Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е WELEDA Perinea Massage Oil и как се използва, както и какво съдържа?
Как се прави масаж на перинеума с масло от WELEDA?
Какви са ефектите от масажа с маслото на WELEDA?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е WELEDA Perinea Massage Oil и как се използва, както и какво съдържа?
Weleda Perineaum Massage Oil е специално масло, предназначено за масаж на перинеума преди раждането. Съдържа смес от бадемoво масло, масло от пшеничен зародиш, жожоба и масло от магарешки бодил. Много майки съобщават за положителни резултати при използването му, като избягване на епизиотмия или разкъсвания. Препоръчително е да се прилага 3-4 пъти седмично; въпреки това някои предпочитат да го използват два пъти дневно за по-добър ефект. Маслото съдържа комбинация от бадемoво масло, масло от пшеничен зародиш, жожоба и масло от магарешки бодил. Тези съставки са известни със своите овлажняващи и омекотяващи свойства, които се предполага, че подпомагат еластичността на кожата и подготвят перинеума за раждането.
-
Как се прави масаж на перинеума с масло от WELEDA?
Масажът на перинеума с масло от WELEDA се извършва преди раждането, обикновено започвайки около 6 седмици преди термина. Техниката включва разтягане на перинеума и влагалището с масажни движения, като се използват палци за вътрешно разтягане и натиск. Масажът се препоръчва да се прави редовно, всеки ден, по 5-10 минути. Партньорът може също да участва в масажа. Важно е да избягвате допир с пикочния канал и да внимавате при наличие на предишни шевове.
-
Какви са ефектите от масажа с маслото на WELEDA?
Ефектите от масажа с маслото на WELEDA варират, като някои майки съобщават за значително намаляване на разкъсванията по време на раждането, докато други не усещат желания ефект. Въпреки това, маслото е известно със своите положителни отзиви и препоръки от родилки и акушерки за подготовка на перинеума за раждането.
-
Какви са препоръките за използване на маслото за перинеум на WELEDA?
-
Какво е масло от веледа с невен?
Но, помага значително!! А и бебчето ти е било големичко.
Има също значение и как е минало самото раждане. Ако е излязло много набързо бебето, мускулите са нямали достатъчно време да се разпънат добре, затова може да се е получило разкъсването. В такива случаи, няма спасение, за жалост. Така че, освен масла, масажи и тем подобни, много зависи и как протича раждането. 
Или просто масажирай само външно. При следващия контролен преглед при доктора ти, той ще ти каже имаш ли основания да се притесняваш. Но, като му кажеш, че правиш подобен масаж, нищо чудно да те изгледа малко скептично
Как е възможно чак сега да научавам за това нещо? А си мислех, че съм се подготвила добре за раждането. Може би при мен нямаше да помогне, защото малкото човече не се беше завъртяло правилно, но със сигурност щях да имам по - малко разкъсвания.

Чувала съм за тях, но уви, никаква информация не можах да намеря....въобще ме интересува целия проце за тези разкъсвания:как и защо се появяват, как да ги избегнем и т.н.Много ще съм ви благодарна