На море в Турция - all inclusive (тема 3)

• 57 851
  • 466
  •   1
Отговори
# 210
Някой с впе4атления от Blue Waters Club, Side - Sorgun?

Хубав е макар и старичък. Аз по принцип не обичам Club хотелите. Къщичките, които се водят вили или бунгала никак не ми допадат. Е вярно, че той има и Main building, но си имам едно наум за HV хотелите.

В момента е zатворен zа основен ремонт на стаите вкл. и бунгалата  Wink 
ЗаЩо си имаШ едно наум zа ХВ хотелите?

# 211
  • Пловдив
В момента е zатворен zа основен ремонт на стаите вкл. и бунгалата  Wink 
ЗаЩо си имаШ едно наум zа ХВ хотелите?

По принцип казват че HV-1 по категория отговаря на 5 звезден хотел, но няма нищо общо с него. А в бунгалата е много влажно и понякога даже има мухъл. Говоря точно за HV-1. Е не е задължително, но често е така. Много малко са HV хотелите в които си струва човек да отиде. И то защото например отиват семейно заради собственият аквапарк на хотела, което е супер забавление за децата.

# 212
  • София, България
Татяна  Hug
правилно е казала Пепи... просто комплексите от този тип HV-1 , въпреки че се водят равни на тези с 5 * не е точно така.
и самият факт, че има и къщички някакси намалява чистотата - незнам дали защото персоналът се разпръсква прекалено, или по-скоро защото тези комплекси са си стари /като дата на строеж/ и каквито и реновации да се правят, не са като новите хотели.

абе с 2 думи - подхождам скептично към HV.

# 213
Аз пък знам, че НV-1 отговаря на 4*  Thinking

# 214
  • София, България
Аз пък знам, че НV-1 отговаря на 4*  Thinking
да! 4-3 * в зависимост от състоянието на комплекса.
Обаче по сайтовете пишат - HV-1 / или 5 *
пример давам с тропикано/кущур/ клуб

# 215
Брех, тъкмо си мислих 4е намерих хубава алтернатива, и вие ме раzубеждавате  Thinking Сигурни ли сте, 4е е ХВ? На сайта не пиШе така, ами 4е е то4но 5*. http://www.bluewaters.com.tr/tr/fact_tr.pdf

# 216
Абе, туй 5* го пишат БГ агенциите и то не всички....
То и Гранд Хотел Варна е 5* тука, ама във френските агенции е 4*  Tired

За мен най- важно е да се проучи какъв е конкретния хотел, на който човек се е спрял. Туй звездите са толкова относително понятие.... в целия свят!

# 217
  • Пловдив
HV-1 - holliday village- 1 - по услуги отговаря на 5 звезди, по стаи на 4 звезди. Но го водят че съответства на хотел 5 *
Конкретно мога да отговоря за Белек, Белдиби (регион Кемер), част от хотелите в Кемер и Текирова и за хотелската верига на Тез тур- Амара. Последно ги видях как изглеждат септември 2005-та, но постоянно поддържам връзка с колегите които работят там.

# 218
  • Пловдив
Tatjana, Blue waters е смесен хотел. Имат основна сграда и вилички (бунгала). Някъде го водят 5*, някъде HV-1. Но в повечето случаи Club означава, че има бунгала. CLUB BLUE WATERS HV-1

Хотелът е построен през 1995 г., обща площ 200 000 м2, последната реновация е направена през
2005 г.
Състои се от един 3-Етажен и два 5-етажни корпуса Hotel (20% стаи са с изглед към море) и
пет 2-етажни вили Club.

# 219
  • София, България
Татяна  Hug
прегледах го много добре този хотел  Thinking
басеините изглеждат страхотно, но другото ... не ми се вярва да останете доволни
Аз като видя че в all inclisive - а започват с уговорки от типа - 1 път седмично а ла карт и пица - ама само и единствено с рум сървиз, бягам надалеч  Rolling Eyes
Снимките явно са от преди ремонта/само в началото има нови/ и затова и там не е ясно какво е точно положението  Mr. Green
друго много важно - като вземат да описват стаите като клуб фемили и клуб стандарт - пак бягам и пак надалеч  Mr. Green
/пиша го това не от многознайство  Mr. Green, а точно защото съм изминала пътя на градацията по турските хотели, главно с градация и на парите разбира се  Blush/
и не на последно място - като те знам горе долу  Mr. Green, ти и след Барута беше умерен оптимист, не ми се вярва този хотел да ти хареса .  Naughty

Какжо стана с оня - Kumkoy? По снимките изглеждаше отлично.
Има един нов хотел Cornelia Diamond от миналата година - много готин на вид, но критиките са доста солени/както и цените/
ааа и последно, че стана един роман - едно време много французи имаше в blue waters даже бях останала с впечатлението, че е френски.

# 220
Абе, туй 5* го пишат БГ агенциите и то не всички....
То и Гранд Хотел Варна е 5* тука, ама във френските агенции е 4*  Tired

4акай, да не смесваме 2 раzли4ни работи.
Едното е националната, официялна категория. По нея Гранда има 5*. Но туропараторите освен оф. zвеzди, пиШат и тяхната оценка, която може да е по ниска от официялната, но и по висока.

В слу4ая, на самия сайт на иzбрания от мен хотел пиШе 5 zвеzди. В каталога на ТУИ му дават 4.5* но пиШе, 4е оф. нац. категория си е 5*.

Пепи, това zа ремонта не може да е варно, на сайта йм пиШе 4е хотелът е zатворен до края на м. април поради ремонт на вси4ки стаи, има и снимки как Ще иzглежда. Инфото в цитирания от теб сайт е остаряло.

Може би zаради ремонта сега е 5*?  newsm78

Уф, много сложно пак  Crazy В холидей4ек има висок рейтинг и то преди основния ремонт, та предполагам 4е няма да е zле, ама zнам ли?  Crazy

# 221
  • Пловдив
Tatjana, наистина на официалният им сайт пише че тече ромонт. Както ти пишеш ще е до края на април 2009-та и постоянно ще обновяват инфото. Предполагам и Тез ще си актуализират информацията. Линк-а ти го пуснах за ва видиш, че е Club, което показва наличието на бунгла. Ако решиш да си в този хотел взимай задължително Main building Wink

# 222
Мона Лиzа  Hug  край, раzубеди ме  Crazy На края Ще отидем в Гърция  Crossing Arms

Предложете ми неЩо  Praynig с
* липса на руснаци  Whistling
* 5*
* директен достъп до плажа
* фамилни стаи с хол и отделна спалня (може и такъв суит да е, все едно как го нари4ат)
* мини клу zа деца над ТРИ години

Crazy

# 223
Татянка
първа точка - неизпълнима  Mr. Green

# 224
Татянка
първа точка - неизпълнима  Mr. Green

Ааааа не така бе Елинка, аz zнам едни хотели беz руснаци   Mr. Green
Между другото има нов хотел, австрийски, предлага се само в Австрия, с типи4ни австрийски ресторанти и т.н. Рекламират го с "Австрия в отпуска"  Crazy  Crazy  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт