Израел 14

• 30 248
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Петенце,съпруг-мечта си имаш,да знаеш. Embarassed
А саламурено сиренце има ли в Израел?
Труден живот ще да е,както го ям по три пъти на ден. Laughing

Аз съм решила да си избирам мъжо по следните критерии:
-готви
-върши другата домакинска работа
-работи хубава работа  Laughing
-спортист
-изглежда като Рой или Орен
-знае 4 чужди езика
можете да ми изпратите своята автобиография /формат europass/,снимка и мотивациооно писмо. hahaha  hahaha  hahaha

4.Още от Орен Кадош,бивш футболист и възпитаник на гимназия Блих-Рамат Ган,модел.Най-голям мой любимец.

Лека нощ!  bouquet   утре може да ви представя Итай Туржман и Ошри Коен.

# 166
Mече Joy изтипоса тука най хубавите мъже и викаш ''лека нощ''...аз тъкмо салата хапвам и ме посреща някъв си З.Рой Ров Crazy

Айде и аз утре ще покажа един малчик, не е еврейче момчето ама хубавец.

Пете виж сега -хич да не се чувстваш виновна и засрамена ....ми така де и ние имаме нужда от малко смяна на режима. Peace Виж мен как не ме е срам да ти кажа ,че моя не само е готвил и слагал и на децата ами ми е носил и мойта порция пред компютъра....., ама и аз гледам да не е често де. Simple Smile
Петя а ви лютиво ли ядете  у вас ..или не? Изобщо в еврейската кухня лютивото често срещано ли е ?

Ментаа ...повторението е майка на знанието ...нали знаеш Grinning успех.

# 167
  • На дивана, под юргана
Аз да кажа, че няма да участвам... по критериите на мечето. Прекалено разнопосочни са и объркващи, ама може и да се намери някой де... А, дано!

# 168
Аз да кажа, че няма да участвам... по критериите на мечето. Прекалено разнопосочни са и объркващи, ама може и да се намери някой де... А, дано!

абе тигър...ти вече си взет ...къде така, ергени и трябват на момичето.  WinkПък и тигър и мече...някакси...не върви. Simple Smile

# 169
Haha...скици! Мале ...мале си !

Хариет , нашите ядат  люто и който не яде (като мен) му викат - ЕшКеНтОзИ !  Joy Примадона  hahaha Да , да  ама за мене готвят отделно - не люто ....Даже рибката  във  фолио ми е в отделна тавичка щото иначе много силно се  ФлЮтяваМ и ставам лоша  Joy , дори налитам на бой  Joy

Сиренцата не са зле в Израел според мене. Е , баш като БГ не са , но пък голям зор не  съм видяла  Wink

Тигре , тигре , пускай една снимка тука разголена и  към нея СиВи ....  Joy Скица!

Стига с тези мъже бе ! Време е за икономическата криза - анализ , графики и идеи за разрешаването й от някои велики икономически умове . До 120 страници + графиките  Joy Да се обвърже  с Израел - примери +  анкета  Joy Ех, тия  студентски години ....пу-пу ....добре , че минаха  Whistling 

# 170
Тигърчо,какво им е?Дете ще трябва да гледа тоз. Laughing

Пете,икономист ли си по образование?

Хариет,много е готин.
Искаш ли от последната му сесия снимка?Чудо,чудо Whistling

5.Ошри Коен-актьор.
Гледала съм го в "Буфор","Сладки сънища","Бонжур мосю Шломи".
http://www.imdb.com/name/nm1025983/
Много е известен явно,доста фенски сайтове намерих. Crazy

Довечера,20ч.,БТВ - "Мюнхен"

Hug

# 171
  • T"A
Пете, това с икономическите писания не го разбрах, наивна или чувство за хумор, май нещо на лични бележки те е предизвикало, но аз не разбрах в какъв контекст беше този постинг... Както и да е!

Меченце, даже Тигър-мигър се обърка с тези твои критерии  Thinking Аз горе-долу те разбрах, само за 4рите езика не ми стана ясно - какви да са, защо са ти  newsm78
Ако искаш, за Ошри Коен и аз ще допълвам, защото той е актьор преди всичко, а аз съм отявлен почитател на израелското кино  Peace

Вчера на събирането по повод годишнината на Рабин имаше много хора и ми направи впечатление, че имаше много млади - под 20 години, които нямат никакъв спомен от Рабин и все пак съпричастни... Замислих се за това колко надежда за мир се свързва с тази личност...

Тали много отдавна не е писала, Карол - също, изобщо започвам да се чудя какво става с тази тема  Thinking Алоу, обаждайте се, мадами  Hug

# 172
  • T"A
В общата тема за чужбина има една тема за кризата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332519.0
От там всъщност попаднах и на линк, който дава информация за пазарите на недвижими имоти по света, и, разбира се, има и статии за Израел, на мен ми беше интересно, поствам линка и за други интересуващи се  Peace
http://www.globalpropertyguide.com/Middle-East/Israel
(на английски са статиите)

# 173
  Мента , не бъди докачлива  Simple Smile.Кой разбрал - разбрал, който не - не е за него сигурно .  Simple Smile Не се обърнах към тебе с  това , но ако пък някак го разбираш за себе си ....незнам аз това ...

Мече , да.

Ще гледаме довечера филма по BTV .

Темата иначе си върви - сменя темпове , теми и участници ...временно или не .... Момичетата са заети сигурно .Къде сте  наистина бе , скици!?

Мъж с 4  езика хич не е зле  Joy .4 , но едновременно да ги използва  hahaha и по предназначение в дадения момент

Лек ден!

# 174
  • T"A
Аз нямах предвид, че е за мен написано, просто, че съм се зачела (нали тук всички си четем и аз в кюпа), но не съм разбрала... Не е от докачливост  Peace

Мече, забележи, че Ошри Коен обича да ходи на плаж.... И папараците са го хванали в кадър - това е  задължително  Wink
http://mad.walla.co.il/archive/245117-5.jpg
http://communabuilder.tapuz.co.il/UsersFolders/Celebs7/images/2008200864198.jpg
Има хубави очи това момче:
http://www.zohar-agency.com/Images/Photo_gallery/060003977/ps1.jpg

Аз го харесвам като актьор  Peace  "Звездите на Шломи" (или "Бонжур Мосю Шломи" - това е международното име на филма) е много силен филм и там той изиграва ролята си страхотно  Hug Освен това играе и в "Лагерен огън" - противоречив филм, но пак неговата роля прави силно впечатление; За "Буфор" няма да добавям, все пак филмът беше номиниран за Оскар (чувала ли си критиката към Ошри, че е кръшнал от военна служба, а играе във филм за войната?); и последният филм - "Изгубените острови" - също добра игра, главната роля беше негова - брат в едно семейство, любим син на майка си, и такъв, който отстъпва от мечтата си в името на семейството - всъщност играеше себе си, защото ролята беше на един харизматичен син и брат, а той има каризма и извън филмовите си роли  Hug

Микс от негови роли (субтитрите са на англ. ез) http://uk.youtube.com/watch?v=OItIm-3MAP4

Последна редакция: нд, 09 ное 2008, 13:37 от Mentha

# 175
  • Някъде там...
Здравейте мацки Simple Smile
Аз така не остава много време за форумчето ,но много ми липсва.Изчитам всичко на един дъх Simple Smile Включвам се само да кажа,че вече имам единия документ даже с апостил,до края на седмицата ще стане и от нотариуса и ми ги пращат за превод и легализация Simple Smile
А за сиренцето ние си купуваме едно в синя кутийка със саламура е и даже си има цедка вътре,много е вкусно пишело на кутията Бг сирене и е 30-35 % масленост.Вкусно е и е като нашето сирене.За тези симптаични младежи затварям очи че каквато съм самотна после ще има едни сънищаааааа  Embarassed Айде целувки   bouquet

# 176
Аз пък съм се отдала само на четене.Нещо много не ми се пише,че нямам и желание да разказвам за Италия.Екскурзията не мина както очаквах,защото съм и бременна и ми стана лошо,много неща не успяхме да видим,но все пак видях Венеция и Милано.Повечето време пътувахме и това никак не ми се отрази добре.Така че нада ли в скоро време ще тръгнем пак някъде.
Следя с интерес  писанията в арабската темичка и намесата на Мента и Петя,както и обратното.Странни съдби,наранени хора,жалко.
Като ми мине и имам повече време ще разказвам за Милано,защото за Венеция,мента вече го направи,няма да се повтаряме.

# 177
Имах предвид да знае 4 чужди езика,бла,бла,бла.Няма само аз да зубкам думи.
Трудно ми се угажда.

Ошри е страхотен.Записала съм на дискове всичките му филми,които успях да открия и редовно ги повтарям само заради него.
В "Лагерен огън" героят му е Рафи,или се обърквам? Rolling Eyes Ако е същия филм,значи тук е преведен като "Сладки сънища".Разказва историята на Тами и семейството и.
А в театрални постановки дали играе?
В "Буфор" играе заедно с Охад Нолер и Итай.Тримата ми любимци. Simple SmileА филма задълбаваше много надълбоко.Иначе защо е кръшнал от служба-болест ?

Гледали ли сте "Мехурчето"? Ha Buah на иврит.Там пък се изявява Зохар Либа.
www.imdb.com/title/tt0476643/

Борянкааа,появи се! Hug 

# 178
Да не забравя - поздрави от Тали Дан - има проблеми с компа... ! Ние  с малките се  прибираме чак сега ...пантелей пътници .... гостетари  Crazy

# 179
  • T"A
Боряна, много хубава новина!   bouquet Скоро тези процедури ще приключат и ще минете на по-приятна вълна - нали планувате в Израел да празнувате сватбата? Ако искате еврейска церемония за радост на родата, мога да ти препоръчам равин, който прави хупа на смесени бракове  Peace Изобщо да знаеш, че много положителни емоции ми припомняш  Heart Eyes
Туко виж караме бременност заедно, знае ли човек  Whistling
плюшено мече, колко много неща ми идва да напиша.... Ошри Коен играе и в театъра, но много по-малко, отколкото в киното - все пак получи награда и за театрална роля, доколкото помня... А има и една постановка, която искам да гледам "Жена, съпруг, къща" (אישה, בעל, בית) - в нея играе Итай Турджеман, но Ошри Коен го замества от време на време. Ако ми се отвори парашута и успея да отида на тази постановка, ще ти пиша как е било  Peace Там главната роля е на Керен Мур, която е просто невероятно добра актриса, йоце мин аклал биха казали на иврит (=изключение е букв. превод на израза). С какви думи представят тази постановка: "Жена, която се вживява в ремонт - това е природно явление, тайфун - не можеш да го изкараш от нея, даже и с боксови удари..." - много ме разсмива това описание  Grinning

"Мехурчето" и на мен ми хареса, бях разказвала в предишните теми как свекърва ми решила да ободри майка си и я завела на кино - на този филм, тя е широко скроен човек, със съвременно мислене, но все пак на възраст и доста се изчервила на любовните сцени във филма  Blush Сигурно знаеш, че така казват на Тел Авив - че е сапунено балонче  Wink Ама, наистина е по-друг свят този град...

За Ошри... не зная какви са причините, бил е в казарма, но нещо с филми се е занимавал там, но и това не е било за дълго.  Между другото и с Итай е подобна историята, но и за него не знам подробности защо не е служил.
За "Сладки сънища" явно си права, това е филмът за Тами  Peace Оригиналното му име е "Лагерен огън"
Плюшено мече, спомням си, че и Анди (hard defence) искаше да гледа израелски филми, можете да се съберете на домашно кино, а пък после споделяйте  Peace

Криси
, аз за Венеция почти нищо не съм разказвала  Peace А и впечатленията ни сигурна са различни. Не го взимай присърце, че екскурзията ви не е била кой знае какво, ти си в такова състояние, че най-важното е да си здрава, а има още много да пътувате и да се наслаждавате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт