Отговори
# 210
  • София
Майлили, как така се задушава малката? Опиши го по-ясно.Задавяне или задушаване? Докато е будна или докато спи? Издава ли звуци докато е така?

До сега само се беше давила като се нахрани и като й се повдигне при оригването храната. Но снощи като я оригвах не видях нито да й се повдига, нито е повърнала, изведнъж спря да диша,да става червена и да се мъчи да си поеме въздух. Тя вечер си поспива и докато се храни, така че сигурно е отнесла плувката и в момента когато се е задушила. Дали издава звуци - ами не, опитва се да вдиша. Чак като я стръсках напред няколко пъти й се отпушиха дробчетата и запъхтяна взе да диша. Сега си мисля да не би да е от сополи, защото не съм й почиствала до сега носа? А  нали бебчетата не могат да дишат още през устата.

Да споделя и ние как се обличаме - памучно боди с дълъг ръкав, чорапки, плюшен гащеризон. Отгоре завивам според температурата - с плюшена пелена или олекотено юрганче.

# 211
Майлили, мисля си, че е най-добре да споделиш с педиатърката за проблема и тя да ти даде насоки как да се справяте с проблема, или какво може да го е породило.
Относно обличането - малкият е с боди с дълъг ръкав и отгоре или ританки и блузка, или гащеризон-пижамка, на крачетата допълнително буйки или терлици. Температурата вкъщи е около 21 - 23 градуса. Много рядко го разнасям с памучна пелена и то, ако реша да го приспивам гушнат, иначе си го разнасям само с дрешките. Спи завит с олекотена завивка. Относно това дали му е топло или студено се ръководя от ръчичките и нослето.
Рени и на мен ми е голямо притеснение баткото да не реши, че обръщам внимание на бебето, а той е пренебрегнат, в резултат обаче забелязвам, че баткото става голям лигльо  Rolling Eyes Направо угод няма  Tired Пожелавам на малката бързо оздравяване искоро да се гушкате четиримата у дома  Hug
Софко не ща да те плаша, ама ще става и по-зле. На мен вчера ми се наложи да седя като препарирана в едната ръка гушнала бебето, а в другата баткото и опитваща се да избегвам набезите на ръцете му към бебето  Crazy
Дезирела добре завърнала се у форумско  Hug

# 212
Здрамвейте сладурки  Hug
днес се върнахме в къщи и като гледам сте се постарали да има интересни неща за четене  Party
ми то едно такова малко е странно но е много весело да се грижиш за бебче Simple Smile
целувки и отивам малко да наваксам с материяла Simple Smile
  bouquet

# 213
Майлили, дори и да не получиш адекватен отговор защо така се получва със задушаването, опитай се да разбереш от педиатърката как да реагираш в подобни ситуации, мисля, че това е по- важно.
Ако тя не знае- да те прати на някакъв специалист... неонатолог ли, какъв и аз незнам...
Направо плашещо ми звучи тая работа...
Данни, като ми беше бебе не се е задушавал, обаче супер неравномерно дишаше през първия месец доколкото помня- ту дълбоко, ту задъхано едно такова...
Тука, по болниците има специални курсове за бебешко изкуствено дишане... пак е нещо...

ГуаваHug ха добре сте си дошли!!!! Честито!!!!!  Hug

# 214
Днес Покджей ми се губи... Thinking vesi_m, как си, какво става с теб? Виждам, че си на балкона Wink, пиши две думи, да не те мислим, че малко останахме неродилите шишкалани Laughing.
Много се радвам, че обсъждате обличането на бебето и температурата при която го гледате, защото тези въпроси ми се въртят сега в главата. И другото, което исках да ви питам, според вас колко дрехи трябва да нося за бебето в болницата ако стоя там 3 дни? Видях, че на Фиил бебчото е облечен с дрешки и явно така ще е де. Та се чудя сега колко бельо и колко връхни дрешки трябва да си приготвя? Можете ли да ми помогнете в тази дилема?

# 215
Девойки!
Имате ли прословутите "кризи на растежа"? Нашата от нощес яде по час-час и петнайсет минути... изяжда едната гърда и продължава на другата... аз съм ни жива, ни умряла. Както гърдите ми бяха на дини и течаха денем и нощем, в момента съм изпразнена от съдържание отвсякъде! Пак текат, де, но съм толкова изтощена, че ми се струва, че не й стига. Какво беше това ядене, какво беше това чудо, не знам. А иначе госпожицата пълни по 7-8 памперса на ден и видимо расте, дивее, реве, разнасяме я, пак реве, абе няма спирка. Но не мога да го видя това дете денем да мигне, нощем правим един сън от 9 до към 2-3 сутринта, после яде през 2-3 часа, но аз вече не смогвам с тия едночасови сесии на гърдата. А както бях и с разстройство и съм яла само препечени филийки 2 дни - та съвсем съм изпосталяла. Вече забравих, че съм била бременна и дебела Simple Smile Какво ще се правим, не знам. Ще ми изяде ушите бебчо Марта.

Иначе ние се обличаме досущ както са посочили девойките по-горе - боди с дълъг ръкав, ританки, блузка, чорапки/терлички. Като я разнасяме из апартамента, мятам една пелена или одеалце, че е по-студено, иначе в нейната стая е около 22 градуса.
За хълцане хълцаме мощно, по-рядко непосредствено след ядене, обикновено час-два след това - въпреки че и аз невинаги успявам да я оригна.

Шики, в софийските АГ-та не искат дрешки, само памперси и мокри кърпи. Иначе за еднократните гащи да се изкажа -на мен ми бяха удобни, свърших цяла опаковка от най-малкия размер. Не знам иначе колко чифта гащи щях да окървавя.

Оф и последно да попитам - колко са ви интензивни лохиите? Моите аха-аха да секнат преди 2-3 дни, и пак се разтекоха - горе-долу със силата на менструация. Та се чудя дали да се притеснявам. Гледам секс обсъждате - и не помислям с тия кървища и мляко, дето се леят отвсякъде...

Туйто засега. Лягам да дремна, че умирам, таткото е поел караула с носенето на ръце.

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 16:19 от Параход

# 216
Имаме си още една октомврийска мама! Казва се sisilis! Добре дошла!  bouquet
Ето какво ми е писала Wink:
Вече съм горда майка на октомврийче Smile.Родихме се на 15.10.2008г. в 10;30ч. в Бургас датата за раждане ни беше 13.10.2008г. Тежим 3800гр. 51см. и сме момче на име Владимир - естествено раждане Smile
Благодаря

# 217
  • на Земята
Днес Покджей ми се губи... Thinking

Тука съм още.Лежа си и не мърдам. Grinning Искам да изчакам до утре,че да не викам доктора в неделя.Нека си почива.Нямам болки. Сутринта като станах имах малко ,но пих но-шпа и мина. Сега ,само стягане от време на време и ако се разхождам ми подпира.За това си лежа и си трая. Crazy

# 218
Тука съм още.Лежа си и не мърдам. Grinning Искам да изчакам до утре,че да не викам доктора в неделя.Нека си почива.Нямам болки. Сутринта като станах имах малко ,но пих но-шпа и мина. Сега ,само стягане от време на време и ако се разхождам ми подпира.За това си лежа и си трая. Crazy

Ох, сега и с тебе ще раждам! ooooh! Дръж се само, не се давай на страха! После къв кеф ще е!  Hug

# 219
  • Варна
Майлили, много е възможно това да е задавяне със слюнка. И моя беше така и бях го писала май. После четох, че бебчета родени преди термин още нямат добре развит рефлекс за гълтане на слюнката, както и рефлекс за изкашляне. От няколко дни гледам вече прокашля като се дави, а не го прави безмълвно, та дано е отминало.

Абе вие още неродилите, така и така сте близо до термин, защо не направите като мене? LaughingАз направо сама си предизвиках раждането след като същия ден сготвих 4 вида манджи и десерти, чистих почти целия ден до припадък, изкъпах кучето, което тогава си беше мисията невъзможна, защото трябваше с големия корем да се сгъвам до земята, гладих близо 2 часа и резултата не закъсня през ноща. Сигурна съм че си беше от чисто пренатоварване и преумора. Аз направо си знаех че бебето ще тръгне и още през деня заплаших мъжа ми, че ако не се включи да ми помогне, ще родя. Така и стана, той реши да не ми помага, че сама съм си намирала работа  излишно.

# 220
Здравейте!
Да се похваля-все повече започваме да се кърмим и все по-малко се дохранваме-горе-долу 1,2 пъти вечер прибягваме до АМ.Пу да не се урочасам.Явно природата си знае работата.
Да се оплача-днес като заспа Вики реших да отида на пазар и да си купя нещо да се поглезя.Отварям гардероба да си обуя нещо надолу и се почва една 20 минутно мерене,при което се оказа ,че нищо не ми става.Единствените дънки ,които мога да навлека са за пране.Ужас.А съм свалила 10 от качените 18кг.
Пъпчето ни падна на 9-тия ден.Мисля да го дам на една приятелка,която работи в банка да го хвърли директно в трезора. newsm47
Имоите лохии са с характер-когато си искат свършват,когато си искат почват.Обаче текат умерено,само по няколко петънца.

Малко останахме не родилите, момичета и нашия ред ще дойде няма къде да идем. Сиси и Покджей тук съм не съм ви оставила. Чета всичко момичета и трупам опит от вас.За сега няма как да се включвам в другите теми за коликите,пъпчета и т.н. и ми е едно такова...чувствам се малко изолирана. Съпричастна съм с вашите проблеми.И съм с вас във вашите радостни моменти.

Деним,изобщо не се чуствай изолирана.Вярно,че постовете ни вече са по-напреднали,но скоро и ти ще си на тази вълна.

И Виктор хълца много.Даже докато беше в корема правеше 10 минутни серии.И така ми подскачаше корема,че ако примерно се случех на някое кафе все си мислех,че хората ме зяпат с този тресящ се корем.И сега не пропуска.Най-много ме е яд когато точно се е наял и се е унесъл да спи и започне да хълца.Веднага се ококорва и започва да се дразни и да недоволства.Но доки каза,че е нормално това хълцане.Както и кихането /доста често киха/-не било признак на настинка,а така си прочиствали дробчетата.

# 221
Абе вие още неродилите, така и така сте близо до термин, защо не направите като мене? LaughingАз направо сама си предизвиках раждането след като същия ден сготвих 4 вида манджи и десерти, чистих почти целия ден до припадък, изкъпах кучето, което тогава си беше мисията невъзможна, защото трябваше с големия корем да се сгъвам до земята, гладих близо 2 часа и резултата не закъсня през ноща. Сигурна съм че си беше от чисто пренатоварване и преумора. Аз направо си знаех че бебето ще тръгне и още през деня заплаших мъжа ми, че ако не се включи да ми помогне, ще родя. Така и стана, той реши да не ми помага, че сама съм си намирала работа  излишно.
JoyАми аз не съм се спряла от няколко дни! Просто нервите ми не разрешават! Ако спра и полудявам, та сега, пера, гладя, подреждам, измих банята, обикаляхме в тоя дъжд по разни магазини, имах гости, готвих, слагах маса, вдигнах я, измих чиниите... е кучката още не съм хванала да я къпя, но ако ще помогне hahaha! Ама Георгиев вика..."ЙОК" !А на него много му се искаше да ме прибере днес в болницата, но не си намери никаква причина! Явно наистина съм много стисната Laughing! Иначе дерзая! Благодаря за съвета все пак  bouquet!
Параход и аз си взех от тия еднократните все пак, ама се притесних, че съм много дебела и си взех най-големите налични - М-L size/исках още по-големи ама нямаше/. Като ги отворих да ги видя и се изумих колко са големи всъщност Shocked! Е добре, че нямаше XL hahaha. И тука в АГ-то ми казаха само пелени, но като ходих на свиждане на Фиил, тя ми каза, да си взема дрехи задължително и одеало за бебето също и нали ти казвам Макс беше облечен с дрешки и съкилийничката и също.

# 222
  • София
SISILIS ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ! smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Майлили, като се чуеш с педи, кажи ни какво ти е казала като евентуална причина и как се действа в този случай.

Нослето го почистваме с физ.разтвор две-три пъти на ден.
Обличаме го както и другите мами - боди с дълъг ръкав, ританки, блузка и буйки. Като го разхождаме из апартамента му слагаме завивка (пелена).

Параходке, да и ние имаме призи на растежа. Но не като при вас. През нощта след хранене си заспива. Обикновено при нас мрънка и проплаква след хранене, когато се напъва. Имало е дни, в които е малко по-плачлив, но си е кротко бебе. Вероятно Олег има т.нар. леки колики. Но пък той е носен постоянно до тялото на тати или мама. Добре е, че имаме слинг, много помага.
И аз като Съни благодаря всеки ден, че имам кърма да си храня детето.

Понеже и нашето бебе не обича след хранене да го поставям в изправен положение на с главичка на рамото ще ви питам за една друга поза, която педи ни показа, а пък аз наполовина запомних. Позата ми прилича на поза самолетче, бебчо е във въздуха хванат с двете ръце в хоризонтално положение с коремчето надолу. Едната ръка го е хванала за рамотои подпира леко брадичката.
Пробвах я веднъж и ефект имаше: въздухът веднага излезе. Но не знам как точно да прихвана бебчо. Мамите, които я знаят нека да се включат за разяснение.

# 223
  • Велико Търново
Имам едно въпросче - някой знае ли кога има и дали въобще има име ден Преслава? Сега се замислих и идея си нямам моето съкровище кога празнува.

# 224
Добре завърнали се на отсъстващите мами   bouquet
Честити имен ден на празнуващите! Да носят гордо името си!

Нашият режим имам чувството, че става все по-объркан. Може би, защото иИ ние сме в криза на растежа и бебка почти не спи. За да се оригнем най-ефикасно засега е поставянето по коремче на коленете на мама с брадичка подпряна в крака ми.
Хълцаме след почти всяко ядене - като чета, явно е нещо нормално.
Тая нос нослето ни беше запушено, но го оправихме със Стеримар.

В болницата ползвах гащи за еднократна употреба и ми бяха доста удобни. Омекотяваха болката от шевовете.

Общи условия

Активация на акаунт