Ползвали ли сте WELEDA-масло за перинеум???

• 42 815
  • 187
  •   1
Отговори
# 90
  • varna
освен тренирането на перинеума,много важно също е и правилното напъване-такаче слушайте по внимателно акушерката и като ви кажат да напъвате-тогава напъвате леко-задържате го в корема и без да пускате и после пак напъвате вече основно.не напъвайте като да ходите в тоалетната е както ви описах,защото тъй стават разкъсванията.ама то като почне раждането хич не си и мислиш как напъваш де.затова започне ли раждането спокойно и  не се паникюсвайте и не бързайе Peace

# 91
освен тренирането на перинеума,много важно също е и правилното напъване-такаче слушайте по внимателно акушерката и като ви кажат да напъвате-тогава напъвате леко-задържате го в корема и без да пускате и после пак напъвате вече основно.не напъвайте като да ходите в тоалетната е както ви описах,защото тъй стават разкъсванията.ама то като почне раждането хич не си и мислиш как напъваш де.затова започне ли раждането спокойно и  не се паникюсвайте и не бързайе Peace

Когато доки ми спука мехура и шурнаха ония ми ти води той ми каза следното "след малко ще усетиш да те напъва на дупето все едно ти се ака,като усетиш това започваш..." и аз точно това и направих-напъвах все едно имах запек и то със затворени очи защото ме беше страх че ще ми изхвръкнат  ooooh!

# 92
Ползвах маслото на Веледа от 34г.с до края на бременността като при нанасяне правех масаж и стягащи упражнения, въпреки това не ми се размина шева може би стана така заради вакума незнам какво щеше да стане ако не се беше наложило да извадят така детето ми.

# 93
Чела съм много чуждестранни статии за вредата от епизиотомията и ползите от масажа на перинеума. Затова мисля да пробвам, когато му дойде времето, пък каквото стане. Радвам се, че и в България вече се внася такъв продукт.

# 94
Някой може ли да каже къде може да се намери и колко струва???

# 95
Някой може ли да каже къде може да се намери и колко струва???

Има го в големите аптеки и струва 23лв  Peace

# 96
Момичета, здравейте!

Ще го пробвам и аз този масаж като му дойде времето, но исках да пост-на малко допълнителна информация относно ефективността му, защото на база ограничения ни опит, ние можем само да гадаем. Тук е цялата информация, на английски, а аз ще преведа само малки части: http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,midwife_46dl,00.html

Значи, през 1999 в САЩ правят експеримент за ползата от този масаж. От участничките, които за първи път раждат вагинално, 24.3 % (100 от 411) от групата, която е правила масаж на перинеума и 15.1% (63 от 417) от контролната група (т.е. тези, които не са правили масаж) раждат вагинално без никакви разкъсвания. Т.е. масажът е намалил с 9.2% вероятността от разкъсвания.

От жените, които са имали предишно вагинално раждане, 34.9% (82 от 235) и 32.4% (78 от 241) съответно от масажната и контролната група нямат разкъсвания. Тоест, тук масажът е допринесъл само за 2.5% намаляване на вероятността от разкъсвания. На базата на този експеримент авторите правят заключението, че масажът на перинеума е ефективен начин за намаляване на вероятността от разкъсвания при жени с първо вагинално раждане, но не и за такива, които вече са раждали вагинално.

В изследването няма информация дали е възможно масажът просто да е допринесъл за по-малко разкъсвания. Явно понеже е трудно да се сравнява тежестта на разкъсванията, авторите на изследването са избрали абсолютния критерий със/без разкъсвания. Но ми се струва вероятно щом влияе на това дали имаш или не разкъсване, масажът да повлиява и сериозността на разкъсванията. Все пак, както виждате, процентните разлики са сравнително малки и не трябва да разчитаме на чудеса.

Ще ми е интересно и други момичета, които са се записали в тази тема да споделят дали е помогнало. Аз, живот и здраве, ще споделя!

# 97
Не вреди да опиташ!
За жалост при мен ефект нямаше!Отнесох си 13 шева като 10 бяха само външните!  Sick

# 98
Sv., аз няколко пъти съм писала тук в тази тема, че при мен масажът помогна доста. Правила съм го супер старателно, т.е. разтягала съм доста.
Само слагане на масло не води до никакъв резултат, важно е разтягането и то поне месец! Редовно. Родих доста голямо за мене бебе с минимални, козметични разкъсвания.

Така че, ако и мен ме бяха включили в това изследване, нямаше да бъда част от % без разкъсвания, при които казват, че масажът е повлиял. При мен масажът повлия и то значително, като доведе до минимални поражения. Аз по натура не съм никак еластична! Докато има жени, които са и за тях масажът дори не е необходим. Също, има голямо значение и как протича разждането... Изобщо, много са факторите.

# 99
Бюти, благодаря за този коментар, много е насърчителен! Аз се интересувам за този масаж, точно защото като си знам физиката, мисля, че при мен са доста вероятни големи разкъсвания. Ще направя каквото зависи от мен да ги минимизирам, пък ще видим. В крайна сметка, от изследването, за което съм писала, става ясно и че 75% от първескините, правили масажа, са имали разкъсвания, така че не очаквам чудеса. Наистина, факторите са много. Но ще го правя редовно, старателно и с разтягане. Брррррррр!

# 100
Да споделя и аз моя опит Simple Smile Купих си маслото и правих масажа, но да си призная не бях много редовна. За сметка на това правих всеки ден по няколко пъти упражненията на Кегел. Незнам заради тях, но се разминах само с един вътрешен шев и нито един външен.  Simple Smile Препоръчвам на всички тези упражнения, незнам до колко помагат, но със сигурност не вредят  Peace

# 101
В момента го ползвам и не знам дали ще има ефект.  newsm78 Но Веледа е страхотна марка и в немския форум за мами имаше добри отзиви за него.
Купих го за 21 лв. - 50 мл.

# 102
Да споделя и аз моя опит Simple Smile Купих си маслото и правих масажа, но да си призная не бях много редовна. За сметка на това правих всеки ден по няколко пъти упражненията на Кегел. Незнам заради тях, но се разминах само с един вътрешен шев и нито един външен.  Simple Smile Препоръчвам на всички тези упражнения, незнам до колко помагат, но със сигурност не вредят  Peace
Djoneto, въпросните упражнения имат малко по-различна роля. Те, заедно с масажът са добра комбинация. Поддържат тонуса на мускулите отвътре в т. нар тазово дъно. Нямат нищо общо с перинеума. Според мен, са по-важни след раждането, дори бих казала, че са задължителни!

Sv., успех и търпение! Предполагам, знаеш как точно се прави масажът.

SuperMaman, поддържам мнението ти за Веледа.

# 103
  • На планетата Земя
Звучи много интересно.
Дано да имам скоро шанс да опитам.

# 104
  • София
Хм, много интересно!!! определено ще пробвам и аз.
А тези упражнения на Кегел какво представляват?

Общи условия

Активация на акаунт