Консултации с адвокат/Темата на Пела!!!- продължение

• 77 705
  • 696
  •   1
Отговори
# 405
Ако не е изрично посочено мястото на предаване на детето в решението на съда. Как се процедира? Тъй като БНД ми прави проблеми за мястото. Аз искам някое място, а той не идва на посоченото от мен място, а ходи в полицията и казва , че не му го давам. Престига с полицаи в дома ми и казва, че не му го давам. Като го питах , защо не е дошъл на уговореното място/казала съм го 2 седмици предварително/ той заявява, че не бил от града и не го знаел/нищо, че ходи на банкет там/. Дадох му го, но очаквам пак нещо подобно, а и може да заведе дело , че не му го давам. Точно това се закани да направи. И не знам как да постъпя. В решението не е написано къде трябва да става това и той се възползва, за да ми прави проблеми.
  Звучи объркано, но и аз не знам точно как да го обясня. Мисля да подам жалба в полицията, за тази манипулация.

А и за 1 месец през лятото не е писано кога и как да става. До ден днешен не е казал нищо по въпроса и предполагам , че и за това ще има проблем.
  КАкво да правя???
Ако не е изрично посочено, мястото на предаване на детето на бащата за осъществяване режима на лични контакти е мястото, където детето живее. Можеш да си осигуриш свидетели, които да са у вас когато трябва да даваш детето и ако той закъснее, съответно не го даваш.
Единият месец през лятото-  несъвпадащ с годишният платен отпуск на майката.
Постарай се тези разговори с него да ги водиш пред свидетели.

А, ако не искам да е там където живея , а някъде наблизо? Свидетел е сегашния ми мъж.

# 406
  • Варна.....
Тогава би могла да го уведомяваш например с писмо, с обратна разписка за мястото, за да имаш доказателство, че не си отказала да предадеш детето.
Но според мен това е излишно- просто му го давай от дома ти.

# 407
Здравейте! Искам да попитам адвокатите тук за следното: разведохме се по взаимно съгласие.
В споразумението бяхме посочили, че след развода ще нося предбрачното си име (по време на брака
бях с две фамилии). Неясно за мен защо съдийката е решила и постановила и след развода да съм с тези
две фамилии, т.е. да се запази тирето и да продължавам да съм и с неговото име. Та въпросът ми е какво
да предприема и мога ли да променя нещата след като решението на съда не подлежи на обжалване?
Има ли право съдията след като имаме предварително споразумение да не се съобрази с него по точката
за името ми. А ако е допусната техническа грешка (допускам и това, макар че може ли да съм такъв карък)
тя може ли да се коригира по някакъв начин? Благодаря предварително.

# 408
Здравейте! Искам да попитам адвокатите тук за следното: разведохме се по взаимно съгласие.
В споразумението бяхме посочили, че след развода ще нося предбрачното си име (по време на брака
бях с две фамилии). Неясно за мен защо съдийката е решила и постановила и след развода да съм с тези
две фамилии, т.е. да се запази тирето и да продължавам да съм и с неговото име. Та въпросът ми е какво
да предприема и мога ли да променя нещата след като решението на съда не подлежи на обжалване?
Има ли право съдията след като имаме предварително споразумение да не се съобрази с него по точката
за името ми. А ако е допусната техническа грешка (допускам и това, макар че може ли да съм такъв карък)
тя може ли да се коригира по някакъв начин? Благодаря предварително.

Никой няма право да ти налага каква фамилия ще носиш след брака. След като твоете искане е да си запазиш предишната фамилия, то така трябва да бъде, дори съпругът ти, например, да иска да носиш и неговата фамилия. Според мен е станала грешка  bouquet

пс: не съм адвокат

# 409
  • Варна.....
ohlalaa , наистина ли ти беше невъзможно да се въздържиш от този пост???
myni4eto, вероятно става въпрос за фактическа грешка. Ако в споразумението е изрично записано, че запазваш предбрачното си фамилно име, това би следвало и да е въдпроизведено и в решението.
Говори с адвоката си да пусне молба за поправка на явна фактическа грешка.

# 410
ohlalaa , наистина ли ти беше невъзможно да се въздържиш от този пост???
[

bouquet

# 411

[/quote]
Адвокатката ми каза, че това не може да се направи, тъй като съдийката не е
посочила, че след развода ще нося предбрачното си име, а е постановено
да нося четирите имена! Чудя се това не е ли нарушаване на моите права, тъй като по закон
мога да избера след развода да остана с предбрачната фамилия, още повече че това е
посочено в споразумението. Според адвокатката ми, съдийката не носи отговорност дори и да е
допуснала грешка. Май трябва да се заведе някакъв иск - ако въобще правилно съм запомнила.
Просто не е истина това!!!!!!!!!!!!!!

# 412
  • Варна.....

Адвокатката ми каза, че това не може да се направи, тъй като съдийката не е
посочила, че след развода ще нося предбрачното си име, а е постановено
да нося четирите имена! Чудя се това не е ли нарушаване на моите права, тъй като по закон
мога да избера след развода да остана с предбрачната фамилия, още повече че това е
посочено в споразумението. Според адвокатката ми, съдийката не носи отговорност дори и да е
допуснала грешка. Май трябва да се заведе някакъв иск - ако въобще правилно съм запомнила.
Просто не е истина това!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
Не мога да се съглася с колижката- ако в споразумението, което е представено пред съда и поддърано от Вас в с.з. е упоменато, че след развода ти ще си с предбрачното си име, може да се пусне молба за поправка на явна фактическа грешка. Не става впърсо за отговорност от страна на съдията, а за постановяване на решение, отговарящо на действителността.

# 413
Цитирам точно:
От споразумението - т.6 След прекратяване на брака ни с развод, молителката ....................... ще носи
предбрачното си фамилно име - ......................
От решението - ПОСТАНОВЯВА след прекратяване на брака съпругата да носи ФАМИЛНОТО ИМЕ
....................... - ...................(двете фамилии с тире)
В удостоверението, което е издадено за развода също пише:
ПОСТАНОВЯВА след развода жената да носи фамилно име ..................... - ......................

Затова адвокатката ми казва, че не можем да подадем молба за поправка, а да се заведе едикакъв си иск.
Никак не съм наясно!

# 414
  • Варна.....
Според мен, би следвало да се пусме молба за поправка на ЯФГ.
Защо колежката казва така, не мога да знам. Ще е срамота, ако е за единият хонорар по делото за промяна на име.

# 415
tais, благодаря ти, че ми отговаряш! От последния ти пост си правя извода, че процедурата за поправка
ще ми стува по-малко. Дали тя е по-лекия и бърз вариант?

# 416
А дали бих могла да се срещна със съдийката (колкото и наивно да звучи)? Искам все пак
да знам каква е причината да ме оставят с две фамилии при наличие на прословутото
споразумение. Излиза, че дори и да се съобразиш с всички изисквания, някой друг решава
такива важни според мен неща. После нали уж за да ти оставят фамилията на бившия след развода,
трябва да докажеш, че си известна с тази фамилия в обществото, а и БНД трябва да е съгласен.
Е как като нито той изрично е потвърдил съгласие, нито аз съм привела нужните доказателства
се оказах на "далавера"? Практика ли е съдиите да не обосновават решенията  си - наистина нямам представа
и сигурно звуча като лаик.

# 417
не мога да накарам мъжа си да се изнесе. апартаментът е на майка ми и до колкото разбрах има вариант тя да заведе дело, за да го напусне. но тя няма да го направи. други варианти какви ми остават? още сме женени, не са подавани документи за развод.

# 418
  • Варна.....
А дали бих могла да се срещна със съдийката (колкото и наивно да звучи)? Искам все пак
да знам каква е причината да ме оставят с две фамилии при наличие на прословутото
споразумение. Излиза, че дори и да се съобразиш с всички изисквания, някой друг решава
такива важни според мен неща. После нали уж за да ти оставят фамилията на бившия след развода,
трябва да докажеш, че си известна с тази фамилия в обществото, а и БНД трябва да е съгласен.
Е как като нито той изрично е потвърдил съгласие, нито аз съм привела нужните доказателства
се оказах на "далавера"? Практика ли е съдиите да не обосновават решенията  си - наистина нямам представа
и сигурно звуча като лаик.
Вече ти обясних,че вероятно става въпрос за явна фактическа грешка. Съдиите също са хора и допускат грешки. И за това има процедура по отстраняването им.
Всичко друго, което си написала са свободни разсъждения по темата.
Срещата със съдииката наистина звучи наивно.

# 419
  • Варна.....
не мога да накарам мъжа си да се изнесе. апартаментът е на майка ми и до колкото разбрах има вариант тя да заведе дело, за да го напусне. но тя няма да го направи. други варианти какви ми остават? още сме женени, не са подавани документи за развод.
Не виждам правни процедури, по които да можеш да се водиш.
Ако имаш доказателства за домашно насилие евентуално да пристъпиш по такава процедура си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт