Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 443
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 870
  • гр.София
Нямам какво да добавя след Анаид. Само да кажа на всички че явно е по- добре да се застраховаш и да кандидатстваш навсякъде, където може- самостоятелни ясли, предварително кандидатстване и т.н., защото не се знае какво остава, какво се променя, но нека сме подготвени. Весели празници!
Само да добавя,че по сега действащия регламент детето й през септември може да бъде прието само във 2-ра яслена група в ОДЗ,т.к то няма да навърши 3 години през 2009г. Значи не може да участва в предварително кандидатстване за 1-ва група.   
Весели празници и от мен!                              

Последна редакция: сб, 27 дек 2008, 13:12 от blanc

# 871
За предварителното може, то не е активно в момента, става активно при навършване на възрастта (поне такава му е идеята мисля).

# 872
  • София
Persia, Анаид, Коледна фея, blanc, много ви благодаря за отговорите   bouquet
Изобщо не бях наясно, че така стоят нещата. Ние сме против яслите и искаме само на градина да ходи. Щом е такъв регламента, ще я задържа още една година и ще си я гледам. И без това няма да тръгвам сега на работа, защото чакаме второ дете.
Весели празници на всички!

# 873

Нямам какво да добавя след Анаид. Само да кажа на всички че явно е по- добре да се застраховаш и да кандидатстваш навсякъде, където може- самостоятелни ясли, предварително кандидатстване и т.н., защото не се знае какво остава, какво се променя, но нека сме подготвени. Весели празници!
               Коледна фея ,не си права ,че това са единствените възможности  Laughing Има и друга  Laughing
постъпваш на работа в съответното ДЗ/има достатъчно места/ и детето ти го приемат! Laughing Както направиха някои /знам със сигурност поне за един и то от яростно защитаващите идеята за прозрачен прием/  Mr. Green
               jd  , да ме извиняваш ,че е "велико" постижение приема на още 50 деца в коментираната градина.Ако приема беше извършен  по реда на чакащите щях да съм съгласна,но меко казано обясненията на директорката за наредби и тинтири минтири хич не ми допада.ДО СЕГА винаги е писало във всички наредби ,че децата се приемат на 3-год.възраст в ДГ и ВИНАГИ Е ПРИЕМАН НАБОР без значение месеца на раждане и мога да те уверя,че проблем никога не е имало с родените във второ полугодие.
              По мое мнение вместо да се постигне нещо системата се изроди  в чудовищни и необясними измислици и глупости и то от най-чист вид.
              Вижте опита на варненци.В крайна сметка отпаднаха глупавите изисквания и на финала остана  ВХОДЯЩИЯ НОМЕР.Така всеки има шанс,а и доста по-лесно се проследява приема.
              Весели празници ви желая и да са живи и здрави дечицата ви,а и вие се заредете с търпение и спокойствие!

# 874
  • гр.София
За предварителното може, то не е активно в момента, става активно при навършване на възрастта (поне такава му е идеята мисля).

Права си, а аз бях убедена в обратното.
 Сега пробвах с племенника ми,който е 2007 набор-може да кандидатства предварително за 1 група в ЦДГ.

Дидиа,вярно ли,за Варна?! Отивам да чета...

# 875
                 Ами аз гледах изявление на варненския кмет по Тв-то.Мисля ,че беше по ББТ.Само се притесняват електронната им система да не блокира и дадоха пример със....София.А темата не съм имала време да чета. Peace

# 876
Еми да.Колкото повече критерии и усложнения-толкова по-зле става.Един входящ номер е напълно достатъчен.НАли номера беше да се пренесе опашката от пред градината у дома.Да е просто витруална.Еххх, като се връщам година и кусур назад-тръпки ме побиват.
При качествено свършена работа варненци не би следвало да имат проблем.Аз лично Знаех, че едва ли ще имам достъп до системата.Узнах го с един телефонен разговор вечерта преди старта.

# 877
Това е адски глупаво.
Искаш да кажеш,че детето ми, което е родено декември 2006- та година трябва да изчака 2010- набор, за да влезе направо във втора група???? Shocked
До кого да пиша възмутено съобщение затова?
Какво стана с "влиза с набора си"?
Значи децата от второто полугодие ще за прецакани винаги- и за детска градина, и за училище, така ли???

# 878
Това е адски глупаво.
Искаш да кажеш,че детето ми, което е родено декември 2006- та година трябва да изчака 2010- набор, за да влезе направо във втора група???? Shocked
До кого да пиша възмутено съобщение затова?
Значи децата от второто полугодие ще за прецакани винаги- и за детска градина, и за училище, така ли???
Така излиза....глупаво е, недомислица е, но трябва да има гласност, а не само тук да си говорим.
Пиши им....въпреки, че имаше вече мами, дето писаха и нищо....но не трябва да оставяме така нещата.....

# 879
Здравейте момичета,
съжалявам че се включвам само за да задам въпрос. Вчера или онзи ден във вестник Труд са публикували нова наредба за прием в детските градини. За съжаление не мога да намеря този брой и не знам дали е така чакания официален документ или са само журналистически интерпретации. Ако имате някаво инфо моля споделете.

# 880
Здравейте момичета,
съжалявам че се включвам само за да задам въпрос. Вчера или онзи ден във вестник Труд са публикували нова наредба за прием в детските градини. За съжаление не мога да намеря този брой и не знам дали е така чакания официален документ или са само журналистически интерпретации. Ако имате някаво инфо моля споделете.
Сигурно за тази статия говориш:
http://www.trud.bg/Default.asp?statid=95766&rubr=0&izd=2 … id=28&iy=2008

# 881
 “Първо ще направим симулации и тогава ще преценим кой метод да използваме”, заяви зам.-кметицата."

Да бе...
Искам само да кажа, че ако квотния принцип не сработи и има много недоволни, от община и фирма ще кажат, че родителите така са искали да е-така са го направили...

# 882
  • София
Амели, не искам да те разочаровам, но ако се окаже официално вярна версията за активиране на кандидатурата към момента на навършване на възрастта, ще ви хване същата тази въртележка и 2010 година и шансовете пак са никакви. Криси е роден на 26ти юни и така като гледам и ние няма да имаме никакъв шанс. Това е една от най-изумителните простотии на тази кампания за кандидатстване в дг! Лошото е, че няма да си останем само с тази! Сигурна съм, че ще има още "изненади". А също и не забравяй, че ако кандидатствате за 1ва група в одз и си решила като нас да не кандидатствате за яслена група тази година, че да пазите номер за догодина за градина... шансовете са все така... никакви, като при нас. Разбира се остава и вероятността да излязат с напълно нова справедлива стратегия за кандидатстване Grinning Grinning Grinning

# 883
  • София
Амели, както по-горе коментирахме, не мисля, че имаме шанс и за втора група, защото групите тогава ще са пълни и места пак няма да има. Аз писах няколко пъти във формата за обратна връзка и нищо. До момента обаче не съм открила къде другаде мога да звъня или да пиша. При всички случаи не трябва да оставяме да  решат проблема с липсващите места, оставяйки родените след 31.05. деца без възможност за кандидатстване.

# 884
Не съм от София, но считам, че е абсурдно да се прави каквато и да е селекция на децата (в който и да е град).Общината е ДЛЪЖНА да осигури място за всяко дете, чиито родители имат адресна регистрация и нямат задължения към общината.
Това е право на всички нас като данъкоплатци.
Приемам , че би трябвало семействата с по-ниски доходи да имат облекчение на месечната такса или други облекчение.
Но общината НЯМА право да определя кои деца са по "достойни" да посещават детска градина....

Напълно съм съгласен!!! Не се класирахме за ясла -> ЧДГ....Утре общината може да каже, че няма места в училищата...да пращам детето на частно улилище ли?!?

А защо не плащаме общинския данък също с лотария. Който извади "късмет" плаща - другите не плащат.

Общи условия

Активация на акаунт