Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 761
  • 495
  •   1
Отговори
# 75
  • Толбухин
ето новите неща : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73806&pid=8572252
Като палтето и блузката ги плети свеки.Палтето е подплатено с поларена подплата.
Имам и още един комплект шал и шапка ,но не са завършени.

# 76
баф,благодаря!  Hug Ще ми мине , ама ме е яд ,че можех още няколко играчки да направя за базара.
Rockmama2,за игли провери в библиотеката от 1-ва страница при производителите на прежди.Мисля,че" Стенли "предлагаха.
pavletutka,много хубаво комплектче се е получило,а и суичъра от последната снимка е чудесен.

# 77
майка му на тити, разгледах албума ти, нещата ти са страшни, особено чантите Peace
Знаеш ли откъде може да се купи комплект 5 игли в интернет пространството? Rolling Eyes  bouquet
Rockmama2, благодаря ти за похвалите  Grinning направо поруменях  Laughing
погледнах в сайта на статекс, но нямат комплекти 5 куки  Rolling Eyes по принцип би трябвало навсякъде където продават прежди да има и от тези куки  Peace
между другото, момичета, обърнахте ли внимание как са се раздули цените в сайта на статекс  Shocked направо не е за вярване  #Crazy имаше бамбукова прежда за 3,88лв. а сега е близо 5лв.  Rolling Eyes то вярно, че цените се вдигат, ама пък чак така  Confused

# 78
  • най-шареното място
Здравейте! В предната тема мернах чорапи, тук ръкавици!
Аз сега плета шапка, но после след някоя и друга идва ред на чорапите, ще ви следя!

Аз се научих да плета като дете, но никога не бях плела до този месец, когато си купих и първите куки, оплетох едно кексче и сега ще ходя да плета шапката. Забелязах, че има много затворени магазини и дори продавачите в оцелелите смятат плетенето за отживелица и нямат понятие от прежди. А аз винаги съм си мислела, че плетенето е един от най-устойчивите занаяти и най-разпространено ръкоделие в наше време.

Събирам мнения в блога си дали е срамно да се плете в днешно време, респектривно за другите занаяти/хобита. Ако имате време и желание, споделете мнението си. Ще е интересно да видим какво е отношението към ръкоделието в днешно време.

# 79
Сладурки, току-що ми хруна едно заглавие, дано ви хареса Wink

Хайде мили ми плетрачки - захващайте Коледни играчки

# 80
Здравейти сръчни плетачки! Чета ви почти всеки ден , но сега се пристраших да се запиша и при вас, ако ме приемете разбира се. Скоро ще имам внуче и ми се ще да изплета пелена на една кука. Искам да ви помоля ако някоя от вас разполага със схеми за пелени да ги предложи ако може. А и вие сте млади майки и ще ми дадете по-добър съвет от колкото аз сама деа се лутам, а и не знам дали аз ще се справя сама нали съм вече баба.  bouquet

# 81
Добре дошла,miangelova ! http://s62.photobucket.com/albums/h89/niunia_2006/pletiva/odealc … i%20vazglavni4ki/  Това намерих от библиотеката ,Нюня си е събрала доста модели на одеалца (отдавна не е писала, дано е добре),разгледай всички страници..Може доста да се поровиш в библиотеката, със сигурност ще си харесаш нещо.
Пожелавам ти здраво бебче,на което много да се радвате!

# 82
Добро утро от мен с една шапка - http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8580935

# 83
  • с. Драгоево, обл. Шумен
...
Сега се сетих, че Венчи май беше плела такива цветчета. Дано се включи че да ми помогне ако може.
...

Аз плетах кошнички за тюлените кошнички  Laughing(извинение за тафталогията), които се плетат много елементарно - изплиташ кръгче за дънотои продължаваш на горе 3-4 реда бед да наддаваш, за да се получи формата на кошничка. Не плета вече дръжки за кошничките, защото им се губи ефекта , когато се постави тюлената кошничка.
А за сватбените цветчета опитах от моделите за ирландско плетиво, но нещо не ми харесаха и младоженците не ги одобриха.

Е, това беше за запис!!!! Thinking

За сега и аз само следя темата, имам нещо за показване, но "домашния фотограф" отсъства, заедно с апарата и немога за направя снимки и да показвам Cry

На патерица - поздравявам всички именници  bouquet

# 84
Хора, някой ще ми каже ли как се плете на обръч. Снощи се опитах, мислех че е лесно, но нищо не се получи. Искам да плета шапка ooooh!но нали съм мноого начинаеща newsm78

# 85
  • с. Драгоево, обл. Шумен
На обръч се плете, като на две куки. Ти може би искаш да затвориш кръга? Нанижи необходимия ти брой бримки на обръча, затваря кръга, като изплетеш едновременно последната и първата бримка и след това продължаваш да плетеш в кръг. Но има едно неудобство, месината е дълга и се плете трудно малък кръг. отчаяна Опитай да плетеш шапката на пърче във формата на правоъгълник, като съединиш този правоъгълник с игла. Дано е разбираемо убеснението ми Cry

# 86
Благодаря, пак ще опитам довечера. Hug

# 87
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
=^._.^= страхотна шапка! Искам и аз  Embarassed да направя за детенце.... Може ли да ми копнеш описание плиииийз  Praynig

Аз сега си поръчах прежда от сайта на стенли. Ако се сещате ми трябваше един цвят и точно него го нямат на склад, вече ще пощурея.....А не ми хареса как се върза с един друг дето пробвах и май блузето ще го оставя с къс ръкав, не ми се искаше ама няма никъде от този цвят.

# 88
  • в баира
Попаднах на сайт за онлайн пазаруване на прежди от Италия. Цените са високи, но пък има страхотни прежди:
http://www.adriafil.com/index.html?id_lingua=2&id_pagina=10

# 89
Коте, много сладурска шапка!  bouquet
pavletutka, много харесах идеята за комбиниране на рошава прежда с обикновена, а нещата са просто сладурски!  bouquet
      Това са нещата, които успях да завърша засега за Коледния базар в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт