Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 433
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Явно, няма смисъл да се надяваме и на новия регламент скоро. Поредното безхаберие в скъпата ни родина. Дали може да се предприеме нещо или кротко да си чакаме.

# 826
  • София
Didia, аз точно това се опитвам да кажа последните дни и непрекъснато пиша на "специалистите". Толкова е абсурдно, Затова ги моля за конкретни разяснения, но както виждате, не ме огрява. Чудя се, дали има някакъв друг начин да се установи контакт с тях, освен формата за обратна връзка. Ако някой знае, моля да каже, че вече ще се побъркам.

# 827

В момента новият регламент е предоставен за разглеждане и одобрение от различни агенции и организации. След това трябва да бъде гласуван на сесия на Столична Община и чак след това ще бъде публикуван на сайта. Това най-вероятно ще стане до края на м. февруари. Ще имате достатъчно време да се запознаете с него.

То и тази информация ни е много, още два месеца чакане.

# 828
Е, тогава значи, все пак ще приемат 50 деца в повече, набор 2006, които иначе биха стояли също на опашката за малкото незапълнени от яслата места в това ОДЗ.

Да, бе...нещо такова ЗНАЧИ...ОБАЧЕ, знаи също така,че тия 50 деца, биха могли да са от целия набор 2006, а не само от избрана извадка от него..(т.е. по-малко от половината)
Верно,че за децата родени до края на май, шансовете ТАКА стават по-големи да се класират, ПРЕДИ ДА ПОЧНЕ РЕДНЕТО ПО ОПАШКИТЕ ЗА ЦЕЛИЯ НАБОР 2006, и после ПАК да се наредят..(колкото са останали от тях)..за оставашите места..
Аз много се радвам за тия деца.
ВЪзмушавам се, защото смятам,че не е справедливо, не е честно и е напълно дискриминиращо за децата от набор 2006, родени СЛЕД края на май.
Защото, моя син е роден в началото на юли и на 1. септември ще си е съвсем на 3г и съвсем с набора, ОБАЧЕ........места ВЕЧЕ няма даима.
А това ОДЗ е от малкото ОДЗ-та в които има шанс да бъдат приети изобщо деца, които не са посещавали яслените групи към съответното ОДЗ..
Те би трябвало да поемат децата от прилежащата детска ясла (точно срещу въпросното ОДЗ има самостоятелна детска ясла към МЗ)и от години има такава практика..
Та...сега ще има деца от въпросната ясла, които няма да бъдат приети, понеже вече нищо не е същото, а също така, ще има деца от набор 2006, които са родени след заветната дата 31 май и също няма да се класират...
...
И..дали директорката го е решила, г-н Джонев или някой общинар, е абсолютно все едно..Все пак, от всички изброени, най-малко вярвам,че е възможно тази недомислица да е дело на директорката , понеже тя все пак е най-опитния измежду тях в материята и на нея най-добре й е ясно,че развитието на децата - интелектуално, физическо и емоционално, не зависи от рожденната дата, а от много други фактори..И може дете, родено на 31 декември, да има повече умения и т.н нужни за детска градина от дете, родено на 1 януари същата година..Да не говорим за по-малки разлики...

# 829
....ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ!!!!!....... ТРЯБВА ДА БЯГАМЕ ДАЛЕЧ ОТ ТАЗИ "ДЪРЖАВА"
Значи 1. Да не сте раждали
           2.Да не е в края на годината
           3.Защо именно в тази държава искате децата ни да растат???!!!

Знаех си, че не трябва да раждам ноември. Поне още 2 месеца да бях устискала......  Sick

Абе, не знам за държавата, но за града-столица с "най-заинтересования" и "добър" кмет ...

Все повече се замислям - това е абсолютно сериозно: дайте да се организираме! Това на нищо не прилича: вече е почти края на годината, а няма абсолютно никаква яснота за абсолютно нищо! Да пишем на 2-3 медии, да си вземем децата и да застанем пред СО. Честно, заради всичката простотия и мълчание съм готова да причиня това на детето си! Няма нищо да говорим, защото явно, че за Фандъкова и сие, това което казваме няма стойност! Може би са ни забравили! Да си спомнят за децата ни и за нас, който им плащаме данъци и очакват да отидем и да гласуваме!

ХАЙДЕ
КОГА????????

Предлагам да е в работен ден, за да ни чуе и види някой.... До Нова година почти не останаха такива..
И в почивен може, но предполагам,че много народ ще се запъти към провинцията и ще сме още по-малко..
Бих предложила утре, но е твърде скоро..
Може и в първите работни дни на Новата година..
Предлагам да започнем да се организирваме от сега, че...като знам колко е сложно.. newsm78...Давайте предложения и..като уточним нещо да го популяризираме ..
Сайта на бг. мама е от най-посещаваните, смятам,че има шанс да се съберем не малко родители..
Смятам също,че могат и бабаи и дядовци да ни подкрепят..защото това са децата на целия град..

# 830
Отворете си темичка, ако искате да обсъждате протест  Peace

# 831
Ми то освен протест друго не остана.Аз съм ЗА с две ръце, и без това ми писна от абсурдите в тая държава.Както се очертава, след Нова година доста протести се оформят, освен и ние да се съберем Hug

# 832
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ако питате мен, не "и ние", а всички браншове и групировки заедно, обединено...
Коледна фея , интересна анкета си пуснала...

# 833
МММдааа наистина интересна, аз гласувах с "да"  smile3506 и хич не ме е срам! Неприятното обаче е , че бих искала да видя процентите на гласувалите...но... нещо не виждам, някакъв бъг ли е?

Мисля обаче , че е нужно да се уточни, че не става въпрос за частно ДЗ все пак...

# 834
  • София
Момичета, чета, чета и все повече недоумявам. Моля, поправете ме ако греша!
Детето ми е родено през декември 2006 (голяма грешка, както разбирам Shocked) За детска градина можем да кандидатстваме през 2009, защото тогава то реално ще навърши 3 годинки. Кандидатурата му обаче ще се активира през декември, когато всички места ще са заети. И какво ще стане?? Не ми е ясна тази работа, какво трябва да направя Thinking
Само чрез системата ли стават нещата, защото дочувам в нашия квартал, че майките си говорят директно с директорките на ДГ?!

# 835
  • София
Правилно си разбрала! В резултат на решението кандидатурите да се активират при навършване на 3г., а не в началото на годината за целия набор, излиза, че всички деца, родени след края на май 2006 г., остават извън кандидатстването.

# 836
  • нейде там, където ....
Е, тогава значи, все пак ще приемат 50 деца в повече, набор 2006, които иначе биха стояли също на опашката за малкото незапълнени от яслата места в това ОДЗ.
Да, бе...нещо такова ЗНАЧИ...ОБАЧЕ, знаи също така,че тия 50 деца, биха могли да са от целия набор 2006, а не само от избрана извадка от него..(т.е. по-малко от половината)
Верно,че за децата родени до края на май, шансовете ТАКА стават по-големи да се класират, ПРЕДИ ДА ПОЧНЕ РЕДНЕТО ПО ОПАШКИТЕ ЗА ЦЕЛИЯ НАБОР 2006, и после ПАК да се наредят..(колкото са останали от тях)..за оставашите места..
Аз много се радвам за тия деца.
...........
Ако не бяха тези две групи (извънредни някак си направени посред учебната година), то за първа група наесен, приетите в тях 50 деца биха били на опашката, ЗАЕДНО с другите, родени 2006, за освобождаващите се от предучилищната и незапълнени от яслените групи места. Вместо 10 или 20 деца, би трябвало да приемат 60 или 70 от набора ... не е най-доброто, но е по-добре от нищо. Родените след 31.05. следва да са в друга група, сформирана есента. Не защото те изостават с нещо, просто по този начин ще може да се приемат повече деца от инфаркния 2006-ти набор.  Peace
За предварителното кандидатстване, би трябвало след някаква (незнайно как и от кого) определена  дата, всички съществуващи кандидатури да се преместят към следваща възрастова група. Например 1-ва група, става втора, втора - трета и т. н. Тогава е логично да станат активни (ако не са) всички кандидатури за съответния набор. Предварителните кандидатури биха имали смисъл, само за деца, които биха искали и могат да ходят в оДЗ с предния набор. Поне аз така си помислих при въвеждането му. Thinking
Макар всички да виждаме, че логиката не е най-силната страна на хората от общината  Confused

# 837
  • Sofia
Отдавна не бях чела, но това, че детето трябва да навърши 3 години и едва тогава да се включи в листата на чакащите - направо ме застреля и уби и последната надежда да запиша детето в ДГ. Абсолютно несправедливо според мен - не се дава равен шанс за кандидатстване и по-точно, на родените след 31.05 не се дава никакъв шанс.
Какво излиза в крайна сметка - ще трябва ли да се разведа, да напусна работа за един месец и да започна като хигенист в сферата на Просветата, за да може евентуално, детето ми има минимален шанс да ходи в държавна детска градина, независимо че си плащам редовно данъците???
Пълно безумие!!!

# 838
Момичета, днес говорих с директорката на въпросното ОДЗ, което в момента приема деца набор 2006 родени до 31 май 2006г..    според нея, това, което се сформира няма да е първа група а група ВАРИАНТ, тъй като в нея ще има деца ПОД навършени 3години, така, че...реално, въпросните деца от набор 2006г, ще са в първа група ЕДВА НА 1  СЕПТЕМВРИ 2009г. Въпросната директорка не успя да ми обясни, ЗАЩО ТОГАВА, моето дете, което на 1. септември 2009г ще е на 3г и 2 месеца НЯМА ДА БЪДЕ ВКЛЮЧЕНО В КЛАСАЦИЯТА!!!
Само за сведение, в момента се приемат деца, които са кандидатствали много по-късно от моето дете..САМО защото са имали късмета да се родят преди 31. май 2006г!!!!!!!!!!!!!
Чувствам се като пълен идиот..

# 839
  • нейде там, където ....
А каза ли какво ще правят госпожите след първи септември? Тези, които сега ще се занимават с децата и другите, които сега са с подготвителната група?
Не може това да са единствените деца първа група. А какво ще прави с децата, които са в яслените групи, родени след 31.05.2006? Трябва да има поне още една първа, освен тези две, септември 2009. Която иначе би била и единствена, с много малко свободни места. Вариант не означава непременно есента отново да са първа група, а само, че има по-малки на години деца.
Ще следя какво ще стане там, меко казано, с голям интерес.

Общи условия

Активация на акаунт