Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 743
  • 696
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна.....
Мила Пела здравей!  Hug
Ето на кратко моята история.
 С приятеля ми живеем на семейни начала, той е разведен и от брака си има момиче на 3г. Детето живее при майка си и баба си в друг град. Майката не полага грижи и често отсъства от страната ( за което имаме доказателства). Детето се гледа основно и само от бабата ( когато го вземем за повече дни То само си казва, че му  е мъчно за Баба ). Сега имаме доказателство, че майката ще отиде в Испания да учи за период от 2 години. Питам те Пела , Е ли  е възможно да заведем дело за права над това дете, след като майката липсва?
Там отношенията са доста сложни - бабата  е готова на всичко да задържи това дете , докато майката не се вълнува много от него. Явно двете си имат уговорка.... Последния път - миналото лято майката беше в Гърция на работа за 3 месеца- изпратихме проверка от "закрила на детето" на място  в жилището ( тогава течеше и бракоразводното дело) Бабата каза, че майката е безработна и от Бюрото по труда са и намерили тази работа  в Гърция ( което си е пълна глупост , чак  и самолетен билет да и платят  от бюрото по труда Sad((..) Както и да е .... Дали имаме шанс да получи таткото правата. ??? Praynig Пак ли да изпратим хора на проверка? как да процедираме???  Praynig
Благодаря ти Пела, че те има!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Принципно е възможно приятелят ти да заведе дело за промяна по отношение на начина на упражняване на родителски права.
Как да процедирате- ами отидете при адвокат, той ще Ви обясни какви са възможните Ви ходове и стъпки.

Постовете по- горе, както и твоите мотиви няма да коментирам.
Напомням да не оспамвате темата!!!!

# 391
  • Варна.....
И пак аз... Можели да се обжалва ограничителна заповед?
Ти нали имаше адвокат??
Ако искаш я сканирай и ми я пусни на лични, за да не съм голословна.

# 392
  • Варна.....
Във форума ме съветваха за наказателно произвдство. Имам заведено наказателно дело, но в крайна сметка аз отново няма да получа нищо. Бащата не се плаши и от затвор!
Емили, за съжаление, ти си  попаднала в затворен кръг.
И да запорираш дяловете, зад тях реални пари едва ли стоят!!!

# 393
И аз да питам нещо  Grinning

Къде се проверява за внесени детски издръжки от бащата?
Това което знам е че той внася (по негови думи) в сметка на децата която била открита от съда след като беше осъден за неплащане на издръжките.
В съда ли да питам коя и къде е тази сметка? Как да проверя дали изобщо и колко пари са внесени?

bouquet

# 394
  • Варна.....
И аз да питам нещо  Grinning

Къде се проверява за внесени детски издръжки от бащата?
Това което знам е че той внася (по негови думи) в сметка на децата която била открита от съда след като беше осъден за неплащане на издръжките.
В съда ли да питам коя и къде е тази сметка? Как да проверя дали изобщо и колко пари са внесени?

bouquet
Колко са ти големи децата??
Ако са до 18 години, трябва да плаща по твоя сметка. Съда не открива сметка на никого!!!!
Виж си решението как следва да плаща.

# 395
tais , благодаря ти за отговора  Hug

На мен трябва да ми плаща, но понеже не го правеше, беше осъден за неизплащане на издръжката (децата са малки). Каза ми, че от съда са му дали служебни банкови сметки на имената на децата (въпреки, че аз бях открила отделни такива, но...). Той бил внасял парите там всеки месец. Незнам коя банка е нито съм видяла нещо черно на бяло, за това и питам адвокатите тук за какво може да иде реч.
В кой съд тогава мога да питам за делото? Семейния, или както се води там?

Тези неща са станали докато не бях в страната и за това незнам какво и как се е случило както и къде да питам за тези вноски. Явно е че нямам особено доверие на БНД и ми се иска лично да проверя достоверността на информацията.

# 396
  • Пловдив
tais , благодаря ти за отговора  Hug

На мен трябва да ми плаща, но понеже не го правеше, беше осъден за неизплащане на издръжката (децата са малки). Каза ми, че от съда са му дали служебни банкови сметки на имената на децата (въпреки, че аз бях открила отделни такива, но...). Той бил внасял парите там всеки месец. Незнам коя банка е нито съм видяла нещо черно на бяло, за това и питам адвокатите тук за какво може да иде реч.
В кой съд тогава мога да питам за делото? Семейния, или както се води там?

Тези неща са станали докато не бях в страната и за това незнам какво и как се е случило както и къде да питам за тези вноски. Явно е че нямам особено доверие на БНД и ми се иска лично да проверя достоверността на информацията.

Ами пак на теб трябва да плаща парите. За какви сметки на името на децата става изобщо въпрос? Май с право нямаш доверие на БНД. Извини ме, но май те има за съвсем неориентирана в тези неща и се е направил на голям хитрец. Ако питаш мен, нищо не е внесъл, само си приказва с тайната надежда, че няма да се замислиш за това. Най-вероятно сега пак ще трябва да си търсиш издръжките за година назад.  Той дължи издръжки за децата, но парите трябва да изпраща на теб или да са по сметка на твое има. Не съм чула досега банка да открие сметка на името на някого без неговото съгласие и подпис. Отивай при адвокат. Ако е плащал издръжката на теб, на твое име, той трябва да има документ за това. Ако няма - просто ти дължи тези пари.

# 397
Ти нали имаше адвокат??

Да, ама е малко в отпуск. Пък и аз не съм в Русе... Просто онзи ден ми се обади въпросния човек и каза, че като илзезе заповедта, щял да обжалва и да я премахнат. В момента съм със заповед за незабавна защита.
   Започнах да се отчайвам, че и този метод няма да свърши работа...

# 398
Здравейте!От град Варна съм.Със съпруга ми не живеем заедно от 2год. някъде.Мисля за развод.Моля, дайте някакви координати на добър адвокат по тези дела от гр.Варна.Благодаря ви предварително!

# 399
  • Варна.....
Здравейте!От град Варна съм.Със съпруга ми не живеем заедно от 2год. някъде.Мисля за развод.Моля, дайте някакви координати на добър адвокат по тези дела от гр.Варна.Благодаря ви предварително!
Регистрирай се, за да мога да ти пиша на лични.

# 400
  • Варна.....
Ти нали имаше адвокат??

Да, ама е малко в отпуск. Пък и аз не съм в Русе... Просто онзи ден ми се обади въпросния човек и каза, че като илзезе заповедта, щял да обжалва и да я премахнат. В момента съм със заповед за незабавна защита.
   Започнах да се отчайвам, че и този метод няма да свърши работа...

Ти всъщност имаш ли издадена заповед или не??

# 401
tais, чакам заседанието все още. В момента съм със заповед за незабавна защита. Изобщо не ми е ясно коя заповед каква е. Говорих с адвокатката ми, тя каза, че на това заседание ще се разпитат свидетели. Ще се определи режима на свиждане на детето и куп други неща... Просто колкото повече време минава, толкова по безсилна се чувствам.

# 402
  • Варна.....
Не мисля, че по това което си казала, без да съм видяла някакви документи мога да ти дам правилен съвет. Нещата очевидно са по- различни от това, което ти описваш.
Имаш обаче адвокат, който да ти казва какво да правиш, така че не се притеснявай!!! Ако и нямаш доверие обаче - смени я!!

# 403
Ако не е изрично посочено мястото на предаване на детето в решението на съда. Как се процедира? Тъй като БНД ми прави проблеми за мястото. Аз искам някое място, а той не идва на посоченото от мен място, а ходи в полицията и казва , че не му го давам. Престига с полицаи в дома ми и казва, че не му го давам. Като го питах , защо не е дошъл на уговореното място/казала съм го 2 седмици предварително/ той заявява, че не бил от града и не го знаел/нищо, че ходи на банкет там/. Дадох му го, но очаквам пак нещо подобно, а и може да заведе дело , че не му го давам. Точно това се закани да направи. И не знам как да постъпя. В решението не е написано къде трябва да става това и той се възползва, за да ми прави проблеми.
  Звучи объркано, но и аз не знам точно как да го обясня. Мисля да подам жалба в полицията, за тази манипулация.

А и за 1 месец през лятото не е писано кога и как да става. До ден днешен не е казал нищо по въпроса и предполагам , че и за това ще има проблем.
  КАкво да правя???

# 404
  • Варна.....
Ако не е изрично посочено мястото на предаване на детето в решението на съда. Как се процедира? Тъй като БНД ми прави проблеми за мястото. Аз искам някое място, а той не идва на посоченото от мен място, а ходи в полицията и казва , че не му го давам. Престига с полицаи в дома ми и казва, че не му го давам. Като го питах , защо не е дошъл на уговореното място/казала съм го 2 седмици предварително/ той заявява, че не бил от града и не го знаел/нищо, че ходи на банкет там/. Дадох му го, но очаквам пак нещо подобно, а и може да заведе дело , че не му го давам. Точно това се закани да направи. И не знам как да постъпя. В решението не е написано къде трябва да става това и той се възползва, за да ми прави проблеми.
  Звучи объркано, но и аз не знам точно как да го обясня. Мисля да подам жалба в полицията, за тази манипулация.

А и за 1 месец през лятото не е писано кога и как да става. До ден днешен не е казал нищо по въпроса и предполагам , че и за това ще има проблем.
  КАкво да правя???
Ако не е изрично посочено, мястото на предаване на детето на бащата за осъществяване режима на лични контакти е мястото, където детето живее. Можеш да си осигуриш свидетели, които да са у вас когато трябва да даваш детето и ако той закъснее, съответно не го даваш.
Единият месец през лятото-  несъвпадащ с годишният платен отпуск на майката.
Постарай се тези разговори с него да ги водиш пред свидетели.

Общи условия

Активация на акаунт