Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е разликата между вагиналния и коремния ултразвук при бременност?
Безопасно ли е да се използва вагинален ехограф през първите три месеца от бременността?
Как мога да се справя с притесненията си относно вагиналните ехографски прегледи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е разликата между вагиналния и коремния ултразвук при бременност?
-
Безопасно ли е да се използва вагинален ехограф през първите три месеца от бременността?
-
Как мога да се справя с притесненията си относно вагиналните ехографски прегледи?
Важно е да общувате с вашия лекар и да споделите своите тревоги. Повечето лекари ще обяснят как протичат прегледите и ще Ви уверяват в тяхната безопасност. Можете също така да поискате коремно сканиране, ако това ви кара да се чувствате по-комфортно, но имайте предвид, че ранните прегледи понякога може да изискват вагинален подход за получаване на по-добра информация.
-
Какво да правя, ако имам зацапване по време на бременност?
-
Кога е безопасно да спрете вагиналните прегледи?
!Имах зацапване няколко дни,биха ми Но Шпа като инжекции и пих Дуфастон.Сега нямам оплаквания и във вторник съм на преглед.Това което ме притеснява са думите на сестра ми,че не било хубаво да се преглеждат бременните с вагинален ехограф-можело да има някакви негативни последици за плода,особено при зацапване като моето,а лекарката предния път ме прегледа точно по този начин и незнам дали и този път ще ем прегледа така.Това ми е първа бременност(тази седмица приключвам втория месец) и много неща не са ми ясни
,затова много ще се радвам ако някой сподели опита си с мен,особено за разликата между двата ехографа,докога може да се преглежда с вагиналния и има ли изобщо за какво да се притеснявам?