Бабо Марто ти къде си, МАРТ да гушна мъничко човече

• 21 092
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Добрутро!

КАТЯ78 - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ МНОГО ОБИЧАНА СЪПРУГА И МАЙКА!!!  bigdance2 newsm18 Tada
Ще чакаме да кажеш и пола на бебето  Wink

А ние с Dez още мъничко ще почакаме... Whistling

rossykv- за осигуровките - вече са ти казали няколко момичета, но да кажа и  аз (да не помислиш че не искам да взема отношение). Наистина би трябвало за септември да са ти внесени вече, НО понеже и счетоводителите имат срок до края на следващия месец (сиреч октомври) задължително да ги внесат - така че има още малко време, ако по някаква причина са се замотали. Това естествено за теб означава, че могат да ти изплатят от НОИ само АВГУСТОВСКИЯ болничен, понеже всеки болничен се изплаща до 15 дни след вече внесени осигуровки (и вървят месец назад заради това)Peace

Веси - за помпата за кърма- аз много четох, че и даже вече си купих Авент (механична помпа). Но казват че това била най-добрата помпа за кърма. Дори четох, че електрическите не се предпочитат пред механичните - не честно казано не разбрах защо.

Фолиевата - до 20 гс., а после витамини, които съдържат фолиева к-на.

# 181
Добро утро, мами  Grinning

baloniЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КАТЕТО!!!  bdbaloni

Гледам за БамбиноМио говорите. И аз съм се замислила за тях. Но чета много противоречиви мнения за тях, та не знам  Rolling Eyes
Имам една приятелка, която си изгледа бебето с тях. Беше много доволна. Тя прилагаше ЕБХ, но си мисля че може и без нея да се ползват пелените. Е, без памперси едва ли ще минем - за през ноща, за път, за навън евентуално. И аз мисля да взема един комплект за проба, пък ще видим  Grinning

Нашия бебок все бяга от татко си  Laughing Рита, рита и той като си сложи ръката и се кротва  Laughing

Аз фолиевата я спрях към 13г.с. Тя няма да навреди да се пие и постоянно. Но основната й функция приключва тогава. Тогава вече са формирани всички неща, за които тя има важна роля  Peace
Сега пия витамини и последно АГ-то ми изписа Зимафлоур.
А това за хляба може и да е вярно, но едва ли става дума за това, което ни продават в магазина. Скоро точно имаше репортаж колко некачествен хляб ядем - бъкан с подобрители, мая и т.н. неща, които ускоряват направата му но не ни осигуряват качествена храна. Аз попринцип съм се замислила да си вземем пекарна за новия апартамент. И май все повече се навивам  Peace

Вероники, абсолютно подкрепям мнението ти, че столчето за кола е важно да е хубаво  Peace Но в това отношение поне Чиполино малко повече са се постарали. Кошницата хич не беше зле  Peace Мнооого по-добра от тази на бертони. Вече две бебета изкараха с нея и си е ОК. Е, за второто си взех Макси-Кози макар и втора ръка. Но, като беше Маги го нямаше Продавалника  Laughing

Да, аз и за помпата на Медела се замислям
http://www.-spam081-/index.php?page=shop.product_details&fly … art&Itemid=27 - ето тази
Най-вече, ми харесаха стъклените им бутилки  Peace
http://www.-spam081-/index.php?page=shop.product_details&fly … art&Itemid=27
Не знам, ще видим. Аз също за Авент съм чела само добри отзиви. И моята приятелка, на която я дадох беше много доволна. Но при мен нещо не се получи  Rolling Eyes Нищо не можех да изкарам с нея, а на ръка изцеждах  Rolling Eyes

И аз си купих този гайд за бебе-шопинг от Бебемания. Там го продаваха за 5лв. Според мен не е нищо особено. И определено не са всички продукти на пазара, както го рекламират. Дори нямаше някои фирми, които бяха на самото изложение  Laughing Общо взето не ми показа нещо, което да ми е ново  Rolling Eyes

# 182
здравейте мамчета  bouquet
ЧРД на Катя- newsm59  Gift newsm38  bigdance2 да си много здрава и щастлива, а през март най- добрата мама
tedsan - хич не се бъркаш, знам че 10 шишета са много. А и имам и в помпата за кърма и в стерелизатора още. Ама те бабите купуват наред. Да не ти обеснявам, че имам 2 кашона с дрехи. Добре че има и за по-голямо. Аз до сега 1 лв. не съм дала за бебето, абсолютно нищо не съм си купила. От тях не мога да се вредя Rolling Eyes
Добре дошли на новите мамчета и само хубави неща да ви се случват Hug
Зелено човече- аз като бях с температура пиш 1/2 парацетамол и витамин С разтворимо. И яко чайчета с медец. Ако можеш полежи си 2-3 дни вкъщи и се пази.  Hug
Аз сериозно обмислям вариянта да си поостана вкъщи. Тук на работа ме нервират непрекъснато.

От мен - лек и усмихнат ден   bouquet

# 183
Честит Рожден Ден, Катя!  bouquet
Леко и безпроблебно раждане Grinning

# 184
  • под кривата круша
Кате, честит рожден ден newsm67-много здраве и късмет ти желая!
Добре дошли на новите момичета Hug
Като стана дума за хляба, бях чела, че в някои страни добавят фолиева киселина в някои храни, май най-вече в хлебните изделия. Тук обаче такава опасност няма, не ми се мисли какво ядем.
За помпи и шишета, спряла съм се на NUK. Бюджета за количка ми е 500, максимум 600 лв. и ще търся нещо в Премама. И то толкова поне със столче за кола, но ще търпи корекции надолу, струва ми се. Общо взето в момента я карам ден за ден-платена ЖК, зъболекари, витамини, раждане. За момента приоритетите ми са това, за другите неща събирам информация-да не се изненадам и да имам представа какво търся.
Хубав ден на всички  bouquet

# 185
ЧРД Катерина   bouquet Много здраве и само щастливи емоции ти пожелавам  newsm59
Момичета гледам за помпи за кърма говорите. Ама я ми кажете как така ще ги купувате предварително  newsm78 Всяка майка ли има кърма newsm78 Аз много се притеснявам точно от това, че съм чувала от доста майки че нямали кърма и т.н. а и моята майка ми каза че и тя е нямала кърма. Много ми е сложно това с кърменето  Embarassed

# 186
  • София - Рим и обратно
Честит рожден ден на Катерина Да е жива, здрава и много щастлива nbirthday newsm67

Искам да попитам дали някоя от вас е била вече на кардио морфология?

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 13:08 от ЛЮБИМА

# 187
И аз мисля че е малко раншко за такива покупки. Но все пак това ми е първа бременност - нямам опит. Ние с таткото сега почнахме да се оглеждаме за креватче, но до март има толкова много време. Пък нали всички казват не било на хубаво да се купуват предварително неща. Не че вярвам в такива бабини деветинини... Вие избрали ли сте креватче?

# 188
Добро Утро мами!Много сте раннобудни!  Laughing Дърта маймуна особенно ти,доста ранко си писала  Flutter !
Оу,Катерина 4естит рожден ден  nbirthday !А най- хубавия подарък през март   Gift !
Фолиевата киселина я спрях края на 4 месец,така ми каза Док.,но и витамини още не взимам!
Elg,щом имаш нужда,вземи си някои ден почивка,работота няма да избяга  Naughty !
Лек и спокоен ден!   Hug

# 189
Здравейте !
Катерина78 Честит рожден ден! Много щастие, здраве, късмет, любов и най-послушното бебче !  newsm51  bigdance2  ura newsm38
Аз пак бях с бъбречна криза, вече за 3-4 път. За сега пия само но шпа, но ми казаха за чай от корени на магданоз и май ще взема да опитам newsm78. Някой чувал ли за нещо подобно или някоя друга бабешка рецепта, много ще съм ви благодарна, защото вече едва изтрайвам.

# 190
Привет Hug
Как сте мами Party
Честит рожден ден на Катерина78

При нас бебо мърда непрекъснато  - върти се на всички страни, ритка, "бута се", както се изразява нашия татко Grinning. Много му е кеф да си сложи ръката и да усеща как го побутва отвътре Heart Eyes
Относно фолиева киселина - моя гинеколог и с Елена и сега ми каза, че се пие задължително до 20-та седмица и след това се спира и се минава на Пренатал, който я съдържа Peace.
Помпата за кърма - с Елена използвах много успешно помпата на Avent и още я пазя, та и сега мисля да си карам с нея (ще я стерилизирам и готово Peace). Послужи ми страхотно в болницата за отпушване на каналите, когато ми тръгна млякото Peace
зелено човече за температура мисля, че може само Парацетамол Peace
За покупките - нищо не съм купувала за сега. Догодина мисля да купя комплекта за изписване на бебо и количката, другото ще го ползваме от кака Heart Eyes
Janitsa, не се притеснявай мила. Всяка майка има кърма. Щом се извади плацентата започва да се произвежда млякото Peace. Въпрос на желание и упоритост е да я запазиш и да кърмиш дълго детенце. А затова сме всички тук - да си помагаме да успеем Hug

Целувки от мен, Елена и бебо  bouquet

# 191
Честит рожден ден на Катерина78 !Много здраве и щастие и най-послушното бебче през март!

Помпа си имам и ще си ползвам нея!Тя е тип
Доволна съм !

Фолиева киселина имам до края на месеца и после я спирам !Ще видим на 6.11 съм на консултация и ще видим дали ще каже нещо за витамини!

За покупките---Имам Всичко от малката чесно казано искам нещо да купя и няма какво!Ще вземем само бутилки и беберони !Замислила съм се за Шезлонг !Защото само това не съм купила ,но май няма много смисъл! newsm78 newsm78 newsm78
Комплект за изписване и евентуално една количка за породени деца!Имам няколко брошури от изложението и ще видим какво ще решим!

Е това е от мен !Поздрави и хубав ден!

# 192
Честит празник на рожденичката! Да се радва на едно хубаво бебе!  bouquet
 Аз да попитам някой има ли вече коластра, защото на няколко пъти вече се събуждам с изцапана нощница, при това тече само от едната гърда и са едва няколко капки. Дали това, че сега пускам коластра има връзка с количеството на кърмата след като родя?
 Сега си купих "Книга за кърменето" на Хана Лотроп, защото искам да се подготвя по-добре за този момент, имам чувството, че няма да се справя.

# 193
cvetka-koketka - повечето сме с първа бременност. Мен много ме скънча да си накупя още неща, ама ще го оставим за януари. Тогава мислим да купуваме по-големите работи. Иначе аз вкъщи нямам нищо за бебето, всичко е при мойта мама и при свекървата. Разбрали сме се като влезна в болницата те двете да дойдат да оправят нещата за бебето.
Janitsa - кърма има всяка жена, поне като роди е така, сега друг е въпроса, че тя на 2 ден може да спре. Моя приятелка беше с кърма до 9 месец, но кърми качествено само до 7, после 2 месеца си му даваше ей така вместо да се цеди или да пие хапчета за спиране на кърмата.
Danielkka - ох, то не става въпрос само за ден или два. Направо немога да ги понасям колегите. Не че нещо по-различно правят, но са супер неспокойни и несъобразителни. А че имам работа, имам. Само чакам едно разрешение от ДАНС и си пускам болничен.
poli24 - и аз съм с няколко леки бъбречни кризи, но да ти кажа не смея да пия никакви билки. Карам на много вода и биричка топла, ако стане непоносимо. Оправяй се бързо Hug

# 194
Вие избрали ли сте креватче?

Не само, че сме го избрали, но сме и го купили. И то преди месеци  Laughing
От каката имам страхотно легло със скрин правени по поръчка. Но в новата ни спалня няма да има място за тях  Sad За това сега взехме най-малкия вариант легло и ще караме без скрин. Ще си взема пориралник, който се слага върху решетките на леглото.

Яница, с мнооого малко изключения, всяка родила жена има кърма. Въпросът е, че зора не е дали имаш кърма, а как да я стимулираш и да накараш бебето да суче. Да ти кажа, от моя опит с Маги, кърменето е двустранен процес. Това, че всичко зависи само от майката не е вярно  Naughty Аз имах много кърма, но кърменето със щерката продължи 2мес и то с дохранване с АМ накрая  ooooh! Такова чудо не бях виждала. Тя заспиваше точно след третото сукване и няма събуждане  ooooh! Дори с вода съм й мокрила лицето, за да се събуди, но не. А това да суче насън - абсурд. Спи, като пън. Нашето кърмене беше кажи-речи постоянно. Слагам я да се кърмим, тя сукне малко и заспи. Оставям я настрани, за да се събуди. Защото, като я държа гушната и тя си спиии. Събужда се след 10-15мин - реве от глад. Хайде пак да се кърмим и пак същата работа  ooooh! Хем си стоях постоянно гола, хем бебето беше постоянно гладно  ooooh! Просто такъв поголовен мързел я гонеше да суче, че няма накъде  ooooh! Най-добре й беше с първото сутрешно кърмене. Гърдите ми бяха супер пълни и кърмата просто си течеше в устата й. Но, като дойде време да суче, пак се започва мъката. И понеже с помпата нищо не можах да изцеждам, гледах да го правя на ръка. Но така не се стимулира лактация  Tired И кърмата започна да ми намалява и да става по-трудно за сукане. Тогава щерката съвсем се отказваше и така...Мъка, мъка и накрая с рев и набутах биберона с АМ. То и с него беше същата мъка - изяждаше шише от по 90мл за 30мин  ooooh! То накрая изтинало, абе...А 90мл изяжда вече попораснало бебе. не говорим за новородено  ooooh! Но шишето поне няма нужда от стимулиране, за да се пълни  Tired Та, така с нашето кърмене. Много ме беше яд. А, докато бях бременна, въобще не се и заглеждах по шишета и АМ. Четях само за кърменето. Бях супер убедена, че ще се кърмим. Но за жалост, трябваше желание не само от мен  Tired

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 11:33 от veselina_s_p

Общи условия

Активация на акаунт