За първа година в детската градина! - 10 част

• 11 926
  • 281
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Здравейте,
дъщерята на Мистрал, предполагам, сте пробвали антибиотичните "правени" капки (на Улевинов, викат им белите)? Нашата педиатърка два пъти оправя на Ади упорити хреми с тях.  Peace

Моля, някой да ми каже какви са тези капки, на д-р Уливинов, че Ема ми е с постоянни сополи, само що се застуди и сополите са първи, като от тях се прокашля за малко и така цяла зима. Накрая ми обясниха, че при нея било алергия към влагата  ooooh!
...

Идея си нямам какво е алергия към влага (няма как човек да е алергичен към вода), може да си алергичен към плесените, които се развиват във влажна среда.  Peace Капките са за бактериални хреми, не за алергични ринити, иначе мога да изровя рецептата и да я препиша, пак събота и неделя, когато не съм на работа. Все пак добре е да се консултирате с лекар преди да почнете да ги слагате, иначе се капят поне 5 дена.  Hug

За списъка - трябва да се запишете в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197728.0 , а модераторите по някое време ще го актуализират.  Peace

# 46
  • София
renci  Hug
И при нас положението беше същото. Ключовата дума е беше . Само рев и молби. Като питам какво правихте днес, получавам "нищо". Бях започнала сериозно да се замислям за дъъълга пауза от ДГ. Докато един ден както си играеше в къщи, започна да пее песничка. Аз съпер много се зарадвах. И като се отприщи това дете! Оказа се, че е научила 4-5 песнички и едно стихче. Започна да се облича/съблича сама, да се храни сама (за мой срам, все още аз извършвах основно тази дейност), станала е по-подредена. Всичко това след като ходи месец на градина.
Та, един ден и при вас ще "избият" положителните страни от ДГ.
Jes, думите ти ме обнадеждават. Калоян също не е особено самостоятелен. Иначе още от първия ден беше научил стихче. Сега знае няколко стихчета и песнички, а иначе плаче много сутрин и все още не е свикнал с децата, а и не яде нищо. Надявам се и аз скоро да има напредък

# 47
Вчера ни беше първият ден в който Васи не е плакала въобще в градината, хранила се е, спала е и си е играла, е сама е играла но все пак си е напредък. Това беше отчета от Госпожата й когато я вземах от градината.

Сутринта естестевно пак имаше страшен рев от къщи до градината. Там отидохме с баща й който даже влезе вътре с нея. Той се ядосваше, че тя спи постоянно на походно легло и им казал да я сложат на нормално другата седмица. Не знам с какъв тон го е казал дано не е бил много ядосан, че като го познавам ...........
Аз все гледам да съм спокойна да не се карам а той е точно обратното.

# 48
Лелееее как така нахапано детенцето? Учителката нищо ли не каза? Защо не разпита?

Било масово това с хапането.Но такъв отговор не ме устройва.Ръката й е подута ,личи цялата захапка на детето ,до кокъл ,малката плаче и не дава да я пипна и не иска да ходи вече на градина.Каза ми кой я е ухапал.Но какво от това.
Знам ,че стават и такива работи,но е гадно...дори не ми казаха нищо,сама видях.
Мъжът ми решил утре да ходи да говори с госпожата.

Говорете с госпожата и с родителите на детето. Не може така  Naughty Вчера, когато вземах дъщеря ми от градина, нашата госпожа обясняваше на един татко, че дъщеря му е много агресивна. Каза му че трябва  да вземат мерки. Хапела, драскала и дърпала играчките на децата.

# 49
Спящата красавица За д-р Уливинов съм чувала много добри отзиви. Но не успявам да се запиша при него. Съгласна съм, че трябва да идем и до него  Thinking

Nataliq задължително питайте какво се е случило. Найстина се случват такива неща, но е нормално поне да се даде обяснение от госпожата, и да не минават с извинението "ама аз не съм била на смяна"  Crossing Arms

gerygirl защо спи на походно легло  Shocked, това е ужасно

# 50
  • София
SASH, и ние не сме ходили при него, педиатърката ни изписва капките (имам и пълно доверие, винаги, когато се съмнява, дава направление).  Peace Всъщност водила съм Ади веднъж на УНГ като бебе при доц. Иван Тодоров - частният му кабинет е на партера в нашия вход.  Laughing

И в нашата група има 6 походни легла в случай, че дойдат всичките 29 деца.  Peace Не мисля, че е проблем, защото, както съм писала, и за тях има същите матрачета като за другите легла.  Hug

# 51
  • София
Само за инфо . В моята градина отвориха нова група , която функционира вече втора седмица . Още не е мебелирана и всички деца спят на походни креватчета . Между другото трябва да ви кажа , че те са доста удобнички . Е , като дойдат новите мебели децата ще имат новички креватчета . Лошото при походните е това , че нямат табли . Децата се гледат , смеят , пипат си ръчичките и заспиват по - трудно . Но този проблем при първа група почти го няма . Към 13.00 вече почти всички са заспали .

# 52
Здравейте! Моята маймунка днес отиде на ДГ без проблем. Даже вече се качва сама по стълбите нагоре и аз чакам после да слезе г-жата за друго дете да я питам дали е стигнала на правилното място  Mr. Green Освен това вече толкова се открехна, че успокоява другите деца  ooooh! А до преди 2-3 дена нямаше нея кой да успокои  hahaha Както казах и на мъжа ми - тя е чакала да се оплача на всички колко ми е тежко, че плаче, за да се успокои  Crazy 

Гери, явно и при вас има подобрение. Радвам се много  Hug Другата седмица вече и вкъщи няма да плаче (не казвам, че няма да мрънка обаче  Mr. Green, но пък дано )

Момичета, преди 2 дена взехме на Криси едни обувчици на Барт - боти, с пух вътре. Много ми харесаха на външен вид. И струваха 20лв, дори не се замислих като й ги взех. Иначе си има и апрески за по-голям студ. Някой купувал ли е обувки на Барт? Защо ли са толкова евтини  newsm78 Взех да се чудя вече. Явно обаче са й удобни, защото вчера беше с тях на ДГ, а преди това походи вкъщи и си ходи нормално Simple Smile

# 53
Да любимият ми отговор е ами аз не съм била на смяна. Ами предавайте си информацията една на друга.

Да това с походните легла е кофти работа. В нашата група има около 20-тина легла и за останалите осем деца са походни. Ами съжалявам но не ми е приятно детето ми да спи на походно легло. Та от миналата седмица досега е на такова и затова баща й се ядоса.

# 54
А в централата на Преспа в София, децата от 1-ва група, спят на матраци по земята...

# 55
Сутринта говорихме с госпожата-нищо не знае,но ще говори и с другата госпожа,детенцето било много агресивно,имало оплаквания и от други родители.Притесни се жената.
Какво да се прави,снощи малката спа с компрес,отока видимо спадна,но зъбките личат.
Сутринта не плака,но ми каза "моля те мамо,не искам да ме водиш и да ме хапят,много ще плачкам за теб Sad

Ние решихме на срещата да събираме по 34 лв- 14 лв струва уч.помагало и 20 лв за тоалетни принадлежности и други материали.
Уговорката е евентуално напролет да съберем още 20 лв.Нищо не носим.Казаха ни,че нямат килим ,ако може някой да донесе....никой все още не е занесъл.Знам ,че 2,3 майки са занесли по 1 чанта с играчки и това е.Иначе стаята им е много хубава,след ремонт и най-важно -топло им е..Дори пижамите и чаршафите са им от там и си ги перат дори.

# 56
Nataliq_ , ама и пижамите ли са на ДГ  Shocked Нямаш ли телефона на другата г-жа, да звъннеш да я питаш какво е станало. Дано нямате повече такива инциденти  Praynig

А в централата на Преспа в София, децата от 1-ва група, спят на матраци по земята...

Това с каква цел? Да не падат ли? Не мога да си го обясня другояче. Или нямат легла Sad Ужас! Не е нормално това  Confused

# 57
Нямат легла. Всичко правят в едно помещение - ядене, игра, сън и мероприятия.

# 58
Нямат легла. Всичко правят в едно помещение - ядене, игра, сън и мероприятия.

ъъъъ, ти ли беше казала, че вашата е най-хубавата ДГ в центъра на София  newsm78  Милите дечица!  Cry

# 59
То и ние сме в едно помещение. Но в единият край са леглата.

Всъщност все съм си мислела че навсякъде е така. За една група едно помещение за цял ден или не  е така?

Общи условия

Активация на акаунт