Бихте ли наели майка си/свекърва си за 170 лв?

• 9 169
  • 185
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз тръгвам, но сърдечно благодаря за градивната дискусия!   bouquet Все пак, да бъдем по-взискателни, а?  Mr. Green Много са проблемите в социалната сфера... Tired

# 91
Здравейте мами,от толкова много време се каня да пиша,че то време не остана  Laughing
Но ето и аз да изкажа моето мнение,аз бих се възползвала от това,защото ще можем и двамата с таткото да работим,а пък някой от бабите или дядовците да си помага с 220лв.,което за един пенсионер си е голяма помощ,въпроса в това е кой?
Свекърва ми се пенсионира тази година,но незная деали бих я ангажирала да гледа детето,защото и тя милата си има здравословни проблеми и един друг -дъщеря и,която непрестанно я кара да гледа детето и ....откакто е родила само това прави,но да не излизаме от темата,аз мисля,че е добра идея  Peace

# 92
Нямам подходящ безработен и/или пенсионер - защо за мен помощ да няма, като и държавна ясла няма

Точно. Добре ще е да извоюваме за тези, които не могат да се възползват от програмите и  държавните детски заведения.

# 93
  • Бургас
Свекърва ми е безработна, а свекъра е пенсионер.Но не желаят да се възползват.Това не означава, че не гледат детето, но ако ги "наема" трябва да се ангажират изцяло с моето дете, а те имат още две внучета.

# 94
Абсолютно не бих. Майка ми има 4 години до пенсия, свекърва ми е в друг град. Програмата не ме интересува изобщо. За мен вариантът е ясла и детска градина. Не одобрявам гледането от баби по принцип.

# 95
  • София
Ако някоя от бабите (и дори от прабабите) има тази възможност  - разбира се, че бих се възползвала! Защо да давам детето на ясла, ако може да се радва на грижите и обичта на баба  Hug
За съжаление виждам, че все още има хора, които са на принципа "никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците"  Mr. Green

# 96
Резултати от анкетата не са никак показателни. Половината от писалите дори тук, въпреки че имаха възможност да прочетат, така и не разбраха каква идея се обсъжда- има толкова много отговори в насока дали бабите по принцип биха/ не биха били подходящи да гледат внучета, дали те можели да си напуснат работата и че парите били малко. Някои така и не разбраха, че става въпрос за допълнителни доходи за баби и дядовци, които така или иначе си гледат внучетата и за които програмата дава възможност да получат и по нещо отгоре и то не от децата си. Както и че това е разширение на програмата, която работи в момента и по която човек може да си наеме бавачка на легален трудов договор, като не поема осигуровките и част от заплащането й. Който не желае си има варианти, които никой не е орязал.
Освен това, извинявам се, но отново считам, че така, както е формулирана, анкетата има слабости- някои бяха мимолетно упоменати, но за мен това също не е от значение. Добре, че важните въпроси не се решават с референдум Laughing
 azaf , няма никакво ограничение за дохода на родителите, ако имаше щяхме да сме зад борда. Целта е такива като нас, млади хора, с работа, да се върнат по местата си и да се решат да имат деца, тъй като има на каква помощ реално да рачтитат. Може и да не получаваме семейни добавки, но пък тази помощ ни идва добре.
Лично аз и бавачката ми сме доволни и от служителите, с които работим по програмата. Редовно ходя да предавам присъствената си форма, изчаквали са ме, ако закъснея с нея, а и у нас са идвали на проверки и никога не е имало какъвто и да било проблем.
Ако се защити нещо в повече- добре, но това, че и в момента нещо се дава допълнително следва да се отчете в плюс.

# 97
  • На морето!
Какво стана? Как мина предаването, че в 20ч се занимавах с малкия и не можах да гледам?

# 98
  • София
E? Как мина, наистина?  Thinking Постарах се заради всички ни...

# 99
  • На морето!
Няма ли начин да го гледам някъде из нет-а?

# 100
  • София
Няма ли начин да го гледам някъде из нет-а?

Не знам...

# 101
Judy, благодаря за инфо-то.    bouquet

# 102
  • София
Това виц ли е? Подигравка, какво? Ако някой е пенсионер, в голяма нужда от пари, но все още работоспособен, дали ще иска да работи на пълен работен ден за 170 лв? Ами... аз не бих го направила. И, съответно, на никого не бих го и предложила. Гласувах с "и майка ми не би се съгласила", при все че не това е точния отговор - точния отговор е "и аз не бих се съгласила".

# 103
Ами ако са пенсионери и си стоят вкъщи и са съгласни да се грижат за детето ми, защото това, че са баби не означава, че са длъжни - да, ще се възползвам. Това са си допълнителни средства към пенсията. Но иначе да напуснат работа, за да ми гледат детето - абсурд.

Аз определено не споделям мнението на il84, че бабите са длъжни да гледат децата ни. Затова сме родители и след като сме поели отговорността да имаме деца, ще си поемем и отговорността да си ги гледаме.

Аз лично плащах и плащам на баща ми определена сума всеки път, когато се наложи да гледа Калоян. Смятам, че така е редно, защото не ходи в този ден на работа и поема съответния риск заради моето дете. Въобще моето мнение за доста неща е такова - родителите НЕ са длъжни да купуват апартаменти на децата си, да им дават пари дори от пенсиите си, да им гледат децата постоянно и безплатно и въобще не мисля, че са ни длъжници за цял живот. Всеки родител има задължения към детето си, докато го образова и му даде хляба в ръцете. Оттам нататък всичко е въпрос на добра воля, а не на задължение.

202uu Подкрепям на пълно това мнение newsm10

# 104
Чак сега виждам темата  Sad Затова и не знаех за предаването  Confused Ако някой намери линк из нета, да пусне  Praynig
ivonska, поздравления за всичко това   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт