Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 482
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 795
  • гр.София
 Наистина си плачат за цяло тв предаване по темата. Стига да има устати родители,пък и то ще трябват часове,за да бъде изказано всичко натрупано като куриози тук из темите.
 А за стоене пред СО съм ЗА. Тутакси.

Имам подозрение,че сигурно парите за поддържане на сайта са свършили и Сирма затова не си правят труда да отговарят.
 Натрупаха се въпроси от новопоявяващи се майки за ново кандидатстване. Първо се ядосвах,че не четат назад. Ама ,викам си,дай да надникна в сайта. Я погледнете! Отворете на Начало! Ако сте съвсем нов и незнаещ-какво точно ще прочетете?! Няма дори насока,как да търси човек информация. Няма систематизирано-регистрирайте се,изберете градина,кандидатствайте еди-къде си...

Сега малко смешен пример-при мен Сирма бяха много ефективни. Питах ги,защо не може да се кандидатства предварително ( С-мата не позволява)за 60 ДГ Бор.,която е записана като санаториална,в кв. Витоша. Питах не за себе си,а заради една майка от Отчетните. Като сме повечко-да ни обърнат внимание. Та Дир-ката на въпросната градина твърди,че вече са обикновено ЦДГ, а не санаториално, отделно пък не е  и чувала за предварително кандидатстване.
 Отговор не получих. Но 2 седмици по-късно що да видя-от Сирма любезно са ме наредили на опашка пред въпросното ДЗ (появило се е като първо желание в предварителните ми кандидатствания.)
 Отказах го. И пробвах отново-не може да се кандидатства !!

# 796
  • София
Вчера писах за четвърти път във формата за обратна връзка,  с молба за разяснение на решението, което така и не разбрах кога са взели, да се активират кандидатурите на децата за детска градина в момента на навършване на 3г. Явно много съм им досадила, защото този път не ми отговориха, дори и с половин изречение, както досега.
Категорично подкрепям идеята за протест. Там съм и с тримата, нищо, че баткото е на 13г.  newsm10

# 797
  • София
ДА! Аз съм за! Дано успеем да се съберем повече хора за да има някакъв по-силен отзвук. Да не си остане само добра идея. Това нистина на нищо не прилича, остават само няколко работни дни до края на годината, а все още не са изнесени официални критерии, това за стоте лева си е смешка, въобще няма никаква яснота, че докога така, то време не остана! Кога ще сервират изненадата? Ясно е, че искат да ограничат времето до минимум за реакции, но тази цялата бъркотия излиза извън всякакви граници!

# 798
Не че не четох, четох, и ето че пак не съм разбрала.
Какво означава това, че за "чиста" ясла се кандидатства на място? Има ли такава в "Люлин"?
Аз си представях, че има детски градини, в които има ясла и такива, в които няма. Кои са "чистите" ясли?  newsm78

# 799
Аз си представях, че има детски градини, в които има ясла и такива, в които няма. Кои са "чистите" ясли?  newsm78
Има само ясли без градини. Те се водят ако не се лъжа към Министерството на здравеопазването и нямат нищо общо с тази система за кандидатстване, която е за ДЗ, които са към Министерството на образованието.

# 800
Извинявам се. Зададох въпроса малко прибързано, защото след това търсачката ме препрати към списък с ясли. Дано да е актуален. Не че някоя от тях ми върши работа като местонахождение, но проблемът си е мой.
Благодаря   bouquet

# 801
                        Хайде,като протестирате пък вземете да попитате ЗАЩО има свободни места в ДЗ , има и чакащи,приема е текущ и НЕ се приемат чакащите.При това разгледах списъците на чакащите /отдавна не съм го правила/ и видях,че рязко са намалели .Какво става с децата,които липсват?Приети ли са в ДЗ или са се отказали? Ако сборуваме всички чакащи трудно ще съберем 5 000 или там колкото бяха! Mr. Green При това говоря за райони като Слатина,Младост и др.където би трябвало да има кандидати.

# 802
  • София
Ако сборуваме всички чакащи трудно ще съберем 5 000 или там колкото бяха! Mr. Green При това говоря за райони като Слатина,Младост и др.където би трябвало да има кандидати.

мда, много ми е странно защо в новооткритото 26 ОДЗ в Младост има 12 свободни места за първа текуща група - родени 2005. и са си свободни от доста време.

а иначе, Didia, основания за протести има достатъчно. по-скоро за съдебно дело, а не за протест. цялата тая история с писаните на коляно от Сирма управленски решения е абсолютно незаконна. на практика имаме подмяна на субекта на властта.

# 803
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако сборуваме всички чакащи трудно ще съберем 5 000 или там колкото бяха! Mr. Green При това говоря за райони като Слатина,Младост и др.където би трябвало да има кандидати.

мда, много ми е странно защо в новооткритото 26 ОДЗ в Младост има 12 свободни места за първа текуща група - родени 2005. и са си свободни от доста време.

Предполагам, защото с-мата автоматично класира всички кандидатствали в района на 04.02 и некласирани никъде. Не се е кандидатствало отделно за това ОДЗ и така искащи и неискащи са все в списъците. Докато се пресеят желаещите явно ще мине време. Някои сигурно и не знаят, че са класирани някъде, където не са кандидатсвали, а други, които живеят на една ръка разстояние, чакат безнадеждно за прием.

# 804
  • София

Предполагам, защото с-мата автоматично класира всички кандидатствали в района на 04.02 и некласирани никъде. Не се е кандидатствало отделно за това ОДЗ и така искащи и неискащи са все в списъците. Докато се пресеят желаещите явно ще мине време. Някои сигурно и не знаят, че са класирани някъде, където не са кандидатсвали, а други, които живеят на една ръка разстояние, чакат безнадеждно за прием.

не е такъв случаят. за първа текуща група изобщо НЯМА чакащи! има само свободни места.

# 805
а иначе, Didia, основания за протести има достатъчно. по-скоро за съдебно дело, а не за протест. цялата тая история с писаните на коляно от Сирма управленски решения е абсолютно незаконна. на практика имаме подмяна на субекта на властта.
     Никой НЕ оспорва основанията ви.Просто имах малко свободно време и установих,че има свободни места и чакащи деца , а прием - НЯМА. При отворена система това просто НЕ  е възможно.Отворена система значи обявява се свободно място и веднага /ако има чакащи дори и 1 / се приема ново дете.Без значение кой месец е след като групата съществува.
                   При това изобщо не говоря за новооткритото 26 ОДЗ. Разгледайте и ще се убедите ,че съм права. Peace

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 15:41 от Didia

# 806
а, знам за Дг в квартала ми, в коятао ИМА свободни места, но прием няма? Ми защо така, а аз ще се спукам да цъкам тъпия сайт...

# 807

не е такъв случаят. за първа текуща група изобщо НЯМА чакащи! има само свободни места.

Ако изобщо НЯМА чакащи деца за определена група , а в нея има свободни места и ГРУПАТА не покрива норматива СЕ ЗАКРИВА. И лошооо при делегирания бюджет тази градина я чака ФАЛИТ.
                        Чудя се как /там където има свободни места/ никой от чакащите на първите места не е отишъл да провери какво става !  newsm78 Защото ако няма чакащи / а в някои градини няма/ хич не е добра переспективата за следващата година.  Sick Ще строим градини,а ще се наложи да затваряме такива - група по група.

# 808
  • нейде там, където ....
При стария вариант на кандидатстване, в такава група можеха да се запишат деца от следващия набор. Желаещи такива едва ли липсват и в това ОДЗ, но сега не се разрешава. А би решило проблема на още 10-12 деца, набор 2006.

# 809
Уж следя темата, знам , че нищо още не е решено, регламенти и прочее..
Но решено ли е поне датата, на която ще стартира тази година кандидатстването  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт