Февруарският бебок скача в мама скок подскок! - XX

• 13 045
  • 296
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Знаете ли, че вчера като се прибирах се оказа, че асансьорът се е повредил и трябваше да се качвам пешачката до 19. Не ме питайте колко време се качвах и как стигнах / на 4-ри крака/

#Crazy #Crazy #Crazy

Аз бих си останала долу. Laughing

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 10:21 от autumnsphere

# 196
Добро утро коремчета! Хубав и слънчев ден ви желая.После ще Ви чета,че сега тръгваме на площадката след малко с Ицето и на кухнята.Само да ви питам вашите докита до кога ви казаха да пиете фолиевата киселина, моя предния ми беше казал до някакъв месец, но не помня, а сегашния каза до края,което ми се струва безсмислено.Чао.

# 197
  • София
foxy попита кога памперси и кога пелени? Ами незнам кога пелени? Аз пелени използвах за лигавници, защото те ни бяха малки и се омазвахме до ушите + околността особено като почнаха пюретата и жълтъците... Отвреме на време ги постилах и в количката вместо чаршафче. С две думи използвах ги много и за какво ли не - само не по предназначение.
Autumnsphere, това Nuby за мен беше най-разочароващото шише - дъното течеше и бебето тоя бодлив биберон не го искаше. Дано при теб да върши някаква работа!

Мерси за полезната информация! Ами, аз си го купих от любопитство шишето, ще имам и две на Авент, така че няма страшно. Хубаво е, че ми казваш от опит как стоят нещата.

# 198
bori 1 аз пих фолиевата к-на някъде до към третия месец и след това доки ми каза,че няма смисъл да пия отделно,защото вече бях започнала и Матерна-та.Но и да продължаваш да си пиеш доколкото знам няма никакъв проблем.Можеш  да приемаш фол. к-на постоянно,дори и само за себе си...Ох ама и аз как го обясних... newsm78

# 199
  • София
Хееей, прави бяхте, нещата на Baby Fehn се продават и в България:

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4149

http://www.pakostnik.com/bg/vendorproducts.php?id=218

# 200
За трети път пиша, дано този път с епубликува. Днес очевидно имам някакъв проблем с форума.

Аз вчера казах на доки за световъртежа и затова, че вечер доста често получавам много силно сърцебиене. Но тя ми каза, че при бременните било нормално.
Но аз все пак си мисля, че ако продължи така, да ида да си пусна едни кръвни, за да си проверя хемоглобина. Доколкото си спомням при нисък хемоглобин може да се появи световъртеж newsm78

А за изкачването към върха, не питайте  Simple Smile Мноооого тежко беше, мъжът ми отвреме на време ме побутваше отзад , а аз само мрънках и недоволствах как ако това ми се случи в 8 месец, може да родя на стълбите hahaha Казах ми, че случи ли се по нататък отивам да пренощувам у някой познат Joy Сега ми е смешно, ама вчера бях  #Cussing out Набирах сили аз да стигна до домоуправителката, но за нейн най-голям късмет я нямаше. От началото на седмицата ни се развали единия асансьор и нищо, а вчера като се задръсти и втория ми идваше да я  #2gunfire Иначе си плащаме всеки месец таксата, а пък няма кой да се обади да ги ремонтират.

Аз Фолиевата я спрях след 3-я месец. Казаха ми, че било достатъчно да се пие дотогава.

Хамелионче много ме кефят дрешките на бебо, които си избрала. Ама те като цяло всички бебишорски дрешки са много сладки  Simple Smile
Нямам търпение и аз да започна да купувам ама ще изчакам поне до Коледа. Тогава все пка ще има и намаления  Wink

# 201
Фокси, зависи как възнамеряваш да си гледаш бебетата. Някои предпочитат памперси почти до 2 година, а други пеленки с вложка, които се перат и сушат, а бебетата се научават почти от самото раждане да пишкат в легенче, като родителя пък се научава да отгатва кога им се ходи. Лично аз, сигурно бих опитала с първото, ако знаех тогава за този начин, но с второто- едва ли, много трудоемко ми се вижда. Ще потърся статиите и ще пейстна линкове, та всеки сам да си прецени.
За дрешките за изписване, смятам да купя боди с дълъг ръкав, чорапки, ританки, плътно гащеризонче с дълъг ръкав и одеялце. Купила съм вече терлички и шапчица, а космонавтче имаме от каката, ако е по-студено. И кошница за кола, за да приберем бебочка у дома, но пък нея ще я потърся в Продавалника.

# 202
  • София
Добро утро и от мен днес:)

Аз да почвам по същество, че скоро ще приключим и тази темичка май, май:)

lukrecciana, благодаря много за информацията, наистина ми беше полезна и сега съм по-спокойна за болничните:)

За срещичката, остава в събота, 25.10, 13 часа, във 'Виктория' във Военният клуб, само да попитам, резервацията на чие име е или като ме видят с коремчето няма да има нужда да питам Stuck Out Tongue

autumnsphere, благодаря ти за лекциите, не съм ги погледнала още, ама имам време, мисля, че ще са доста полезни:)

За коластрата да си кажа и аз, на мен досега нищо не ми е текло, дори и маааалка капчица, дано сте прави, че няма значение това за кърмата после:)

bori1, да ти кажа за фолиевата киселина, аз я пих 2 месеца преди да забременея и до 4тия месец после, доки каза, че е достатъчно, ама моята лекарка даже витамини не ми предписва, така че разбирам защо и фолиевата киселина ми спря, която всъщност е витамин и не е вредна, освен това в началото се пие, за да помогне за образуването на органите на бебчо и най-вече, за да се затвори гръбначето, но после може да продължиш спокойно да си я пиеш, защото няма предозиране, поне с количеството, което ти поемаш и най-вече, защото спомага за усвояването на желязото от организма, а това сега е много важно, дори и да имаш добър хемоглобин, бебчо тегли ли тегли от мама и четох някъде, че 35% от бременните стават анемични, т.е. хемоглобин под 120 и трябва да пият и желязо, разбира се предписано от лекар, но всъщност за правилното функциониране на желязото в хемоглобина трябва да е свързано с определено количество витамин Б12, така че хемоглобина може да пада и от липса на този витамин, не само на желязо, а фолиевата киселина е витамин Б12 и така:) Оффф, дано не съм объркала нещо в обяснението, че съм си глупаво инженерче, не съм доки, ама това знам, това пиша:)

carbo, ^desika^ и на мен ми се е случвало това, дори стоейки на маса, все едно ще си забуча главата в чинията, но само за момент изключвам и после се оправям, не се е стигало то припадък, може наистина да е от кръвното, една колежка ми каза, че имала приятелка, на която бебето било с по-широка аорта, което е физиологично състояние, не болестно, но така понякога доста голяма част от кръвта й отивала в бебето и тя за момент губела съзнание, може и от това да е, но нямало страшно:) (между другото тя каза аорта, ама аз четох някъде, някога, че докато бебчо е в мама, богатата на кислород кръв се носи от вените му, а тази която трябва да се пречисти от артериите му, та може и да се е объркала, или пък аз, но това е основната идея:))

Уффф, пак се убих да пиша, дано не съм ви много скучна, лек ден желая на всички и до скоро виждане със Софийските мами:)

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 10:59 от iva_angel

# 203
Здравейте, момичета!
Аз днес съм в кофти настроение, ама ще се стегна, че с малката сме на рожденден довечера и не може да съм като буреносен облак Confused
GALL, знам че не може всичко да  е идеално през цялата бременност, но вече ми идва в повечко, #Cussing out наистина, аз не се притеснявам толкова за себе си, мога да нося на всичко, ама това бебе го химизирах с тия лекарства и антибиотици, които има няма през две седмици ми се налага да пия Cry Страх ме е на него нещо да не съм му причинила, мен ме остави Cry А за твоите пъпки, как краста бе, това е толкова рядко или поне аз си мисля така, да не те е полазило нещо или да е от някаква храна newsm78 Ти в Събота ще идваш ли на срещата, ако да ще ти донеса едно кремче да пробваш с него да спреш поне сърбежът.
foxy, гащичките-пелени са тип памперс, само че са като гащи, така се обуват и не знам кой им е най-малкия размер, аз с Рая почнах да ги ползвам след годинка, предимството им е, че се обуват  и събуват по-лесно. Аз ползвах на Либеро и съм доволна, не пропускаха и са лесни за употреба Grinning Бодита с къс ръкав мисля, че не ти трябват, все пак ще раждаме Февруари, каквито и температурни аномалии да има не вярвам да е толкова топло Wink
За шишетата аз ползвам самостерилизиращи се шишета на Джордани, имам и такова на ВFree против колики, ама то колко е против колики само аз си знам ( минутка за реклама Laughing), така че няма да купувам нови, а пък и искренно се надявам да имам кърма и да кърмя Praynig Стерелизаторът ми също е марка Джордани, не е електрически, а е за микровълнова, доволна съм от него, макар, че не съм го ползвала толкаво много.  Дрешки още не съм почнала да купувам, чакам си прегледа през 32-седмица и тогава ще хукна по магазините. Едно от нещата, които ще трябва да си купя ( за всеки случай) е помпа за кърма  имисля да взема тази на Авент.
Коластра и аз нямам, предната бременност също нямах по време на самата бременност, потече ми след като родих, на втория ден.
Сега ще си дочитам от снощи, че вие сте пак много бързи #Crazy Моля, да ме пишете за срещата в Събота, благодаря предварително  bouquet

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 11:07 от emym

# 204
Пак прескачам няколко страници, но мисля че това е важно и ще го споделя докато е време:

Форум „Профилактика на репродуктивното здраве” ще се проведе от 22 до 25 октомври 2008 година. Той ще се осъществи за първи път в рамките на международната изложба „Медикус, Денто, Галения”.
Организира се от Международен панаир Пловдив с подкрепата на:
- Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве;
- Сдружение „Зачатие”;
- Фондация „Искам бебе”.

В рамките на събитието се предвиждат безплатни прегледи на бременни жени на 24 и 25 октомври от 10,00 ч  в Международен панаир Пловдив, бул. "Цар Борис III  Обединител" 37.  Прегледите ще се извършват с най-съвременен четириизмерен ултразвуков апарат от д-р Васил Даскалов на 24 октомври и д-р Димитър Марков на 25 октомври.

Предварително записване на тел.:+359 898 99 55 32, e-mail: mariela.daskalova@gmail.com - моля посочвайте имената си, телефон за връзка, предпочитания за деня на прегледа и срок на бременността.

Това е утре и в другиден...повече инфо от тук

# 205
emym не се притеснявай мила, всичко ще е наред с бебо.

Много добре знам как се чувстваш, защото и аз преминах през това. То не беше вадене на зъб и после антиобиотик. След това от антибиотика получих гъби / стрептококи/ хайде глобули и пак антибиотик, после открихме нови гъби- 14 дена Полижинакс и направо ми идваше да се застрелям.

Момичета някоя от вас мислили да ходи на БебеМанията?

# 206
  • София
iva_angel, информацията за ЖЕЛЯЗОТО ми е изключително полезна! Тъкмо се чудех защо с него трябва да се пие и фолиева киселина...

еmym, коластрата ти потече чак на втория ден? А дотогава нищо ли нямаше? Бебето на АМ ли беше?

Абе, за дрешките, ние все си говорим за изписването, а в самата болница как трябва да са облечени бебетата, какво да носим? Пелени, одеалца?...

# 207
Преди 4 години, в болницата, в която раждах, ги повиваха. Сега чувам, че искали боди и ританки, май. newsm78 Най-добре е да попитате в болницата, където ще раждате какви дрешки искат за бебето, навсякъде е различно.

# 208
Emym , Ламтурник благодаря ви,момичета.Вече ми стана ясно.Само дето не мога да разбера защо има тоооолкова неща,които така и не се използват по време на целия "бебешки" живот.... От всичко казано до тук разбирам защо много от мамите не бяха съгласни с подробния списък,който обсъждахме преди време във форума... newsm78 Ами то има толкова ненужни неща,обаче като не знаеш,ще купиш всичко и после ще си го блъскаш в главата Rolling Eyes Mr. Green

# 209
Аз носих и пелени и дрешки. Веднъж ми я повиха и то от кръстчето надолу, горе беше с камизолка и жилетчица. През останалото време я обличаха с ританки, чорапки, камизолка + жилетчица/памучна блузка/. Най-добре да си носим и двата варианта, няма да са излишни.

Общи условия

Активация на акаунт