За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 939
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
 В нашата ДГ все още е с печки от време оно (така ли се пише?) и е доста топло. Не слагам чорапогащник.

# 151
  • София
Ни печка, ни парно.  Sad За печки - пожарникарите не давали, инсталацията нямало да издържи, а и пак моя мисъл във връзка с делегираните бюджети - нали трябва да се плати и токът. В яслата им пускаха печка - там нямаше как, че имаше деца на по годинка. Там пък друго ми беше притеснението - печката беше от онези с откритите реотани.  Rolling Eyes

# 152
  • В средата на времето
В нашата градина още няма парно. Сутрин като го оставям винаги единия прозорец е оставен отворен да се проветрява..чудя се дали да го направя на въпрос. Все пак сутрин си е доста студено вече..
Кристиян все още го обличам с панталон и къси чорапки, но до градината ходим с кола.
Тази сутрин едно майка се е оплакала, че Кристиян е ухапал сина и.. Embarassed, моичкия си призна и понеже сега нямах време, довечера ще проведа един сериозен разговор доколкото мога.. Confused

# 153
  • Gorni Bogrov
И Цецко от днес е на градина,но колко ще издържи здрав.....???
Баща му каза,че ако и сега изкара 1-2дни сме приключвали със детската.
Аз също не съм му обувала чорапогащник още и мисля даже тази зима да изкараме без него със 3/4чорапки и по-дебели панталони.

# 154
Не слагам още чорапогашник, сутрин сме с кола, а там гледам как са облечени другите и такапреценявам. Сутрин си е хладно и го оставям освен с дълъг ръкав и с суитчер, който той следобед явно не облича вече.
Да не говорим, че нашия нещо май няма да мога да му обуя зимата чорапогашник. Майка ми миналата седмица ми прати жестоки чорапогашници точно за момченце и като му ги показах и той каторевна и каза че са само за момичета. та кака.

Иначе от вчера сме с бронхолинит, жестока кашлица и сополи, без Т, и на АБ....мислих че ще му се размине, но доктора настоя. А и като гледам днес какви ги е завадил от носа, по-добре че той настоя да давам АБ.

# 155
Дъщеря ми все още си е в къщи - уж е добре но сутрин като стане кашля и реших да не я пускам и тази седмица. Понеже не е при мен, а при свекърва мине съм я водила и при GP-то й и се чудя дали ще ми направи проблем когато отида за бележка. Имам и един въпрос -  Колко време детето може да не ходи на градина и да не го изключат? Питам защото на есен й предстои операция и родителите ми предложиха да я вземат за 7-8 месеца, тъй като е по-добре да не се разболява. Мен ме е страх,че след това ако я изключат няма да я приемат на градина и не знам какво да правя.

# 156
В нашата градина сме с локално парно и го пускат.Ако се стопли през деня ,както ставаше миналата седмица ,го спират.Много съм доволна

# 157
Здравейте.  
Чорапогащник не слагам, даже не съм купувала тази година. Градината ни е на 2 крачки от блока, обувам му по-плътно долнище и това е. Забравих да питам дали са пуснали парното.
Пъзел- честито ви тръгване на градина. И Иво днес забрави целувката, едвам изчака да му обуя пантофите и беж нагоре по стълбите Laughing
Гиги- бързо оздравяване Praynig

# 158
  • София
Ilistavreva, аз на твое място бих се обадила на педиатърката, дори и да не мога да я заведа, а не да й се вестна направо за бележката.  Rolling Eyes Още повече, че нашата е много съвестна и щеше да ме извика на контролен преглед преди да я пусне на градина.  Peace По правилника на нашата градина детето не може да отсъства непрекъснато за месец или повече по домашни причини. Почти всички ДГ в София са така, за Варна не знам.

# 159
  • София
Да ви попитам дали дечицата ви стоят с чорапогащници под панталонките в градината или  ги събуват/те преди да влязат? 

И през ум не ми минавало, даже не знам къде са му чорапогогащниците Laughing, още не съм ги извадила. Карам го сутрин с кола, обаче пътя ни е 2-3 минути, не повече. Като гледам, моето дете беше най-тънко облечено. И в нас го държа така. Трудно ми е даже пантофи да задържа на краката му.

Същата работа, всъщност аз дори не съм купувала чорпогащник за сина ми.

# 160
За съжаление, след вчерашния хубав ден /бяхме на форумска градска сбирка в детски клуб/, Дани тази сутрин се събуди зачервен и с температура. Има и хрема Sad. Батко му е в същото положение, но замина на училище, т.к. нямаше температура, а само се оплакваше от запушен нос и отпадналост. Вероятно са го лепнали от едно и също място, тъй като се разболяват едновременно. Ще ги заведа на лекар по някое време.
 Тъкмо снощи приготвих една торбичка с плодове и зеленчуци, а ще пропуснем занятието Laughing

# 161
Здравейте!

Днес моята дъщеря замина сравнително спокойна. Мрънкаше че не й се ходи, ама не плака.

Искам да споделя с вас за едно, както се оказа, ефикасно лекарство п/в хрема. Цитросепт, разтворен 1к.в 1ч.л. (на опаковката пише 2к в 1с.л.) - и това се приготвя точно преди да се накапе в нослето. Вчера сутринта на Криси доста й течеше носа, от никъде, предния ден си беше добре, сигурно беше понастинала. ПОчнахме да капем от това - 3-4 пъти дневно. И днес не й тече носа, а вечерта вече беше доста сгъстен секрета й. Така, че опитайте.

# 162
Днес моята дъщеря замина сравнително спокойна. Мрънкаше че не й се ходи, ама не плака.

И ние днес бяхме така!По-добре,отколкото си представях Grinning

Бързо оздравяване на всички болни дечица!
 Hug

# 163
Днес си взехме изследванията на секретите - бактерийка в нослето и макар че сега е видимо здраво детето и няма сополки,след няколко дни пак ще се започне,ако не я излекуваме.Изписаха й антибиотични капки за нослето и от другият понеделник сме на детска(дано за постоянно  Praynig).Добре че се разминахме с алергията...

# 164

сутрин обувах върху клинчето едно поларено долнище, което събуваме и остава в шкафа. Понеже градината е далече и въпреки че сме с кола, гледам да е добре облечена сутрин, че вече си е бая студено.

Тарталета, благодаря за идеята  Hug Така ще правя и аз през студените дни  Wink

За днес в градината ни искаха  да носим секрет от децата за изследване за чревни паразити.  Медицинската сестра ще ги носи в лаборатория и ще вземе след това
 резултатите. 

Общи условия

Активация на акаунт