За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 958
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Ilistavreva, аз на твое място бих се обадила на педиатърката, дори и да не мога да я заведа, а не да й се вестна направо за бележката.  Rolling Eyes Още повече, че нашата е много съвестна и щеше да ме извика на контролен преглед преди да я пусне на градина.  Peace По правилника на нашата градина детето не може да отсъства непрекъснато за месец или повече по домашни причини. Почти всички ДГ в София са така, за Варна не знам.

На педиатъра ще се обадя, обаче се чудя какво да правя с другия въпрос  newsm78 . Някоя майка от Варна да знае нещо по въпроса?

# 166
 Ilistavreva , ако си плащаш месечните такси няма да я изключат, но най- вероятно това няма да те устройва. Най- добре е да говориш с директорката, като и обясниш каква е причината да отсъства детето.

# 167
  • Варна
Ilistavreva не знам в коя градина сте, но отиди и говори с директорката. За нашата градина знам, от времето когато баткото ходеше, че имаше деца които си ги спираха по няколко месеца в зимните периоди, но местата им се пазеха. Това преди 4-5години, незнам в момента как стои въпроса, но разговор с директорката ще ти изясни проблема Peace

Днес заведох Леда, беше спокойна, каза ми чао, и веднага и се насълзиха очичките. Добре че бяхме от първите дечица в групата, та госпожата я гушна веднага и тя се успокои. Heart Eyes

# 168
  • Разпиляна във въображението
Може и да има резон в това да не може да се отсъства от градината повече време. Толкова много деца чакат да бъдат записани заради липса на места, а в същото време да има "свободни"

# 169
Моята пикличка отново не е хапнала нищичко. Взех я на обяд. Чакала ме е цяла сутрин на столчето до вратата при обувките им. Като ме видя каза: аз няма да плача, тук не се плаче. Плаче се само в къщи... Посъветваха ме да си я вземам на обяд известно време.
И да добавя, беше измръзнала цялата - ръце, носле. Много е студено там и в групата бяха не повече от 10 деца (при 26 записани)

# 170
  • В средата на времето
Моята пикличка отново не е хапнала нищичко. Взех я на обяд. Чакала ме е цяла сутрин на столчето до вратата при обувките им. Като ме видя каза: аз няма да плача, тук не се плаче. Плаче се само в къщи... Посъветваха ме да си я вземам на обяд известно време.
И да добавя, беше измръзнала цялата - ръце, носле. Много е студено там и в групата бяха не повече от 10 деца (при 26 записани)

ooooh!
Какви са тия хора не мога да си обясня.. това там казарма ли е, някакъв поправителн дом ли, що ли.. Twisted Evil

# 171
Може и да има резон в това да не може да се отсъства от градината повече време. Толкова много деца чакат да бъдат записани заради липса на места, а в същото време да има "свободни"

Мен точно това ме притиснява - хем не искам да заема мястото на друго дете, хем искам да може да продължи да ходи на градина на следващта есен.

# 172
Симба видях че си ме питала в една друга тема как е минало днес.

Ами добре защото не я пуснах на градина  Laughing. Има едни гъсти секрети които не и дават мира нощно време и съм се зарекла да ги изчистя и тогава да я пускам пак ........... което не  е добре по отношение на адаптацията, но ме  е страх защото съвсем сокро се оправи от пневмонията.

Ако има подобрение в Сряда или Четвъртък ще я пусна отново.

Пиши как беше при вас?

# 173
  Хайде честитете ми! Бактериална инфекция , Аугментин - звучат страхотно, нали? ooooh! Тази седмица сме си у дома. Crossing Arms

# 174
ей ма.... му ....... не знам какво друго да кажа

сутринта една майка от групата на васи ме зарадва че детето й е с двустранен бронхит....... само прекрасни новини няма що........... #Cussing out

# 175
Сори, ама не мога да се логна оттук, та...влизам като анонимна Mr. Green
Пижото днес утешавал другите деца и им обяснявал, че не трябвало да плачат, щото ще ги вземат. Играл, контактен, заявил на баба си, че щял бил там да спи(а ние го бяхме планирали уж само до обяд да стои. Дано само не боледува. продължавам да давам цитросепт превантивно.

# 176
Нашето се оказа май начало на грип. Давам оксилококцинум и вит. С.
Дано не направи някое усложнение

# 177
След седмица в болнични днес аз съм на работа, Тони на градина. Издадох си здрави децата, прибирам се вкъщи и що да видя! Леко цепнато челото, а свекърва ми не е получила отговор защо. Така е най-лесно "Не беше в мойта смяна. Чао." Детето ми даде три различни обяснения. Толкова лесно могат да се манипулират малките. Казват това, което им се повтори няколко пъти и готово. Честно казано вече предпочитам да ми казват, че той е ударил някой. Ама не става: най-дребен, най-малък, най-самотен (само с момичета играе). Борче ли да го направя, за да не е все набит?!?!

# 178
  • София
И малката си я взех с разбита уста в петъка, но честно казано не се притесних особено.  Rolling Eyes

# 179
Ще измръзне разбира се, като не играла, като не е тичала, като не бушувало сърчицето. Има начини да се приобщи детето. Като я взимате на обяд ще бъде по-добре за кого? А после? Всичко отначало. Защо трябва да страда детето? Ще порасне и ще забрави, но мъката, която ти изпитваш при тези гледки къде ще отиде? Неприятно е като се случват такива неща. Все едно пращаме децата си в Трудово възпитателно училище. Ред и дисциплина и нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт