Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 754
  • 696
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна.....
Преди време, ви запознах накратко с моята история. От седмица ходя в чантата със заповед за незабавна защита.
Сега следва открито заседание с разпит на свидетели, та въпроса ми е кога да очаквам това заседание, като се има предвид, че е и отпускарски сезон?
Мога ли да прозова свиделетели с поглед в/у връзката ни, освен свидетелите на побоя, които ествствено няма да са в моя полза.
Има ли някаква вероятност да ми настанят детето в дом, докато тече това дело? Страх ме е, горката никога не се е делила от мен и ми се къса сърцето, като си помисля, в какво я въвлече баща й с неговите мании за собственост. Не ми се ще докато ние се съдим, тя да е далече от мен. Това е болка за една майка, която 9 месеца го е носила и после е раждала, тази връзка трудно се къса.

Съжалявам, но не мога да си спомня, какъв беше твоят случай. Припомни накратко, моля.

# 376
Извинявам се.
 Напуснах мъжа с когото живеехме на семейни начала. От тогава той не е спрял нито за миг да ме следи и заплашва. Бях писала, че дори ми беше нанесен побой, след което аз си извадих медицинско. Писах обяснения в полицията, от там ме пратиха в център "Надя", а те ме насочиха към техен адвокат. Като жертва на домашно насилие написахме искова молба до съда, след което пристигна заповед за незабавна защита по основание на чл 18 ал.1 и чл 5 ал.1 от ЗЗДН.

И от там слведва въпроса ми по горе.

Иначе заплахите са все, че ще ми почерни живота, ще ме прати в лудница, ще ми вземе детето. Дори започна да пише СМС на приятелката ми и то пак заплашителни.

Интересува ме оговора главно на тези два въпроса:
кога да очаквам това заседание, като се има предвид, че е и отпускарски сезон
и мога ли да призова свидетел с наблюдения в/у връзката ни, като се има предвид, че свидететлите на побоя са негови хора и са се наговорили, какво да говорят. С две думи изкарват мен агресивната.

# 377
  • Варна.....
princesa
Не мога да ти кажа, кога ще е първото заседание- това зависи от натовареността на конкретният съд.
А по повод на свидетелите- не е необходимо да са точно свидтели на побоя, още повече, щом са негови хора. Може да са свидетели и на състоянието ти непосредствено след това, както и такива, които могат да кажат нещо да отношенията ви - дали той е бил агресивен и преди този инцидент и т.н.
Приятелката ти, на която е изпращал заплашителни смс-и , също би могла да ти е свидетел, както и тя самата да пусне жалба в полицията.

# 378
Здравейте Пела!
Радвам се, че има хора като Вас да помагат и искрено се надявам да намерите малко време и за мен.
Не съм омъжена и имам 13 годишно дете, припознато от бащата.
Бащата е осъден на 70 лева месечна издръжка.Имам заведено изпълнително дело и вече две години все още не мога да получа нищо.Бащата не е платил нито една стотинка и няма имушество на  негово име, няма и сключен трудов договор. Има единствено ЕООД с 5000 капитал, което е пречка да бъде прехвърлена издръжката към Общината. Съдия-изпълнителя ми предложи да наложим запор на дяловете му т.е. на капитала на ЕООД, но това ме плаши т.к. ЕООД-то има задължения  към НАП за над 100000 лева.
Посъветвай ме? Какво следва ако направя запор на дяловете му? По новия семеен кодекс от 01.10.2009г. това изискване да няма ЕООД остава ли?
Опитах и чрез прокуратурата образуват в момента Наказателно дело и ще го осъдят на безвъзмезден труд, но от това, че той ще работи на държавата без пари аз не получавам нищо.
Получавам висока заплата само на книга т.к. плащам заеми, които бащата успя да ме излъже да изтегля на мое име. Така че и от социалните немога да получа нищо. Затова търся начин да си помогна с издръжката за детето. Затова те моля ако можеш да ми помогнеш?Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 09:37 от emali_vg

# 379
Във форума ме съветваха за наказателно произвдство. Имам заведено наказателно дело, но в крайна сметка аз отново няма да получа нищо. Бащата не се плаши и от затвор!

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 09:46 от emali_vg

# 380
Благодаря tais. Адвокатката ми, не ми обясни подробно тези неща и затова потърсих вашето мнение.
Радвам се, когато си помагаме. Много малко хора са запознати със системата и правата си. Наистина се радвам, че тук получаваме професионална помощ, макар и виртуално.

# 381
Имам следния въпрос: Възможно ли е да се заведе дело за бащинство, ако бащата е чужденец и живее в чужбина, а бебчо се ражда в България? Става въпрос за Белгия.

# 382
  • Варна.....
Имам следния въпрос: Възможно ли е да се заведе дело за бащинство, ако бащата е чужденец и живее в чужбина, а бебчо се ражда в България? Става въпрос за Белгия.
Да, може и чужденец да заведе дело за бащинство.

# 383
Здравейте Пела, преди няколо дни попитах как да се разведа с моя хубостник и Вие ми препоръчахте по взаимно съгласие.
Добре ама какви ще са последсвтията за него вса пак този човек от повече от 1 година има връзка с тази жена, а от 4 месеца се премести там и не е полагал никакви грижи за детето/той е на 6 години/, само когато има време за два часа най много.
На мен ми се иска да си понесе последствията, защото така или иначе след развода грижата му за детето каква ще е никаква.
Колко пъти ще има право да го вижда, мога ли да се боря за минимум виждания, този човек не заслужава да го вижда, а той живее с родителите на това момиче, аз не искам мойто дете да стъпва там при тези хора и така. Въобще аз като майка какви права имам. Защо бащите са така улеснени това не е правилно. Благодаря

# 384
Мила Пела здравей!  Hug
Ето на кратко моята история.
 С приятеля ми живеем на семейни начала, той е разведен и от брака си има момиче на 3г. Детето живее при майка си и баба си в друг град. Майката не полага грижи и често отсъства от страната ( за което имаме доказателства). Детето се гледа основно и само от бабата ( когато го вземем за повече дни То само си казва, че му  е мъчно за Баба ). Сега имаме доказателство, че майката ще отиде в Испания да учи за период от 2 години. Питам те Пела , Е ли  е възможно да заведем дело за права над това дете, след като майката липсва?
Там отношенията са доста сложни - бабата  е готова на всичко да задържи това дете , докато майката не се вълнува много от него. Явно двете си имат уговорка.... Последния път - миналото лято майката беше в Гърция на работа за 3 месеца- изпратихме проверка от "закрила на детето" на място  в жилището ( тогава течеше и бракоразводното дело) Бабата каза, че майката е безработна и от Бюрото по труда са и намерили тази работа  в Гърция ( което си е пълна глупост , чак  и самолетен билет да и платят  от бюрото по труда Sad((..) Както и да е .... Дали имаме шанс да получи таткото правата. ??? Praynig Пак ли да изпратим хора на проверка? как да процедираме???  Praynig
Благодаря ти Пела, че те има!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 385
Здравей, Пела! Благодаря ти за това, което правиш тук!
Искам да те помоля за консултация по следния проблем:
Омъжена съм за сириец и от брака ни имаме 2 момчета - на 8 и 16 години. Преди 5 години се върнах с тях в България и заживяхме тук. Всяко лято децата посещават баща си за по месец-два. Това е единствената помощ, която ни оказва, ако въобще може да се нарече така. Преди 2 години той се ожени за друга жена /в Сирия/ - техният закон позволява това. Сега те чакат дете. И тъй, като всъщност сама издържам децата си,  поисках от съпруга ми да ми даде развод, но той отказва категорично. Бракът е сключван в Сирия, но е регистриран и в България. Кажи ми какво мога да направя и мога ли да се разведа с него, след като той живее в Сирия и не помага по никакъв начин за отглеждането на децата?
Благодаря ти още веднъж!

# 386
И пак аз... Можели да се обжалва ограничителна заповед?

# 387
Мила Пела здравей!  Hug
 С приятеля ми живеем на семейни начала, той е разведен и от брака си има момиче на 3г. Детето живее при майка си и баба си в друг град. Майката не полага грижи и често отсъства от страната ( за което имаме доказателства). Детето се гледа основно и само от бабата ( когато го вземем за повече дни То само си казва, че му  е мъчно за Баба ). Сега имаме доказателство, че майката ще отиде в Испания да учи за период от 2 години. Питам те Пела , Е ли  е възможно да заведем дело за права над това дете, след като майката липсва?
Там отношенията са доста сложни - бабата  е готова на всичко да задържи това дете , докато майката не се вълнува много от него. Явно двете си имат уговорка.... Последния път - миналото лято майката беше в Гърция на работа за 3 месеца- изпратихме проверка от "закрила на детето" на място  в жилището ( тогава течеше и бракоразводното дело) Бабата каза, че майката е безработна и от Бюрото по труда са и намерили тази работа  в Гърция ( което си е пълна глупост , чак  и самолетен билет да и платят  от бюрото по труда Sad((..) Както и да е .... Дали имаме шанс да получи таткото правата. ??? Praynig Пак ли да изпратим хора на проверка? как да процедираме???  Praynig
stelsi77 - ти направо, ме разби бе жена. Що за мисли, не мога да разбера. Това, че майката е работила в Гърция, не означава по никакъв начин, че не полага грижи за детето си. Ами кой изпраща пари, бабата да го храни и облича това дете  newsm78.
Това, че ще учи в Испания също не означава такова.
Мале мила, до къде стига човешката злоба. Та и проверки да и изпратите. Що за наглост. Ами, тази дето е с бившия ти , ако и тя така направи , да търси и да рови и да иска да ти вземе детето - какво ще стане. Ти как ще се чувстваш. Пууууу, иначе в другите форуми ебахти за светицата дето се изкарваш.

# 388
Мила Пела здравей!  Hug

Аз да те попитам........Ти ли ще го гледаш по-добре от МАЙКА МУ? Я си стой на д-то и не и пречи щом не и помагаш. Таткото като толкова хубав що не и помага финансово? Какво лошо има да иди да учи? Да работи, да има средства да си гледа детето. А ти единственото нещо , което можеш да направиш е......да си гледаш работата.
Ей, че големи к.ч.и имало.

# 389
  • Варна.....
Здравей, Пела! Благодаря ти за това, което правиш тук!
Искам да те помоля за консултация по следния проблем:
Омъжена съм за сириец и от брака ни имаме 2 момчета - на 8 и 16 години. Преди 5 години се върнах с тях в България и заживяхме тук. Всяко лято децата посещават баща си за по месец-два. Това е единствената помощ, която ни оказва, ако въобще може да се нарече така. Преди 2 години той се ожени за друга жена /в Сирия/ - техният закон позволява това. Сега те чакат дете. И тъй, като всъщност сама издържам децата си,  поисках от съпруга ми да ми даде развод, но той отказва категорично. Бракът е сключван в Сирия, но е регистриран и в България. Кажи ми какво мога да направя и мога ли да се разведа с него, след като той живее в Сирия и не помага по никакъв начин за отглеждането на децата?
Благодаря ти още веднъж!
Щом брака е регистриран в РБългария, няма проблем да водиш дело за развод тук. За призоваването обаче, отиди при колега да ти обясни точно ситуацията!!

Общи условия

Активация на акаунт