Гречка по руски- как?

  • 11 251
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Countryside
  • Мнения: 11 631
   Наистина гречка има особен аромат.На мен лично малко ми намирисва на орехи. Wink
Ммм, щом е на орехи ще ми хареса  Flutter

# 16
  • Мнения: 1 483
Аз я готвя и със зеленчуци и месо.А на дребния и с мляко

# 17
  • Мнения: 47 995
а как става запарването от вечерта?

# 18
  • Мнения: 7 418
а как става запарването от вечерта?
   Измиваш гречката и я заливаш с току-що завряла вода.Водата трябва да покрие гречката и да има едно пръстче над нея.Сложи и малко сол или захар(или мед) и я разбъркай.Захлупи с капак.А на сутринта ще я намериш набъбнала и готова за консумация. Peace

    Ксения
,права си!Както казват руснаците "о вкусах не спорят" или " на вкус и цвет товарища нет". Wink

# 19
  • Мнения: 47 995
Мерси, ще пробвам.Звучи лесно.

# 20
  • Мнения: 16
Имам комшийка рускиня, от нея знам да правя гречка с гъби. Запържваме малко лук в олио или зехтин, може и масло, кой как то обича. Слагаме нарязани пресни гъби, леко пържим и тях, после слагаме и гречка, само малко запържваме и слагаме сол, копър и малко вегета, но това е вече според вкуса на човека. Заливаме на 1 чаша гречка 3 чаши вода.Всичко ври на бавен огън 15 минути и се изключва, оставя се затворена още  20 минути и може да се яде. Става много вкусно!

# 21
  • Мнения: 22 867
Имам комшийка рускиня, от нея знам да правя гречка с гъби. Запържваме малко лук ..........

Наистина е много вкусно, понякога добавям настърган морков при лука, може и чушка, понякога чесън и копър - всякакви импровизации са възможни.

# 22
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Имам комшийка рускиня, от нея знам да правя гречка с гъби. Запържваме малко лук в олио или зехтин, може и масло, кой как то обича. Слагаме нарязани пресни гъби, леко пържим и тях, после слагаме и гречка, само малко запържваме и слагаме сол, копър и малко вегета, но това е вече според вкуса на човека. Заливаме на 1 чаша гречка 3 чаши вода.Всичко ври на бавен огън 15 минути и се изключва, оставя се затворена още  20 минути и може да се яде. Става много вкусно!
Вярно е това, че много добре се връзва с аромата на копър. В Украйна съм яла една от най-вкусните постни супички от гречко с подправка копър.

# 23
  • във фурната
  • Мнения: 596
Аз я правя сладка-със мед,орехи и фъстъчено масло    и солена-чушки,пълнени с елда,вместо с ориз.

# 24
  • Мнения: 22 867

Тая вечер я направих с лук, моркови, малко чесън, копър и пилешки дробчета. Стана вкусно.

# 25
  • Мнения: 90
Да се оплача - днес с такава засилка си купих гречка от кварталния магазин и когато започнах да си отмервам в чашка количеството, което ще си приготвям - в един момент ми се занизаха едни сварзани зрънца и хоп - една гъсеница, жива, се заизвива отвътре. Онемях. За първи път ми се случва такова нещо. Но по убеждение на една приятелка, че това е показател, че е годна за ядене, а и водена от принципа - пенил се, не пенил се - ще те ям - измих я хубаво и в момента е завита в съда, в който си я приготвям по най-добрия начин - залята с гореща вода - за закуска за утре сутрин.  Дано това не ви развали апетита за гречка, ма ние сме свидетели на какви ли не некачествени и боклучести продукти.

# 26
  • Мнения: 1 282
Последният път пакета с гречка и при нас беше с буболечки. Аз го хвърлих.

# 27
  • Мнения: 503
От всеки магазин ли може да се купи или само от тези диетичните.?Какво пише на опаковката?Заинтригувахте ме с тези рецепти и реших да си купя.Никога не съм яла подобно нещо.

# 28
  • гр.Разград
  • Мнения: 30
от всеки магазин в които има диетичен щанд,на пакета пише ЕЛДА и има и начин на приготвене

Общи условия

Активация на акаунт