Ползвали ли сте WELEDA-масло за перинеум???

• 42 822
  • 187
  •   1
Отговори
# 105
Хм, много интересно!!! определено ще пробвам и аз.
А тези упражнения на Кегел какво представляват?

Не е чак толкова интересно, а и до колкото си спомням, на авторката въобще не й помогна и не е доволна от това прословуто масло.  Confused

# 106
Така е,не ми помогна,но може би не съм правила упражненията правилно.
Или маслото не помага или просто мускулатурата ми не е еластична.
Все пак на никой няма да навреди да прави масажите... Peace

# 107
Аз си правих масажи и кегел някаде от 8 мес. и почти нямам разкъсвания. Но все пак мисля че най-голямо значение има доктора, а също ти да изпълняваш точно каквото ти казва. 

# 108
  • София
Днес направих първия си масаж с масло за перинеум...не може да се каже, че е приятно да се разтягаш на всички посоки. Надявам се да има резултат в края на Юли! Като си помисля бебчо как ще мине оттам....не мога да си го представя  newsm78, но определено повече мнения са необходими. Без разкъсвания едва ли е възможно, но има разлика между 12 шева и 2-3 козметични малки шева.  Rolling Eyes

# 109
teodopa стискам ти палци,при теб да има ефект. fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
И да не забравиш после да пишеш,дали е подействал масажа...  Wink
За излизането не се чуди-ще излезе,със или без кройки... Crazy
Пожелавам ти леко и бързо раждане и здраво сладко бебе!

# 110
  • София
teodopa стискам ти палци,при теб да има ефект. fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
И да не забравиш после да пишеш,дали е подействал масажа...  Wink
За излизането не се чуди-ще излезе,със или без кройки... Crazy
Пожелавам ти леко и бързо раждане и здраво сладко бебе!

Мерси!  bouquet

# 111
Аз не съм го ползвала тъй като научих късно за него, но тук в Сащ е доста известно. Имам приятелка тук, която е доста дребничка и има 3 деца без нито един шев и разкъсвания, по нейни думи мъжът и и е правил масаж всяка вечер 3 седмици преди да роди и тя е убедена че на това се дължи. Ще пробвам с номер две някой ден, и да не помогне поне не вреди  Peace

# 112
Наскоро се поинтересувах от това масло на Веледа и си направих едно малко проучване и прочетох доста статии по темата за подготовката на перинеума преди раждане .В крайна сметка си извадих заключението че не маслото на Веледа ами всъщност бадемовото масло е нещото което допринася за добрата еластичност на кожата не само на перинеума ами като цяло .Основната съставка на горепосоченото масло е точно бадемовото и в допълнение има и някакви други масла.Та аз просто си купувам чисто бадемово масло от аптеката ( струва 2.50лв ) и от около 2 месеца правя масажи на перинеума ,не знам дали ще има някакъв резултат ( искрено се надявам ) ,също така и упражненията на Кегел правя ( когато се сетя ) .Септември ще пиша какъв е резултата ,стискайте палци  Praynig

# 113
Сладко кафе, не правиш ли масажа твърде рано   newsm78 Дори на самото масло пише, че не се препоръчва преди определена седмица (34г.с. ако не се лъжа). Идешта е да не се предизвика преждевременно раждане по някакъв начин. Упражненията на Кегел доколкото знам са безобидни  Peace

# 114
Да,пише че е за след 34г.с. но аз почнах 32г.с. уж за по-добър ефект...
Преносих си...
Той масажа едва ли ще доведе до раждане. Peace

# 115
  • София
Аз имам един глупав въпрос... Simple Smile Всъщност нали преди да настъпи раждането стените на матката и влагалището са удебелени или аз си въобразявам, че съм стеснена и стегната отдолу? Защото като се разтягам с маслото нещо ми се струва, че всичко е уплътнено.... Rolling Eyes

# 116
Без разкъсвания едва ли е възможно, но има разлика между 12 шева и 2-3 козметични малки шева.  Rolling Eyes
Разбира се, че е възможно без разкъсвания, дори и без гореспоенатите масажи и масло. Просто раждането трябва да протече без да се предизвиква по един или друг начин. Тогава определено се намалява шанса за шев и кройка. Wink

Колкото до въпросното масло, мисля да го пробвам като му дойде времето. Поне няма да навреди, ако не помогне. Peace

# 117
В крайна сметка си извадих заключението че не маслото на Веледа ами всъщност бадемовото масло е нещото което допринася за добрата еластичност на кожата не само на перинеума ами като цяло .
Да, точно така е. Масажът може да се прави с всякакво масло, като най-доброто е бадемовото. ВЕЛЕДА просто са направили микс, който е много приятен. Simple Smile

При някои жени масажът води до контракции, затова не е препоръчителен преди 34-та г.с.

Всъщност нали преди да настъпи раждането стените на матката и влагалището са удебелени или аз си въобразявам, че съм стеснена и стегната отдолу? Защото като се разтягам с маслото нещо ми се струва, че всичко е уплътнено.... Rolling Eyes
Идеята на маслото е да направи тези стени по-еластични и така да ги подготви за голямото разтягане. Simple Smile Има жени, които са си еластични и без масла. Други (като мен) не са така и за тях е необходима подготовка на перинеума. Още докато правех масажа, виждах голяма разлика в еластичността.
Много е важно обаче самият масаж да се прави редовно и правилно, за да има ефект.  Peace

# 118
  • София
Днес си купих въпросното масло, при което аптекарката ме попита учтиво дали знам как се използва. Аз и отговорих, че се използва за масажиране на изхода на бебчо на базата на инфото от форума и тя ме изгледа учудено и ми каза, но то се използва само външно, защото перинеум е областта между влагалището и ануса Thinking На самата опаковка не е преведено как се прави масажа, описанието го има на немски, понеже не знам и думичка от немския си направих online превод от немски на английски и там си пише, че се прави вагинално с пръсти по посока на часовниковата стрелка от позиция 3 до 9 часа и обратно. Моля Ви, споделете опит как точно сте си правили масажа  Praynig

# 119
Малко по-назад в темата Бюти е описала подробно как се прави масажа.ra_iv върни се и прочети. Peace

Общи условия

Активация на акаунт