Ползвали ли сте WELEDA-масло за перинеум???

• 42 786
  • 187
  •   1
Отговори
# 75
Белла, на 3 страница Спящата красавица е пуснала много подробно описание как се прави масажа.

Аз имах мерак да го пробвам, но уви бебето се появи преди това  Whistling Живи и здрави да сме, за следващото може нещо ново да излезе  Grinning
Не пренебрегвайте и стягането на перинеума! Според мен това си е и доста важно като упражнение и също би помогнало  Wink

# 76
Аз не разбрах - авторката все пак ползвала ли го и ако "да", имало ли е ефект...  Thinking

# 77
  • На топло...
Белла, Sleeping Beauty е публикувала техниката на масажа на 3-та страничка. Според мен е много добре обяснена. Важното е да разтегнеш стените на влагалището и външната част на перинеума. Не е най-удобното нещо ако сама го правиш в напредналите месеци (коремът се пречка все пак Wink), но си струва! Аз бих допълнила и срамните устни да се поразтягат с омаслени ръце и масажни движения, че е много неприятно разкъсването им (мен специално там ме боля единствено в крайната фаза) - за разлика от вътрешните разкъсвания, които не се усещат. Във всеки случай колкото и да боли, не се умира Laughing.
Разкъсванията се причиняват от недостатъчна разтегливост на влагалищните стени. Увеличава се вероятността от такива, ако раждането протича изключително бързо (примерно се пусне окситоцин-системка за форсиране на процеса) - тогава мускулите нямат възможността да се подготвят постепенно за разтягането, един вид не са загрели.
Да се избегнат разкъсванията съвсем надали е възможно, но да се намалят или поне епизиотомия да не се налага (макар че разкъсването зараства по-лесно от среза и според мен за предпочитане) е сякаш напълно реалистично! Действай с маслото - загрява и е приятно! Peace

Джуличка, авторката го е ползвала и според нея е нямало ефект...
Момичета,обещах да пиша за ефекта на маслото след като стана мама и ето ме  Crazy
Ами какво да ви кажа,мазах,мазах като луда и по 2 пъти на ден дори и ефекта... Shocked не този от листовката,а за мое съжаление точно обратното! Истински вярвах в това мазилце,а то какво стана-имам си една прекрасна бродерия доло и най-красивата (за НАС разбира се) принцеска на света!!! Heart Eyes
Е,това е-при мен ефекта се оказа обратен  Flutter

# 78
Аз съм ползвала други тяхни продукти и съм много доволна.Малката имаше страхотни обриви от памперсите и след всякакви опити за лечение,попаднах на крем на Веледа с невен п/в подсичане и като с вълшебна пръчка всико се оправи.И сега когато се наложи я намазва и само за няколко часа се оправя.Мисля че си струва да се опита и с останалите им продукти.

# 79

Джуличка, авторката го е ползвала и според нея е нямало ефект...

Благодаря ти...   bouquet
Аз пак съм бляла някъде...
  Embarassed

# 80
  • Пловдив
При мен май няма за кога , пък и май няма ефект  Thinking

# 81
За пръв чувам за такова масло, но според мен има логика в това да  се подготвят мускулите чрез постепенно разтягане и масажиране, а това че раждането може да бъде по-бързо и с повече разкъсвания, при всеки е различно. Дано моето мине що годе добре  Praynig. Аз мисля да пробвам с това масло и с масажите, но въпросът ми е може ли да се започне с него по от рано, например някъде към 6-7 мес. В началото по-рядко и по-малко масажи и постепенно да се засили.  Thinking

# 82
  • На топло...
Защо да не може, Рали?
Щом няма странични (д)ефекти (поне аз не знам за такива)... Най-много от по-рано да е разтеглив перинеумът Wink. Аз бих почнала от края на седми месец, преди това не виждам смисъл, дори бебето да тръгне да се ражда предварително. Нали наддават в осми и девети месец най-вече, а от големината зависи също как ще протече раждането малко или много.

# 83
Рали, аз бих изчакала до посочените от производителите седмици (най-много започни 1-2 по-рано, едва ли ще е фатално). На упътването също така изрично е посочено, че не се препоръчва за жени, които имат преждевременни контракции.
Но абсолютно нищо не пречи, даже е наложително да си правиш през цялата бременност упражненията за перинеум- стягане-задържане 2-3сек-отпускане. После стягане на степени- леко отпускане-изцяло отпускане.

# 84
Благодаря за съветие  Peace

# 85
Момичета за масажа разбрах, но нещо не видях дали трябва и външно някъде там да се масажира? И това "някъде там" дали не е мястото между вагината и ануса? Срам ме е,че не знам точно къде е, но за това питам Peace

# 86
  • София
Пък аз да попитам (не помня дали се спомена  Embarassed) - откъде се купува това масло? Има ли го по аптеките или се поръчва някъде?

# 87
Момичета за масажа разбрах, но нещо не видях дали трябва и външно някъде там да се масажира? И това "някъде там" дали не е мястото между вагината и ануса? Срам ме е,че не знам точно къде е, но за това питам Peace
dendri, разтягането е и вътрешно, и външно. Вкарването на пръстите на 3-4 сантиметра във влагалището спомага за разтягането на перинеума отвън. Това е идеята на цялото упражнение. След масаж, участъкът м/у ануса и входа на влагалището трябва да се почиства, за да не се пренесат евентуално бактерии. 

# 88
ха-ха никога не бих се вързала да се мажа с такива чудесии.Кой не е раждал,той не знае защо Grinning

# 89
Благодаря за пояснението Sleeping BeautyHug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт