78 оборота в една американска минута

• 13 602
  • 304
  •   1
Отговори
# 195
на миз и Агентката, честито  Simple Smile да са ви живи и здрави родителите..

Мария, не мога да се изкажа, за мен има огромна разлика между онлайн курсове и такива, в които се изисква присъствие. Имам усещането, че стойността на дипломата също е различна. Ако в крайна сметка те интересува сертификацията, има значение как ще те подготвят за изпитите. Аз бих избрала подготовка с активно участие на преподаватели, и други участници, нетуъркинга и опита на другите хора са от огромно значение..

# 196
Е, дойде розовата новина! Да е здрава, усмихната, щастлива малката Виктория Стефани! Да е уверена и смела победителка! Честито, Софко!

Мариана е във ваканция тази седмица - на пълна програма сме по есенни паркове и градинки...

Да кажа, че си погледнах американския 401к - 35% надолу от началото на годината, но пък с поскъпването на долара от почти 25%, току-виж съм го докарала на 0 в един момент, в лири поне  Sunglasses

След едната година вкъщи, Мариана продължава да говори по-добре на БГ; не знам докога ще е така. Невероятно е колко повече приказва Антон в сравнение с нея на същата възраст; той не спира да повтаря - има си дума за всичко!

# 197
Тина,не давам,че ако видите колко съм ги наредилам в последно време няма да ме пускате тук че само зло влияние съм Mr. Green като гледам съм малцинство по темата,ще ида да се срамувам с на миз съпружитето
*
мишолина,на това аз му казвам хоум бейз монтесори,ние не сме учили стеф на нищо конкретно,затова пък дете знае и прави неща к глезанка и на 4 не можеше
*
миз,предаде ли се за катол.школо?

# 198
Анет, ама сега не ни разочаровай, моля те. Плещете повече на бг, то сигурно не е лесно, ама... Вики и ние сме така и подозирам, как нашият семеен език, ще стане руския, за да не говорим с него на английски.
При нас все пак, двете години се отразиха положително, едно че съм с него много време, второ, че българският му е първи език и трето, че руските роднини много по-лесно идват до Варна, че и ние при тях. Единственият негатив е ясен, ама половина мина, ще издаяним още 1 година. Аз все повече заобичвам бабино-дядовото влияние, не само заради невероятна помощ, която ни оказват, но и заради близостта и любовта, която му дават, просто е прекрасно. Затова май на едно отроче ще се спра, за да можем да си позволим да го пращаме всяко лято за по месец при двете баби  Mr. Green Иначе руския и българския ще бъдат позабравени. На 13-14 ще започне да се опъва да ходи, така че прозорецът е много малък да му ги налеем в главата  Mr. Green
миз, да ти е жив и здрав бащата!

# 199
  • Чикаго / София
ДОБРЕ ДОШЛА НА ВИКТОРИЯ-СТЕФАНИ! ДА Е ЗДРАВО И ЩАСТЛИВО ДЕТЕ!

СОФКО, ЧЕСТИТА ДЪЩЕРИЧКА, МНОГО РАДОСТ И ЛЮБОВ ДА ДОНЕСЕ В СЕМЕЙСТВОТО ВИ! МНООООГО, МНОООГО ДА СЕ ОБИЧАТ С МАЛКИЯ ВИ, ГОЛЯМ БАТКО!

миз, да ти е жив и здрав таткото!
АП, да ти е жива и здрава мама!

MVK , не мога да се изкажа нищо за он-лайн курсовете. Не са за мен. Няма ли някой да ме ръчка и да ми виси на главата, нямам ли определен час в който да знам, че трябва да се занимавам с това, не става! Wink Опитах се он-лайн да уча англ. мииии, мъъъъка, мъъъка. Въобще не сядах пред компа. Все имах нещо друго "по-важно" да правя. Но ти си прецени за теб как ще са.
Застраховка живот нямаме, но ми се струва по принцип добра идея.

# 200
Софко, честита ти дъщеричка.
Да е здрава и усмихната   bouquet

# 201
online courses.... Има 2 и 200.  Ако е за куик certificate, сигурно е ОК. Много универститети (вкл. престижни като University of Chicago) предлагат вече онлайн дегрииз за МБА. Не знам какво става като се търси работа, обаче.  Знам, че има сноби които се мръщят на онлайн дегрииз в някои области.  В много специалности има презентации, role playing--не мога да си го представя това онлайн въпреки, че много професори използват видео и други интерактив техники.

Ако мислиш за graduate скул, аз лично не мога да си представя класове само онлайн. Някои от най-важните experiences i interactions са с класмейтс; така се и градят нетуркс за после за работа. Знам, че университетети ги пушват тези класове по чисто икономически причини, но ако имаш избор, вземи фейс то фейс.  С онлайн клас спестяваш пари за газ и за паркинг, но цената на самите класове е същата, поне в един и същи университет.

# 202
Мислех, че на мене няма да ми се случи.

и аз така мислех Sad... хрумнала ми е от няколко дни една идея да си отида с тях за една година в бг и да ги запиша в руското училище на баща им, та с един куршум, няколко заека - бг, руски, математика, дисциплина, създаване на здрава връзка с баби, дядовци, вуйчовци и братовчеди и не мога дори да ги изброя всички благини, за които си мисля... ама не ми стиска да я реализирам, дори да я повдигна за обсъждане с баща им Thinking...
Аз си мислех че само аз както винаги недоволствам от системата им в училище . Не мога да я приема и това си е - искам както при нас едно време в Бг - тетрадки , учебници ( не някакви хвърчащи листи), организираност , дисциплина , не който когато си иска да ми ходи на училище.
 За английския - с Дида всички говорим на български( не че има начин баба и и дядо и да проговорят на английски  Joy). Себе си не виждам как бих могла да и говоря на английски ( с този ужасен акцент Mr. Green). И при всичкия български който постоянно говорим - Дида говори толкова развалено ( няма акцент) , но неправилно подреждане на изречението , фрази буквално преведени от английски , неправилно използване на времената  ooooh!. Аз постоянно я поправям - уви ... подобрение няма, а става по-лошо.
 Преди месец бяхме на един РД и там я чувам с детето на  други българи ( 2г по-голямо от нея) да си говорят на английски. Питам ги " защо говорите на английски" а Дида ми отговаря ( съответно на английски , заради другото дете) че то не знаело да говори български  ooooh!. А аз знам че детето говори -миналата година на същия този РД си говореха на български,но в един момент децата решават че им е по-лесно да говорят само един език.
 Биз при вас с 3 езика - не ти завиждам

# 203
U naс децата говорят на английски като цяло, затова се подвеждам да им отгорварям и аз така (те са виновни ако не сте разбрали Mr. Green )

# 204
Здравейте дами,
не съм влизала и писала от около 2 години и не познавам нито една от вас. Ще се представя на бързо. Валентина е името, майка на София. Живеем в Дестин, Фл от 4,5 години. Не работя и прекарвам дните си в пълна скука, но както разбирате нямам време да седна на компа. Гледам всяка минута да е прекарана в някакво смислено занимание със София. Тя е на 2 год., много чаровно и будно дете, но  за мое съжаление малко свенливо. Вината за това сигурно е моя ъй като не излизаме толкова много и нямаме много  познати с деца. Ходи на училище 2 пъти в седмицата и много се надявам това да подпомогне английския й, тъй като говорим 95 % на бг в къщи.
Това е с 2 думи целувки от нас от слънчевата и изключително студена фл в момента. (32 нощес, 28 следващите няколко нощи не мога д аповярвам)

# 205

Добре дошла отново!   bouquet

# 206
Добре дошла, Валентина! Grinning

# 207
...тъй като говорим 95 % на бг в къщи.
Ама как така?! Я да минете на 100%  Laughing

# 208
Честита дъщеричка на Софко!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 05:22 от Jenna

# 209
  • USA
Джена, големи са им били децата като са дошли тук - на 8 и 5 години. Вече им е бил затвърден българския и вече са си били свикнали да си говорят на български. По-различно е.
Кристиан разбира само български, но от 1м ходи на ясла, където децата говорят на английски, учителката на български му говори, и напоследък казва "гими", та явно е започнал да прихваща.
Валкакар, добре дошла!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт