да го събувам и обувам, вместо така да му "лъска" дупето Rolling Eyes Струва ми се дори някак....нечистоплътно. Лично мнение, де! Peace
Мен вчера и днес мнооого ме мързи и го държа с памперс Млечко. Предлагам му редовно, включително и през нощта нямаме пропуск на пишо, обаче гащите ми бебе.то след едно пропуснато пишо ги сменям и в момента нямам сухи, от гащите с тензух в тях целият става мокър и ми писна да преобличам и сменям всичко и съм си дала малко почивка. Та така Thinking
Не мисля, че му пука, де Simple Smile

# 226
Ами тук Тези подложки на Бамбино Мио са около 20 лв
а другите са около 7.Колко са в БГ?
На мен също ми свършиха страхотна работа и още ми вършат
Винаги като му предложа да се изпишка го прави ,излизаме навън без памперс и се прибираме сухи ,като се присетя и му предлагам и той пишка ,снощи дори и се изака в гърнето  Laughing

# 227
Да се похваля, Лили се събуди със сух памперс тази сутрин  newsm44
Даже си записах часовете, в които пишка, надявам се поне така да хвана някаква зависимост и да знам кога какво иска. Е, почти всеки път след пишкане я приспивах на гърдата, особено единия път когато ревна силна, но пак е нещо. Доволна съм от постижението.
Въпреки че пак лесното търсих. Взех си памперси на Памперс летс гоу ли, летс плей, нещо подобно беше, от 9-кг са (Лили е малко над 7), но са й тамън, даже малко малки ми се струват. И са ми удобни, само ги смъквам и после обувам.

# 228
Бухти, супер сте с Лили!  bouquet
Няма лошо да търсиш лесното, напротив! Това е добра идея, за по-големия модел памперс. Ама аз така или иначе мисля скоро да махам нощния, та ако взема, та купя по-голям размер памперс, ще ми артисат... Thinking

# 229
Това е добра идея, за по-големия модел памперс. Ама аз така или иначе мисля скоро да махам нощния, та ако взема, та купя по-голям размер памперс, ще ми артисат... Thinking
Погледнах ги, летс гоу са, размер 4. Според мен са й добре, просто трябва хубаво да ги издърпвам нагоре, защото сутринта явно не го бях направила както трябва и малко беше пропуснал отзад (това вече като я оставих на баща й да се гледат). Иначе си ползваме на Памперс пак актив бейби и още се побира в 3-ката, но смятам този пакет да й е последния и ще минавам на 4-ка от двата вида Mr. Green

# 230
Няма много оживление в темичката ни тези дни Rolling Eyes
Ние вече незнам коя поредна нощ се изпишкваме и Никола се субъжда със сух памперс Flutter Баща му е зарибен за каузата и много се кефи на успехите ни, така че май махането на нощния памперс ще е скоро Sunglasses

# 231
Евридика, браво, вие наистина много добре се справяте smile3501
Аз вчера пак пробвах, но нямах толкова успех. Лили заспа много по-рано от обикновено и съответно се скъса да ме рита цяла нощ. Колко пъти я събувах и колко пъти яде изобщо не помня, но по някое време я намерих мокра.

# 232
Здравейте, да се включа и аз към хигиеничните бебета( и майки покрай тях  Grinning ). Бях поизчела повечето неща за ЕбХ докато бях бременна и определено ми допадна идеята.
Малката беба се роди септември и някъде от към 20-ия й ден мога да се похваля , че успявам да хвана доста от пишканията. В началото акаше на всяко ядене-т.е. поне 10-ина пъти и  не съм се и оптивала да я следя. Сега вече е разредила докъм 5 пъти някъде, но най-интересното е че за тях не дава сигнали и не мрънка, докато за пишканияяяята-ооооо, много мрази да го прави в памперса, изпишквам я преди всяко ядене, преди да излезем на разходка понякога, а когато е будна и след като я накърмя.
Таткото също е много зарибен за процедурата, изпишква я в мивката  Grinning
Поздрави на всички мами  и бебеци от нас и ще гледам да се включвам редовно при вас   bouquet

# 233
Здравейте!
На българския сайт за ЕБХ за сега има само опитът на американски и руски майки. Вече има достатъчно сред вас, споделете своя опит, ще го сложим на http://www.bezpeleni.info/bg_opit.htm

# 234
Здравейте момичета   bouquet

Искам да ви поздравя за страхотната поредица от темички- с голямо удоволствие ще ви чета и ще черпя от вашият опит! Живот и здраве моето бебче ще се появи началото на февруари и много ми се иска да пробвам да се гледаме по този метод, че постоянната употреба на памперси никак не ми се нрави  Rolling Eyes
Само, че в мен се появи един страх че няма да мога да се справя и да вляза в ритъма на бебето Sad

Това за сега аз продължавам да чета и ако има въпроси ще питам   bouquet

Лек и спорен ден!

# 235
Бухти, забравих да ти благодаря за онези линкове за Е-тата Embarassed Сега го правя -   bouquet
Анамар, добре дошла, радвам се, че така добре върви с пишканията Simple Smile
Виви_мм, не се притеснявай отсега за ритъма на бебето Laughing Като се появи бебчо, ще видиш как добре ще се напаснете Simple Smile
Людмил, моят опит е скромен, може би някоя от майките с по-дълъг стаж в ЕБХ ще сподели Simple Smile

# 236
Мили мами, помогнете. Синът ми не иска да пишка в памперса си когато спи, независимо дали е ден или нощ. Нощите ме побърква, пишка поне 5-6 пъти. Всички опити за слагане на памперс са неуспешни. Върти се извива се, лази, удря се в горната част на спалнята, дървена, или лази до долната и пада на земята, защото аз по някое време на нощта вече ни приемам ни предавам от умора. Добре, да го изпишквам тогава – направих го успешно 2-3 вечери. В началото не искаше и плачеше като го вдигах. Оказа се че не иска да се разсънва, защото на изследване на урината се оказа че няма инфекция, която да го тормози. Почнах да го изпишквам много леко и нежно, и да го кърмя докато го прави, за да не се разсънва. Добре, 1-2 вечери така. Обаче после взе да му става много хубаво в прегръдките на мама, и почна да заспива като го гушкам, да похапва по съвсем мъничко, и да не пишка. Легнем, и пак намокри чаршафите в рамките на 2 минути. Снощи и предната вечер ставах поне 7=8 пъти да го изпишквам. Първата вечер се получи може би 2 пъти, снощи нито веднъж. Не бих ставала да го пишкам ако не се въртеше,, толкова неспокоино спи, не ми остава място, мрънка, проплаква, бута ме, търси да суче, суква 2 пъти и пак се извива. И така докато не се изпишка сам. Вече мога само да седя до него и да се моля да се изпишка сам, пък ако ще да е на чаршафа, ако ще на възглавницата, ако ще върху мен да е ( и това е ставало поне 5-6 пъти).  ooooh!

Не мога вече. Ужасно съжалявам че не оставих свекърва ми да му прилага ЕБХ от 4-5ти месец. Тогава се научи ужасно бързо, само като го разкрачиш и пишкаше, денем и нощем. Аз обаче тогава ревнах, че няма през нощта освен за кърмене да ставам и за пишкане, и и забраних на свеки да го изпишква през деня, и наложих памперсите. И сега ми се връща тъпкано. Не мога да го науча детето. Маи изгражда някакви комплекси. А иначе още не мога да му разбирам позивите/сигналите през нощта, кога е за сучене, кога за пишкане. Давам му да суче, и след 1 минута ме е намокрил. Ставам да пишка, а тои не иска. Случва ми се на моменти толкова да се изнервям, че да му се карам, което е ужасно, или почвам да плача от безсъние до него, и тои се плаши и плаче и тои....Мъжът ми спи като чук до нас, събужда се само за да ми се скара, когато малкия се уплаши от моите плачове и влиза в тон. Не знам вече, знам че ако го отбия 100% ще си оправя проблема, но сърце не ми дава. Малък е, има нужда от мен. Освен ако не ми поставят диагноза луда по някое време...

Кажете ми какво да правя, мами, моля ви.

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 06:35 от Martani

# 237
И аз ще помрънкам. След онази суха нощ не се е повтаряло май. Нещо не схващам Лили кога защо се върти. Доста често като я събуя да я изпишквам тя започва да се сърди и да реве. А не ми се иска да я изнервям. Акробатиките с кърмене и пишкане не ми допадат особено и не бих искала да ги практикувам постоянно, пробвам само в краен случай. А на няколко пъти ми се случи съвсем тихомълком да се изпишка, изобщо не съм разбрала кога е станало. Та така при нас, опитваме се.

Мартани Hug Мога да си представя колко ти е трудно. Лили спи с памперс и ставам поняколко пъти, но не създава кой знае какви проблеми. Със съвети ми е трудно да помагам, надявам се да се включат по-опитните момичета.

# 238
  • София
Martani , боя се, че не детето ти, а ти придобиваш комплекси. Комплекси, че си лоша майка, че си отказала на свеки навреме, че сега не се справяш... Моя съвет - забрави за тези безпокойства. Разбирам колко си уморена, но погледни от добрата страна на нещата - синът ти категорично ти заявява, че не иска памперс - с времето всичко ще дойде по местата. Бих ти посъветвала да купиш по-дебели гащи, които не биха позволили обилно намокряне на спалното бельо, непромокаеми чаршафчета, дръж ги до креватчето за да ти е по-удобно да вземеш при нужда и карай по-леко.  Какво по-естествено от това твоето бебче да заспи в прегръдките на мама? Simple Smile Hug Не се плаши от това, няма да е завинаги Wink Ако не иска да се разкрачва през нощта, докато суче, и се буди, а иска да пишка - сложи хавлиена кърпа между краката му и го остави. Ако се е събудил да пишка, ще сукне малко и ще се изпишка докато го държиш, ако е гладен - ще суче по-настървено, пак може да се изпишка, но след час горе-долу ще е готов за пишкане пак (поне моя прави така). Просто пробвай да го държиш над легенчето, докато суче, а ако не ти позволява и се гърчи, тогава го гушни и сложи навита на превръзка една кърпа, така че при нужда по-нататък през нощта да я използваш пак (добре попиват и няма да се намокриш ти) и му дай гърда. Така няма да се разсъни, ще се изпишка, ако иска и ще продължи да спинка, а после само му вдигни гащички с някаква пелена между крачета за всеки случай и готово. Ако се напишка по време на сън и не ти дава нервни сигнали, че му пречи това - остави го така, ако реве - смени му гащички и постели отгоре върху мокрото кърпата, така няма да му е мокро.
Най-вече не се обвинявай и приеми философски всяко едно нещо, коетоправи или не прави синът ти, а и ти също Hug

Накой ако се сеща за някакъв друг начин за "бърза помощ" Laughing да се включва, аз на първо време за това се сетих.

П.П. Повярвай, че е по-хубаво да се буди, защото му се пишка, отколкото да 4 и кусур години да се напишква през нощта и да кара с памперси. Имам две приятелки с 4.5 годишни деца, които през нощта ВСЕ още са с памперси.
Казвам им да ги махнат просто и да оставят децата да се справят, но не - къде-къде е по-лесно да им туриш един памперс.

# 239
sVeshti4ka, благодаря ти! Hug много успокоително звучи поста ти. Маи наистина аз съм тази с комплексите. Всичко е наистина елементарно...само аз правя от мухата слон. ще пробвам непременно съветите ти, аз досега ползвах тези попивателни и непромокаеми пелени, но все като че ли не стигаха.  Свеки днес ми приготвя тензухени пелени вместо памперс и ми пори дъното на 2-3 чифта панталонки за да мога по-лесно да изпи6квам и да сменям само тензуха, ще видим какво ще се получи. благодаря ти! Hug

А кога да очаквам да свър6и всичо това - чак с отбиването на малкия ли, когато спре да суче през нощта? Какъв опит имате?

А през деня носим памперс, по разходки в студено време каквото вече е, вкъщи вечер когато е много разигран и не иска изобщо да седи в тоалетната. Дори и когато ака, трябва да има играчка в ръцете си за да остане до краи, иначе в гащите, в движение.  Според вас гре6но ли е това което правя, какво мога да променя? Тои обикновено дава сигнал повече след като е направил белята, за да му сменим панталонките. Ако носи памперс, дори не се обажда (за пи6кане говорим само, иначе се обажда).

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 10:20 от Martani

Общи условия

Активация на акаунт