Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои от начините за пристрастяване на бебето към гърнето?
Как мога да помогна на дете, което се съпротивлява на гърнето?
Как мога да помогна на дете, което се страхува от гърнето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои от начините за пристрастяване на бебето към гърнето?
-
Как мога да помогна на дете, което се съпротивлява на гърнето?
-
Как мога да помогна на дете, което се страхува от гърнето?
За да помогнете на дете, което се страхува от гърнето, предлагайте го периодично, общувайте с детето и насърчавайте без насилие. Важно е да предложите различни начини и възможности за издържане, позволявайки на детето да свикне с новото поведение. Също така е от съществено значение да предоставите различни опции за издържане, като избягвате принудата на процеса.
-
Как мога да насърча детето си да използва гърне?
-
Кои са най-добрите видове пелени за бебета?
Някъде и моята суета си казва думата 

Баща му е зарибен за каузата и много се кефи на успехите ни, така че май махането на нощния памперс ще е скоро

). Бях поизчела повечето неща за ЕбХ докато бях бременна и определено ми допадна идеята.

Мога да си представя колко ти е трудно. Лили спи с памперс и ставам поняколко пъти, но не създава кой знае какви проблеми. Със съвети ми е трудно да помагам, надявам се да се включат по-опитните момичета.
Ако не иска да се разкрачва през нощта, докато суче, и се буди, а иска да пишка - сложи хавлиена кърпа между краката му и го остави. Ако се е събудил да пишка, ще сукне малко и ще се изпишка докато го държиш, ако е гладен - ще суче по-настървено, пак може да се изпишка, но след час горе-долу ще е готов за пишкане пак (поне моя прави така). Просто пробвай да го държиш над легенчето, докато суче, а ако не ти позволява и се гърчи, тогава го гушни и сложи навита на превръзка една кърпа, така че при нужда по-нататък през нощта да я използваш пак (добре попиват и няма да се намокриш ти) и му дай гърда. Така няма да се разсъни, ще се изпишка, ако иска и ще продължи да спинка, а после само му вдигни гащички с някаква пелена между крачета за всеки случай и готово. Ако се напишка по време на сън и не ти дава нервни сигнали, че му пречи това - остави го така, ако реве - смени му гащички и постели отгоре върху мокрото кърпата, така няма да му е мокро.