Примерна схема на захранване (10)

• 70 800
  • 661
  •   1
Отговори
# 150
Косе Босе, във връзка с въвеждането на ябълката. Искам да питам, мога ли да се придържам към една чаена лъжичка прясно изцеден сок от ябълка всеки ден преди да започна въвеждането на зеленчуците след 6 навършени месеца или дори такива малки количества не се препоръчват Thinking. Само да добавя, че дъщеря ми много добре понесе вчера 1ч.л. ябълков сок Peace

# 151
Мами, напълно ли трябва да ни мине подсеченото дупе, за да въведа нова храна? newsm78

# 152
  • София
Сега като написах по- горе, че трябва да въведа белтък и прясно мляко се зачудих всъщност кое да въведа по- напред от двете. И затова ако мога да попитам Косе Босе дали има значение кое от двете се въвежда първо? Прясното мляко мисля да го въведа с кремче,  а за белтъка се чудя как да го въведа? Знам, че е добре да се въведе готвен, но освен в кекс, ако може да ми дадете идея за някакъв друг начин за въвеждане на белтък?
Също така да попитам и за кашкавала - как е най - добре да се въведе и кога?

# 153
Home raider можеш да въведеш белтъка като застроиш супата с цяло яйце,а не само със жълтък.Това ми хрумна   Thinking
Lilcho и аз ще ти напиша какво съм въвела от 11 месец до сега:
-зелен фасул
-агнешко месо-пюре Гербер
-риба калкан-пюре Семпер
-йогурт-плодов дует на Хип
-свинско филе-пюре Гербер
-портокал-пълнозърнеста каша с портокал Хип
-кисело мляко-днес ни е 2 ден .
След това смятам да въведа ананас,мед,киви,извара,овче сирене и за друго не се сещам на този етап.
Режимът ни е:
8.00-кърма
10.30-каша овес+елда 100 мл
11.00-кърма
14.00-месно пюре -редувам ги всеки ден пуешко,пилешко,агнешко,заешко,телешко и риба сьомга на Гербер.Жълтък давам 1 път седмично по 1/2.
15.00-кърма
18.00-каша"7 зърна" с плодово пюре 200 гр. или пълнозърнеста каша Хип в бурканче.
21.00-кърма
JeniB по-добре изчакай да мине подсеченото.Между другото едва сега ми се случи Симона да реагира на някоя храна-калкан и йогурт-дупето й стана огненочервено със ситни бели пъпчици,които за 3-4 дни минаха след като спрях храните.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 17:23 от erota

# 154
Може ли някой да ми изкоментира схемата за захранване - на предната страница е. Ще съм много благодарна на миналите вече през началното захранване да си кажат мнението.

# 155
Може ли някой да ми изкоментира схемата за захранване - на предната страница е. Ще съм много благодарна на миналите вече през началното захранване да си кажат мнението.
Схемата ти е много добра,подобна на моята,а няколко поста по-нагоре Косе Босе е дала мнението си за нея.  Peace
Започнах захранването в следния ред:
-ябълка,круша,банан,тиква,картоф,морков,оризова каша,сини сливи,тиквичка,зелена чушка,каша елда,сладък картоф,пуешко месо и т.н.Всяка нова храна съм я давала по 5 дни.След оризовата каша/10 дни поне/ е хубаво да продължиш с друга каша-елда.Броколите  можеш да ги въведеш преди или след кашите.

Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 18:09 от erota

# 156
Косе Босе, в консервираните домати има по около 1с.л. сол на буркан. Аз така или иначе не добавям сол в нищо, ще слагам по малко от тях и в тези дни ще ограничавам солта. Лютеницата е пържена първо Sad
За рибата освен по-мазните, които трябва да въвеждам постепенно, на първо време мога да приготвям бяла риба нали? Ами няма да рискувам да замразявам, тъкмо по-редовно ще хапваме рибка и ние Grinning
Много ти благодаря за отговора  bouquet

Home Raider, Erota много благодаря и на вас  bouquet Дадохте ми много идеи за въвеждане. А кивито цялото ли мога да го давам, естествено обелено де. Пиша ви и нашия режим:
7.00-кърма
9.00-попара, кус-кус, овесени ядки (всичко с масло и сирене)
10.00-кърма за приспиване
14.30-зеленчуци с 1/4 жълтък или с месо (редувам) и 1 ден риба (готово пюре обикновено Семпер)
15.30-кърма за приспиване
17.30-плод
18.30-19-елда на зърна, пълнозърнести пшеничени, ечемичени и ръжени ядки, кисело мляко понякога с диетичен царевичен корнфлейкс, но много рядко(към всичко добавям плод)
21.00-кърма
и през нощта - кърма Crazy

Home Raider за въвеждане на белтък се сещам и с макарони с яйца Wink

# 157
 ooooh! Ама че съм разсеяна, не съм видяла.

Мерси на Косе Босе и на Ерота!

# 158
Момичета, може да ви се стори малко глупав въпросът ми, но ще се радвам да чуя мнението ви!  Hug По кое време на деня е добре да се предлага твърдата храна?
Знам, че нова храна е добре да се предлага сутрин или обед, за да има време да се следи за алергична реакция, най-добре 30-40 мин след кърмене. Около месец след захранването може като второ твърдо хранене да се предлагат вече въведени храни следобед, нали така?
От началото на нашето захранване минаха 1 месец и 6 дни. Досега съм предлагала твърда храна към 12-13. "Режимът" горе-долу ни е такъв :
- сутрин става около 7-кърмене
- около 9 заспива пак с кърмене, ако се разбуди пак кърмене и като се събуди около 11 пак - кога колко изяжда няма как да кажа  Embarassed
- 12-13 - зеленчуково пюре, или оризова каша с пюре
- към 14 му се доспива и пак суче - тъй като гледам това спане да е навън, не суче след като се събуди
- 17-18 - кърмене
- 20 - заспиваме с кърмене
- на нощните будения и сучения няма да се спирам... иска си детето  Embarassed, но май не е толкова от глад.

Та конкретно на въпроса. Време е да въведа второ твърдо хранене, нали? Ако обаче го оставя за следобяд след кърмене, остава чак за 18-19, което си е вечерно вече. А ако започна след първото хранене към 7 да предлагам новата храна, а в 12-13 вече въведената като второ?
Сега като си препрочитам поста ми "просветна", че всъщност мога да предлагам второто хранене след като се събуди от следобедния сън. Все пак ще се радвам да чуя мнението ви! И има ли чак толкова значение?   bouquet

# 159
Здравейте отново! Simple Smile
Мога ли да попитам кога глутенът се  счита за въведен?
Нашият опит е следният:

2-3 дена овесена вода
вчера - 1 л. овесена каша + 3 л. от старата каша
днес - изцяло овесена каша.

Дали при нас глутенът е въведен вече?  newsm78 Как да следя за реакции?? newsm78

# 160
Аз искам да попитам какво означава модифицирано нишесте в пюретата на ГАНЧЕВ .Прочетох че съдържат захар , пюретата на Ганчев и Овко ,нали уж нетрябва да се дава захар на бебета до определена възраст,тогава май аз нещо неразбирам  Thinking Thinking Thinking .Благодаря ви за отговорие предварително .

# 161
Не бих дала Ганчев,освен модифицирано нишесте,захар,имат и сухо мляко и овесени ядки/глутен/ в пюретата.
Овко и АМ-АМ са същата работа.
Хип,Гербер,Нестле,Семпер са хубави пюрета,които са лишени от тези екстри.Разбира се има и изключения,но трябва да се четат етикетите.

# 162
Не бих дала Ганчев,освен модифицирано нишесте,захар,имат и сухо мляко и овесени ядки/глутен/ в пюретата.
Овко и АМ-АМ са същата работа.
Хип,Гербер,Нестле,Семпер са хубави пюрета,които са лишени от тези екстри.Разбира се има и изключения,но трябва да се четат етикетите.

А Бебивита newsm78

# 163
  • ул. "Мечтание"
Давала съм няколко на Бебевита и ако това, което пише е вярно, нямат излишни съставки. Но аз съм давала само от най-простичките!

Най-добре е винаги да се четат етикетите, какъв е състава!  Peace

# 164
Пюретата Бебивита ги правят Хип,така че мисля че са добри.
Не съм купувала никога от тях и нямам личен опит.
Ето какво имам за кивито от Косе Босе:
киви-10-12 месец.
Семките не са проблем за стомахчето и небцето след 8 месец.
Има разхлабващ ефект.Богато на фибри.

За кашкавала пак от Косе Босе:
Като основна храна в по-голямо колчество е най-добре след 12 месеца.
От тази възраст нататък мазнините му са по-скоро предимство.
Дечицата под 2 години имат нужда от пълномаслени продукти.

И аз ще чакам отговора на Косе Босе колко често да се дава кашкавал,в какво количество?

Общи условия

Активация на акаунт