Примерна схема на захранване (10)

• 70 920
  • 661
  •   1
Отговори
# 555
Манго (пюре)
- 5-6 м. или когато се въвеждат първите плодови пюрета
- подходящо е: както всяко пюре от плод, който не спада към силноалергизиращите

Манго (сурово)
- 8-10 м. е най-подходящата възраст, може от 6-8 м.
- слаб алерген (не е цитрусов плод, а тропически/екзотичен/южен плод)
- не е препоръчително като първи плод (но може сред първите плодове)
- средноцелулозно (от гледна точка на детското хранене е по-скоро високоцелулозно - след 8 м.)
- съдържа ценни витамини, вкл. добро количество витамин С (сокът от манго е подходящ заместител на портокаловия сок при алергия към цитруси)
- действа регулиращо (плодовите му киселини стимулират двигателната активност на стомаха)
- колко често и по колко: хубаво е да се отчита и факторът географски ширини
- трябва да е добре узряло (за да се пасира добре)
- силен, специфичен аромат (възможно е да не се приеме от първия път)

# 556
  • ул. "Мечтание"
Home raider, аз уж гледах, ама не съм довидяла нещо! Благодаря, и на теб, и на Косе Босе! Heart Eyes

JeniB, тенкс за линка! Аз тъкмо бях започнала да се "оглеждам" за биомагазини.
Като разглеждах продуктите, видях че има два вида кафяв ориз - дълъг и кръгъл. Някой може ли да ми каже каква е разликата, освен формата де?

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 14:10 от Lady Frost

# 557
Искам да попитам нещо:Готовите каши който са с АМ вътре по количество което пише на тях стават доста рядки ,въпросами е могали да слагам повече отколкото пише и дали това е вредно за бебето . Thinking

# 558
Home raider, аз уж гледах, ама не съм довидяла нещо! Благодаря, и на теб, и на Косе Босе! Heart Eyes

JeniB, тенкс за линка! Аз тъкмо бях започнала да се "оглеждам" за биомагазини.
Като разглеждах продуктите, видях че има два вида кафяв ориз - дълъг и кръгъл. Някой може ли да ми каже каква е разликата, освен формата де?

Освен единият да е късозърнест и да го наричат кръгъл newsm78 Друго не ми хрумва Simple Smile Иначе отговарят на майлите. Аз преди време им бях писала и ми отговориха на запитването.

Маги аз правя от тези без АМ и си ги нагаждам както на мен ме устройва  Wink

# 559
  • София
Ерота, мерси за отговора. И аз мислех по 1 лъж. от новата храна, че трябва, но в курсовете за бременни казаха от достигнатото количество да се продължава. Явно са имали предвид въведена плюс новата храна, както ти си писала...
Предпочитам да въвеждам новата храна отделно от вече въведената.
Мерси.   bouquet

# 560
Здравейте отново,
Пак наминавам с питане:Как,с какво да смеля зърна на брашно?

# 561
Косе Босе, благодаря за отговора!
  bouquet

# 562
Здравейте отново,
Пак наминавам с питане:Как,с какво да смеля зърна на брашно?
Блендън, кафемелачка..

# 563
Момичета, имам нужда от съвет. Във вторник започнах захранване с моркови с 1ч.л. Вчера дадах 2, а днес 3. Всичко излапва, но не искам да замествам хранене. Заминаваме на дълъг уикенд и искам да продължа с морковите. Какво да направя - да увеличавам ли лъжичките до неделя включително или да оставя 3 лъжички?  newsm78

# 564
Момичета, имам нужда от съвет. Във вторник започнах захранване с моркови с 1ч.л. Вчера дадах 2, а днес 3. Всичко излапва, но не искам да замествам хранене. Заминаваме на дълъг уикенд и искам да продължа с морковите. Какво да направя - да увеличавам ли лъжичките до неделя включително или да оставя 3 лъжички?  newsm78
Ми ако няма реакция увеличавай. Защо се чудиш?

# 565
Здравейте мами,ние се захранваме вече месец.Въвела съм няколко зеленчука на обед и ябълка и сливи в 16 ч.От вчера давам оризова каша по 1-2 л. с пюрето на обед.Не знам дали е правилно,но съвсем се обърках ooooh!Трябва ли да изместя кашата след обед и ако трябва кога да давам плодовото пюре?Мога ли да смеся каша с плодово?Ще се радвам ако Косе Босе се включи със съвет!

# 566
Пак аз EmbarassedАко искам да заместя хранене,трябва ли да добавям към пюрето или кашата АМ и как точно?

# 567
  • Бургас
Здравейте момичета!
И аз имам нужда отсъветите ви.Захранвам от40 дни като съм въвела 4 зеленчука-картоф,морков,тиква и тиквичка. Приготвям пюретата предимно у дома.
Проблемът е,че понеже във всяко пюре слагам тиква и/или морков от 2 седмици  Иво е с жълтеникаво-оранжев тен. Препоръчаха ми да спра тиквата и моркова.Но така остават само картофа и тиквичката,които не са ни изобщо фаворити.От днес почнах и с предлагането на броколи- очевадно се мръщи и на тях.  #Crazy
Какво да направя  така,че хем да се избистри тена му, хем и да хапва зеленчуци  newsm78

# 568
  • Варна
Здравейте,
Бих искала да помоля за съвет, че доста се тревожа от известно време.
Имам момиченце на 7 месеца и 11 дена. На последната консултация се установи, че не е наддала нито грам през последния месец. Поне е порастнала с 3 см. Мерките са ни 6,800кг/71 см. Много ми е слабичка и злоядичка. Хемоглобина ни е 112 и лекарката ни каза че доближава долните граници и ни изписа желязо, за което четох , че още повече отслабва апетита.....
Шест месеца и половина се хранехме смесено, а сега вече минахме смо на АМ.
Захранихме се на 5 навършени месеца ето така:
6 месец - зел. пюре; края на месеца заместих едно хранене.
7 месец - плодово пюре и безглутенови каши /края на месеца заместих едно хранене/. Каша давам вечер, преди сън, уж за по голямо засищане. Плодово между храненията. Това плодовото всичко обърква. Не го обича много и на всичкото отгоре после отказва следващото хранене.
8 месец - от 1.12. месо, давам го през ден.
Имаме  6 хранения в денонощието. КОличествата които изяжда - всеки път различно - между 80 и 150 мл.
Имам чувството , че всико започна откак започнах да въвеждам твърдите храни. Другите дечица така хубаво си наддават. От всякъде чувам упреци, че бавно я захранвам, че трябва да давам попари, бисквити, кис. мляко, разни храни които съдържат захар, да я записвам на ДК и т.н. и т.н. Педитърката също ме кара да я захранвам още от 2ри месец със сок и сега едва ли не тържестува над мен. Направо ми писна и съм напът да зарежа всичко прочетено до сега и да си "набухам" детето с разни храни, за които наистина смятам , че не е добре да се дават още сега.
Моля ви дайте ми някакъв съвет:
1.Как да повиша апетита на деттето си?
2.Мислите ли, че трябва да въведа още някакви по калорични храни на този етап?
3.По кое време на деня каква храна да давам?
3.Как и кога да давам плодово пюре?
Всякакакви други съвети ще са ми от полза.

Благодаря предварително.

# 569
Ми ако няма реакция увеличавай. Защо се чудиш?
Чудя се, защото не искам да замествам хранене. Не знам колко е нормално да изяжда от пюрето, ако искам да задържа пюре+кърмене. Реакции няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт