Отговори
# 195
Пишман станах че вчера спрях Инфакола и минах на Колииф. Опищя махалата моя снощи и днес цял ден. Почнах пак Инфакола, леко му поолекна, ама сега докато се насложат.......... ooooh! Голяма съм патка.Ама поне видях разликата между колики с Инфакол и колики без Инфакол. То било ад бе.
Я да ви питам две неща:
1. Хълцат ли бебетата ви?
Моя хълцаше поне два пъти дневно още в корема ми, и сега като се роди е същото. Поне 2-3 пъти на ден е голямо хълцане.
2. В кои часове ревете и будувате?

Малкия хълца след всяко ядене. Оправя се като му дам водичка. Лошото е че не винаги му се пие и ако не си пийне хубаво не спира да хълца.
От известно време плаче след ядене, но не повече от половин час. После се успокоява и си заспива. Предимно в следобедните часове. Днес примерно не спа между 2 и 6, но не плачеше а просто си гледаше. Иначе след сън като се събуди надава страшен вой. Яденето обаче оправя положението Wink

# 196
  • при любимите ми хора
Здравейте мамчета и от нас с Магдалена.Ние вече сме си удома! Blush
Искрено благодаря за пожеланията към нас!
Благодаря и на вестоносеца!  bouquet
Не съм чела нищо,нотази нощ измежду храненията ще наваксвам.
Ето малко снимки от нас..http://picasaweb.google.com/galina.dimitrova1/Magdalena?authkey=lMMyGz53IsA#

Спокойна вечер от нас ,а на останалите бъдещи мами,стискам палци и се моля за тях,леко и безпроблемно раждане да имат!!!  bouquet

# 197
  • Бургас
Гале много сте сладки цялото семейство пу-пу.
Маги е сташно пухкаво мишле и много гуш от мен.

Пишман станах че вчера спрях Инфакола и минах на Колииф. Опищя махалата моя снощи и днес цял ден. Почнах пак Инфакола, леко му поолекна, ама сега докато се насложат.......... ooooh! Голяма съм патка.Ама поне видях разликата между колики с Инфакол и колики без Инфакол. То било ад бе.
Я да ви питам две неща:
1. Хълцат ли бебетата ви?
Моя хълцаше поне два пъти дневно още в корема ми, и сега като се роди е същото. Поне 2-3 пъти на ден е голямо хълцане.
2. В кои часове ревете и будувате?

Почти след всяко хранене хълца нашта въшса.
Будува различно-през деня обикновено след всяко папкане 1ч
А нощем е различно-например сега не спи а мрънка,въпреки че е преобута и сита.
За ревовете ела ни виж като се къпем-цял панаир прави.
Ревунчи и като е гладна и с напълнен памперс разбира се-първо почва да мрънка де.

Милички мами които още чакате-НЕ се давайте на нервата,ще дойде и вашият прекрасен ден да гушнете малките си съкровища Hug Hug Hug

Рени пробвай силиконови зърна при мен те спасяват положението.

# 198
Гале и Дарина, чужбински мамчета Wink... МНОГО СЛАДКИ КРАСИВИ И ОДУХОТВОРЕНИ СНИМКИ СТЕ СПОДЕЛИЛИ С НАС, БЛАГОДАРЯ ВИ!!! Вие сте ми за пример!!!

Едно дълго оплакване от мен следва, който желае да го прескочи, ама съм екстроверт и трябва да си го излея някъде, че иначе ше гръмна...
Аз, таковата, като знам какво ме чака и изобщо и не бързам да раждам... баткото ни разказва играта, както винаги. В момента съм изморена и се чуствам като бита с пръчки... страх ме е от вторника, страх ме е от след това, единствено надеждата, че малката ни сестричка ще е по- разбрана ме крепи, въпреки, че с 2 скорпиончета тия шансове ми се струват, хм, хипотетични...
Днес бяхме на детски рожден ден и всички се забявляваха, само моят син надуваше гайдата, поради причината, че му се спеше, а му се спеше, защото предната нощ ни разиграва до 12 (което рядко се случва, ама на...)... прибрахме се рано- рано, той спящ, аз омазана с храна, малинов сок и сополи... В момента тук е вечер и денят е зад гърба ни, дребния най- сетне спи нощния си сън (след дъълго приспиване), а аз седнах да ви пиша и забравих какво... ааа, да и умирам от глад!

Гестационната склероза, за която Еленцето споменава често ме гони с пълна сила, и се е насложила с ефекта "изтичане на мозъка с кърмата"   Joy от предишния ми период на кърмене (за справка- потърсете из форума въпросния лаф), та главата си я ползвам най- вече за ориентация и шапкопоставяне...

Така... пооправих си настроението... знаех си... и извинявайте за излиянията!!!!  Mr. Green

Грижете се за бебонковците и не се ядосвайте на глупости... чака ни чудесна пролет след нялколко месеца!!!!   bouquet

# 199
...Снимаха ли ви за луксации? Нас искаха да ниснимат, но след 20 мин. голи и ревящи на леглото се оказа, че апаратът е строшен и ни отложиха за идната седмица.
Еленцето, я кажи ти, как са искали да ви снимат за луксации? Ние ще водим малкия другия месец на ортопед, че то във Варна не са много свестните детски ортопеди. Този, при когото ние искаме да ходим, е много натоварен и при него записването трябва да стане едва ли не още с изписването на бебето. Но доколкото разбрах, той гледа на ехограф. Фотоси и снимки не съм чувала да прави newsm78

Гестационната склероза, за която Еленцето споменава често ме гони с пълна сила, и се е насложила с ефекта "изтичане на мозъка с кърмата"   Joy от предишния ми период на кърмене (за справка- потърсете из форума въпросния лаф), та главата си я ползвам най- вече за ориентация и шапкопоставяне...
Боооже, мислех, че само на мен ми се струва, че мозъкът ми изтича с кърмата и от ден на ден изглупявам все повече. Пък то хората отдавна били измислили въпросният лаф Joy

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 18:07 от barabina

# 200
Добро утро, аз ли съм най-раннобудна или само мене не ме е оставил малкия звяр да поспя ...   newsm78
Пуки,  за хълцането - нашия хълцаше още в корема ми много, сега първите дни също, но последните по-рядко. В болницата викаха като хълцат да не им даваме вода, ами да ги придържаме прави, обаче майка ми вика да си му давам по глътка водичка да се успокоява детенцето.
Нашето хранене пак не мога да му хвана цаката - снощи сме се хранили 1-я път през 4 часа, след това на всеки 2 часа и половина. Не мога да го уригна че голям зор виждам. После седя по сума ти време и го зяпам че се притеснявам да не захъркам а той милия да вземе да повръща.
Момичета, аз още не съм излизала навън с изключение когато ходихме на консултацията. Викам днес да си направя първата разходка, докато майка ми гледа малкия, а и имам да пазарувам ужасно много неща.
Хайде, хубав ден пожелавам на всички и много целувки на бебоците ви!  Hug

# 201
  • София
Добро утро майчета и няколко шкембета  Laughing
Аз съм си пак тука, още 2 в едно, без никакви признаци  Whistling
Мама вчера долетя с тайната мисия да ме лекува от гадния грип, както тя си знае. Тъй де, кат няма бебе, за което да помага, поне нейното да обгрижва  Laughing Малко се дразня, щото ме кара да правя разни работи, да не излизам навън и кво ли още не, ама ще трая, кво да правя  Rolling Eyes Като ми писне, я гоня при леля ми и така...
Утре може би ще отида до болницата да ме видят има ли някакъв напредък. Много е гадно да се настроиш, че ще раждаш по-рано  Sad Аз например раждам от 20-ти септември  Laughing, ама карай, дано само всичко е наред с бебо.  Praynig
 Да не забравите да си върнете часовниците с час назад  Peace
Честито на всички именници днес! Ние малкия ще го кръщаваме на дядо му Димитър (само първата буква де), дано пък реши днес на празника да тръгне  Praynig , че и е неделя, хммм хубав ден  Blush Олееее, иска ми се и на мен  Tired

# 202
  • София
Добро утро и от нас.
Честит имен ден на всички празнуващи днес. И моето братче е именник, но аз и бебето ще пропуснем купона.

Сиси, успех! И на всички в очакване, също.

Моя бебок сега спи. Снощи направо ми събра очите от лакомия. като се събуди към 9 ч. така започна да реве, че се чудехме какво да го правим. Слагам го на гърдата и не може да засуче/а иначе дърпа като змей/ , върти се, не иска, пуска зърното. Реших да му направим една добавка. изсмука 60 мл. за нула време и изпадна в съсътояние на нирвана. Какъв беше тоя неистов глад, не знам.Аз аз си въобразявам, че го кърмя. Съответно след това преяждане спа 6 часа като пън.

Да ви се оплача и аз-нашата кака от 2 дена е с температура и я изпратихме при баба й и дядо й, за да не зарази бебето. Снощи е вдигнала 40 градуса Т.  Sad Направо ще се побъркам, а и ми е толкова мъчно, че не си е при нас вкъщи. Тя само пита за бебето и ме е страх да не почне да ревнува и да си помисли, че се грижим ние само за бебето. Ох....

# 203
Здравейте и от мен! Вече сме си в къщи, вчера ни изписаха. И двете сме добре, възстановявам се бързо, по- добре съм от първия път, малката е кротка, хапва спинка и ака. Баткото много и се радва, но и ревнува по- малко. Да добавя, малката се казва Ивет. Видях, че не е отбелязано на първа страница. Родих много по- бързо от първия път, но разбира се пак си болеше, няма как... Малката се роди седмица по- рано и въпреки това е с размерите на батко си, който преносих седмица. Кърмя, а и тя си е лакома и си хапва добре. Иначе засега е по- кротко бебе, от баткото, но ще видим занапред. Снимки по- нататък, че отивам да почивам.

На всички нови мами Честито, на тези които останаха, стискам палци и успех:)
  bouquet
 Скоро пак ще пиша, лек ден на всички.

# 204
Здравейте  Simple Smile Ангел спи и реших да драсна един два реда.
Ние също не сме решили къде да хвърляме пъпа.По-натам ще му мислим.Аз вече по лесно си сядам на дупето  Grinning ама още си ме придърпва малко.
Имаме много странен режим - буди се малкия на около 4 часа.Сменяме памперса,хранене и пак в леглото - е не заспива веднага и много обича някой да му говори и да е гушнат  Heart Eyes
И Ангел много хълца.Почти на всяко хранене.Той и в корема ми така правеше - като се разхълца и почваше да се мести,а сега почва да плаче.Пробвах като Манана на цицата ама ефект няма.Педито ми каза след ядене с лъжичка да му давам малко водичка да няма гъбички и му давам.Е не спира със хълцането веднага,но малко като че ли понамалява.
Може ли да ми кажете как обличате бебоците за през деня и нощта защото имам притеснения,че го обличам леко и ме е страх да не настине - слагам му боди с дълъг ръкав,ританки,жилетчица и това е като дрешки и се притеснявам дали така трябва  Embarassed

# 205
  • София
Момичета, сериозно съм притеснена  Sad Снощи нашата щерка на три пъти се задушаваше. И трите пъти след хранене. И преди се е случвало и всеки път е посред нощите. Опитвам се да намеря логично обяснение или закономерност, но на никой да не се случва детето да му се задушава в ръцете и да става все по-червено.  Cry При вас случва ли се да ви се задушават децата? Каква е причината?

# 206
  • Варна
И мене ме интересува как обличате бебетата си и при каква температура в стаята ги гледате? И с какви завивки ги завивате?

Майлили, как така се задушава малката? Опиши го по-ясно.Задавяне или задушаване? Докато е будна или докато спи? Издава ли звуци докато е така?

# 207
  • в здрача
Честити бебчета на ВаlеНТiНа, sstea, Лиянка и Гале ! Да са живи и здрави и само радост да ви носят, че и по-малко да плачат  Laughing
Неди малката е кръстена на баба си Фроска, просто Ефросина ми харесва повече.
Бебето го обличам като себе си - в смисъл с долни и горни дрешки и го завивам с една пелена докато го разнасям, а в леглото слагам допълнително и памучно одеало в плик. Температурата е няйъде 20-23 градуса, като я къпем вдигаме градусите и тогава завивам само с по-тънка пелена.
Нашите колики почнаха, морим ги с чай от копърово семе. Засега помагат, макар че се свива когато изкарва газове. Дойде и първата безсънна нощ. За щастие на другия ден мама дойде да ни помага след зовът за помощ и свърши цялата домакинска работа. А и пъпчето падна вчера. Нямам време сега, но скоро ще гледам да кача снимки. Хайде, че малкото се събуди да яде.

# 208
  • Велико Търново
Пуки, аз поддържам 23 градуса в стаята, толкова ми препоръча една от детските лекарки в родилното като бяхме. Малката я обличам с боди с дълъг ръкав, а отгоре или гащеризон или ританки и блузка с дълъг ръкав. А и винаги слагам плюшени терлички или чорапчета. Засега всичко ни е голямо особено ританките  baby_neutral

# 209
Да ви се отчета сега след прегледа при Георгиев в АГ-то. Неговото заключение беше "няма да стане работата" Laughing. Представяте ли си?! Та стиснала съм се като много голяма скръндза и грам контракцийка нямаше! Във вторник пак ще ме прегледа, надява се до четвъртък да тръгне само бебчето, че в петък заминава на сватба. Ама на мен ми се струва, че ще си го изчакам след сватбата... Та това е!
Ще направя един акаунт, който да ползваме всички, когато няма кой да пуска темите, за да не се окажеме заключени, както предложи sisilia! Ще ви съобщя като съм готова, сега имам малко и малки гости, та ще се позанимавам с тях!  Hug ви всички!
Дезирелка, добре дошла Hug! Браво за голямата бебка и дано да продължи да слушка и хапва така! Сега ще и напиша името на първа страничка!

Общи условия

Активация на акаунт