За първа година в детската градина! - 9 част

• 16 925
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
  • София
С готовност ли разговарят учителките с вас, когато ги разпитвате? При мен едваем едвам отговарят. Една дори каза на детето ми "Викторио". Дала съм им и тази седмица и в края й мисля да се разправям с тях - за отношението им, за обичунието им и за обратната връзка с нас родителите

Да, но и аз не ги подлагам на кръстосан разпит. Даже не съм питала как Ади си е разбила устата в петъка. Иначе се отнасят много добре и с родителите, явно и с децата - малката ходи с желание, като я взимам им казва, че утре пак ще дойде. За обучението и сами ми казват. Освен за парното други забележки нямам.  Peace А - и не знам колко пъти седмично са танците и приложните изкуства, но не съм се и поинтересувала като хората.  Hug

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 11:22 от Спящата красавица

# 211
С готовност ли разговарят учителките с вас, когато ги разпитвате? При мен едваем едвам отговарят. Една дори каза на детето ми "Викторио". Дала съм им и тази седмица и в края й мисля да се разправям с тях - за отношението им, за обичунието им и за обратната връзка с нас родителите

Да! Изключително мили и отзивчиви са й двете. Миналата седмица се обадих на новата г-жа, че Криси много плака сутринта и съответно се извиних 100 пъти по време на разговора. А тя даже каза, че мога да се обаждам всеки път, когато съм неспокойна за детето и никога няма да ми откажат информация за това как е в момента и какво прави. Другата г-жа също е много мила, когато се обадя да питам или я заразпитвам следобяд, когато взимам детето. Не трябва да ти отказват информация, не е редно! Имаш право да си информирана за собственото си дете!  Peace

# 212
  • София
Мириел , какво точно те интересува относно обучението ? Ходи ли на родителска среща ? Видя ли се с учителките на дъщеря ти ? Видя ли с кое издателство работят ? Зададе ли въпроси на учителките , относно обучението , социализирането , вътрешния ред на дг , допълнителните дейности и т.н. ?
Това изказване не ти прави чест . На кой точно даваш някакъв срок ? На тези , които се грижат за детето ти ли ?

# 213
Отзивчиви са. Естествено имам и забележки, но днес има родителска среща и смятам да поговорим.

# 214
  • София
Спяща красавица , допълнителните дейности мисля , че са два пъти в седмицата , по график . Относно приложните изкуства таксата включва и материалите, с които работят децата и творенията им си остават за тях . Това го научих на вчерашния педагогически съвет .

# 215
  • София
dididid, вие за първа година ли се отделяте от вкъщи? Ние миналата година в яслата имахме един-два пъти случаи на температура без никакви други симптоми първоначално, включително без хрема или зачервено гърло. Лекарката ми обясни, че най-вероятно е възпалена трета сливица, нищо че не се вижда, детето не хърка и не диша през устата. Просто, когато детето попадне в колектив в затворено помещение, сливицата се възпалява от циркулиращите вируси и бактерии, нещо подобно на прозрачните ясленски и градински сополи. Състояние не е безобиднио, защото обикновено тръгва я към уши, я към гърлото. Сега, да чукна на дърво, нямаме подобен проблем.

# 216
  • София
Учителките на сина ми са изключително мили, отзивчиви и свястни жени.
Той няма никакви проблеми от самото начало с адаптацията, ходи с желание, единствените разправии са относно това кой точно да го заведе на градина, държи да е с баща си, имат си разни ритуали и не иска да го водя аз.. Whistling не се натискам.
Има си приятелче, на което странно трудно се сеща за името  Laughing дори вчера мен ме питаше как се казвал неговия приятел.
В предвид лошите спомени от градината на дъщеря ми, сега само похвали мога да сипя.

# 217

Ами много ни е труден достъпът до учителките Grinning
Родителите се допускат само до външната врата,дори не можем да влезем в коридора,където са гърдеробчетата им.
Поемат се от лелките на вратата още- те ги събличат ,обуват и качват на 2-ия етаж,където е стаята им.Добре ,че отидох на родителската среща,та имам представа къде живее Grinning детето ми.
Лелите са много отзивчиви и тъй като те основно ги обгрижват ми дават информация-дали е спала ,яла ,дали е била спокойна и т.н.
Когато следобед са навън с госпожата ,питам и не ми е отказвана информация.Много са мили и 2-те.

Днес щерката отиде спокойна сутринта ,не плака,не хленчи...Дано така да продължава...
И аз мисля да ги купя тези капки ако стане нужда да ги ползваме.

# 218
  • Разпиляна във въображението
И какво по точно не ми прави чест не мога да разбера. Това, че се опитвам да им дам време, в което да разбера дали отношението към дъщеря ми е добро, че не се държат грубо с нея ли? Или трябва всеки ден да им правя забележки за това?

Случката, която ми направи лошо впечатление беше следната. Виктория се беше подпряла на прозореца на външната врата и викаше по приятелчетата си за "Довиждане". Учителката я бутна за главата с думите "Викториоооо, нали знтаеш че прозорците не се пипат" - провлачено и с лего груб тон. Дъщеря ми сварнително късно проговори и това беше едно от неща, за които се притеснявах - че няма да може да контактува пълноценно с децата, да се включва в упражненията. Опитах се да разпитам една от госпожите, но отговорът й беше "Няма дете, което да не е проговорило". Обясних й за какво се притеснявам и тя започна да ми развива теориите за родителите, които постояно се притесняват излишно, че Виктория щяла да проговори повече и все в този тон. Питам "Включва ли се в занятията" - да, има желание, но й трябва помощ. Интересувам се от каква помощ, във вкъщи може ли да наблегнем на нещо, някакви игри..... Имало деца, които говорят много добре - граматически правилно, а на нея понякога нищо не можело да й се разбере. Питам -  това дали е пречка при общуването с децата, играе ли си с тях, има ли деца, с които да дружи. Когато съм я виждала в занималнята с други деца ми се струва някак си сама. Една сутрин при влизането си взе една играчка, едно момиче отиде и й я взе от ръцете като й каза нещо с изкривено лице. Виктория седеше и галеше масата някак сконузено. Много мъчно ми стана и ми се доплака. Затова смятам, че госпожите с в задължението си да ни информират за всичко, което се интересувам. Затова работят това нали?

# 219
Спяща красавице, да, за първа година сме на ДГ. Извадихте ли я въпросната сливица. Как решихте проблема?

# 220
А пък ние какво прежишяхме сутринта, направо не ми се пише - бчх неадекватна 1 час, представчм си детенцето.
Събуди се с рев, че не иска да ходи и категорично отказа да стане от леглото. Да подчертая, че се беше наспал, вчера в 8,30 беше вече в леглото.
Наложи се насила да го облечем и после мрънка и плака през цялотот време.
Толкова категоричен никога не съм го виждала, нищо не помага, нито разсейване, нито приказки, нито гушкане, нито заплашване , направо ужас - дайте съвет какво да правим ако ми спретне пак такъв цирк? Все пак не мога да го обличам насила всеки ден... Tired

# 221
Miriel не се притеснявай, майките виждаме неща, които не се случват. Моето дете е 1 ден по малко от твоето. Проговори много рано и рецитира стихотворения и приказки от доста отдавна. На 2г и 5м знаеше "Молитва" от Ив. Вазов. Понеже е много общителна смятах, че ще се адаптира бързо, но уви не стана. Оставяла съм я в детски клубчета, но там е само игра. В градината има дисциплина и програма, която трябва да спазват. Мислех си, че моето дете е научено на ред и има режим - там е различно. Пикличка ми е много чувствителна. Майки от форума, които ни познават ще го потвърдят. За съжаление групите са големи и педагозите не могат да отделят индивидуално внимание на децата.

# 222
  • Разпиляна във въображението
Разбира се, че не могат да отделят внимание на всички деца, но доколкото разбрах, някои нямат проблеми с общуването и те не се нуждаят от помощ. Смятам, че на децата, които не се справят много добре трябва да се наблегне. Голям проблем било и въртенето й на масата и че била доста енергична.

# 223
  • София
Спяща красавице, да, за първа година сме на ДГ. Извадихте ли я въпросната сливица. Как решихте проблема?

Нищо не сме вадили, просто явно си изгради лека-полека някакъв имунитет. Иначе по препоръка на педиатърката й давах, а и сега й давам "Тонзилотрен" - по 1 хапченце вечер. Не знам дали помага, но поне не вреди - хомеопатично лекарство е, дават го й за профилактика на трета сливица.

# 224
Голям проблем било и въртенето й на масата и че била доста енергична.

Айде ,няма що,голям проблем.Ми да стои и да не мърда ooooh!

За говоренето-моята много говори,но не всичко и се разбира. Simple Smile
На родителската среща ни казаха,че една от основните им задачи в 1-ва група е да се научат правилно да изговарят думите и да построяват правилно изреченията -чрез преразказване на малки случки(текстове от приказки) и елементарни диалози.

Общи условия

Активация на акаунт