Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява червената юница и как се използва за ритуално пречистване?
Как се използва прахът от червената юница в ритуалното пречистване?
Какво означава „портокал“ в контекста на разговора?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява червената юница и как се използва за ритуално пречистване?
Червената юница (פרה אדמה - пара адума) е млада, чисто рижава крава, която се принася в жертва и изгаря. Прахът й се използва за ритуално пречистване на осквернени места, хора, съдове и други. За да се пречисти човек, който е имал контакт с труп, той трябва да бъде поръсен с клонче исоп и вода на третия и седмия ден. Червената юница е биологична аномалия и изключително рядко събитие. Според древноеврейската книга „Мишна“, от Моисей до събарянето на Втория храм от император Тит, първосвещениците на Йерусалим са принесли девет червени крави в жертва. Оттогава насам, близо две хиляди години, не се е родила нито една перфектна рижа юница. Някои равини вярват, че раждането на червена крава ще бъде знак за появата на юдейския Месия.
-
Как се използва прахът от червената юница в ритуалното пречистване?
-
Какво означава „портокал“ в контекста на разговора?
-
Какво представлява „бащинската бременност“ според разговора?
-
Какъв е методът за изучаване на иврит, обсъден в разговора?
Първо, че това са араби-християни и те обикновено живеят отделно (има арабски селища, но има и смесени - както е в града Хайфа) - значи и църквите обикновено са в селища, където има такова население. Второ - за тях е ясно, на евреите им е ясно, че това е местно население... не знам как да го обясня
дори към тях съм забелязала някакви симпатии, приемани са за мирни хора, и така ....
Мазал Тов 

,

Хапнахме и в
На пазача демек компания ....много внимателно трябва да го прескачаш , щото то там си е у дома
.... Мани ... седи и се гризе ....по дърба .... голяма гледка ..хахахаа .... ама верен другар! Получих жълти рози за рождения ден на Саги .....Ако кажа на баба ще вика - той те мрази ли кво ! Жълтото е на омраза
Ми той незнае човека бе , жълтичко харесал ...
надявам се скоро всичко да свърши та да ми олекне.Иначе така набарзо ще подметна имаме готов един документ ама малоумния нотариус нещо не разбира какво да пише та сега се мъчат да се свържат с Елена Сухой за съвет и за ч ден ще ми е готов другия документ ох от там за превод и легализация ще ми отнеме 1-2 седмици абе мъкааааааааа .Много мразя да правя неща от които нищо не разбирам ама няма друг начин.Хубав ден ви желая мацки и доскоро