За изхождането (ЕБХ) - част 8

• 15 184
  • 372
  •   1
Отговори
# 195
За пишкането сутрин - и при мен е така. За да е сух Никола, трябва непрекъснато да го събличан, предлагам и обличам Crazy Човек не може да си изпие кафето на спокойствие Mr. Green
А през нощта досега, за 3 нощи опити, се изпишква винаги, когато му предложа, дори да пишне съвсем мъничко Simple Smile Усещам го как се напъва, да изкара нещичко, сякаш ей така, да ме зарадва само Simple Smile
А баща му вече, като чува през нощта как ставаме и как Нико се изпишква в легенчето, се кефи и казва: "Браво, тате, ти се научи да не пишкаш в памперс!"  Mr. Green Та не се наложи да се аргументирам особено Wink

# 196
Дим, малката Калинка има същата униформа  Laughing. Понякога само е и по домашно изплетени терлици отгоре. Пък номера с рязането на бодитата го спретнах още през пролетта. Оставила съм си само 2 с дълги веещи се парчета, защото пък са и малки и не стигат за закопчаване и хем не се мокрят, хем по- хубаво се загащват  Wink.
Наистина много се променя ритъма на бебоците. Много ми беше странно преди като пишеше Айла как искали първо да цокнат малките и после да пишкат- ами и при нас дойде това време- може да има много пиш, но като иска да суче някак си това е на първа линия и чак после пишка. След сън понякога пишка и 3 пъти в рамките на половин час и почти винаги едното пиш изпускаме  Laughing.
За кефа- и аз в отбора  Mr. Green. В началото, като бях още твърде амбицирана, след нощи, в които ставах по 100 пъти не само за кърмене, ами и да предложа пиш, а тя не иска, бях готова да се откажа. И после идва следващата вечер и аз си поглеждах голодупестото бебе и не можех да си представя как ще го затворя в памперс отново само заради единия ми спокоен сън  Laughing. Не че щеше да е по- спокоен де, но наистина с времето се понаредиха нещата. Откак става мъж ми пък- думи нямам, много добре се справяме  Joy. А как се фукаше свекърва ми разправяла ли съм ви? Ние не сме били барабана в началото, че на мен никак не ми се спори и обяснява, но тя се постара да се похвали на цялата махала как бебето пишка в легенче и не ползва памперси Laughing.

# 197
Ние бяхме пълен провал вчера, но аз съм си виновна. Нещо съвсем ме хвана мързелът и нито веднъж не успях да я изпишкам, дори се наака в памперса милото. Хвана ме яд на себе си и вечерта реших да се реванширам. Резултатът - едвам я приспах, тя постоянно мрънкаше и не искаше да суче. 5 пъти ставах да й предлагам да пишка защото си мисля, че като мрънка така може би това е причината. Първите 4 пъти нищо не направи, на петия вече ми писна да събувам и просто я хванах в позата за издържане без да махам памперса, понеже тя явно имаше газове. Тя взе, че се успокои и я оставих. Но отново стана неспокойна, направих същото и нещо и се изпишка в памперса ooooh! Най-накрая успях да я приспя.

В този ред на мисли не знам как да различавам сигналите й през нощта. Според мен за мрънкането и ритането има 3 възможни причини: пишка й се, яде й се или просто има газове. Последното за жалост е най-честата причина май и не знам как да й помогна. Някой има ли идеи? Сега четох в блога на Бу, че няма значение какво ям, защото газообразуващите съставки на храните не преминавали през кърмата. То аз и без друго не ям много такива храни като боб и зеле например. Искам вече да се наспя.

# 198
Бухти, не се амбицирай толкова. Дай си почивка и сложи нощния памперс.

Марта И Дими- аз обличам Александра точно така- с потник за 1 годишно дете (пак ми се вижда къс и се набира) и блузка за от 6-9 месеца. Тя навърши 4. Тези за нейната възраст са много къси и въобще вече не ги слагам. На краката чорапки и бейбилегс, но май ще закупя като вас термочорапи.
За колко годишно дете са чорапите? И аз се тревожех за кръста, но тя не протестира.

Разох едно боди и едни чорапогащи, но резултатът не ме задоволи.

# 199
Бухти, не се амбицирай толкова. Дай си почивка и сложи нощния памперс.
Аз не съм го махала нощния памперс, дори не ми е минало през ума такова нещо още Wink И иначе не страдам от болни амбиции, съвсем лежерно го карам. Просто вчера наистина голям мързел беше. Пробвах да я изпишкам само след като тя сама го беше свършила вече и й сменях памперса.

# 200
Според мен действай като нас- махни дневния памперс и карай по голо дупе. Колко е голямо детенцето? Можеш ли да си намериш непромокаеми гащи+ тензух? Или само памучни гащи с тензух? Това с памперса ми се вижда голяма хамалогия и неикономично, ако го хвърляш след всяко изпишкване. Ако не го пък хвърляш не особено хигиенично.

# 201
Хвърлям, хич не е икономично наистина. Ползвам същото количество памперси като преди да започна с ЕБХ като единствената разлика е, че като ги изхвърлям тежат по-малко, защото не са толкова пълни. Но почти винаги като я събуя тя е пишкала дори и съвсем малко. Ще видим, може и да пробвам с някакви гащи (имах Бамбино мио, но нещо не ми хареса особено с тях), но малко по-нататък, като съм по-сигурна. Защото иначе както е сега ще пада голяма смяна и мнооого пране.
Детето скоро ще стане на 4 месеца.

# 202
silval, на Марулката чорапите са за 14 м., но горе на бутчетата й стягат малко, можеш спокойно да вземеш за по-голямо дете даже.

Не знам иначе защо се гърчи така. Аз така и не разбрах какво точно означава "колики" - не е като да реве неутешимо. Просто е киселяк. Обаче когато много пръцка и се гъне, обикновено нищо не ака, а голямото акане е, когато гледа като професор и си е съвсем спокойна. Май й мина и стачката. Може би стачкуваше, защото го нямаше тати. Възможно ли е  newsm78

# 203
Уф съвсем нямам с какво да се похваля. Започнахме добре, но като не се получава много се обезкуражавам и направо ентусиазмът ми се изпарява. Липсва ми и подкрепа от страна на мъжо, който одобряваше, но след следната ситуация даже малко се посдърпахме: Дани е накърмен и задрямал на спалнята, разбужда се и аз ще го изпишквам, мъжо казва защо ще го будиш сега да го тормозиш, после ти ще си го приспиваш, няма да го клатушкам 1 час, аз упорито го надвесих над легенчето, той се разплака, не се изпишка разбира се и стана скандала. След това през нощта голямо ставане, голямо чудо-никакъв резултат. След кърмене обикновено тръгвам да го изпишквам след като току що я е свършил тая работа в пампата  Confused. Поне а акането нямахме пропуск , но от снощи ме подгони параноята, че не се наяжда и като се почна едно кърмене та пушек се вдигна- в резултат бебо се наака 4 пъти от снощи досега и всичките в пампата, но го направи по време на кърмене, дори без да се напъва, а обикновено не ака по време на кърмене  Shocked. Чудя се дали няма да го объркам съвсем така детето- днес ми е кеф и го издържам, утре съм изгубила стимул и го зарязвам, тотално се обърках. Мисля, че за да постигнем някакъв напредък трябва да захвърля тия памперси и да си поръчам един комплект за началото на бамбино мио, така няма да разчитам на памперса да го пази и ще си давам повече зор. Сигурно има и по-добри предложения от тях, но трябва да разучавам, да се чудя как да поръчвам от чужбина и т.н Доволни ли сте от бамбиномио? Ще се радвам да ме посъветвате какъв размер гащички да взема за ползване с перспектива все пак, Дани в момента може би е малко над 4 кг. newsm78

# 204
Ще се радвам да ме посъветвате какъв размер гащички да взема за ползване с перспектива все пак, Дани в момента може би е малко над 4 кг. newsm78
Според мен S 5-7 кг. Няма смисъл да вземаш по-малките до 5 кг., а по-големите вече ще са доста големи според мен.
Лично на мен Бамбино мио не ми се струват особено лоши. Но се отказах от тях защото не можах да разбера кога се е напишкало бебето ooooh! А като ги сложих очаквах, че ще имат такъв ефект. Всъщност хартиената подложка държи доста сухо. Мислех без нея да пробвам, но ми се стори, че така ще е му е прекалено мокро на детето. И докато се чудех кое как да направя се отказах, защото тя и без друго вече мина килограмите и й омаляха. Много бързо порасна просто, не го очаквах Crazy

# 205
Лоурън, спокойно! Hug ЕБХ не става всеки ден Simple Smile Става по малко всеки ден Wink Поне при мен е така и гледам да не ми става гадно, като имаме акано или пишкано в памперса. Днес например от четене на форума, детето се изака в многократните си пелени. За втори път пера ако от тях и не е готино, ще гледам да е за последно Crazy
Сега съм го оставила по голо дупе на леглото и го чакам да се изпишка.
А днес цял ден бяхме на вилата и там си беше с конвенционален памперс, защото беше доста студено и не беше удачно да го разголвам през 20-30 мин. И не мисля, че е объркан Simple Smile
Ако искаш, дай си малко почивка, отпусни се и ще се получи по-добре Simple Smile

# 206
Eurydice благодаря ти за окуражителните думи, мила!  Hug
Та сега да ви позабавлявам малко: надъхах се от думите на Eurydice, изчаках го да се събуди и айде на легенчето- нищо, ок продължаваме тогава, сложих го на гърда и заехме сложната поза над легенчето, кърмейки се, казвам пшшшшшшш, като съм му подпряла дупето на коляното ми и познайте какво стана, такова акане падна, че изцапа и мен и чехлите и блузата и ламината  Laughing , но не се изпишка, сложих го върху напикалника и продължихме да се кърмим, опика ме, след това и се наака върху напикалника  Laughing.
Почистих, накиснах облякох го, след 15 мин. айде пак да видим-пак се изака в легенчето за късмет и аз-щастлива, айде обратно в креватчето и започнаха забавленията- играчките му се въртят отгоре, следи пчеличките и след 5 мин. като пипнах памперса вече беше опикан, не знам как да му смогвам  Laughing . Ама поне е забавно, няма повече да се отчайвам като не става, а ще гледам да се забавлявам.   bouquet

# 207
Lauren, не се притеснявай, ще се кротнат нещата след някое и друго време. Колко обаче ми е познато всичко, което описваш  Laughing. На вашата възраст, че и малко по- големичка като беше, акаше почти на всяко хранене и все под налягане го изкарваше. Често беше омазано и около легена, страшна работа беше  Crazy. Та смогва се де, дето викаш- забавата ти остава  Laughing.

# 208
  • София
А пък аз все си мисля, че е къде къде по-удобно през деня тази работа над мивката да я вършете. После само пускате вода и измивате всичко, бебето също лесно се измива, а и няма никаква опасност от омазване. Що не пробвате поне през деня?

# 209
Свещичке, ние над мивката, ама моят юнак вече гони 8-те кила - да ми е жив и здрав Crazy И, вярвай - ръчичките ми отиват. Ама на него си му е гот над мивката и като му пусна водата по-бързо се изпишква Peace
Мен най-много ме тормози нощното акане. Ей, всяка нощ в 3-4 часа ставам, защото ръмжи и се пъне и си ака чинно в мивката Rolling Eyes И после към 6 часа пак. И аз, при спящо бебе (щото иначе само бутам цица два пъти и той спи до откат) съм пак недоспала Sad Знам, че много искам, обаче някак ми се ще по-бързо да идва периодът с нощното въздържание Confused
Но не смятам да махам хартиения памперс нощем. Ще си ползвам многократните само денем. НА този етап няма да имам сили да сменям бебе, да изпикавам/изаквам и да сменям чаршафи при пропуск... Мъжът ми ще ме изсели ако го вдигна посред нощ да махна мокри чаршафи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт