Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 675
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Немога да разбера, защо се говори за липса на места в детските градини, като реално места не достигат само в яслите? Преди 2-3 седмици си направих труда да преброя свободните места в дестките градини, за които не чака никой - няколкостотин са! Всеки може да го види на сайта.
Извинявай, ти да не работиш в Общината?

# 541
Немога да разбера, защо се говори за липса на места в детските градини, като реално места не достигат само в яслите? Преди 2-3 седмици си направих труда да преброя свободните места в дестките градини, за които не чака никой - няколкостотин са! Всеки може да го види на сайта.
Ми тогава по твоята логика от центъра да взема да си пратя детето в Кремиковци,защото там има места,така ли?Защо и в натоварените общини няма толкова свободни места,по-точно никакви?

# 542
Ами не, не работя в общината. И те ли така казват? Просто ми направи впечатление, че наистина има доста свободни места. И то не само в Кремиковци, и другите околни села.

# 543
  • София
Ами не, не работя в общината. И те ли така казват? Просто ми направи впечатление, че наистина има доста свободни места. И то не само в Кремиковци, и другите околни села.
Oколните села нас какво ни греят?
Точно така си правят статистиката и в Общината, пък после защо има недоволство -"вижте в Нови Искър цяла група откриха..."

# 544
Е къде са тези свободни места, че аз не ги виждам?

# 545
Кога най-после ще стане известен регламента за другата година!?Миналата година по това време вече се знаеше новия регламент!

# 546
  • Върху лъчите на Слънцето.
П.С. С този постинг приключваме нашето участие в темата. Ще продължим в друга тема за кандидатстването през 2009 г., когато новия регламент бъде утвърден от СОС.

Хм, след толкова чакане и видимо изтрещяване на темата, вече се замислям дали пък от kg.sofia не са пуснали нова тема, но да са забравили да ни уведомят или дадат линк към нея, и да си мислят, че вече не ни интересува... Но силно се съмнявам. Уф, и аз плещя глупости на вятъра, та само хабя мастилото...  Thinking

# 547
Сладурана!И да си права в момента,обясни на всички ни на които децата са в ясла,или чакат за подобна,дали ще се открият допълнителни места в ДГ,когато те навършат нужните 3 годинки?!А да не говорим от самата община какво предричат за училищата за същият набор,но това е друга тема...

Гневна,не им се сърди на Сирма,тяхната работа наистина е приключила,те така или иначе са длъжни да изпълняват нарежданията на СОС,само дето аз си мислех че ще имаме още една работна среща,преди да пуснат този постинг,демек преди СОС да си каже последната дума...

Гледахте ли вчера вечерта по новините,но не помня програмата,защото правех вечеря,мисля ББТ,във Варна искат да въведът изискване на ДГ да се ходи след като са платени данъците...И също искат да вкарат подобна на Сирма сестема...

# 548
Ето ги:http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=198 Wink

# 549
  • София
Не е като да няма класирани и чакащи за тези места. Пък и градината е нова, още не работи даже.

# 550
Не е като да няма класирани и чакащи за тези места. Пък и градината е нова, още не работи даже.
Да,но градината не работи,защото има проблем с набиране на персонал.Имаше една мама Didia,която е много права.Не може само да се строят нови ДГ,а трябва да има и адекватно заплащане на персонала. Wink

# 551
Oколните села нас какво ни греят?
Точно така си правят статистиката и в Общината, пък после защо има недоволство -"вижте в Нови Искър цяла група откриха..."
Имах впредвид, че и в много софиийски квартали има свободни места.
Ето тук: http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=8&k=134
 и тук. http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=8&k=56
Това са примери от квартал Изток, който е близо до центъра. Ако някой прерови останалите градини, ще види че има и още места
Сладурана!И да си права в момента,обясни на всички ни на които децата са в ясла,или чакат за подобна,дали ще се открият допълнителни места в ДГ,когато те навършат нужните 3 годинки?!
.
Незнам дали си забелязала, но обикновено яслените групи са два пъти по-малки като бройка от градинските. Друг е въпросът, че има и самостоятелни ясли, от които също ще излязат деца кандидати за ДГ.

# 552
                    Яслените групи НЕ са по-малобройни от групите в детската градина.И така е навсякъде до 30 деца.Само,че в яслените групи децата обикновено са от две възрасти т.г - 2006 и 2007.В детската градина децата в групите са само една възраст.Тази година първа група е 2005.От септември 2009 се приемат децата от 2006 год в ДГ и половината места са за деца,които не са ходили на ясла.При 3 групи ясла се приемат в ДГ само родените през 2006,тези от 2007 остават още една година в яслата и за това при 3 градински групи от яслата се попълват само половината деца необходими за градината.Свободните места се обябяват и се попълват от деца,които не са кандидатствали за ясла или от такива ,които са били  в чиста ясла.Не в ОДЗ.

# 553
Ами аз такa като гледам свободните места са за по - големите групи. А за мен проблема идва от последните няколко набора от към 2005, 2006, 2007 и 2008. Тези набори са повече деца и за тях местата не стигат. Колкото до това да се намери персонал не съм сигурна, че само заплащането е проблем, а и липсата на кадри също така. Но това според мен не зависи от родителите, а в крайна сметка те обират в повечето случаи парцала

# 554
  • София
Скъпи приятели, не пиша тук, защото имам страхотни проблеми и фокуса ми се измести. Не съм ви забравила, обаче! Моля някой да ми синтезира какво става напоследък!

Общи условия

Активация на акаунт