Отговори
# 165
Здравейте и от мен newsm51.Ние сме си вече в къщи.Много сме добре.Малкия е много кротък още не сме му чули гласчето.Сучем упорито и много спим.Аз съм добре  love001Ами това за сега ще ви чета малко че много изтървах smile3503

# 166
  • на Земята
Здравейте и от мен,все още2 в 1,но не за дълго ! Grinning
Вчера  в 14 часа ходих на преглед и запис на тонове. Като ме бръкна доктора и вика-аа ти си готова,няма да бъркам в матката защото сега си  с 2 см. и ако бръкна ще стане 3.  Изгладена и центрирана. Ако беше дошла сутринта ,направо щях да те оставя. Но айде да изчакаме и ако не почне ,понеделник направо с багажа в 7. Shocked
Аз до тогава никакви признаци,освен едно подпиране отдолу.Сега лежа и имам чувството , че ако тръгна на някъде ще почне.Искам да изчака до понеделник,но Божа работа.Ако почне-тръгвам.Нямам болки за сега,само подпиране отдолу и втвърдяване от време навреме. Това е от мен.Ако тръгна ще ви пиша. Hug

# 167
  • Варна
Шики, Лиянка роди вчера.

Цитат
А замисляла ли си се за домашна помощница, която да поеме поне част от домакинските задължения? Аз честно казано съм много доволна, че имам детегледачка за баткото - да ми е жива и здрава. Страшна помощ се оказва особено когато децата са две.

Какво да ти кажа. Не съм мислила, защото Дани е чакан 5 години и искам всеки момент, добър или лош да го преживея с него и да остане в паметта ми за цял живот. И досега си спомням миговете с дъщеря ми, безсънието и люлеенето нощем и ми се насълзяват очите от кеф. Верно, това са трудни мигове и много безсъние и умора, но връзката майка-дете става някак си по-силна според мене.

# 168
  • София
Здравейте и от мен,все още2 в 1,но не за дълго ! Grinning
Вчера  в 14 часа ходих на преглед и запис на тонове. Като ме бръкна доктора и вика-аа ти си готова,няма да бъркам в матката защото сега си  с 2 см. и ако бръкна ще стане 3.  Изгладена и центрирана. Ако беше дошла сутринта ,направо щях да те оставя. Но айде да изчакаме и ако не почне ,понеделник направо с багажа в 7. Shocked
Аз до тогава никакви признаци,освен едно подпиране отдолу.Сега лежа и имам чувството , че ако тръгна на някъде ще почне.Искам да изчака до понеделник,но Божа работа.Ако почне-тръгвам.Нямам болки за сега,само подпиране отдолу и втвърдяване от време навреме. Това е от мен.Ако тръгна ще ви пиша. Hug

Покжей, почнало е! При мен беше така, но Олег не изчака да вляза в родилното за наблюдение. Пожелавам ти да имаш хладнокръвие и присъствие на духа и ти да владееш и ръководиш родилния процес, а докиторите само да стоят отстрани.

Сиси, Покжей, пожелавам ви от цялото си сърце едно прекрасно раждане като това, което аз имах.

Сиси дори и да се окажеш последна, това няма никакво значение. Ние си те чакаме теб, както и другите мами 2 в 1 и чак тогава ще се преместим в Родени.

Сев, два-три дни и ние извеждахме Олег на терасата да го погали по главичката слъцето, но за по десетина минути, дори и по-малко.. Слънцето е октомврийско, вярно е че е по-близо до земята през есента и зимата, но не е толкова "вредно".

Параходке, как само те разбираме тук...!!!

# 169
  • София
Шики, Лиянка роди вчера.

Цитат
А замисляла ли си се за домашна помощница, която да поеме поне част от домакинските задължения? Аз честно казано съм много доволна, че имам детегледачка за баткото - да ми е жива и здрава. Страшна помощ се оказва особено когато децата са две.

Какво да ти кажа. Не съм мислила, защото Дани е чакан 5 години и искам всеки момент, добър или лош да го преживея с него и да остане в паметта ми за цял живот. И досега си спомням миговете с дъщеря ми, безсънието и люлеенето нощем и ми се насълзяват очите от кеф. Верно, това са трудни мигове и много безсъние и умора, но връзката майка-дете става някак си по-силна според мене.

Пуки, много красиво си го написала!!!
Олег не си харесва легълцето - предпочита да спи в прегръдките и топлината на мама и тати. И сега в момента си блаженства, спейки приятно разположен в скута ми, докато пиша тук.

# 170
  • на Земята
Благодаря ти Шивани! Ако се притесня ще се сетя за теб! Hug
Завиждам ти на духа !   bouquet

# 171
  • София
Не, няма да  можеш да си спомняш за никой и нищо, но все пак помни:

По време на контракциите дишай много дълбоко, гърлено и сякаш изживяваш най-силния си оргазъм през живота. Бяха ми го казали и установих, че това е така.
Между контракциите си почивай, отпускай се тотално с едно леко, но коремно дишане, за да си съхраниш силите за напъните.
Най-хубавата поза е кленалото положение - използвай я, когато дойдат контракциите. А на "магарето" се съгласи да се качиш само когато си готова, а повярвй ми ще усетиш този момент.
По време на напъните слушай акушерката и я помоли да вдишвате въздух заедно и да те води. Всичко това е, ако всичко с теб и бебчо по време на родилния процес е наред!  А се надявам, че ще е така и с теб и със Сиси и с другите мами, чакащи!

Технически казано раждането е въпрос на правилно дишане!

Успех!

# 172
Аз ли нещо не мога правилно да се изразявам   newsm78 Tired
Под домашна помощница имам предвид човек, който да поеме грижите за домакинството - готвене, чистене и т.н., а не някой, който да се грижи за бебето. Като казвам гледачка, имам предвид жената, която се занимава с баткото, така че той задължително да е изведен на разходка и да не усеща толкова, че вниманието на мама е отделено и за друго човече.
Гери как се справяш с гърдите при толкова голямата почивка. И при нас малчо си поспива през нощта по 6 ч. без прекъсване, обаче аз трябва да стана ща не ща, че иначе става лошо за гърдите  Sad

# 173
Отчет! Събота 7ам... Още съм си бременна...

Снощи баткото съвсем неслучайно ми се блъсна в корема със засилка, та чак ме заболя и ревах (винаги съм нащрек с него- на дете вяра да нямаш), ама на изпревари ме. Контракции мисля, че нямам никакви. Разкритие до сряда- също нямах, така че разчитам, че ще изкараме някак до 28.
Всички се оплаквате, но подозирам, че аз последна ще си остана тук  Whistling Flutter...

След няколко часа виновника за моя рев ми беше вдигнал блузата, галеше ми корема с ръчичка, целуваше го и казваше "Ооо, бебе нани! Ооо!", та много мило ми стана- той обикновено като го питам за бебето и си прави пас или уж недоразбрал, но хитречкото му- знае всичко... нали той ми показваше знаци, че съм бременна, преди да го знам, после- позна, че ще има сестриче- настоявайки да му купим един балон с надпис "it's a girl!"... сега очаквам Обама да спечели на изборите, защото дребния го харесва и му пляска и го нарича по име в това време  Joy...

Ще си призная, че още не ми е готов багажа за болницата  Blush- само документите и фотоапарата...

Лек ден момичета, и още по лека нощ, когато му дойде времето...

# 174
  • Bulgaria
Честити бебчета на Лилянка и Гале Да са ви живи и здрави бебчетата и да слушкат и радват! И ние сме 2 в 1 още. Ще чакаме така решихме с мъжо. Няма да прибързваме със секцио,чаках толкова много ще я изчакаме още няколко дни. На мен вчера ми беше термина по изчисления на един доктор от Тутракан, а днес ми е по изчисления на докито която ми следи бременността.
 Малко останахме не родилите, момичета и нашия ред ще дойде няма къде да идем. Сиси и Покджей тук съм не съм ви оставила. Чета всичко момичета и трупам опит от вас.За сега няма как да се включвам в другите теми за коликите,пъпчета и т.н. и ми е едно такова...чувствам се малко изолирана. Съпричастна съм с вашите проблеми.И съм с вас във вашите радостни моменти.
Покджей май ти си следващата, стискам ти палци и дано всичко мине леко и безпроблемно, както какзва shivani. Снощи ходихме на една кръчма, която се намира срещу клиниката в която ще раждам/ вижда се входа от прозорците/ Толкова ме бъзикаха да ходя да родя докато мъжете си пийвали, или пък че нямало проблеми ако тръгна да раждам, ставам от кръчмата и на магарето  Simple Smile Но на мен никак не ми е до майтапи сега, с това чакане. Аз се бях настроила че ще родя по рано като видях тук във форума повечето родиха с 10 дни преди термина и това още повече ме отегчи. Уф май вече глупости взех да пиша. За сега чао от мен и да знаете че съм тук, ако тръгна ще пиша. Heart Eyes

# 175
  • Варна
Здравейте момичета!
С голяма радост ви съобщавам, че вчера 24 октомври, около 19,30 BaleHTiHa стана майка на Виктор, моя първи племенник! Роди се с мерки 3700 и 52 см, всичко е минало добре! Да е жив и здрав на мама и тате!

Успех на всички чакащи още, най-голямото щастие ви предстои!

# 176
Привет, симпатяги!

Първо да честитя на всички обебили се майки и да им пожелая здрави и много усмихнати рожби!!!

На все още неродилите - скорошно раждане, при това бързо и безболезнено. Simple Smile

Ние от вчера най-после сме си у дома. Малкият Радостин е през два-три часа на гърдите ми, което не ни оставя много време за сън. Здраве да е. Simple Smile Важното е, че най-после е в ръчичките ми и вярвайте ми, някой ден ще го изям. Ще започна от малките му ръчички и ще приключа с постоянно движещите му се крачета. Аз още съм в някакво такова състояние, в което буквално ми се плаче от това щастие гушнато в скута ми. Просто...няма, няма, няма, мамка му, няма по-прекрасна гледка от тази на това чудо в ръцете ми. За раждането няма да разказвам. Важното е, че мина и след като се възстановя съвсем всичко ще е чудесно. Важното е, че щастието за мен вече си има име. Прегръдки, момичета!

http://picasaweb.google.com/prikazka/tdSUmK#

Последна редакция: сб, 25 окт 2008, 15:26 от Cappucino

# 177
Шики, благодаря  Hug
Ние тамън се приспахме и мама седна за малко на компа. тати днес е с нас и наблюдава всички процедури - капки в оченца, носленце, приготвяне на АМ и т.н. Виждам го завалията, че много му се иска да гушне малкия, ама го е страх дали ще го хване както трябва, да не му натисне главичката и т.н.
Абе мацки, някоя от нас ще прави ли секс скоро  newsm78  То май няма да се местим в родени октомври, ами в Октомврийски манастир...

# 178
  • Бургас
Танче добре дошли  Hug
Ма много сладък мишока ,а ти изглеждаш супер.
Всички снимки на Дени и Ивчо са стахотни.
Тя е една малка красавица и вече кака.
Да цукаш и гушнеш и двамата от мен.

Капучино Радо е много сладко мишле пу-пу.
А като го гушкаш ти излъчваш спокойствие и много любов.

# 179
  • Велико Търново
Честит син на Лиянка и дъщеричка на Галето!  newsm51

Капучино, много готини снимки, ще си имаш спомен от самото начало на живота на бебчо Simple Smile Виждам, че и вие обичате да стоите по коремче върху мама Simple Smile

Да ви се похвалим, днес Преслава прави 1 седмица  newsm44 И точно тази нощ/сутрин към 6ч и падна пъпчето. Честно казано не съм решила къде да го хвърлиме, но първата ми мисъл беше някъде в чужбина. Тъй като на мен не ми се очертава пътуване, мислех да изчакам някой познат да тръгне на екскурзия. Иначе другия вариант, който ми дойде наум е, понеже имам приятелки в САЩ да им пратя пъпчето с колет и те да го хвърлят на някое бележито място.

Общи условия

Активация на акаунт