На море в Турция - all inclusive (тема 3)

• 57 930
  • 466
  •   1
Отговори
# 135
бях там миналата година юни месец и водата беше топла

# 136
Записвам се и аз да следя. Peace.Това лято и ние се готвим да ходим към Турция, само се чудя в кой курорт да отседнем. newsm78  До сега съм била само в Мармарис ,началото на юни в хотел Emre.Останах доволна, водата в морето не ставаше за къпане, но се къпах 1-2- пъти в басейна на хотела..Сега сме двамата с милото и ми се иска да е малко по динамично, повече шопинг,ходене насам натам, екскурзийки.Давайте идеи... Simple Smile

# 137
  • София
жгмъц, ако е юни от 15 до 30-ти е най-добре Wink

Знам, знам миналата година бяхме по това време там. Беше перфектно, вода, време...  Wink

# 138
  • Пловдив
VIKI_I, в Мармарис сезона е като в България. От юни до средата на септември. Като най-добре е краят на юно до средата на юли и от началото на септеври до средата.
За Анталия перфектно е от 15 до 30 юни и септември - почти целият е много топъл. Чак октомври се захлажда  Simple Smile

# 139
  • София, България
Леле Пепи  сега си ни паднала  Flutter
да те бомбардираме с въпроси за времето  Mr. Green
Питането ми е вече по специфично - има ли забележима разлика в темпертурите през юни месец между Анталия и Алания например?
Защото неземната /ru  Hug едвам те разконспирирах / говори за Алания...
интересува ме най-вече морето  Flutter

# 140
  • Пловдив
мона лиза, от Регион Анталия - Алания е най-южният и най-топъл курортен град. Разликата може да е само от 1-2 градуса в полза на Алания, не повече.  Но пък в Анталия е по-топло с 1-2 градуса отколкото в Кемер.

(ех, размечтах се пак да замина да поработя там, но дечко е още малък да го оставя за 6 месеца на роднини )

# 141
Питането ми е вече по специфично - има ли забележима разлика в темпертурите през юни месец между Анталия и Алания например?
Защото неземната /ru  Hug едвам те разконспирирах / говори за Алания...
интересува ме най-вече морето  Flutter

мона лиза    Hug крия се аз  Joy

# 142
А за времето в Кушадасъ какво мислите? Минавала съм само от там за по 1-2 часа, стори ми се доста мръсно ..Вие какво мсилите за този курорт. Simple Smile

# 143
Здравейте момичета!Най-накрая и аз да се включа в тази темичка,иначе я следя отдавна.Ние планираме почивка в Турция към края на май и с нетърпение чакам да излязат първите оферти.Миналата година ходихме в Египет и съм очарована от арабския свят.Надявам се и в Турция да си изкараме страхотно.Не сме се спряли още на курорт,но се надявам с ваша помощ... Praynig

# 144
  • София
Зависи какво търсиш като изкарване - почивка, шопинг, купон, разходки... И дали ти е първо ходене в Турция или не. Аз лично първо там отидох и след това Мармарис и Бодрум. В Анталия не съм била. Oт всичките най-слабо ми харесва Кушадасъ. Най-впечатляващото в Кушадасъ са Ефес и едно градче близо до Ефес - Selcuk, храма на Артемида и крепостта там. Ако си падаш по исторически забележителности де...Oт морските курорти там е най-хладно, сравнявано с тези по на юг.

# 145
Ходила съм само в Истамбул.Мисля си за някъде по на юг,защото в края на май наистина може да е още хладничко за Кушадасъ.Ние ще сме без детенце най-вероятно,за това ще наблегнем на почивката и разходките,но много ми се иска да разгледам и Ефес.

# 146
  • София
Ефес си струва, определено е интересно. В Кушадасъ в края на май предполагам, че ще е студено...А и както писах, аз не бих казала, че ми харесва особено...В Кушадасъ ходихме до Ефес и до Памуккале. От Мармарис - до Родос и до устието на река Далян. Бодрум - там има интересна крепост, не сме ходили до други места. Като атмосфера и усещане най-много ми е хареса Бодрум. Бих ви препоръчала Бодрум или Мармарис - от тях можете да идете хем до Ефес, хем до всяко едно от останалите, които изброих. А и ще ви е по-топло. Другите мами ще се произнесат за Анталия, но там май не съм го чувала като отправна точка за разходки.... Не знам дали и аз съм удачен източник на информация, тъй като си падам по разходки из разни камъняци, а шопинг хич ме няма...Тези обиколки ги правехме в контекста на това, че обикаляме за 7-те чудеса на античния свят, та три от чудесата ни бяха в Турция и Родос.

# 147
  • Paradise
Аз съм ползвала лекар в Турция.
Обадихме се на местния екскурзовод, жената реагира много адекватно, извика лекар, стоя при мен през цялото време на прегледа и останалите манипулации.
Не съм платила и стотинка за медицинско обслужване - само преснимаха паспорта ми (определени страници) и лекарят откъсна талона от застраховката.
Дори и част от лекарствата ми ги даде лекарят, а не съм ги купувала.
Ако се наложи медицинска помощ, непременно извикайте екскурзоводът. Той най-добре ще ви насочи и той е човекът, който със сигурност ще ви помогне.
В повечето хотели има лекар, но е срещу заплащане, много често на доста солена цена.

Хотел Royal Wings е добър избор.

Месец юни е прекрасен за море в Турция.

# 148
  • София, България
ти щеше да даваш снимки  Mr. Green
помня като слон  Blush

# 149
да се включа и аз че с Ясен всяка сутрин преди градина гледаме клипчета от youtube на Риксос и вече иска да се качваме още утре на самолета.
За информация - Астрал холидейз имат в сайта си цени за Анталия, но се оказа, че са на база редовен полет и само на 10-на хотела засега.
Когато се обадих да ги попитам, казаха, че офертите за чартъри ще са готови към края на Февруари!!!
Чакаме с нетърпение включване, защото мислим и тази година да сме едни от първите, независимо времето. Мислим за средата на МАй.

Общи условия

Активация на акаунт