® E-bay - тема 16

• 38 959
  • 1 052
  •   1
Отговори
# 795
  • Sofia
Добре де, физическо лице каква фактура да сложи? От разпечатката от ПейПал ли? миии, там не пише точно 60$.  Wink
Физ лице пише отгоре в стикера на пощата направо стойността,която обявява

# 796
Транспортът се обмитява, та дори и ако е за въпрос и застраховката влиза в стойността на обмитяване, с контейнери се занимавам и е точно така, както го казвам.

Аз за моя диспут да попитам - как да го класифицирам, казусът е следният, от ибейския магазин на ягодка си купих един серум, който е на повече от 3 год от датата на п-во, демек е стар, ягодинци са коректни и обикновено връщат пари, но не знам каква причина да пиша за диспута.
Мъжа ми също с транспорт се занимава и според него не се обмитява транспорта Peace
На мен никога не са ми го включвали в сумата за обмитяване
Добре де, коригирам се, извън ЕС се обмитява!

# 797
  • Sofia
Като казвам ,че не са ми обмитявали пратки с транспорт имам впредвид от САЩ предимноТези от ЕС въобще не ги коментирам Peace

# 798
Подкрепям chocha относно транспорта-на митница Свиленград се обмитява само чистата стойност,без транспорта.Вече 3 пъти са ми го изчислявали така.Разбира се,става въпрос за САЩ.

# 799
Момичета, понеже вече са ми тесни и-бейските простори попаднах на този сайт http://www.lelehai.com. Не ми се пуска нова тема, то и без това тук пишат спецовете в нет-пазаруването  Joy Този сайт е безумно евтин и има уордуайд доставка. с бг кредитна карта не можеш да платиш, има изброени други начини, а ако искаш пейпал трябва да им пишеш да ги питаш. обаче, не мога да разбера къде е уловката с тези безумно евтини цени.
Иначе равносметката ми от пазаруването преди месец 25 неща - 4 не дойдоха в крайна сметка

# 800
  • Отвъд алеята зад шкафа
Момичета, понеже вече са ми тесни и-бейските простори попаднах на този сайт http://www.lelehai.com. Не ми се пуска нова тема, то и без това тук пишат спецовете в нет-пазаруването  Joy Този сайт е безумно евтин и има уордуайд доставка. с бг кредитна карта не можеш да платиш, има изброени други начини, а ако искаш пейпал трябва да им пишеш да ги питаш. обаче, не мога да разбера къде е уловката с тези безумно евтини цени.
Иначе равносметката ми от пазаруването преди месец 25 неща - 4 не дойдоха в крайна сметка

Доколкото виждам далаверата е в това, че стоките са китайски. И в ибей има същите китайски стоки за тези пари. Само че не бих рискувала по принцип да си взема да кажем китайски айфон. Ако някой е купувал нещо от Китай да каже.

# 801
:Sorry this item is for collection only. Как да го разбирам?
Малко се самоцитирам,но да си кажа,че този английски винаги ме е изумявал Simple Smile Какво общо има събиране и колекция и производните му с взимане лично на стоката Simple Smile Затова този език не е за хора без въображение като мен Simple Smile
А за по-евтин вариант за транспорт можете ли да ми кажете нещо ? Или това си е от Англия - техните пощи?

# 802
  • София
Момичета моля за помощ, продавача се съгласи да му върната стоката, та въпроса е трябва ли да подавам жалба или нещо друго или да чакам да получи той стоката и да ми върне парите?
И за да ми върне пари само paypal акаунта ми ли му трябва или да му пращам покана да ми плати ? Дайте съвет моля  Embarassed

# 803
  • София
Мацки, аз се каня да продавам, ама тия БГ пощи много скъпи бееее!  #Cussing out Как да продаваме, много скъпо ще излезе доставката.

# 804
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мацки, аз се каня да продавам, ама тия БГ пощи много скъпи бееее!  #Cussing out Как да продаваме, много скъпо ще излезе доставката.

и аз това гледах. Обаче има разлика в цените за малки пакети и за колетни пратки. Мисля, че до 2 кг. спокойно може да мине като малък пакет и така излиза доста по-евтино. Обаче има още куп такси, не знам кои се начисляват - магазинаж, бележка при получаването, експрес, обявена стойност, до поискване, препоръка.......направо не знам, трябва и тези неща да ги смятам, не трябва ли?

# 805
Момичета които сте пазарували чорапи и чорапогащници от този продавач - доволни ли сте?
Аз ли съм карък, що ли, но два чорапогащника/от детските/ за по едно обуване и дупки на различни места ooooh!

Да направя похвал  Flutter Ревизирали са ме и от 98.8 вече съм със 100 %  Mr. Green

# 806
Момичета които сте пазарували чорапи и чорапогащници от този продавач - доволни ли сте?
Аз ли съм карък, що ли, но два чорапогащника/от детските/ за по едно обуване и дупки на различни места ooooh!

Купих 8 бройки   Crazy за дребната , едноцветните след второто пране станаха на топчета и определено изтъняха  в горната част.

# 807
:Sorry this item is for collection only. Как да го разбирам?
Малко се самоцитирам,но да си кажа,че този английски винаги ме е изумявал Simple Smile Какво общо има събиране и колекция и производните му с взимане лично на стоката Simple Smile Затова този език не е за хора без въображение като мен Simple Smile
А за по-евтин вариант за транспорт можете ли да ми кажете нещо ? Или това си е от Англия - техните пощи?
Djina,и аз,и още едно момиче сме ти отговорили по-назад в темата Peace
Значи,че трябва да си го вземеш от тях.Не праща по пощата.

# 808
Момичета, стоката е при мен, но продавача ми изчезна,  има ли някъде възможност да проверя дали някой недоволен купувач е отварял диспут или поне да разбера защо са изтрили/изритали продавача  от системата Mr. Green

# 809
  • Русе
Подкрепям chocha относно транспорта-на митница Свиленград се обмитява само чистата стойност,без транспорта.Вече 3 пъти са ми го изчислявали така.Разбира се,става въпрос за САЩ.

lisichkata, обмитява се само декларираната стойност, но се начислява  20%ДДС на декларираната стойност плюс транспорта.За това се пишат две платежни - едно за митото и едно за ДДС-то.

Преди една седмица платих мито на часовник деклариран за 30$, но изпратен по куриер.Мито 5% от 30$ и 20%ДДС от 52$ ( 30$+22$ транспорт).Общо 17,50лв.

Общи условия

Активация на акаунт