За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 917
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте,
След двуседмичен престой в къщи утре ще водя Леда на градина. Свива ми се сърцето, защото последно ходеше с рев при влизане, и през целия си престой в къщи повтаря " вече няма градина". Confused Преди 4-5 дни успяхме най-после да тушираме дългата хрема и съответно кашлица която тя предизвика. Минавахме покрай градината в четвъртък  и видях,  че повечето деца от групата(бяха навън) са с гъсти сополи Close. Докога ли ще изкараме  ooooh!

За чорапогащник - не мисля че е удачно да и обувам. Би трябвало вече да отопляват, пък и тя не може да си го обува сама, така че госпожите няма да са във възторг. Освен това и в къщи е без Peace

# 136
Би трябвало да се отоплява, но не би... детето ми е във филиал, който се намира в частна кооперация - приземен етаж. Студен и мрачен.

# 137
  • София
Dencho, нашата ДГ е супер като база, след основен ремонт (всъщност може би още е по-влажно в сградите по тази причина  newsm78 ), но също няма парно. С тези скандали покрай софийската топлофикация, цената на газта и делегираните бюджети сигурно ще чакат да пуснат парното на всички. (Ние вкъщи нямаме, т. е. никога не сме имали, но в градината, която ни е съвсем наблизо, има централен ТЕЦ). Иначе, доколкото знам, в София вече пускат по заявка  парното на детските заведения.

# 138
В нашата ДГ има парно вече доста време. Все още няма да обувам чорапогащник.

# 139
Филиала на градината изобщо не е ремонтиран. Въпреки, че на централaта направиха сериозен ремонт.  Базата е под всякаква критика. Намерих в нет-а, писмо-заповед на кмета в което пише, че е трябвало да се продаде филиала. Явно в последния момент са решили друго. Естествено няма креватчета за всички дечица, гардеробчета също...........

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 19:37 от Dencho

# 140
  • Mediterraneo
Не обувам чорапогащник, освен ако не е с поличка.
Последните два дни обаче като я водих, сутрин обувах върху клинчето едно поларено долнище, което събуваме и остава в шкафа. Понеже градината е далече и въпреки че сме с кола, гледам да е добре облечена сутрин, че вече си е бая студено.

# 141
Ще се включа и аз в темата, въпреки че моят син след първите си два дни на ДГ разви пневмония и бяхме 6 дни в Терапията, все пак и ние може да се броим за първа година на ДГ. Дидорани ти знаеш ли, че в Светулка има карантина заради варицела, вие карали ли сте я? Аз съм майката на Митко от парва А група.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 20:04 от Devora

# 142
  • Добрич
Да ви попитам дали дечицата ви стоят с чорапогащници под панталонките в градината или  ги събуват/те преди да влязат? 

От както захладня винаги е с чорапогащник. Учителките ни предупредиха да ги водим и с елечета. В градината  не е толкова топло. Там са газифицирани и тази седмица започнаха да пускат парното. Мисля, че всички дечица от нашата група са с чорапогащи.

# 143
Водя Стефи с тънък чорапогащник под клинчето,че вече е студено.Пускат парното сутрин и следобед-като станат от сън да е топло.

# 144
  • Варна
Devora, съжалявам за боледуването ви. Добре ли е вече Митко? Дано се възстановите бързо Hug Зная за варицелата, но мисля да я пускам. Миналата година там имаше карантина от м. ноември та чак до юни - децата са се заразявали поетапно - ако и сега е така, не мога да я държа в къщи толкова дълго време.  Желателно е все някога да изкараме варицела.

# 145
Да ви попитам дали дечицата ви стоят с чорапогащници под панталонките в градината или  ги събуват/те преди да влязат? 

И през ум не ми минавало, даже не знам къде са му чорапогогащниците Laughing, още не съм ги извадила. Карам го сутрин с кола, обаче пътя ни е 2-3 минути, не повече. Като гледам, моето дете беше най-тънко облечено. И в нас го държа така. Трудно ми е даже пантофи да задържа на краката му. Редовно ходи бос в нас, на паркет сме навсякъде, няма нито един килим или пътека. Душата му ври и кипи на детето, не се спира и за секунда на едно място. Не знам как ще му сложа шапкатази зима, нищо не търпи на главата си Confused
В градината пуснаха парното в петък. Вероятно утре ще  по-хладно, т.к. е понеделник и през уикенда са се охладили стаите. Може би да му облека по-плътна блузка newsm78. Даже там още кара с летните пантофи, от онези на КиК, МНОГО СЪМ ДОВОЛНА ОТ ТЯХ.

# 146
И аз не слагам чорпогащник в детската градина. Даже и не мисля. Обувала съм чорпогащник миналата зима само в най-студените дни и то само, когато сме навън.

МерСедес, на мен госпожите и лелята няколко пъти ми казваха, че моето дете е най-леко облечно от всички. Но въпреки всичко като я взема от ДГ, тя е винаги със зачрвени бузки и топли ръце. А сега като пуснат парното, трябва да я обличам още по-леко. И Гергана не търпи шапки, спасявам положението с качулки.

# 147

Цитат
Обувала съм чорпогащник миналата зима само в най-студените дни и то само, когато сме навън.

И аз така Peace

Да, и аз гледам винаги якето да е с качулка, ама и нея дърпа ooooh!. Обаче обича да си слага ръкавички, даже от два дни разнася едни дебели и ме кара да му ги слагам Laughing
Само да са здрави, друго не искам Praynig

# 148
  • Разпиляна във въображението
И аз не слагам чорапогащник. В градината има пуснато парно още откакво захладня. Доста е топло и няколко пъти Виктория е със сменени блузки заради изпотяване. Може да я пускам и по къс ръкав вътре. Дори и да не беше толкова топло пак нямаше да й слагам защото трябва госпожите да й помага да се обува, а не мисля че ще бъдат във възторг. Градината е на 2-3 минути пеша.

# 149
Eййй, най-сетне бе, и Станислав тръгна. ТО голямо желание, ви казвам, голямо чудо. Даже целувка щеше да забрави да ми даде. Дано така продължи с желанието за градина.

Общи условия

Активация на акаунт