Банда готини плетачки, майсторят дрехи и играчки - 25

• 52 647
  • 495
  •   1
Отговори
# 465
Поне това което се вижда ако нямаш схема е цялото само от нисък пълнеж. Започва се предполагам отгоре и там в началото трябва да плетеш по две бримки в една за да наддаваш , но само първите редове, после през няколко бримки пак плетеш две в една- иначе ще се накъдря. Когато достигнеш ширината плетеш равно височината и на края пак наддаваш за периферията. Всичко е само нисък пълнеж- той така си ижглежда нормално.
Ето в едър план: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8961223

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 10:45 от hris ti

# 466
  • Русе
Здравейте, мацки!
Отскоро открих този форум и много ви се радвам! Ще съм щастлива да бъда част от вашето плетаческо общество Simple Smile!
Поздравявам ви за хубавите ви творения!
Ето част от моите
http://picasaweb.google.bg/silvia.chukanska
(надявам се, че правилно съм постнала адреса - за първи път ми е  Simple Smile Embarassed
Желая ви прекрасен ден и още много хубави неща от вашите ръце! Simple Smile Simple Smile

# 467
  • с. Драгоево, обл. Шумен
Танита, опитай да плетеш ниския пълнеж съ намятка, коята се изплита заедно с бримката. Така трябва да ти се получи "оризовия" ефект. Добре дошла на silvi_ch . Прекрасни неща си сътворила Hug

# 468
Аз не видях. Пише, че сайтът се обновява.

# 469
Аууу, Силви, много се радвам, че се появи във форума човек с опит в ирландското плетиво.  Hug Hug Hug А макрамето ми е отдавнашна мечта! Бродерията с лента също съм си я набелязала, но ще поотлежи за по-нататък. Разгледах всичко, прекрасно е!
Ние тук с tuly работим в тази посока. Аз имам слаб напредък с един шал. Тя отдавна не е писала. Но твоите работи са майсторско изпълнение! Надявам се често да ни навестяваш!

# 470
Аз не видях. Пише, че сайтът се обновява.
Аз го отварям, незнам защо при теб не може. Пише че вИталия са на мода плетаческите кафенета

# 471
  • Русе
Ирландското плетиво е страхотна магия! Става бавно и трябва много фантазия и търпение, но поне за мен е много увлекателно и става много красиво! Сега правя една рокля в такава техника, плета и два пуловера на децата ... сигурно след месец - два чак ще я завърша. Мисля да пробвам и плетене на вилка в комбинация със шнурове и малки мотиви от ирландско плетиво. Вчера един колега ми направи три вилки различни широчини... Когато се получи нещо, ще го покажа  Simple Smile Simple Smile
И аз се радвам много, че ви намерих! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 472
  • Глоджево/близо до Русе/
silvi_ch
страхотни неща си оплела,поздравявам те с добре дошла сред нас  bouquet

# 473
С риск да изглеждам невежа ще попитам: какво е ирландско плетиво и как се изпълнява? Това което видях на снимките ме впечатли!

И така и така съм започнала с въпросите, търся схема на цветето от шапките на Малена. Може ли да ми помогне някой?

# 474
  • Севлиево
silvi_ch  newsm20 браво, страхотни са ти нещата. Какво търпение какво чудо  Heart Eyes
Добре дошла при нас   bouquet

# 475
Големи красоти,Силви,комплименти!  bouquet
Радвам се ,че още една русенка се включва в темите ни! HugНякой път трябва да си организираме русенска плетаческа среща.

# 476
  • в баира
Невероятни неща си направила.   smile3501Много го харесвам това ирландско плетиво, но не е за мен, струва ми се мноооооого трудоемко.

# 477
  • Русе
Благодаря за комплиментите!  Blush Simple Smile
Дидк@, с най - голямо удоволствие ще се включа в организацията на русенската среща, много ми харесва идеята!
Тъкмо ще обменим опит  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 478
http://www.coatsbulgaria.bg/Crafts/Knitting/Features/contest+HK.htm
За тези, които още не са се включили да дам инфо, че срокът на конкурса се удължава до края на януари. silvi_ch, видях едни страхотни ирландски плетива, че и блуза на макраме, много оригинални са  bouquet
Нaдето, блузките на Силви, които са с отделни цветчета, листенца и други такива, се изработват по отделни елементи и накрая се съединяват, за да се получи нещо цяло. В миналата или по-миналата тема пак се обсъждаше това плетиво. За цветето, виж стр. 29 в албума на Amelly. Hug

Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 15:27 от venividivince

# 479
  • Чехия
Привет милички остнаха ми очите в тези красоти..
Браво  silvi_ch   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт