Препоръка за цвят на стените в коридора.

• 23 618
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Плочките ги купихме от склад намиращ се близо до ъгъла ъгъла на Илиенско шосе и булеварда водещ към ст. Локомотив.
Имат ги налични и поради тази причина се спряхме на този склад тъи като се опасявахме че мострата и плочките които ще ни дадат могат да бъдат различни, както се случва често.
Има ги и на много други места където предлагат фаянс и теракот на КАИ.
От толкова мнения се обърках newsm78, наистина имате страхотни предложения за които не бяхме се сетили.
Допадна ми идеята за стени в цвят капучино с леко розов нюанс , ванилия или съвсем бледо но млечно кафяво.
Относно фугите също наи-красиви ще са по светлички но коридора се цапа и надали и препаратите които се слагат за защита на фугите ще го предпазят да не се захабява.
Приемаме още мнения и ще се радваме да видиме как се е получило и при вас , които може нека постне снимки.
И понеже правиме цялостен ремонт според мен е нужно да се спомене и в другите стаи какви ще са цветовете за да се съобразят с този.
Кухнята е напълно готова и в нея стените са с латекс в цвят праскова.
В спалнята ще има тапети в комбинация от оранжево и жълто.
Банята вероятно ще е в светло синио( плочките които сме избрали ги има в темата за баните).
А хола ще бъде малко по-строг като цветове, черно,сиво и бяло.
П.П Благодаря ви момичета за суперлативите , пожелавам ви ди си купите още по-хубави плочки.

# 16
  • София
Супер идеи за цветове са дали момичетата) На мен най-много би ми допаднало нещо в гамата на мляко с кафе, обаче различни нюанси - т.е. ако коридорът ти има три големи стени за боядисване, едната да я направиш значително по-тъмна. Ако е тънък и дълъг и боядисаш най-далечното стена в доста по-ярък или доста по-светъл цвят това оптически ще я приближи и ще "разшири" коридора)

Ани_чка, мислех си едни красиви миещи се тапети дали не биха били подходящи  newsm78 Само се притеснявам да не е твърде близо камината...

# 17
  • София
според мен най-подходящ би бил цвят еднакъв с най-светлия цвят на плочките ти, а относно дали ще е миещ се латекс или тапет: въпрос на вкус

# 18
Аз също съм за светъл цвят, защото коридора е без прозорци, само на изкуствено осветление, за да го затъмнявате допълнително с тъмен нюанс на който и да е цвят.
Към тези, които тепърва ще взимат плочки - не се страхувайте от още по-големи плочки с размери от 45/45 напр.-стоят страхотно. Нашите са също 33 на 33 и даже те ми се виждаха огромни, да не говоря за по-големите - направо ми се виждаха чудовишни, докато не видях една кухня и коридор с такива...и сега ме е яд, че тогава не потърсих някъде  мостри -да видя как стоят различни големини плочки.

# 19
Може бежово, кремаво, оранжево, зелено

# 20
специално на тези плочки биха отивали всякакви цветове,доста са неангажиращи.така че не е нужно да се съобразяваш точно с тях.по-скоро се ориентирай по това,че все пак коридорът е тясно,затворено пространство,по правило без да навлиза пряка слънчева светлина.именно затова трябва да е в светли,меки тонове,тъмните цветове биха го направили като кутийка.
а на топлите тонове и светлите плочки,смятам,че добре ще седи контраст с по-тъмна мебел.

# 21
 LaughingЕто ги и плочките недонаредени:
http://img340.imageshack.us/my.php?image=p1020555dk2.jpg
Тези дни ще мислим и цвета на фугите какъв да бъде newsm78

# 22
LaughingЕто ги и плочките недонаредени:
http://img340.imageshack.us/my.php?image=p1020555dk2.jpg
Тези дни ще мислим и цвета на фугите какъв да бъде newsm78

С такива плочки можехте да направите много интересен рисунък на пода. Защо избрахте скучни линии по дължината?

Бих ти препоръчала контраст за стената. Неутрално синьо.
Студените тонове отдалечават и съответно разширяват помещението. И по-тъмен таван в топла гама. Ако имаш кафява мебел, тавана може да подбереш в тази тоналност.

# 23
Аз не виждам нищо скучно в тези плочки.Има си достатъчно светли и тъмни ивици,които могат да направят контраст с тъмни мебели и светли стени или светли мебели и тъмни стени.А пък за по-тъмен таван в коридора...Не го приемам-в повечето случаи коридорите са малки  помещения без светлина и няма нужда от допълнително потъмняване.И не харесвам мозайки или "черги" от плочки.Те са позволени единствено,ако жилището е в класически тежък стил.

# 24
Тъмен таван ще направи визуално помещението по-широко и по-пропорционално.
А за класически стил с подобни плочки въобще не става дума. По-интересната подредба на плочките би могла да допринесе допълнително за визуалното възприятие на разширение. В случая с подредба по дължина се подчертава точно тази дължина като "черга".

# 25
 ще се подържат  лесно със сигурност  Peace

Общи условия

Активация на акаунт