Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 428
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 840
Е, тогава значи, все пак ще приемат 50 деца в повече, набор 2006, които иначе биха стояли също на опашката за малкото незапълнени от яслата места в това ОДЗ.
Да, бе...нещо такова ЗНАЧИ...ОБАЧЕ, знаи също така,че тия 50 деца, биха могли да са от целия набор 2006, а не само от избрана извадка от него..(т.е. по-малко от половината)
Верно,че за децата родени до края на май, шансовете ТАКА стават по-големи да се класират, ПРЕДИ ДА ПОЧНЕ РЕДНЕТО ПО ОПАШКИТЕ ЗА ЦЕЛИЯ НАБОР 2006, и после ПАК да се наредят..(колкото са останали от тях)..за оставашите места..
Аз много се радвам за тия деца.
...........
Ако не бяха тези две групи (извънредни някак си направени посред учебната година), то за първа група наесен, приетите в тях 50 деца биха били на опашката, ЗАЕДНО с другите, родени 2006, за освобождаващите се от предучилищната и незапълнени от яслените групи места. Вместо 10 или 20 деца, би трябвало да приемат 60 или 70 от набора ... не е най-доброто, но е по-добре от нищо. Родените след 31.05. следва да са в друга група, сформирана есента. Не защото те изостават с нещо, просто по този начин ще може да се приемат повече деца от инфаркния 2006-ти набор.  Peace
За предварителното кандидатстване, би трябвало след някаква (незнайно как и от кого) определена  дата, всички съществуващи кандидатури да се преместят към следваща възрастова група. Например 1-ва група, става втора, втора - трета и т. н. Тогава е логично да станат активни (ако не са) всички кандидатури за съответния набор. Предварителните кандидатури биха имали смисъл, само за деца, които биха искали и могат да ходят в оДЗ с предния набор. Поне аз така си помислих при въвеждането му. Thinking
Макар всички да виждаме, че логиката не е най-силната страна на хората от общината  Confused

Абе девойко, мила, аз ли не мога да обяснявам, или пък не успявам да ти разбера логиката??????
Какви 50 деца повече приети, какви 5лв!!!!!??????
Става дума, че в момента се приемат деца, които са под номер 250 в списъка на чакащите, а моято дете, което е около номер 100, дори не кандидатства..
И как точно се увеличава шанса му за наесен, когато, въпросните деца са го "изпреварили" на опашката?
А след това, моето дете, ще кандидатства по новия регламент, който дори не е ясен още и може би ще си го "джуркат" на лотариен принцип (ако има късмета да е с равен брой точки и то такъв, който е "наред" за джуркане...
Пълно безумие е това, ако питаш мен!
Може и да не му е голям шанса да бъде приет в 50 бр , като е на опашката около 100 номер, но поне има НЯКАКЪВ шанс..
А сега, като приемат 10 деца преди него на опашката и 40 деца след него...КОГА ще му дойде реда??????
..
Ей такива едни "прости" въпроси си задавам..
А иначе...ако тия 2 групи се "отворят" септември, както би трябвало и както директорката днес ме увери, че ще се случи (понеже сега февруари месец ще се сформират въпросните групи, но ще са групи ВАРИАНТ , т.е такива които са нито яслени, нито градински и в тях ще има деца на 3+ и на 3- години..
Добре де...Какво му е на моето, като е 40 дни след 31 май родено ????? И като септември, когато грушата ще е вече градинска (т.е. ще попада под изискването ВСИЧКИ деца да са навършили 3г) той ще е навършил тия години,че и отгоре??
И...ако е така, както се опитват да ни убедят от системата, че не е редно ненавършилите 3г деца да кандидатстват за 1 ргупа, то...що за недомислен е бил тазгодишния регламент, когато със сигурност има не едно и не две класирани деца за 1 група , които нямат навършени 3 години ?????? (визирам всички, родени ноември и декември..)
Изобщо...
Мисля,че съм в параграф 22... в самия него.. По-идиотски обяснения не съм чувала в живота си.. И аз, дето съм математик от както се помня, не успявам да открия логиката.. Sad

# 841
А каза ли какво ще правят госпожите след първи септември? Тези, които сега ще се занимават с децата и другите, които сега са с подготвителната група?
Не може това да са единствените деца първа група. А какво ще прави с децата, които са в яслените групи, родени след 31.05.2006? Трябва да има поне още една първа, освен тези две, септември 2009. Която иначе би била и единствена, с много малко свободни места. Вариант не означава непременно есента отново да са първа група, а само, че има по-малки на години деца.
Ще следя какво ще стане там, меко казано, с голям интерес.

КАза, ДА..
Септември, ще има още една първа група (т.е. общо 3 първи групи).
В третата първа група, ще се преместят децата от набор 2006, които в момента са втора яслена група.
Директорката много гордо ми обясни,че във въпроснаото ОДЗ децата от набор 2006 са си в отделна яслена група, а тия от 2007 са в първа яслена група..
И..сега, ще се открият 2 групи вариант, които през септември ще си се прехвърлят заедно с госпожите като първи групи, а ясленчетата, ще са също в първа група..
Т.е, кавото и да ни обяснява г-н Джонев и въпросната СИТЕМА, в момента РЕАЛНО се отркиват 2 нови ЯСЛЕНИ ГРУПИ за набор 2006, НО, вместо с медицински персонал са с педагогически и ...за това се водят ВАРИАНТ.
Всичко това - ПРЕКРАСНО..Само не е ясно ЗАЩО децата, родени в останалата част от годината нямат равни права с тези, родени до 31 май..
Лично за мен това е абсолютна дискриминация по рожденна дата!!!!!
Някой д ами обясни с какво родените по-рано са по-заслужили от родените по-късно през годината.

# 842
  • гр.София
 Щурчо,ти все още имаш енергия да се ядосваш Simple Smile

Не помниш ли,в началото на годината колко малко свободни места се обявиха за 1-ва група в ОДЗ-тата?!
 Също така се оказа,че в яслените групи вече има записани деца от 2007 набор ( родени  в първата половина на годината. 2006 -ти набор-същата работа. Ако дъщеря ми беше родена в началото на 2006-та,сигурно щях да съм я записала на градина и щях да избегна датата 4 февруари. )
  Е,сега картинката ще се повтори.

# 843
Щурчо,ти все още имаш енергия да се ядосваш Simple Smile

Не помниш ли,в началото на годината колко малко свободни места се обявиха за 1-ва група в ОДЗ-тата?!
 Също така се оказа,че в яслените групи вече има записани деца от 2007 набор ( родени най-вече в първата половина на годината. Така си мисля.)
 Всичко това-преди великото кандидатстване през февруари.
 Е,сега нещата ще са същите.

Ндам...само,че...съвсем "прозрачно", узаконено от системата и..под вещото и мъдро управленско решение на г-н Джонев ...
И аз се чудя..що ли вярвам в чудеса..
Ама..наближава Коледа..все ми се иска нещата да са малко по-справедливи, малко по-истински и малко по-човешки..
Или просто съм си идеалист..
Гледам..на изчезване сме тази порода.. Sad

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 23:53 от *щурчо*

# 844
  • София
Не съм сигурна, че през следващата година ще е същото като тази, защото ако това, което са решили, стане факт, то децата, родени през по-голямата част от годината, изобщо няма да бъдат допуснати до кандидатстване. Какво мислят да правят с тези деца не знам, ако някой има идея....... newsm78

# 845
  • нейде там, където ....
По-скоро не можеш да ми разбереш логиката, защото най-вероятно се чувстваш ощетена, че сред 50-те приети много малко са на опашката пред вас и не увеличават шансовете ви за единствената първа група есента във въпросното ОДЗ. И аз твоята. newsm78
Ако не бяха тези две групи, наесен в това ОДЗ щеше да има само една първа група. Така ще са три. Намерили са място и персонал за градински групи - такива са направили. Сега, а не септември. Положителното е че 50 деца повече от набор 2006-та ще ходят на градина. Дори да има родители, които ще запишат децата от нямане на други варианти, часто от тях или ще се преместят на друго място или ще са втора група, каквото и да казва сега директорката.
На фона на всички останали недомислици - като например абсолютната неяснота за начина на прием следващата година - се дърляме "Защо от Общината са допуснали 50 деца да ходят няколко месеца повече на градина от другите, вместо и те да си стоят у дома през това време?". Извинявай, щурчо, но точно така ми звучи. Има закони и наредби, които не позволяват по-малки деца да се записват в първа градинска група, била тя и вариант.  Peace
За съжаление, точно за набор 2006 има най-големи пропуски и нещата се решават "на парче". Не е най-доброто, но всяка ново прието дете е крачка напред.  Peace
Не виждам смисъл да се отделя толкова време на една единствена детска градина. Бих казала, "До тук - добре, а за другите деца, господа от общината, какво ще направите?", вместо да оплювам макар и малкото направено.  Confused
Както казах, ще следя какво става в градината, защото ми е интересно как ще продължи нататък групата вариант - синът ми е бил в такава от първа до предучилищна група, без да повтаря. Както следя и какво ще направят от общината за да има все по-малко деца извън детските градини, които биха искали да са там.  Peace Hug

# 846
Аз се опитвам да запиша дъщеря си в градината до нас, но ми казват, че няма места. А Дестката градина е точно срещу балкона ми, не разбирам защо трябва да търся другаде. Какво да направя?

# 847
  • София
Аз се опитвам да запиша дъщеря си в градината до нас, но ми казват, че няма места. А Дестката градина е точно срещу балкона ми, не разбирам защо трябва да търся другаде. Какво да направя?

Да кандидатстваш през интернет системата на Общината и да чакаш като всички останали изстрадали майки тук  Confused !
За съжаление, положението никак не е розово! Дори вече не ми се коментира в тази тема! Явно всички сме "отсвирени" и от Сирма ще си правят каквото те си решат  Tired ! И на мен най-удобна ми е градината, която се намира през една пряка от вкъщи, но от пролетта си седим на №77 от чакащите! Да не добавям и фактът, че съм имала неблагоразумието да родя през септември, така че шанс ще имаме едва през 2010г.  Crossing Arms ooooh! !

# 848
  • София
Lovi - татко.
Пожелавам на всички пишещи и четящи темата , весело изкарване на празниците.

# 849
Lovi - татко.
Пожелавам на всички пишещи и четящи темата , весело изкарване на празниците.

И да не забравите към късметите на новогодишната баница да добавите "Прием в детска градина"!  Joy Може и да донесе късмет  hahaha

# 850
Весела Коледа на всички, пожелавам много здраве и усмивки!

Аз веднъж или два пъти вметнах във форума какво стана в нашата градина. ЦДГ. Ние влезнахме първа група през системата. Вместо 25 деца имаме 32. Леглата ни са 24. Вместо по 5 кв. м. на дете се падат 3 кв.м. Директорката е вкарала деца - две, поне аз за толкова знам - със заявено предимство брат/сестра, което не отговаря на истината! За други се знае колко пари е взела.
На кратко, предимствата увеличават възможностите за корупция!!!!!!!!
Само не ми казвайте, че не познавате 100% здрави хора със 70% инвалидност.
Като пишете регламента, внимавайте в полза на кого го пишете!
Спонсорството, дадено от тези 7 деца не е в ДГ!

# 851
  • Sofia

Да кандидатстваш през интернет системата на Общината и да чакаш като всички останали изстрадали майки тук  Confused !
За съжаление, положението никак не е розово! Дори вече не ми се коментира в тази тема! Явно всички сме "отсвирени" и от Сирма ще си правят каквото те си решат  Tired ! И на мен най-удобна ми е градината, която се намира през една пряка от вкъщи, но от пролетта си седим на №77 от чакащите! Да не добавям и фактът, че съм имала неблагоразумието да родя през септември, така че шанс ще имаме едва през 2010г.  Crossing Arms ooooh! !

Кали Мей, защо се надяваш, че 2010 ще приемат детето ти в ДГ??? Mr. Green Mr. Green Mr. GreenПо логиката на тази система на 31.05. 2010 година,  детето ти няма да е навършило 4 години, така че няма да му се активира кандидатурата за 2-ра група. Добре дошла в отбора на "безнадежно чакащите деца"!!!! И моето августинче няма да има шанса да се запише в софийска детска градина! Cry
Весела коледа!!!!!

# 852
  • София
Точно така! А и да може да кандидатства за втора група, няма да има места!

Честита Коледа на всички! Да са живи и здрави децата ни, а и ние, за да им се радваме и да се борим за тях!  santa2

# 853
  • София
Честита Коледа на всички  Hug  Close-mas: !!!

Eliona, права си! За отделните групи в ДГ изобщо не бях помислила  ooooh! !
Върхът просто Confused ! Подобен критерий на системата е меко казано дескриминационен, след като изобщо не дава шанс на нито едно дете, родено след края на май, независимо коя година. Перфектно са го измислили - отстраняване на половината кандидати само чрез едно единствено условие!

# 854
  • Sofia
А ако сложат крайния срок за записване на 31-ви януари, даже ще останат свободни места в градините и проблемът ще е решен Joy Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт