За първа година в детската градина! - 10 част

• 11 930
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
То и ние сме в едно помещение. Но в единият край са леглата.

Помня, че и в ДГ, в която аз ходех на младини  Mr. Green всичко беше едно помещение, но доста голямо. И беше някак си логически разделено на 3 къта - за игра, сън и хранене.
Но това, да нямат децата легла  Rolling Eyes Не е ли студено само на матрачетата и на пода  newsm78

# 61
  • София
То и ние сме в едно помещение. Но в единият край са леглата.

И при нас е така, базата си е супер.  Peace

Nataliq_ , ама и пижамите ли са на ДГ  Shocked ...

В ДГ си носим пижами, в яслата - който искаше, си носеше, иначе имаха.  Hug

# 62
Нямат легла. Всичко правят в едно помещение - ядене, игра, сън и мероприятия.

ъъъъ, ти ли беше казала, че вашата е най-хубавата ДГ в центъра на София  newsm78  Милите дечица!  Cry

Ахам, бивша руска детска градина. Като видиш сградата и УАААААААА, но явно директорката няма нюх за привличането на спонсори. Персонала в прав текст ми каза - трябва да се радвам, че малката е във филиала.  ooooh!

# 63
  • София
Нямат легла. Всичко правят в едно помещение - ядене, игра, сън и мероприятия.

Денчо
, извинявай ако пропускам, но този проблем обсъждан ли е на родителска или пък с директорката? Ако не  е е време и то много сериозно да се постави както пред градината така и пред отговорника в общината. То бива ама общината да не може да намери пари за 30-тина легълца и принадлежности е срамота.
В другите групи на какво спят? Какво ли мисли ХЕИ по въпроса?

В краен случай и родителите могат да помогнат, но да спят на матраци на земята е най-малкото нехигиенично, а да не  говорим за формиране на навици.

Другите родители, чиито деца са там не предприемат ли някакви действия?????

# 64
Nataliq_ , ама и пижамите ли са на ДГ  Shocked Нямаш ли телефона на другата г-жа, да звъннеш да я питаш какво е станало.

Да ,всичко около спането  Grinning Казаха ни ако някой толкова държи да си донесе от вкъщи чаршафи или пижами,ама долкото знам никой не е занесъл Mr. Green

С другата госпожа ще говоря следобед.Поне друг път да ме информират какво е станало,все пак деца са, ще разбера,да ми кажат човешки,така и така,случи се инцидент....не да си подхвърлят топката,никой ни чул,ни видял нещо,а съм сигурна ,че е ревала сумата й време от болката.

# 65
Муци разбрах от родители, че са подавали и жалби, че и дела са заведени и от родители и от бивши служители, но... директорката е несменяема. Заема поста от много години и се държи, сякаш е нейна собственост градината.
Аз още много не мога да се ориентирам в обстановката, но във филиала самите педагози ми казаха, че там се чувстват подобре и те, и децата

# 66
В нашата ДГ спалното помещение е отделно, а другото е разделено на два къта - един за игра и един за хранене.

# 67
Аз като гледам нашето помещение ако се сложат още 7 нормални легла за да стигнат за всички, то няма да остане място където децата да играят.  Тогава защо са приели допълнително деца над нормалната бройка като няма къде да спят? Защо ли задавам този въпрос като отговора е ясен............

# 68
При нас също децата са в едно помещение. Отделен е къта за спане, но иначе всичко останало е за игра или хранене. Просто масичките са все подредени и се използват с едни покривки за игра и занятия с други за хранене. Въпроса с мястото са го решили като са сложени легла на два етажа, така остава достатъчно място в помещението

# 69
При нас във филиала имат 3 помещения - за храна, за игра и учебни занятия, и за спане, като там също креватчетата са на 2 етажа (но не стигат за всички деца)

# 70
Спомням си, че още в началото питах дали леглата са им на два етажа и те казаха че не са защото били малки децата и да не падали отгоре............... Абе омагьосан кръг.

Ама като са само единични заемат страшно много място.

# 71
И аз виждам някои положителни промени в детето си.Вечер,преди да легне се съблича сама,подрежда си дрехите на столчето(обръща ги правилно),топленките си ги слага под стола.
Сутринта ,преди да тръгнем си сгъна пижамата и я остави под възглавницата ShockedНаправо ме изуми!

А следобед, когато я взема е много послушна,прегръща ме, милва ме и иска само да я гушкам.Вечер ,като и кажа ,че лягаме -заминава без протест ShockedНо никога не е късно да ме изненада с някой цирк Joy
Но пък е научила няколко цветущи изрази,които като почне да повтаря,спирка няма ,направо някъде ще бера срам Embarassed

И да ви попитам момичета -за рожден ден в градината освен торта какво се носи?

# 72
  Нашата група има предверие , в което сутрин се събират децата , докато лелята почисти останалите помещения, там е автомата за вода и таблата , на които би трябвало  Wink да закачат рисунки и други неща ,които децата са  правили; спално помещение, където са подредени легълцата; работно помещение с масички и столчета, където се провеждат ситуациите , децата се хранят и играят; огромно мокро помещение с умивалници и тоалетни чинии / отделни за децата и за персонала/; и едно малко помещение , което е кръстено "офис", но е нещо като кухничка, където се мият чиниите и т.н.

# 73
  • София
При нас също децата са в едно помещение. Отделен е къта за спане, но иначе всичко останало е за игра или хранене. Просто масичките са все подредени и се използват с едни покривки за игра и занятия с други за хранене. Въпроса с мястото са го решили като са сложени легла на два етажа, така остава достатъчно място в помещението

И при нас е така.  Peace

Спомням си, че още в началото питах дали леглата са им на два етажа и те казаха че не са защото били малки децата и да не падали отгоре............... Абе омагьосан кръг.

Ама като са само единични заемат страшно много място.

При нас помещенията не се сменят, Ади ще си е в това живот и здраве до четвърта група включително.  Hug

...
И да ви попитам момичета -за рожден ден в градината освен торта какво се носи?

В яслата освен тортата (задължително със сертификат и предварително разрешение  Peace ) съм носила сокчета, солети, сладки и пакет мляно кафе за лелите.  Hug

Нашата група има предверие - имаме (малката като я питам нещо за ДГ и вика "имаме", примерно: "Имаме танци"), в което сутрин се събират децата , докато лелята почисти останалите помещения, там е автомата за вода - автоматът за вода е в помещението за игра, хранене, спане и занятия, и таблата, на които би трябвало  Wink да закачат рисунки - имаме, закачат рисунки и съобщения, и други неща ,които децата са  правили; спално помещение, където са подредени легълцата; работно помещение с масички и столчета, където се провеждат ситуациите , децата се хранят и играят; огромно мокро помещение с умивалници и тоалетни чинии / отделни за децата и за персонала/ - и такива май имаме, но тях не съм ги разглеждала; и едно малко помещение , което е кръстено "офис" - и такова имаме, и в него не съм влизала,но е нещо като кухничка, където се мият чиниите и т.н.

Peace

# 74
И при нас има табла, в предверието, в което се намират гардеробчетата.На таблата се закачат рисунки, апликации на децата, както и менюто за цялата седмица. За съжаление апарата за вода е един и стой в един вътрешен коридор, което е малко не удобно. Иначе това лято е правен ремонт на всички санитарни помещения  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт