За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 135
Каква полезна тема!  Hug
Като се сетя, че по наше време не е имало памперси - как са се оправяли нашите майки?  Grinning

# 136
Наканих се най-сетне да пробвам през нощта да видя дали ще се получи. Първото размърдване беше към 2 часа, събух я , успях да я изпишкам, но и памперсът смених защото беше малко мокър от преди това. Тя беше полузаспала, но баща й се появи (той беше останал да учи) и тя като го чу си отвори очите. Така че пак се наложи да й дам малко да суче за да заспи. След това обаче спа доста. Даже няколко пъти се обръщах да я гледам дали не съм я отвила или затиснала някъде (това досега никога не ми се е случвало). Към 5 пак се събуди, аз я събух, но тя се разрева. По най-бързия начин я обух и й дадох да яде, явно беше гладна. Към 6 пак почна да мърда (проверих памперса, беше сух, явно в 5 е била само гладна, което ме кара да се чудя как да разбера кога за какво шава newsm78). Пак я събух, хванах я над легена, но нищо. Дадох й малко да суче, пак нищо и понеже не съм любител на тези акробатики я преместих да легне върху краката ми. Тя взе, че точно тогава ме напика Crazy Най- близкото нещо до мен беше памперсът, но докато успея да го подложа тя вече беше свършил работата.
В общи линии ми се струва, че спа по-добре след като я изпишках и това от една страна ме окуражи да продължавам, но от друга...ставането през нощта ми тежи, а и както писах не мога да различа кога й се пишка и кога й се яде.
Най-вероятно ще пробвам пак, но вече ще имам под ръка пелена за подлагане Mr. Green

# 137
Браво, Бухти! Ти положи още една тухла в градежа на моите намерения да ставам през нощта да изпишквам Малчо   bouquet
Аз още си чакам многократните пелени. Казаха, че щели да ги доставят сутринта...айде, де, че ще изпуснем иначе хубавото време за разходка!  Crossing Arms

# 138
Да ви кажа за акането нямаме пропуск!  Grinning Ама аз нали съм една максималистка и вместо да се радвам за акането се ядосвам, че не успяваме с пишкането. Засега по абсолютно никакъв начин не мога да хвана кога му се пишка, съвсем наслуки ако го улуча супер, но си мокри памперсите. А и имаме ужасяващи колики, така че и гърченето и напъването не са индикатор често дори за акане, а само за попръцкване. Иначе подробно прочетох какво правят когато им се пишка, та се старая да откривам в неговото поведение такива значи, засега без успех. Надявам се като поотшумят коликите да станат по-недвузначни тези негови сигнали. Иначе спи между нас малкия маймун, но това си върви ръка за ръка с кърменето на поискване, през нощта когато има колики си се буди на 3 часа за хранене, така че ако трябва да се разхождам до легълцето( в което той така или иначе не иска да спи) ще стане дълга и широка.
Мисля, че ЕБХ ще ми помогне да не параноясвам непрекъснато , че му е студено и да го навличам, че имам такава склонност, въпреки че знам колко е погрешно. Даже днес си го държах по боди с дълъг ръкав, памперс и чорапки.
Поне мъжа ми посреща с разбиране това мое старание, даже се зарадва сутринта като го видя да пиша в легенчето. За сметка на това майка ми и сестра ми са ме обявили за абсолютно ненормална, но аз не се учудвам. Те хората имат такива фрапиращи предразсъдъци относни кърменето, пък какво остава за ЕБХ, колко жалко... Confused

# 139
Браво, Бухти! Ти положи още една тухла в градежа на моите намерения да ставам през нощта да изпишквам Малчо   bouquet
Аз още си чакам многократните пелени. Казаха, че щели да ги доставят сутринта...айде, де, че ще изпуснем иначе хубавото време за разходка!  Crossing Arms

Eurydice, кажи ми какво си поръчала моля ти се. Оглеждам Бамбино Мио ама нещо не мога съвсем да се ориентирам какво точно ми трябва.

Момичета   bouquet

# 140
Tony74, поръчах си ето такива пелени. Днес пристигнаха, докато бяхме навън с Малчо, та се наложи да се връщаме да си ги платим. Сега се прибираме от разходка и още не съм ги разгледала обстойно. Мисля да ги изпера веднага и се надявам да изсъхнат и за през нощта да сме с една от тези пелени.
Та утре сигурно ще мога да споделя и лични впечатления Simple Smile
Аз си поръчах 5 броя гащи, различни десени. Струваше ми 95 лв, с доставката.

# 141
Eurydice много са хубавички, и аз започнах вече да се замислям за варианти, защото тия памперси направо не мога да ги гледам вече, въпреки че съвсем отскоро започнахме с ЕБХ. А всъщност в тези гащички не се слага нищо друго както при бамбино мио- памучна и хартиена подложка нали така, само слагаш гащите и готово, правилно ли разбирам? А  ти какви си поръча с копчета или лепенки?
Аз се чудех за този комплект за началото на бамбино мио  newsm78 ,  но просто в момента не мога да преценя кой вариант ще ми е най-удобен...

# 142
Lauren, имат едно хавлиено парче, което се мушка в гащите. Дебело е, сигурно ще попива. А и като си изпишкваме и изакваме децата редовно, не би трябвало да разчитаме много на парчето  Wink По-късно може да ги снимам и ще ги пусна да видите.

# 143
Eurydice, мерсаж за линка. Ще чакам да видя снимки и отзиви от тази нощ. Не разбрах съвсем, но тези за разлика от бамбиномио нямат размери, така ли? Като гледах сайта на бамбиното - ми то като памперсите - размери и всеки следващ размер струва крупната сума от по 80-90 лв. Лекинко се оцъклих.
Хайде, тръпна в очакване  Peace

# 144
Eurydice, мерсаж за линка. Ще чакам да видя снимки и отзиви от тази нощ. Не разбрах съвсем, но тези за разлика от бамбиномио нямат размери, така ли? Като гледах сайта на бамбиното - ми то като памперсите - размери и всеки следващ размер струва крупната сума от по 80-90 лв. Лекинко се оцъклих.
Хайде, тръпна в очакване  Peace

Ние от 2-ри размер купихме само гащичките, защото се ползват малките пелени с него, а за 3+4 размер - големите.
Пак излиза в пъти по-евтино от памперсите.
И аз чакам Евридика да каже как са.

# 145
Наканих се най-сетне да пробвам през нощта да видя дали ще се получи. Първото размърдване беше към 2 часа, събух я , успях да я изпишкам, но и памперсът смених защото беше малко мокър от преди това. Тя беше полузаспала, но баща й се появи (той беше останал да учи) и тя като го чу си отвори очите. Така че пак се наложи да й дам малко да суче за да заспи. След това обаче спа доста. Даже няколко пъти се обръщах да я гледам дали не съм я отвила или затиснала някъде (това досега никога не ми се е случвало). Към 5 пак се събуди, аз я събух, но тя се разрева. По най-бързия начин я обух и й дадох да яде, явно беше гладна. Към 6 пак почна да мърда (проверих памперса, беше сух, явно в 5 е била само гладна, което ме кара да се чудя как да разбера кога за какво шава newsm78). Пак я събух, хванах я над легена, но нищо. Дадох й малко да суче, пак нищо и понеже не съм любител на тези акробатики я преместих да легне върху краката ми. Тя взе, че точно тогава ме напика Crazy Най- близкото нещо до мен беше памперсът, но докато успея да го подложа тя вече беше свършил работата.
В общи линии ми се струва, че спа по-добре след като я изпишках и това от една страна ме окуражи да продължавам, но от друга...ставането през нощта ми тежи, а и както писах не мога да различа кога й се пишка и кога й се яде.
Най-вероятно ще пробвам пак, но вече ще имам под ръка пелена за подлагане Mr. Green
Ей,тоя ти пост направо ме върна една година назад.Точно тогава учехме и ние със съпруга ми,а аз все захвърлях лекциите,защото легена ми се струваше по-интересен. Grinning
Ами аз в началото реших да си спя нощем и да не махам памперса,а и Калина не сучеше безкрайно много през нощта.КОгато,обаче,една нощ я оставих по гащи със сгъната пелена,за да не ме намокри-разбрах всъщност какво е сън.Ама с гащи е много лесно събличането-просто си изхлузваш и после ги вдигаш-пшрави се с една ръка и няма рев,щото в устата имаше каквото трябва.Докато оптай се да свалиш памперс с една ръка или го обуй така.После това с напишкването върху теб е често срещано и мисля,че е така защото се отпускат-иначе им е малко напрегнато над легенчето,а докато спят-не им се напъва да се изхождат.За това прочетох,че е хубаво да им духне топличко,за да се ускори процеса нощем и заредих една вентилаторна печка.Като се покаже дупето и я пускам да духа към него.Малко по-трудоемко е,но съкращава чакането до секунди,а и в студените зимни нощи не изнервяш бебето с рязка смяна на климата.Да не говорим,че така може и таткото да изпишква. Wink
Също така,Eurydice,не ставай за всяко помръдване.Правила съм си подобен експеримент и според мен е изнервящо и объркващо за майката (ставащия).Ставай когато ти се става-ако искаш да знаеш горе-долу режима на бебето,като сложиш гащичките, сложи си един часовник и гледай кога се напишква.При нас това беше все по едно и също време независимо кога се кърмим.А понеже много се преуморявах и дълги месеци не я усещах за първото пишкане (ако съм си легнала,защото иначе знаех,че е около 12 и я изпишквах ако съм будна и тя помръдне),та можеш просто да си сложиш няколко гащи за преобуване до възглавницата и един кош за мръсните близо до кревата.Преобуването отнема същото време,а и няма да е повече от 1-2 пъти.
Lauren ,според мен не трябва да търсиш сигнали на бебето,а просто да му следиш ритъма.Ако има сигнали-то ще ги забележиш,защото те ще са само за теб.И ние бяхме с ужасни колики и трябва да ти призная,че след 3тия месец ЕБХ (както и кърменето) стана наистина поносимо.
щастлива,не знам кога са били тия времена,но аз съм била гледана с памперси.Друг е въпросът,че майка ми ги е махнала като съм станала на 6 месеца,защото просто тогава никой не е изкарвал подобна постъпка като гавра над бебешката психика. Laughing

# 146
Дими  #Crazy брат ми е '87-ми набор и аз добре помня безкрайното пране и гладене на пелени. Чак като стана на 7 месеца се преместихме да живеем в Източен Берлин и там дали имаше памперси, трябва да питам, това вече не помня... Та, мислата ми е, толкоз ли си млада  Mr. Green

# 147
  • София
 Joy Joy Joy
Едва ли е толкова млада, но може техните да са имали връзки  Mr. Green

# 148
 Embarassed
Много си мила,ама аз съм гледана като бебе в Гърция.Всъщност памперси има от около 50 и повече години (забравила съм,но го има в уикипедия).В интерес на истината аз все още имам един пакет "от моите" - за показване на срещите за ЕБХ.Иначе съм '83 набор.

# 149
Пак си безсрамно млада!  Laughing
Момичета, ето линк към снимките с пелените на бебе.то.
http://picasaweb.google.bg/genova.milena/PicsPeleni#
Снимала съм ги от двете страни, снимала съм парчето и съм снимала как се слага парчето и как изглеждат с парчето вътре.
Независимо от големината на бебето, пелените са един размер, защото има 3 реда копчета, които регулират ширината на закопчаване. Моите пелени са с копчета, както се вижда. Вътрешният слой е от нещо като тънък велур, а парчето е от дебела хавлия. Още не съм ги изпробвала на детето, че не успяха да изсъхнат. Днес следобед сигурно ще е сефтето  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт