Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 465
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 855
 Към jd:    "Бих казала, "До тук - добре, а за другите деца, господа от общината, какво ще направите?", вместо да оплювам макар и малкото направено. " 
И какво е направено според Вас? Официални дискриминационни мерки към половината деца /родени второто полугодие/? Това ли е "До тук -добре?" Нека не гледаме нещата само доколкото решават личните ни проблеми, а малко по-безпристрастно, доколкото е възможно. Не може да се радваме на няколко новооткрити места, при положение че цялата система е несправедлива. Както някой вече бе писал, да бяха казали по-рано този регламент, че да раждаме в началото на годината, вместо в края и, да живеем без брак и т.н. и т.н. Да не говорим, че както вече всеки е разбрал от близки и познати,  корупция пак има.  И не на последно място, изобщо не ми е ясно, как така от фирма, наета за изработка и поддръжка на софтуер се се определя новия реглаемент и се дават отговори на въпроси, които според мен би трябвало да са от компетентността само на общината  ?
Весели празници и успех на всички, в търсенето на  решение за отглеждане на наследниците!

# 856
  • Sofia
От къде мога да видя предварителните критерии за прием на децата в детски градини на територията на гр. София?

# 857
  • нейде там, където ....
До тук - добре, в случая се отнася за новите 50 места за софийските деца. Знам, че много повече има все още навън. Може да е капка, но е по-добре от нищо. За всичко останало - относно самата система, регламент и т. н. - също смятам, че нещата са недомислени, правени не и на парче, а вече може и да не си спомнят защо е измислено. Но няма да се върнат назад и да кажат "Мили майки, сгрешихме!" Ще се опитват да замажат положението и да забравят обещанието да няма деца извън градините. До тук - добре, хайде да видим какво ще направят и за другите деца, родени след 31.05.2006. Да не си мислят, че нещата ще останат така и родителите ще се примирят с огромния недостиг на места! Като са казали "А", искам да чуя и  цялата азбука, т. е. решение и за другите деца. И ще продължавам да следя какво се прави по въпроса. И ще продължавам да задавам въпроси към господин Джонев и госпожа Фъндъкова и техните екипи, надявайки се на някаква промяна за по-добро на всички деца, не само на моето.

# 858
моля някой да ми помогне със следното - влязох да направя профил на детето, избрах и десет градини. на екрана обаче виждам само 8, като са в ред обратен на този на избиране, т.е. последната избрана е първа. това може да сменя със стрелките, но къде са всичките градини, които избрах? нещо се почувствах глупава...
И на мен ми е странно защо първото ми желание за съответната градина излиза като последно.Трябва ли обезателно да използвам стрелките,за да коригирам желанията си-т.е. първото желание като номер  да си остане първо...
Не знам дали се разбра какво всъщност искам да попитам ooooh!,за което се извинявам  bouquet

# 859
  • София
моля някой да ми помогне със следното - влязох да направя профил на детето, избрах и десет градини. на екрана обаче виждам само 8, като са в ред обратен на този на избиране, т.е. последната избрана е първа. това може да сменя със стрелките, но къде са всичките градини, които избрах? нещо се почувствах глупава...
И на мен ми е странно защо първото ми желание за съответната градина излиза като последно.Трябва ли обезателно да използвам стрелките,за да коригирам желанията си-т.е. първото желание като номер  да си остане първо...
Не знам дали се разбра какво всъщност искам да попитам ooooh!,за което се извинявам  bouquet

Да. За да можеш да подреждаш и разместваш както прецениш. Peace

# 860
  • гр.София
От къде мога да видя предварителните критерии за прием на децата в детски градини на територията на гр. София?
Елиона,виж протокола (към края му) от работната среща през юли.http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=11 Само са предложени и обсъждани,но не и приети тези критерии. К`во ще измислят-пълна загадка.

# 861
  • Върху лъчите на Слънцето.
Да не си мислят, че нещата ще останат така ...
Те не си мислят, те го знаят и са убедени в това! Защото имаше теми за протести, имаше приказки и мераци... но само толкова. Докато сме толкова безхаберни, проблем няма да има и решение няма да има.

# 862
  • София
Ако е регламентирано законово - да, бих платила.

# 863
  • София
До тук - добре, в случая се отнася за новите 50 места за софийските деца. Знам, че много повече има все още навън. Може да е капка, но е по-добре от нищо. За всичко останало - относно самата система, регламент и т. н. - също смятам, че нещата са недомислени, правени не и на парче, а вече може и да не си спомнят защо е измислено. Но няма да се върнат назад и да кажат "Мили майки, сгрешихме!" Ще се опитват да замажат положението и да забравят обещанието да няма деца извън градините. До тук - добре, хайде да видим какво ще направят и за другите деца, родени след 31.05.2006. Да не си мислят, че нещата ще останат така и родителите ще се примирят с огромния недостиг на места! Като са казали "А", искам да чуя и  цялата азбука, т. е. решение и за другите деца. И ще продължавам да следя какво се прави по въпроса. И ще продължавам да задавам въпроси към господин Джонев и госпожа Фъндъкова и техните екипи, надявайки се на някаква промяна за по-добро на всички деца, не само на моето.

newsm10

# 864
  • София - Дианабад

Ако не бяха тези две групи, наесен в това ОДЗ щеше да има само една първа група. Така ще са три. Както казах, ще следя какво става в градината, защото ми е интересно как ще продължи нататък групата вариант - синът ми е бил в такава от първа до предучилищна група, без да повтаря. Както следя и какво ще направят от общината за да има все по-малко деца извън детските градини, които биха искали да са там.  Peace Hug

Така или иначе наесен ще има три първи групи. Само че като ги отварят сега, дават шанс само и единствено на родените в първите 5 месеца на годината да се класират за градина, а ние... да се спасяваме както можем. След толкова чакане да се разкрият новите групи, след надеждата, че сме кандидатствали сред първите, вече нямам вяра в системата, в подреждането на опашката и в абсолютно нищо.

А иначе - Весела Коледа на всички!

# 865
Persia,благодаря за отговора.

bouquet

# 866
  • София
момичета, извинявам се, ако въпросът ми ви се струва глупав, но искам да ви попитам, на каква точно възраст тръгват децата на градина? Аз мислех януари да подам документи за дъщеря ми, но септември ще е на 2г и 6м. Дали ще я приемат? Защото става на 3 през февруари, а това значи, че трябва да тръгне на градина по средата на учебната година. Или пък е по-добре да изчакам до следващия септември, за да е на 3г и 6м?

# 867
  • София
момичета, извинявам се, ако въпросът ми ви се струва глупав, но искам да ви попитам, на каква точно възраст тръгват децата на градина? Аз мислех януари да подам документи за дъщеря ми, но септември ще е на 2г и 6м. Дали ще я приемат? Защото става на 3 през февруари, а това значи, че трябва да тръгне на градина по средата на учебната година. Или пък е по-добре да изчакам до следващия септември, за да е на 3г и 6м?
Ти си подай документите сега / днес, утре като видиш поста/. Системата сама ще ти активира кандидатурите "когато прецени" / при навършване на необходимата възраст ако не е навършена към датата на заявката/. А дали ще бъдете класирани - след лотарията. Ако ви изтеглят ще сте от малкото щастливци доредили се до лукса да посещавате детско държавно заведение.

# 868
    Януари си подай молба, на място в самостоятелни ясли, досега беше подаването на първия работен ден.Вече няма и кого да питаш по телефона , защото почиват.Най-добре е да чакаш към 5-6ч.още пред сградата, а още по-добре цяла нощ в автомобил.Бъди готова да ти повтарят , че детето ще е голямо за ясла септември , защото ще е на 2г и 6м., не могат да не ти приемат документите.И чакаш да закачат списък на вратата на яслата някъде началото на юни, винаги можеш да се откажеш после от мястото, има резерви , които чакат.Това се прави за всеки случай, защото не се знае какъв ще Ви е късмета през системата.
    А през системата можеш да регистрираш детето веднага и да направиш кандидатури за Ясла 1 -набор 2007г. само в ОДЗ-тата, а за  1-ва група на ЦДГ си направи "предварителни  кандидатури" и започваш да чакаш, първо да публикуват новия регламент след края на февруари, после чакаш "първо класиране", началото на юни и т.н. класирания без край......
    Детето ти е от "родените в началото на годината" и до момента тези деца вървяха с набора си , т. е. на 3г. и 6. месеца, в 1-ва група, а как ще е в новия регламент, даже и съчиняващите го , не могат да ти отговорят.

# 869
Нямам какво да добавя след Анаид. Само да кажа на всички че явно е по- добре да се застраховаш и да кандидатстваш навсякъде, където може- самостоятелни ясли, предварително кандидатстване и т.н., защото не се знае какво остава, какво се променя, но нека сме подготвени. Весели празници!

Общи условия

Активация на акаунт