Февруарският бебок скача в мама скок подскок! - XX

• 13 048
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
И реших да си купя една джаджа, която ще ми разреши проблемите със захранването от шишета и нестимулирането на кърмата:

Сори, ако ви спамвам много с картинки. smihesorry
Иха, това само съм го чувала, много е яко. Момичета, много е хубаво, че имате желание да кърмите, положителната нагласа е много важна.  bouquet Не оставяйте да ви разубеждават- кърменето, може и да е трудно, понякога, но е най-доброто, което можете да направите за детето си в този етап от живота му.

# 181
Добро утро бързописки,  Hug

Вечер чета до към 18 и сутрин като стана колко много имам за четене... Crazy Гледам, че темата се нищи до посред нощите, така че нищо чудно.  Heart Eyes Много се радвам, че сме тук заедно.

Сега се връщам да ви чета, но ми се искаше да ви питам нещо странично. Снощи направихме една беля вкъщи и сега имам огромно петно от блажна боя върху килима.  ooooh! Чудех се дали може да се изчисти по някакъв начин, че не ми се иска да хвърляме целия килим. Майка ми каза да го чистя с разредител, но аз и без да съм бременна се обривам от такива неща, пък камо ли сега. Мислех си по-скоро за някоя фирма, на която да го закарам, да си платя и да ми го върнат готов.  newsm78 Но ако го дам да се изпере, сигурно само ще изперат прахоляка и ще ми го върнат с петното. Пък на химическо не съм чувала да чистят килими. Ако имате каквито и да е идеи, ще се радвам да ги чуя.  Praynig

Желая ви хубав ден   bouquet

# 182
  • Стара Загора
Добро утро и от мен мамчета  Hug
И аз май като Гея,четох,четох и забравих какво четох  Crazy ,ами вие вчера сте изписали 6,7 страници  ooooh! Утре очаквам нова тема,ако и още тази вечер  Hug
blueberrygirl,ако не ти е много голям килима го занеси на химическо,макар че има фирми за пране на килими,които имат хубави препарати за почеистване и там също може да ти свършат работа  Peace Ами най-добре намери телефон на някое химическо и първо ги питай приемат ли килими или не.С разредител е добре,както казва майка ти,но много мирише,може да кажеш на мъжъ си да го изкара на терасата  и той да пробва в единия ъгъл на петното дали се изчиства  Peace Моите кумуве продават препарати за почистване -професионални,ще ги питам с какво можеш да го изчистиш и ще пиша пак  Peace
Аз също май нямам коластра,макар че забелязвам по зърната си засъхнали жълти неща,които почиствам и на другия ден пак имам -това дали е коластра  newsm78
Аз много искам да кърмя дълго време детето си,защото това наистина е много полезно,но живот и здраве каквото покаже,дано имам много кърма  Praynig
Тук в България наистина всичко е много скъпо за бебетата и изобщо за децата  #2gunfire Какво това чудо,какви са тия цени ,а пък заплатите ни до никъде не достигат ,ама всички знаят ,че за детето си ще дадеш всичко  Close

# 183
  • София
blueberrygirl, блажната боя се мие с вода. Ние си бяхме нацапали цялата секция и я измих. Но от панталоните на мъжа ми не падна. newsm78 Май колкото по-скоро се измие, по-добре. Пробвай в някоя автомивка! Peace

# 184
Добро утро, мацки,

Blueberrygirl, помоли някой приятел или роднина да дойде и да го позачисти с разредител. Не рискувай ти  Simple Smile после вече ако искаш дай целия килим за пране в някоя автомивка.  

Autmnsphere, няма такава снимка  Joy много ме ободри  Simple Smile благодар за статията. Аз нали секцио раждах, не можах да установя колко точно ми закъсня кърмата, може би 24 часа, но малкият е бил на адаптирано мляко тогава и после всичко си тръгна нормално в родилния дом. При мен потече оскъдно, но при "колежките" около мен направо шурна, явно е много индивидуално.  

На мен комплекта ми се стори на нормална цена. Понеже знам кое колко струва по отделно, общо взето излиза съвсем малко по-евтино, но като цяло аз точно с такъв брой шишета изкарах целия кърмачески период, та и до 3 годишна възраст  Blush

Емим, миличка, не се ядосвай, 9 месеца е почти цяла година, не може през този период всичко да е ок, нещата си се случват - емоции, неразположения и тн екстри на живота. Аз например закъсах от друго - едни пъпки по краката и ръцете като ми излязоха и няма оправия. Излизат нови, сърби, притесних се да не съм се натровила нещо или ме яде. Мъжа ми също закъса, а на малкия нищо му няма... Вчера ходих на кожен и той нищо не ми каза, само ми каза доведете мъжа ви, за да изключа напълно краста  Shocked Shocked Shocked и ми предписа Елоком - което е мощен кортикостероид  ooooh! направо съм се паникьосала, а то колкото повече го мисля, толкова повече ме сърби  Rolling Eyes

# 185
Благодаря ви момичета, и на мен ми казаха, че с вода и веро се пере, но докато още не е засъхнал.  ooooh! Аз май изтървах момента. Довечера ще видим мъжо какво ще направи с разредителя, пък сега ще търся фирми и ще звъня по телефоните да питам.  Hug

zitka, аз си купувах Палмърс от тук и беше около 18-25 лв. Зависи от разфасовката, дали е емулсия, олио, крем... Даже не двойно, на мен тройно по-скъпо ми се вижда. И въпреки това, пак мисля да си купя, много ми хареса.

Коластра нямам, но доколкото знам е напълно нормално. Не се притеснявайте, може и до 9-тия месец да не потече и пак да си имаш кърма като родиш.

zabche, благодаря ти мила. Чакам с нетърпение да ми кажеш някой магически препарат. Laughing

GALL78, бързо да се оправяте двамата с мъжо. И на мен от време на време ми излизат много пъпки (май повече бяха докато живеех в Студентски). Доколкото знам, ако е хранително отравяне би трябвало да са симетрични и по равен брой от двете страни на тялото. Ако е ухапано то си личи като опънеш кожата, да не е червена и се вижда малка точица по средата. Моите не бяха от ухапано, не бяха и симетрични, но май се бях изринала, защото ме беше полазило нещо... (то в общежитията не да нямаше какво да лази). 
Dorabella, благодаря ти. bouquet Нямам търпение вече да се видим.

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 09:04 от blueberrygirl

# 186
Добро утро на всички мами и беби Hug

Незнам как ме омагьосахте,но още със ставането от леглото тичам към компютъра и отварям форумчето Mr. Green Много ми е хубаво с вас   bouquet
 Гледам,че сте обсъждали много кърменето,помпите,стерилизаторите... Да знаете,че си правя записки /наготово/ и доста ми помогнахте в избора. 
Имам един въпрос...Сигурно вече ви писнах от въпроси,де,ама ще гледам да е последен от този тип Blush : трябва ли да купувам бодита с къси ръкави за изписването,пък и въобще,при положение,че ще имаме зимни бебета? Едва ли у нас ще е чак толкова топло,че да можем да стоим по къси ръкави ,съответно и бебчетата също...Или поне да купя най-много по 2 за всяко бебе?Ей така за всеки случай...
И по принцип за самото изписване какви дрешки ми трябват,защото в тия комплекти от по 8-10 части ми се струва,че има неща,които едва ли ще се облекат на бебето при самото изписване?

# 187
Добро утро и от мен Party

Фокси аз лично бодита с къс ръкав за новородено няма да взимам, защото вероятно ще ми дадат 1-2 за всеки случай, а за изписването ще гледам да има боди с дълго ръкавче, ританки, някакво гащеризонче, блузка или жилетчица и пелена или одеало, мамите с опит ще кажат най-добре, а и шапчица също.

На всички желая лек и хубав ден Hug

# 188
  • Стара Загора
Фоски,според мен няма нужда от бодита с къс ръкав.Все пак това са новородени бебета и то през зимата-поне аз няма да купувам  Peace По-нататък като дойде май-юни тогава . Peace

# 189
Хей момичета как сте,

аз днес съм горе-долу добре. Но нещо от три-четири дни много ми се вие свят и не знам на какво се дължи. Но най-гадното беше, че и тази нощ докато спях в момента, в който се завърта на някоя друга страна имах чувството , че изпадам в дука, главата ми адски много се маеше.
Имал ли е някой подобни усещания и на какво се дължи newsm78

Тия дрешки за бебо толкова сладички ми се виждат. Мен много ме кефят тези космонавчетата. Нали ще си имаме зимни бебоци и ще ни трбват и такива нещица.

Знаете ли, че вчера като се прибирах се оказа, че асансьорът се е повредил и трябваше да се качвам пешачката до 19. Не ме питайте колко време се качвах и как стигнах / на 4-ри крака/ А днес надолу екстра, никакъв проблем. Забелязвам, че дори и няколко стълби да изкача или нещо с наклон веднага се задъхвам ужасно.

Лек и според работен ден  Hug

# 190
Благодаря ви момичета Hug Затвърдихте ми мнението.daya9 аз си мислех за абсолютно същите неща и мисля,че ще са достатъчни...И сега се сетих за още един не много умен въпрос...кога се слагат памперси и кога пеленки?

Сега се замислих,че въпроса ми звучи адски глупаво.Всъщност знам кога се слагат памперси,но гледам,че се използват и някакви гащички-пелени,та за тях се чудих кога се слагат? newsm78 Уф,чувствам се тъпо,че не знам елементарни неща Embarassed

Последна редакция: чт, 23 окт 2008, 09:59 от foxy81

# 191
Здравейте,момичета!^desika^ и аз имам такива проблеми с виенето на свят,лекарите казват,че е нормално и за съжаление ще трябва да търпим,казаха че причината са големите хормонални промени,настъпващи в нас по време на бременност.Знам,че обикновено се появяват в началото на бременността,след края на 3-ти месец изчезват,и отново се появяват последното тримесечие.

# 192
desika,голямо изкачване е било вчера! Shocked Явно си разбутала вестибуларния апарат и затова ти се вие свят и сякаш пропадаш в дупка(случвало ми се е и на мен-по-скоро може кръвното да ти е било ниско). Laughing

Аз коластра нямам.И предишния път също.Даже и след раждането нищо не ми изтичаше от гърдите,а се бях запасила с 2 кутии подплънки... hahaha

# 193
  • София
Добро утро Simple Smile

Мен за пръв път много ме мързи  Outta Joint Simple Smile

Иначе и снощи, както последните 100 нощи точно в 4:00 станах... вече даже не се и учудвам, че съм толкова точна... Напоследък дори нямам повод /например ходене до wc/ просто се събуждам и това е.. До към 6 се въртя и после в 7 едвам ставам... Много тъпо Simple Smile

cutesmallcat, аз лично чакам подробности как е протекла годишнината, че нали събирам идеи Simple Smile

Коластра при мен няма.. преди много време имах някакви зацапвания по зърната /количеството беше далеч дори от капка/ Дано сте прави и това няма общо с кърмата след раждането, че с това виме моето ако не мога детето си да изхраня, направо не знам ooooh!

^desika^, защо не питаш някой доктор... според мен това е кръвното ти - явно се мени рязко... на мен пак преди време ми се случваше както си стоя и нищо не правя /без значение права, седнала или легнала/ и изведнъж все едно се рестартирам... не знам как да го обясня... но все едно съм припаднала и се свестявам - за части от секундата... без да съм припадала реално... беше много странно усещане и се радвм че премина.. поне за сега
И с изкачването съм същата като теб Wink офиса ни е на 2-я етаж, но аз ползвам асансьор всеки път Simple Smile И без това след като беби се роди ще има да катеря стълби до припадък докато сваля сланинките Simple Smile

Сега ви оставям да пишете и отивам да си направя закуска... пък и да похарча малко от работния ден Simple Smile   bouquet

# 194
Здравейте, момичета!
Говорите си за дрешки...миналия път си бях купила комплект за изписване, отделно ми подариха още няколко. Сега обаче няма да купувам, има толкова хубави неща поотделно и си ги избираш сама. А в комплекта имаше едни камизолки дето изобщо не съм ползвала.
foxy попита кога памперси и кога пелени? Ами незнам кога пелени? Аз пелени използвах за лигавници, защото те ни бяха малки и се омазвахме до ушите + околността особено като почнаха пюретата и жълтъците... Отвреме на време ги постилах и в количката вместо чаршафче. С две думи използвах ги много и за какво ли не - само не по предназначение.
Autumnsphere, това Nuby за мен беше най-разочароващото шише - дъното течеше и бебето тоя бодлив биберон не го искаше. Дано при теб да върши някаква работа!

Общи условия

Активация на акаунт