Имаме си ново бебе в Добричката тема/48/

• 14 005
  • 283
  •   1
Отговори
# 135
И аз нямам работа Mr. Greenснощи съм мила децата в легени,че няма налягане на душа #Cussing out
Спинки,аз видях само Песи на БТ и Нова.
Бързо оздравяване на болните.

# 136
Не мога да не се похваля - днес на инцидентно посещение при педиатъра ни, се измерихме - бузанчо е наддал 1 кг и 100 гр за 17 дни след изписването Mr. Green

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=304763&pid=8783899 снимки на Максимко

# 137
Не мога да не се похваля - днес на инцидентно посещение при педиатъра ни, се измерихме - бузанчо е наддал 1 кг и 100 гр за 17 дни след изписването Mr. Green

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=304763&pid=8783899 снимки на Максимко

Браво на малкия - голям мъж,много е сладък !   Heart Eyes Да сте живи и здрави всички !  bouquet

# 138
Йоанка много е сладък малкия .Направо съм забравила ,че така изглеждат  новородените бебета.А каква млада баба имате ! Wink
и баткото си личи , че е много горд. Hug
Да са ви живи и здрави и вие покрай тях!  bouquet

# 139
Малеее, че сладък Максим Heart Eyes...бузанчо...все така да папка! Hug

# 140
Тази вечер бях на родителска среща на синчето. Не знам да се смея ли, да плача ли - името му върху първото им контролно беше написано на латиница! Така предпочитал да се пише  моя хубостник.  Confused
Но не за това ми е думата.
Родителската среща беше по повод предложение от родител за въвеждане на училищни униформи в училището. Всички родители от единствения първи клас се подписаха, че са съгласни, с изключение на мене.
В това общообразователно основно училище, намиращо се в квартал Добротица, учат не повече от 150 деца, упадъкът и отрицателния естествен прираст оказват влияние навсякъде в страната, респ.  - тук.  Считам, че самата учебна система в Б-я  е достатъчно натоварваща и потискаща, а училищната униформа, особено при първокласници, които са 15-16 деца в цялото училище, не би спомогнала учебния процес по никакъв начин.
Не униформата прави ученика, както мене перото на главата не ме прави кокошка.
Една майка ми опонира, че при децата имало разделение и завист на тема облекло. Но не униформата е панацея. Няма как да заобиколим всичко това - децата ще продължат да обсъждат раниците, химикалите си и пр.
На предложението ми да попитаме самите ни деца, друга една майка каза, че нейния син е на 7г. и още няма право на  мнение  Shocked, на което отвърнах, че моето дете си има глава на раменете, и макар и решението да не е негово, бих уважила неговата свободна воля.
Така и не разбрах кому е нужно, каква е мотивацията и не чух нито една смислена причина, поради която да дам 100 лв. за ученическа униформа, която се състои от две ризки, 2 вратовръзки и елечета. Било инициатива на някой си, който имал връзка с варненска шивашка  фирма (все още нямаше конкретна оферта). Добре де, но защо? Как и по какъв начин униформата изобщо е нужна, особено при децата в крехка възраст?  Това няма да реши проблема ми с облеклото на детето като цяло - аз пак ще купувам всичко останало, нали? И за Бога, това е начален курс, не специализирана гимназия или техникум. И е училище, а не затвор, нито зверилник!
Демокрацията ако не друго, ражда индивидуалности и дава на всеки като гражданин свободен избор. Нека не обезличаваме децата ни, натрапвайки им комунистически отживелици, към които те няма как още да имат отношение. Нека бъдат такива, каквито повечето от нас не сме били в ученическите си престилки - цветни и живи!
Скъпи майки, опция "cancel" съществува навсякъде по света, а не само на компютъра ви.  Sad
Преди да се подпишете под нечия безпредметна и изцяло ненужна оферта, ви съветвам просто да премислите.
Току виж семейният ви бюджет си спестил един напразен и нелеп разход.

# 141
Аз съм ЗА ученическите униформи. И въобще не съм била безцветна или не жива, носейки ученическа престилка. Именно, не униформата възпитава у човека да е различен, а мисленето му, а то се възпитава най-вече в семейната среда.
И ако сега в училищата няма деца, то след години, тези, за които няма сега места в детските градини ще отидат в училищата....
В развитите страни, където отдавна демокрацията е управляваща така да се каже, е престижно децата в училище да имат униформа...Идеята предполагам е да се покаже принадлежността към институцията, което у нас очевидно се подценява.
И да не прозвучи всичко, което казвам като опит да опонирам, ще кажа, че всяка идея тук, у нас винаги бива изкривявана през нечия призма. Опорочава се.
За жалост различното ни мислене, индивидуализма в "демокрацията", в която живеем поражда само и единствено хаос във всяка една сфера. Здравеопазване. Образование....докато не въведат 4 вместо буквата Ч в азбуката.

# 142
  • Добрич
Скъпи майки, опция "cancel" съществува навсякъде по света, а не само на компютъра ви.  Sad
Преди да се подпишете под нечия безпредметна и изцяло ненужна оферта, ви съветвам просто да премислите.
Току виж семейният ви бюджет си спестил един напразен и нелеп разход.
Първо, от проповеди, нямаме нужда! Ние също имаме глави на раменете си и можем да мислим.
Що се отнася до ученическите престилки, подкрепяйки напълно мнението на МамиБлю, ще кажа, че аз също не съм се чувствала зле в нея, а съм я носила дълго. Моментът на въвеждане на униформите е именно началното образование, а не в последствие - Техникум или Специализирано училище. Когато нещо е наложено, то така или иначе е оспорвано и оплювано. Но ако си свикнал с една норма още в самото начало, то вече не е толкова трудо да се придържаш към нея. Да, училището не е затвор или зверилник /макар, че при животните незнам да има облекло, но това е друга тема/, но не е и моден подиум, на който да дефилират децата ни, показвайки коя от коя майка има повече пари и вкус. Да не говоря, това на какво научава идното поколение.
Колкото до инициативните родители, които си предлагат безценните услуги, препоръчвайки тази или онази фирма - изгодата е взаимна от една такава поръчка. Пък като толкова много настояват, да вземат да платят униформите и да ги подарят на децата.

# 143
  • Добрич
Здраейте.
И ние сме горе-долу вече добре.Вчера беше на градина....така и неможе да свикне ,плаче всяка сутррин,не й харесва,а в яслата ходеше с такова желание,хем беше по-малка Confused
Моето мнение за униформите-ами много бих се радвала да ги има.За мен винаги това е било една визия в дадено учебно заведение за престиж и тежест!Разбира се в нашите Добрички училища много трудно ще бъде постигнато някога..
Елизабет,мисля,че доста остро си приела идеята ..виждам в теб дори някакъв психически проблем Peaceкакво толкова приеми го тогава,че поне няма да  захабява детето новите си дрешки Peace
Мога да пиша и още ама да не стане уит Joy

# 144
Дааааа........и аз носех едно време черна престила и бяла якичка.....Дори бас съм печелила заради униформата ми.

Твърдо ЗА униформите!

elizabeth18 предлагат ти работа в банка. Заплащането е добро. Но....ти казват - трябва да идваш на работа в облекло одобрено от банката. Не можеш да идваш с къси панталони, потници и пр. Ти, само заради облеклото, би ли отказала тази оферта? Защото ако откажеш има вероятност да останеш и без работа, или трудно да си намериш. Защото за всяко работно място си има изискване за работното облекло. Или поне ако няма нещо написано черно на бяло, всеки си има морален кодекс в главата си. Не е много етично напр. да преподаваш на деца и от теб да се лее гръд от деколтето. Не е функционално ако продаваш домати и да бъдеш в бална рокля. Та ...в този ред на мисли училището не прави изключение. Децата ни са къде по цял ден, къде по по-малко в училището и една отговаряща на хигиенни и фунционални изисквания униформа ще бъде добре първо за детето ти. А в последно време ми прави впечатление, че няма грозни неща по магазините и съм почти 100% сигурна,че униформата ви ще бъде модерна и от хубави платове. Да, в училище не всичко е по мед и масло. Тепърва ще се сблъскваш с неуредиците.......Но, вярвай ми - униформата не е сред проблемите на образованието. Защото те са за доброто на децата. Защото все пак живеем в свят на правила. Всеки от нас има работно време. И го спазва. Ако закъснее или си тръгне по рано на своя глава - ще има санкции,а дори и уволнение. Чувала ли си напр.,че има предприятия където се влиза с карта? Там дори отиваш 15 мин. по-рано. Та и училището е вид система от правила. И ние трябва да научим децата си на тези правила и принципи. И когато изискването на учителката е името да бъде изписано на български, значи така трябва да бъде. Има часове по чужди езици където може да прояви знанията си на латиница. Все пак живеем в България и си имаме кирилица.

И за пореден път се убеждавам, че когато в семейството не се вземат мерки и когато родителите сами всаждат неподчинение на установени правила, много малка е крачката до това децата ни да учат в зверилник. Защото тогава няма да са деца, а набързо пораснали деца, незнаещи какво да правят със свободата си, едни малки зверчета. И .....4-5 години, а понякога и по-малко ще ги изтърпи учителката, но всички последици ще ги съберат самите родители. Защото след време когато децата им не се сещат за тях, или виждат в тяхно лице само един ПОС терминал на два крака - тогава ще се плаче откъде ми дойде това на главата.

Простете проповедта.........

# 145
  • Добрич
Добро утро!   bouquet
Ей в каква насока тече дискусия тук. Без да коментирам, аз също съм за ЗА униформите.

Имам питане: Някой знае ли дали и къде в Добрич има Народни танци за малки малчугани?

# 146
  • гр.Добрич
Как не ви домързя толкова много да пишете, бре. Mr. Green Аз се въздържам от коментар, щото всичко вече е казано, но е хубаво да има различни мнения.

Анушка, наши приятели бяха записали тяхното момиченце на 6г. в бившия ансабъл до Поликлиниката. Мисля ч беше вторник и петък, но провери за по-сигурно.

# 147
Добро утро!   bouquet
Ей в каква насока тече дискусия тук. Без да коментирам, аз също съм за ЗА униформите.

Имам питане: Някой знае ли дали и къде в Добрич има Народни танци за малки малчугани?
Знам че съседското момченце ходи на народни танци в младежкия дом  Peace
За униформите - твърдо Да  Naughty

# 148
Здравейте!
На срещата обяснявах за едни комплекти с който най на сетне се сдобих Laughing
Вижте какво направих от тях  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=197089&pid=8855363  до края на албума.
Това е съвсем малка част,имам още много материали Laughing

И поради големия интерес към великденските рамки Joyсега имам и коледни JoyОще не са довършени Laughing

Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 15:48 от Mari^

# 149
                                                                           In order to form an immaculate member of a flock of sheep one must, above all, be a sheep.
                                                                                                                                                                                                   Albert Einsteiп

Мами Блю, относно идеята за възпитанието на мислещи личности не знам какво да кажа, тъй като шаблонното мислене вече изгуби своите приоритети и няма тежестта на смислен аргумент, поне що се касае до култивирането на личност, различна от роботите и къртиците, които ежедневно срещам по улиците.
 Освен това принадлежността към дадена институция, за мене, е преди всичко въпрос на вътрешно усещане повече, отколкото на догматични символи, които да я подчертават, натрапвайки я.
Нямам намерение да се въвличам в диспут, просто изказах мнение. Смея само да ти възразя, че хаоса идва именно от стремежа да взаимстваме всякакви идеи от развитите страни, без оглед на тяхната приложимост за държавата. И в Бг, повярвай, инакомислещите са рядкост, в противен случай, специално за образованието биха се въвели иновативните подходи на обучение, за сметка на дидактическите, които са с давност у нас от килийните училища насам.
Кеmi, може и да съм звучала проповедно, но не това е била моята цел. Идеята според теб, предполагам е децата да привикнат отрано към униформите, да им бъде наложени изначално. Ок, щом така мислиш. За модния подиум – лично аз не се изживявам като майка на манекен, просто уважавам вкусовете на моето дете, а идното поколение се научава на повече неща извън училище, отколкото вътре в него. Сурова статистика просто.

...Защото все пак живеем в свят на правила....
Защо никога не се замисляме, че ние всъщност спазваме уговорки, в чието приемане всъщност не сме участвали? Кой, кога и как налага правила конкректно в училището? Харесва ли ти системата на бълг. средно общо образование - маса сложни, но повърхностни знания, които не обезпечават по-нататъшното еволюиране в областта на знанието? Не е ли време вече да ни хрумне, че ние сами можем да определяме правилата,вместо да ги следваме, за да бъдат оптимални и за ученика, и за учителя?
И за пореден път се убеждавам, че когато в семейството не се вземат мерки и когато родителите сами всаждат неподчинение на установени правила, много малка е крачката до това децата ни да учат в зверилник. Защото тогава няма да са деца, а набързо пораснали деца, незнаещи какво да правят със свободата си, едни малки зверчета. И .....4-5 години, а понякога и по-малко ще ги изтърпи учителката, но всички последици ще ги съберат самите родители. Защото след време когато децата им не се сещат за тях, или виждат в тяхно лице само един ПОС терминал на два крака - тогава ще се плаче откъде ми дойде това на главата.
Ей това вече е филм, режисиран от самата теб. Все пак благодаря, че го сподели.
SISOLITA, визия, престиж, тежест - все красиви понятия. По бих се радвала обаче, детето ми да се кичи със познанията си, не да пазим новите дрешки, пременени с униформата Simple Smile
И другия път оправи кристалното кълбо, когато вземеш да " виждаш"  психологически проблеми , защото  поставянето на диагнози
не е сред твоите приоритети.

Някакси разделяме нещата на полярности и проектираме романтичния култ към хубавото, което сме изживяли по време на комунизма върху въвеждането на униформата в училище. Тодор Живков обаче няма да се върне и не това е крачката, която в глобален план би следвало да предприемем, за да намалим наболелите проблеми на държавата в областта на икономиката, престъпността и т.н.
За или против униформата...трябва да има и трети вариант. Може би действително трябва да се питат самите деца. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт