Бабо Марто ти къде си, МАРТ да гушна мъничко човече

• 21 089
  • 299
  •   1
Отговори
# 165
На мен доктора ми каза да пия фолиевата до 20 г.с и аз я спрях вече. Сега съм само на витамини Simple Smile

# 166
Здрасти

За срещата- мнооого приятно беше и нямам търпение за пак! Качих снимки и от моя апарат, ама май Росиният мъж ни е щракнал от един и същ ъгъл.  Grinning Но на моята снимка сме с един повече и заттова  Naughty Леллеелее, докарвам го на зелено самодоволно хипопотамче в кална локва  Sick Айде, догодина ще си оправям визията  Blush

Елг, извинявай, не искам да се бъркам, но според мен 10 шишета са прекалено много. Стискам палци да се кърмите с бъдещия бебок дълго време. Тогава ще ти е необходимо само едно шишенце за водичка. Но пък от друга страна ми е позната еуфорията около появата не бебо и нетърпението да му се купуват разни неща  Hug

И ние се разходихме до Бебеманията и съм общо взето доволна. Голям смях падна, когато се прибрахме и започнах да вадя от багажа разни шишета, разни бурканчета. Shocked Откъде?, питам аз, а мъж ми мига на парцали и се обяснява:"Ама те като ме видят такъв красив и сам с бебето и ми дават момичетата, аз какво да правя." Blush Не му липсва самочувствие, ама никак!  Joy

Бебчо го усещам предимно вечер, но някак си в общата залисия не ми остава време да дебна кога ще ме погъделичка. Но поне знам, че е добре и съм спокойна.

Лабулгара, и аз ще пия фолиева киселина до 20 г.с. И се успокой  Hug На бебчо му е добре. Той се намира в мехур с течност и си се кандилка насам натам като на водно легло. Моят Мопси само се протяга на видеозона и се опъва като гущерче на камък. Нооо скоро ще им отеснее на дребчовците и ше започнат повечко да подритват.  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 22:15 от tedsan

# 167
Момичета, благодаря за отговорите за цената на морфологията във Фемина. Ще приготвя 90 лв да не стане гаф накрая  Embarassed

# 168
  • София
 Добър вечер мартенички!
 Привет и на всички новопоявили се мами  Hug
 Честито на всички разбрали какво бече носят под сърцето си - и аз съм мого нетърпелива вече, но ще трябва да изтрая още една седмица.
 Малко на патерица, но все пак да са ви живи и здрави Митковците - много да ви радват и слушат.

И не на последно място, 600лв за количка на Чиполино ама никога не бих дала! Освен, ако не включат кошара и шезлонг в цената  Mr. GreenТи видяла ли си, че кошниците им струват към 70-80лв. Значи само количката ти излиза 520лв. Знаеш колко по-хубава количка можеш да си вземеш за някой и друг лев отгоре. Пък после си вземи кошница на Чиполино. не са толкова лоши.
Аз пък съм на противоположния полюс. За количка не бих дала много пари, но виж за столче за кола се прежалвам, защото става дума за сигурността на детето. Не че купувам най-скъпото, но гледам да отговаря на стандартите за сигурност, а тези на Чиполино и Бертони според мен не са много качествени. Сега да не ми се нахвърлите - нямам нищо против самите марки - имам количка и кошара Бертони и съм много доволна, но относно столчетата им - нещо им нямам доверие.
 Аз количка няма да купувам. Имам две - комбинирана (която е доста тежка) и лятна, която има напълно легнало положение и спокойно може да се ползва и за новородено. Кошница за кола ще си взимам обаче, защото от Ники имаме столче 0-18кг., но за новородено определено не става. Другото, което съм решила да си купя е слинг, стойка за ваничката, повивалник и евентуално стерилизатор за микровълнова, но не бързам. Не съм суеверна, но пък още ми се струва рано. Аз обичам като купя нещо и да го ползвам възможно най-скоро.

Маруся, аз имам помпата на Авент от Маги. Но сега мисля да я продам и да си купя или на Плейтекс или тази от Премама
veselina_s_p чувала съм, че Medela било най-доброто на пазара.
 Аз имам помпа на Авент и дори и за миг не съм съжалила, че си я купих. В първите месеци имах страшно много кърма (даже бях станала донор) и ако не беше помпата незнам какво щях да правя. После я давах и на братовчедка ми и на жената на братовчед ми и те също бяха доволни. Една приятелка пък си беше взела пък електрическата им (бечето и беше недоносено и бързо се уморяваше да суче) и също беше възхитена, а и успя да си храни бебата с кърма по-дълго.
 По повод извеждането на бебока, стига времето да позволява ще го изведа възможно най-рано. Не бих го държала 40 дни вкъщи, заради бабешки суеверия - не вярвам в тези неща и даже се дразня понякога от подобен род остарели недомислици. Ники също го изведох на няколко дни, но той се роди през юли и беше доста топло.
 Бебето и аз напоследък го усещам всеки ден, даже в събота беше пощръкляло милото нещо - не се спря. Но си го усещам само аз, някак отвътре. Понякога стоя доста дълго с ръце на корема, но още не ме е ритнало качествено, та да го усетя и по ръцете си. Мъжлето и то се пробва на няколко пъти, но засега без успех.
 Аз сериозно съм се замислила дали да не отглеждам бебо с памучни пелени вместо с памперси. От известно време се ровя в нета за по-подробна информация и май съм се навила вече. Тук в BG няма особено голям избор едиствено Bambino Mio, но ще ги пробвам и ще преценя.
 Тези дни и за козметика се бях замислила. С Ники съм ползвала най-много Nivea и Chicco  и съм доволна. Напоследък пък съм фен на HIPP. Ще видим какъв акъл ще ми дойде догодина.
 Накрая да се похваля - днес си купих Шопинг гайд за бебето. Готино е, че има систематизирана информация за много фирми и продукти на едно място иначе се ровя из нета да сравнявам. Можеше и още по-подробно да е, но за 6лв. толкоз.
 Поста ми стана километричен, но нали скоро не съм писала и си наваксвам Laughing

# 169
Накрая да се похваля - днес си купих Шопинг гайд за бебето. Готино е, че има систематизирана информация за много фирми и продукти на едно място иначе се ровя из нета да сравнявам.

Привет от мен! Откъде се купува този шопинг гайд? Надявам се и извън София да можем да се снабдим с такъв:))

# 170
Пак аз  Rolling Eyes
Ла булгара, баба ти мъдра жена ще излезе. До днес бях убедена за две от по-крупните покупки, че знам точно какво искам. Да, ама не. Днес видях друго легло и не искам да чуя за друго ( да видим до кога... Wink ), два пъти по-скъпо от бюджета ми е, но по дяволите с бюджета, да ме извинявате за приказката. Също ми просветна, че наистина искам повивалник с ваничка, а не отделно, а прочутата кофа, която обсъждахме вече ми изглежда непрактична. Кой знае какво ще измисля до февруари... Joy
Така че, дами, да живеят бабите!
Лека нощ Grinning 

П.С. Току що разбрах за бисфенол А от темата на януарските мами. Изгледах куп противоречиви си навзаем материали, та не знам какво засега да мисля. Намерих този линк със безопасни продукти, фирмата е отбелязана със зелена звездичка.
http://safemama.com/2007/11/22/bpa-free-bottle-and-sippy-cup-cheat-sheet/
списък на залъгалки
http://safemama.com/2008/01/04/bpa-free-pacifiers-and-teethers-cheat-sheet/

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 01:00 от Dez

# 171
  • София
Честит рожден ден на Катерина78!
картичка в тон с темата на темата ни   Laughing Желая ти здраве, радост и да се похвалиш скоро с така желаните сини гащи!  Laughing Hug  bouquet
Роси, благодаря ти, мила!  Hug   bouquet
Зелено човече, бързо да се оправяш! Ако си фен на хомеопатията - осцилококцинум върши чудеса  Peace За парацетамола вече са ти казали.
За помпите - и аз имам Авент-ската и съм доволна. Успя да изцеди мижавото количество кърма, което имах  Simple Smile Електрическата сигурно е още по-добра.
За козметиката - с баткото ползвам Бюбхен, много е добра. Мисля пак да заложа на нея.
Фолиевата не я пия от доста отдавна.
Успех на всички, които са скоро на д-р!  Hug
Лека нощ!

# 172
  • София
 По повод памучните пелени много се смях като прочетох как ги рекламират като най-съвременно постижение на индустрията, щото моят син преди 18 години само с такива съвременни пелени е повиван. Laughing Просто нямаше памперси тогава. Е, вярно, сега са ги направили с лепенки и прочие удобства, а тогава се налагаше да проявяваме сръчност. И аз смятам, че са по-добри, макар че ако няма още някакви нововъведения, те трябва да се сменят по-често, защото пропускат, но пък сменят ли се, са далеч по-щадящи кожата на бебока. Памперсите са за студ и за навън, но да държиш детето по сума ти часове, запарено в тези изкуственяци...
 На девойката, която питаше за осигуровките- обикновено счетоводните къщи подават информацията по електронен път и резултатът от декларациите излиза в НОИ още на следващия ден. Явно работодателите ви още не са внесли осигуровките за септември или пък счетоводната къща не е подала декларациите, но по-вероятно е да е първото, защото ако осигуровките бяха платени, поне едната колонка щеше да съдържа информация.
 И още нещо да споделя. Съсипахте ме с тези покупки, все едно ще настъпва края на света и сега продават последните помпички, колички и прочие дивотии. Laughing Laughing Laughing  А аз се чудех как просперират детските магазини при тези цени. Вече не се чудя. Grinning
 А-а-а, да, и на девойката, дето се чудеше на свекърва си или който там и е казал, че трябва да яде много хляб- това не е глупост. Хлябът я съдържа тази фолиева киселина, която ние сега по модерному пием на хапчета, така че в първите месеци... То, всъщност организмът си го иска. Аз, дето от години почти не бях яла хляб, в първите месеци изяждах и този на децата.

Последна редакция: вт, 28 окт 2008, 06:56 от Дърта маймуна

# 173
  • Стара Загора
Катерина 78   newsm59. Много здраве, щастие и любов, а през март един красив бебок!!!

# 174
  • София
Искам да приветствам stasi8510с добре дошла!термина ти се пада на моят рожден ден 10.03 Party...и аз съм мартенско бебе Joy
Моми4ета да ви питам:пиете ли още фолиева киселина?И ако е така,докога да продължавам?
За да ка4а снимки във общия ни албум,май трябва да ми споделите име и паролка Wink(а аз се 4удех как ставало #Crazy)
И аз не съм купувала нищо още....от баба  знам,4е не е хубаво да се избързва Crazy

Моя доки ми спря фолиевата киселина някъде към третия месец, разбира се, след като се увери, че всичко ни е наред, но ми предписа едно гадно желязо....ужас....

# 175
  • София
Казват, че бебето усеща, когато някой друг пипа корема на мама.

Това и аз го забелязах, дали вярно  newsm78 ? Щом таткото положи длан, всичко секва на мига Mr. Green На какво ли се дължи?
А на свекървата ти кажи, че не е добре, колкото по-пълна е майката - не е по-добре за детето, ами обратното Rolling Eyes Аман от всезнаещи баби.

Нашия татко има късмета да усети бебата тамън два пъти, иначе се правиме на партизани и си траем:)

# 176
И при мен бебка като се разшава, ако таткото си сложи ръката, тя спира да мърда, сякаш се успокоява  Laughing Но пък сестра ми и една приятелка си я усетиха без проблем  newsm78

# 177
Катерина78 честит рожден ден! Да си жива, здрава и много обичана любима и майка   bouquet
На мен АГто ми каза да пия фолиевата до 25г.с.
За бебето сме купили само една дрънкалка и чорапки.
Хубав и слънчев ден ви желая!  Hug

# 178
Честит рожден ден на Катерина 78! Да си жива и здрава, много късмет и щастие!  bouquet

Аз също мисля да си купувам помпата на Авент Peace
Фолиевата я спрях, но пък още не съм почнала да пия витамини....мисля другия месец да започна с Центрум Матерна.
Нашия татко все още никакъв не е усетил бебето...тъкмо си сложи ръката на корема и то спира да шава Joy Махне ли я, започва се отново....явно нещо се срамува, де да знам Laughing
Приятен ден на всички!  bouquet

# 179
Катерина, честит рожден ден newsm59 Пожелавам ти много здраве, любов и късмет  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт