® E-bay - тема 16

• 38 900
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 750
  • някъде там
Маратонки по наща номерация 43, колко са по щатската newsm78
Че е ми се вярва нещо хем по английската да са 9 и по щатската също...

# 751
Аз съм много доволна от моя продавач на прахосмукачката, беше написал само цената за доставката, а на стоката я нямаше. И спестих доста от ДДС  Joy

# 752
Какви прахосмукачки, я дайте да видя  Praynig, че се заинтригувах  Mr. Green

# 753
само да споделя, че ми дойдоха очилата Гучи за 25$ от ioffer.com Страхотни са, но гадното е, че си направих 100 регистрации и след като изляза от сайта няма влизане после Sad

Намерих 2 сайта с интересни неща и споделям.
http://www.ecrater.com
blujay.com

# 754
Да питам информативно, докато се чудя, ако се откажа от спечелен артикул как да го заявя?

# 755
Когато наддаваш за нещо се съгласяваш да го платиш. Натискането на confirm е като подписване на договор. Ако не го платш продавача може да се оплаче. Мисля, че могат да те баннат от ибей, но не знам при какви условия. Аз наддавам само ако ще купувам.
Може да пробваш да се разбереш с продавача - предложи му да му покриеш таксите за публикуването на обявата.

# 756
  • Sofia
Мамице, я кажи нещо специално при поръчката има ли от този сайтИскам да си купя някои нещица,като качество ментетата как са newsm78

# 757
За първи път ми се случва продавачът да ми отговори 15 долара шипинг, а да ми е пуснал фактура за 20. Не че много ме бъркат 5 долара, но е дразнещо. Какво да направя в този случай, освен да му напиша писмо да си коригира фактурата?

# 758
Коя е най евтината доставка оТ 2кг от Щатите ? По точно по какъв път ?Благодаря  bouquet

# 759
  • София
Аз пак да питам за митниците.  Flutter Ако продавачът ми декларира много по-малка стойност, примерно 30%, а стоката струва 200 и не сложи фактура никаква, защото е частно лице, какво става в митниците? Могат ли да решат,че откровено ги мамим и да си определят някаква тяхна стойност за обмитяване? И до колко Е не се обмитява от Щатите? Нали Дуранго пусна някакъв линк, че вече до 200Е или нещо такова. Това влязло ли е в сила?

# 760
Аз пак да питам за митниците.  Flutter Ако продавачът ми декларира много по-малка стойност, примерно 30%, а стоката струва 200 и не сложи фактура никаква, защото е частно лице, какво става в митниците? Могат ли да решат,че откровено ги мамим и да си определят някаква тяхна стойност за обмитяване? И до колко Е не се обмитява от Щатите? Нали Дуранго пусна някакъв линк, че вече до 200Е или нещо такова. Това влязло ли е в сила?

Не може да не сложи никаква стойност, пратката пътува с товарителница, на която има задължително стойност, декларирана от изпращача. А ако митниците решат да се заяждат - да, могат да ти правят проблеми, включително и да искат експертна оценка на стоката за обмитяване. От частно лице се обмитява над 45 евро, а от фирма - над 22 евро. Съответно равностойността им в долари по митническия курс.

# 761
Зи мисля в предната тема стана дума за тях. Супер са просто, аз съм изумена колко добре чисти  Peace
http://shop.ebay.com/merchant/consumerelectronicscostsavers

# 762
От частно лице се обмитява над 45 евро, а от фирма - над 22 евро. Съответно равностойността им в долари по митническия курс.
Само допълвам, че това е цената с транспорта, т.е. във фактурата задължително трябва да пише, че е включен транспорта, иначе се начислява допълнително и може да стане сумата повече от 45Е.
По принцип, ако са няколко неща могат да се разделят на отделни пратки, като всяка да е на ст-ст до 45Е с транспорта, но пък така продавача трябва да плати за всяка пратка транспорт.

Аз пак да си питам за моя диспут:
изпратиха ми нещо, описано "as new", а то е много използвано и цената му е като за ново, продавача иска от мен да предложа разрешение. Преди това ми предложи refund 25%, но това беше още преди да пусна диспута. Какво да поискам сега, какво мога реално да очаквам?

# 763
  • някъде
Да ти изпрати нова ,а не като нова стока Peace

# 764
Гледам в англиисйкия ибей роботи. Каква е разликата спрямо американските - цената е доста по-ниска?

http://cgi.ebay.co.uk/iROBOT-VACUUM-CLEANER-ROOMBA-SILVER-ROBOTI … %3A1%7C240%3A1318

Общи условия

Активация на акаунт